Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: alternatywa/indie
Magiczne Forum > Kultura > Kultura
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
Rysiek_Kowal
Nie ostatnie a pierwsze bardziej.
MisieK
mi bardziej odpowiadają te ostatnie raczej. pierwsze tez są doobre.
Hypacja
ja słucham obu w jednym rzucie. smile.gif posłucham osobno to może się wypowiem.
Hypacja
MEGA!
MisieK
Ja tak przy okazji powiem, że jesli jakimś cudem te dziewczyny utrzymają poziom dwóch pierwszych singli to będziemy mieli popową płytę roku. Pozatym wokalistka - *_____*
Neonai
QUOTE(Hypacja @ 02.08.2008 21:25)

wub.gif

btw
21:43:32 Misiek
tak oglądam po raz któryś i sobie myśle. jeden indianiec jeden żyd i jeden ćpunek i perkusista rodem z weezera = yeasayer xD   

21:43:51 Najka
teraz już wiesz na co poleciałam xD
Hypacja
QUOTE(MisieK @ 02.08.2008 22:50)
Ja tak przy okazji powiem, że jesli jakimś cudem te dziewczyny utrzymają poziom dwóch pierwszych singli to będziemy mieli popową płytę roku. Pozatym wokalistka - *_____*
*

e no, super są!
nutrias
Nowe Bloc Party
Rysiek_Kowal
eee... myślałem, że już pliki masz.
MisieK
Biorąc pod uwagę Mercury spodziewam się gówna roku.
Child
Indie comes, indie goes, but... ;d
Hypacja
QUOTE(Rysiek_Kowal @ 19.08.2008 15:57)
eee... myślałem, że już pliki masz.
*

ciagle czekasz, mimo tego 'intrygujacego' singla? maja szczescie w postaci takiego fana...
MisieK
a na myspace jeszcze jeden nowy chujowy numer. masakra ziomyXD

moje trzy hajpy:
http://www.myspace.com/tenkens HARDROK!!!!!1
http://www.myspace.com/theheliosequence
http://www.myspace.com/braziliangirls Electrelane idzie na dicho.
linki do płyt mogę dac jakby sie komus spodobalo

i tak wogle, nowa płytka TV on the Radio już niedługo wink2.gif
Ahmed
QUOTE(MisieK @ 20.08.2008 19:45)
i tak wogle, nowa płytka TV on the Radio już niedługo wink2.gif
*

ten nowy kawałek na oficjalnej stronie TVoTR trochę miażdży. Panowie dryfują w kierunku nowych obszarów.
MisieK
No to macie, link do Bloc Party

Ahmed, noo. Całkiem kozak.
MisieK
I jeszcze Of Montreal świeży.
em
lol, juz wyciekł?
MisieK
dziś.
em
i jak się podoba? mi bardzo, choć chyba nie bardziej niż hissing fauna.
Hypacja
ehhh...czy to wszystko musi wychodzic jak mnie nie ma i nie moge przesluchac? bedzi co nadrabiac w domu.
Potti
aaaaaaaa, dzięki! ściąga się, boję się przesłuchać i ma być lepsze co najmniej od Sunlandic Twins!!!
Hypacja
myslalam, ze zapodasz jakims dissem, ze kradziez, ze nie przesluchasz, a w rzeczywistosci nie wytrzymasz i bedziez sie kryla, wylaczysz scrobblowanie i bedziesz sluchac w kolko. ale widze ze swoja baba jestes... xD ja poslucham jutro smile.gif
Katon
Ten singiel Out Of Tune jest dokładnie tak beznadziejny jak spodziewałem.
Hypacja
mnie w ogóle dziwi cała ta podjarka tym zespołem... są po prostu miałcy. bez względu na jakiekolwiek koneksje i względy przyjacielskie, WRT jest o wiele bardziej wartościowe i ciekawe. nie wiem czy to kwestia tego, że jeszcze Was nie znają... kilka wzmianek już było. nawet na porcysie, niewiele ale zawsze. przydałby się ktoś, kto Was rozreklamuje jakkolwiek. ale proszę, niech to nie będzie Draż.
Katon
na porcysie? ale chodzi Ci o tamtą tamtą recenzję o kotletach czy coś nowego =P?
MisieK
przesłuchałem wczoraj Bloc Party. OMATKO.

