mnie tam zastanawiaja te piekne wydepilowane paszki. skad ona ma tam depilator? xD
Poza tym juz nie moge. Aaaa! Czekalam na ten moment jak tylko zobaczylam Sawyera xD
Rysiek_Kowal
11.11.2006 18:00
a ja najbardziej jestem ciekaw co z tą północą..
i jak najszybciej musi byc odcinek o Desmondzie
ciekawe co wie..
W ogole Desmond jest fascynujacym mezczyzna, z czysto kobiecego, subiektywnego punktu wiedzenia. Rozkosznie wyglada nago
te piekne wydepilowane paszki. skad ona ma tam depilator?
ano, ano. dokładnie to samo sobie pomyślałam.
a Sawyer to się brzytwą goli czy co, że zawsze ma dokładnie tyle samo tej brody XD
ma golarke z regulacja dlugosci brody oraz zapas baterii na 30 lat ;>
A mnie zastanawia jak misie polarne dostały się na drugą wyspę
Rysiek_Kowal
11.11.2006 21:47
a ja tam uwazam ze to caly czas jedna i ta sama.. patrz poczatek pierwszego odcinka 3 sezonu... a misie sa tych klatek gdzie teraz kate z i sawyer
Avadakedaver
11.11.2006 21:52
kiedy obejrzałem lost 03 06 dokładnie to samo sobie pomyślałem "niezłe są. tyle czasu na bezludnej wyspie i wciąż perfekcyjnie wydepilowane nogi".
Deasmond jakoś dziwnie wyprzystojniał od czasu pierwszego odcinka 02 serii.
Rysiek_Kowal
11.11.2006 22:18
no przeciez nikt by tego nie ogladal jakby kobiety byly brzydkie, wlochate lub z wasami ;p
a poza tym zawsze mozna to jakos wytlumaczyc..
Avadakedaver
11.11.2006 22:24
na przykład, że sobie wygryzały.
Rysiek_Kowal
11.11.2006 22:32
no i w tym momencie prosze o opinie zenskiego autorytetu
Jeju no, rzymianki tez sie depilowaly a nie mialy plastrow z woskiem ani maszynek do golenia. Moze maja pensety i sie skubia xD
Ałć =)
A niedźwiedzie polarne bardzo dobrze pływają
Rysiek_Kowal
11.11.2006 23:04
ale oni musza byc na tej samej wyspie przeciez, wszystko na to wskazuje... a Inni klamia
wiec niedzwiedzie nie musialy nigdzie plynac
Avadakedaver
11.11.2006 23:14
ja tez wierze w to, że oni są na jednej wyspie, w końcu ujęcie było takie, ze sami zobaczyć nie mogliśmy, ale Sawyer... on widział.
QUOTE(Rysiek_Kowal @ 11.11.2006 22:04)
ale oni musza byc na tej samej wyspie przeciez, wszystko na to wskazuje... a Inni klamia
wiec niedzwiedzie nie musialy nigdzie plynac Ja bym bardzo chciała wiedzieć co to jest WSZYSTKO. Bo jak dla mnie, to mogą być na innej wyspie równie dobrze. A Innym zależało na łódce, żeby tej wyspy nie znaleźli.
A jeśli Sawyer widział, to dlaczego nie chciał uciekać? Nie wierzył, że z tym rozrusznikiem, to bujda?Ale mnie i tak najbardziej ciekawi fakt
nowych hmm... zdolności Desmonda.
Avadakedaver
12.11.2006 10:35
a gdzie miał uciekać? A deasmond... no ciekawi mnie to. mi sie zdaje ze to ma jakio\s zwiazek z tym bunkrem. w ogole... jak oni przezyli implozje? to jest niemozliwe! zwlaszca deasmond. obudzil sie goły (!) w srdoku dzungli, a kiedy kluczyk przekrecil to przeciez byl w korytazyku betonowym. a kij pana E©ko? tak długo w górę leciał, że locke zdążył się obudzić zanim spadł? (tu akurat przesadzam, mógł przecież z drzewa zlecieć)
Avadakedaver
12.11.2006 12:11
a ja myslałem już, ze w tej koncowej scenie jack powie "a pamietasz, Kate, jak w pierwszym odcinku pierwszego sezonu powiedziałem ci historię..."