znaczy na raty. w całości bym tego nie wysłuchał naraz.
Ahmed
a ja się brandzluję na prawo i na lewo - Passion Pit - Sleepyhead
zapodałem link na forum porcysowe, zobaczymy czy podłapią. let the hype begin!
Neonai
fajne!
em
epka wychodzi 16 wrzesnia, ale maja jeszcze dwa kawalki na majspejsie. znaczy, tez mi sie podoba, chcialam powiedziec.
Hypacja
QUOTE(Katon @ 05.09.2008 16:46)
na porcysie? ale chodzi Ci o tamtą tamtą recenzję o kotletach czy coś nowego =P?
*

no kotlety kotlety. nie wiem czy to nawet recenzja była... a była?
Katon
Nie.
MisieK
k... jest! zaprawdę powiadam ci Ahmed, zajebiste.
Hypacja
No, ale wspomnieli. Znaczy, że wiedzą. A przynajmniej wiedzieli, bo dziwne, że nie sławią EPki ;]
Katon
Nie dziwne. Wysłałem im i dziś dostałem zwrot. Czyli nikt tej ich skrytki pocztowej nie opróżnia i nikt do niej nie zagląda.
Ahmed
QUOTE(MisieK @ 08.09.2008 13:31)
k... jest! zaprawdę powiadam ci Ahmed, zajebiste.
*

właśnie zasysam. golden age narobiło mi smaczku. zobaczymy czy całość będzie równie imponująca.
Katon
QUOTE(Ahmed @ 06.09.2008 17:56)
a ja się brandzluję na prawo i na lewo - Passion Pit - Sleepyhead
zapodałem link na forum porcysowe, zobaczymy czy podłapią. let the hype begin!
*

Kurde, grube.
Potti
najpierw o innych istotnych rzeczach:

David Byrne & Brian Eno - Everything That Happens Will Happen Today

psikus, który trochę ośmieszył inne tegoroczne wydawnictwa i pewnie sprawia niesamowitą frajdę większości z tych, którym nie jest przykro z tego powodu. no bo jak tu nie doznawać, kiedy oni w roku 2008 są w stanie nagrać TAK dobrą płytę (w dodatku nie zżynając z Animal Collective)? a "TAK dobra" oznacza tu w końcu 8 a nie 7.
no, definicją klasy jest ta płyta.

(dalszy ciąg, w którym będzie o "Skeletal Lamping" jutro. ale Misiek, TV on the Radio też bez szału wink2.gif)
Hypacja
Ja nadrabiam zaległości. The Microphones, The Twilight Singers... ale w doznawaniu przeszkadza mi w obecnej chwili obowiązek zrobienia obiadu. Jadę do Almy.

( Passion Pit miażdży )
em
mój kolega na podesłanego linka do sleepyhead odpowiedział: dobre techno. co wywołało u mnie pewną refleksję na temat gatunków elektroniki, płynnych granic etc.
Katon
E, u mnie wywołałoby raczej refleksje na temat faktu, że ludzie w Polsce mają tylko skrypty takie jak: rock, metal, punk, hip-hop, techno, disco polo, pop i każdą słyszaną przez siebie muzykę muszą koniecznie nagiąć do któregoś z tych skryptów, żeby czuli się szczęśliwi.
Hypacja
Wydaje mi się, że raczej nie naginają, by czuć się szczęśliwymi, tylko po prostu myślą, że nic innego nie istnieje. Przykre, indeed.
Child
Przeciętnie zainteresowani doznawaniem muzyki Polacy są praktyczni. Zamiast zastanawiać się czy to jeszcze industrial pomieszany z ebm i dark electro, czy moze juz hard-ebm z crossoverem do powernoise'u powiedzą mniej wiecej, zajebiste tekno.
I dopoki będą stawiali Prodigy ponad Basshuntera niech sobie to nazywają jak chcą.
MisieK
The Streets - Everything Is Borrowed
Katon
W końcu doznałem Wowee Zowee, już jestem ostatecznym trufanem Pavement!!!
MisieK
Los Campesinos nowe. wrzucam raczej dla potkreślenia faktu, że premiera za miesiąc i jeden dzień xD
nutrias
Grubo jaram się tym nowy Skinnerem biggrin.gif
Neonai
nooo, ja też. i mam już bilet na koncert czarodziej.gif
Hypacja
Dopisuje sie do listy, nie mogę się doczekać koncertu.

A jaram się moimi odkryciami w zakresie lo-fi.
Moje życie będzie lo-fi. ( Nie wliczać butów wink2.gif )
MisieK
jakimi?
Katon
No, na Streets idę na pewno. Jeśli oczywiście dostanę bilet, są jeszcze?

Przesłuchałem całej tej składanki We'e From Poland 4 i jeszcze dziś będzie recenzja piosenka po piosence, bo są tam rzeczy całkiem fajne, ale niestety w mniejszości do gówna.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.