ROTFL
Rysiek_Kowal
12.11.2006 14:40
Ja bym bardzo chciała wiedzieć co to jest WSZYSTKO. Bo jak dla mnie, to mogą być na innej wyspie równie dobrze. A Innym zależało na łódce, żeby tej wyspy nie znaleźli.
A jeśli Sawyer widział, to dlaczego nie chciał uciekać? Nie wierzył, że z tym rozrusznikiem, to bujda?
[/quote]
Wszystko to znaczy:
obejrzyj jeszcze raz poczatek 3 sezonu, pierwszy odcinek zaczyna sie od katastrofy samolotu z perspektywy innych i Ben mowi do Ethana zeby biegl na miejsce katastrofy... chyba nie moglby tego zrobi jakby byli na innej wyspie.. A z Sawyerem to jest tak, ze po prostu najpierw sprawdzili czy im wierzy - uwierzyl wiec pozniej pokazali sasiedznia wyspe twierdzac ze to ich wyspa.. a on znow bez slowa uwierzyl.. Poza tym wszystkie bunkry Dharmy sa na jednej wyspie.. jezeli Cie to nie przekonuje to moge szukac innych powodow
Avadakedaver
12.11.2006 17:05
mnie to wystarczy za dowód.
Ryśku, you're my mastah!
To jedyne rozsądne wytłumaczenie.
Mi najbardziej wlasnie podpadlo to, ze Goodwin i ten taki dziwny, freaky gosc <nie pamietam jak mu na imie bylo xD> mieli biec na miejsce zdarzenia - jak dla mnie to wystarczajacy dowod na to, ze sa tej samej wyspie.
Aaaa przypomnialo mi sie - Ethan :P
dobra, czuję się przekonana. jeszcze isę tak głęboko nie wgryzłam, ale muszę przyznać, że wciągnęło mnie na całego. I, z tego co widzę, w najmniej odpowiednim momencie.
Rysiek_Kowal
14.11.2006 13:21
oho.. pojawilo sie cos co kompletnie obala moja teorie..
[uwaga wchodzisz na wlasne ryzyko jak nie widziales conajmniej dwoch sezonow to wejscie w ten link moze popsuc dalsza zabawe...]
http://www.gry-online.pl/Galeria/Forum/11/216725507.png
Avadakedaver
14.11.2006 17:10
jest co mnie zapokoiło
czy te głąby nie czuły, że płyną?
skoro others dali im coś na sen, to po co im wory na głowy?
ile mieli pojazdow wodnych? jesli tylko jeden, to nie mogli dotrzec na druga wyspe, bo walt z michealem odplyneli łodzią
ale to, ze jest inna wyspa moze byc uzasadnieniem tych wszystkich przebieranek oraz tego, ze inni ustalili granice ktorej nie wolno bylo przekraczac - pewnie dlatego, ze z okreslonych miejsc na wyspie mozna dostrzec ta mniejsza.
ale kolejne pytanie - dlaczego Sayid jej nie widzial?
Rysiek_Kowal
14.11.2006 17:23
QUOTE(Elvaralinde @ 14.11.2006 16:14)
ale kolejne pytanie - dlaczego Sayid jej nie widzial? bo chyba nie doplynieli do tego miejsca z ktorego mogliby widziec. dotarli tylko do miejsca gdzie rozpalil ognisko i chyba do tej zatoki kawalek dalej
Malamanda
14.11.2006 19:26
Ma ktoś może link do strony z której można ściągnąć wszystkie odcinki (a przynajmniej 1 i 2 seri) LOST, po polsku lub z polskimi napisami?
Avadakedaver
14.11.2006 19:42
jak masz dużo ram, do ściągaj przez emula.
Malamanda
14.11.2006 19:46
QUOTE(Avadakedaver @ 14.11.2006 20:42)
jak masz dużo ram, do ściągaj przez emula.
Nie mam emula
Avadakedaver
14.11.2006 20:12
odnoszę wrazenie, że rozmawiam z kompletnym lamerem :/
w takim razie to beznadziejny przypadek, bo emula wcale nie da się ściągnąć. przykroi mi.
a tu niech nie patrzą ci, którzy nie obejrzeli drugiej serii:
odkryłem przypadkiem, ze człowiek który siedział z Deasmondem w bunkrze, Kalvin, to dowódca amerykańskiego oddziału, który pokazał się w retrospekcjii Sayida.
ju dżerk :P
avada superznawca komputerów oczywiście wie jak zamknąć tag przy spoilerującym tekście tylko akurat nas sprawdzał.
duuffff.
re avada: no alez mi odkrycie tej :P
Rysiek_Kowal
14.11.2006 20:50
QUOTE(Avadakedaver @ 14.11.2006 19:12)
odkryłem przypadkiem, ze człowiek który siedział z Deasmondem w bunkrze, Kalvin, to dowódca amerykańskiego oddziału, który pokazał się w retrospekcjii Sayida.
to masz refleks
po obejrzeniu tego odcinka w ktorym on sie pojawil juz to wiadomo bylo
Avadakedaver
14.11.2006 23:41
no ładnie. ciekawe. retrospekcja sayida była w 12 odcinku, a kalvina poznaliśmy w 24. Ja tam nie skojarzyłem go i to chyba nie jest dziwne.
emm, no to też zaznaczyłem KOMPLETNYM

pozatym mi coś forum szwankuje. chciałem to wyedytować, ale co chwile błąd 404. potem mnie wylogowalo, sie zalogowac nie moglem i co chwile, o chwile co chwile mam "błąd 404"
ja tez, ale miedzy bledami zdolalam Cie wyedytowac
Malamanda
15.11.2006 14:12
Też mam błędy, ale jakoś działa. Jak kilka razy wejdę na to samo.
Avadakedaver
15.11.2006 21:05
Elv: fuksiara. ja nie miałem tyle szczęścia.
Ludwisarz
18.11.2006 16:29
Dobra. Dzis w nocy obejrzalem 3x05 i 3x06, wiec moge czytac.
Avada: to, ze on i on to ten sam to tez od razu po odcinku z desem spostrzeglem
Teraz dwie sprawy. Pierwsza czy sa dwie wyspy czy nie dwie wyspy. Ponoc na mapce Francuzki bylo zaznaczone, ze jest jedna duza i sa wokolo mniejsze. Ale to nie to. Rzeczywiscie - kwestia, ze powinien on dotrzec tam w godzine (bo chyba tak Ben powiedzial) jest zadziwiajaca (pamietacie chyba jak dlugo Michael szedl z nimi do tego miejsca gdzie ich zlapali). Z drugiej strony, gdyby Ethanuzyl lodzi to moglby szybciej dotrzec - tylko gdzie by ja ukryl.
Druga sprawa to jak czytam w komentarzach na chaoticu - ludzie zarzucaja nielogicznosc dzialan Bena, bo skoro chcial byc zoperowany, bo sie dwa dni wczesniej dowiedzial, to czemu wciaz z Naszymi walczyl - porywal Claire, tu zabijal tych, tu porywal dzieci, tu Walta uprowadzil, generalnie niesmacznie i niemilo - i jeszcze sie w pulapke wpakowal.
Ludzie pisza - a czemu nie mogl zajsc na plaze na drugi czy trzeci dzien i poprosic Jacka?
Dla mnie to oczywiste. Zauwazcie, ze Othersom wisi czy Nasi przezyja czy nie, czy wydostana sie czy nie - bo i tak wiedza, ze zadnej lodzi nie zbuduja, ze zadnego sygnalu nie nadzadza. Ba, wlasciwie to nawet nie chca, zeby udalo im sie wydostac. Dlatego nie mogli od razu pokazac sie Naszym, bo znaczyloby, ze jest komunikacja ze swiatem zewnetrznym, tak dalej tak dalej. (kuzwa, jak ja nieskladnie pisze, ale tak po prostu wolne mysli na monitor przelewam). Dlaczego porywali? Mysle, ze w godzine po samolocie nie wiedzieli, ze Jack jest neurochirurgiem, ktory moglby pomoc. Najpierw najwazniejsze byly dzieci (Claire, Walt), a dopiero potem wszystko co robili bylo w strone zwabienia Jacka. (ciekawe skad tez wiedzieli, ze w razie czego moga posluzyc sie Kate - skad widzieli miedzy nimi little romansidlo?)
Nie podobala mi sie kwestia dymu, na sile zabito Mr. Eko, i dym wprowadza ten fantastyczny powiem do sprawy, a ja wole wierzyc, ze tam wszystko jest do wyjasnienia.
A, jeszcze jedno. Nie wiem czy zauazyliscie to, ale Inni wciaz mieszkaja w swoich domkach wesolych. Wszak tam nagrywala Julie te kartki w filmie. Pozatym jak obejrzycie 3x01 to wiele postaci (starsza Pani, pan Okularnik) - nie ma ich wogole w Hydrze. Pozatym jak mamy te oddalenia z ich wioski to widaz, ze albo sa na osobnej wyspie, albo wyspa zweza sie w ktoryms momencie.
wiecie, co wciąga bardziej niż oglądanie nowych odcinków? szperanie na necie. lostpedia. lostowe fora. i te filmiki, od których (mnie) ciarki na plecach przechodzą, np. lost experience i rachel blake.
i ta "ideologia", która zdaje się leżeć za całą fabułą. brrr.
ale tu ucichło. hiatus i już nikt nic nie teoretyzuje ;p
tu jest szybka powtórka z zagadek (en only). Ciekawe, ciekawe.
PrZeMeK Z.
04.12.2006 21:14
Sawyer SongDla wszystkich fanów Zagubionych. Spojlerów brak.
No, w końcu jestem zaznajomiony ze wszystkimi dotychczas nakręconymi odcinkami LOST, aż do 3x06. Dzieje się, dzieje, nie powiem.
A co do Lost Experience... Kurczę, nie mogę odżałować, że coś takiego mnie ominęło. A filmiki, które można obejrzeć choćby na youtube, wyjaśniają naprawdę dużo. Nigdy bym nie zgadł, co oznaczają nasze słynne liczby...
Zupełnie inaczej się teraz to wszystko odbiera. Wkręciłem się nieodwołalnie i bez reszty.
Sądzę, że są dwie wyspy, z tym że porwana trójka jest przetrzymywana na "naszej" wyspie, a cała akcja z pokazywaniem tej drugiej miała sprawić, by Sawyer nie próbował ucieczki. Chociaż, z drugiej strony, stacji Hydra nie było na mapie, którą zobaczył Locke... Albo była jedną z tych niepodpisanych. Trudno powiedzieć.
Jeśli nawet Hydra jest na innej wyspie, nie wszyscy Tamci muszą na niej być. Część mogła zostać w tych swoich domkach.
Avadakedaver
05.12.2006 00:13
zaraz zaraz... to co oznaczają te liczby?
Ludwisarz
05.12.2006 16:24
Definicja liczb tak mi się bardzo nie podoba, że aż Ci nie powiem.
Tzn. tak, niby sie wszystko zgadza, ale zbyt troche wzniosly cel. Sobie zobacz Hanso Exposed na youtube.com pełną wersję.
Coz. Ale to pokazali internautom i to nie kazdemu, bo nie kazdy w Experience bral udzial. Wiec co ogladacze serialu dowiedza sie o liczbach..?
Avadakedaver
05.12.2006 17:43
własnie dlatego i dla takich spojlerów i sugerowan nie lubię oglądać żadnych zwiastunów, trailerów, blogów i stron internetowych. tylko epizody.
wiesz, Lost: Experience jest w zasadzie integralną częścią całej historii. Wydaje mi się jednak, że jeśli twórcy nie zdecydują się na wprowadzenie Valenzettiego do epizodów, to cała historia zostanie poprowadzona w taki sposób, by znane z Experience informacje nie były konieczne do jej objęcia.
I przyśnił mi się ostatnio koniec Losta. Tzn. finał. Wiecie, ginie ostatni bohater i w tym samym momencie spada następny samolot. Chociaż to by było pójście na łatwiznę.
Avadakedaver
10.12.2006 01:19
kolejne odkrycie avady, o którym pewnie wszyscy wiedzą. Sam do tego doszedłem (nie wchodze na żadne strony o LOST ani nie czytam spojlerów i w ogole w ogole).
4+8+15+16+23+42=108 (minut - w binkrze)
a jak je sobie wszystkie razem pomnożysz, to pojawi się liczba, która się powtarzała na papierach z bunkra (znalezionego przez Eko i Locke'a). ot taki bajer.
Avadakedaver
10.12.2006 01:27
znając lostów to pewnie te dwie sprawy wcale nie bedą miały znaczenia.