QUOTE(Rysiek_Kowal @ 10.05.2007 22:54)
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 10.05.2007 20:37)
Czym Wy, cholera, ściągacie? (Tak, wiem, oswajam się z BitCometem).
Ja sciągam przede wszystkim z forum prisonbreak.int.pl (tak jak prisona z reszta). bardzo szybko wrzucaja linki i jest ich calkiem sporo, a jak nie to biore jakies torrenty zazwyczaj z mininova.org. zawsze jest jakos 1000 seedow wiec szybko idzie. chociaz duza role w tym wszystkim ogdrywa tez to ze mam szybki net..
http://www.zagubieni24.pl/forum/viewthread...&thread_id=1642Tutaj jest kilkadziesiąt linków, na pewno coś znajdziecie. Poza tym polecam rmvb, bo jeśli ktoś się niecierpliwi to najlepsze rozwiązanie. Zaś dla zainteresowanych - jest też wersja HDTV :]
Avadakedaver
11.05.2007 00:20
1000? na torrentspy mam 24 000!
Nie no, ten odcinek to.. hmm.. ostra jazda.
Niby sa odpowiedzi, ale kolejna zagadka! Hostiles, hostiles...
PrZeMeK Z.
11.05.2007 00:33
Oooooooostro. O_o
Rozwala. Po prostu rozwala. Retrospekcje... Akcja na wyspie... Ben... O dłuższą opinię pokuszę się jutro, teraz najwyższa pora spać.
Aha, mnie się mały Ben ciągle z Harrym Potterem kojarzył XD
Edit: to nie takie głupie skojarzenie. Ben przypomina Voldemorta. Ich matki zmarły wkrótce po ich urodzeniu, nadając swym dzieciom imiona. Obaj zabili swoich ojców. Obaj stali się "głównymi czarnymi charakterami". A domek Jacoba przypomina chatkę Gauntów...
Hej, to faktycznie ma sens :}
Ludwisarz
11.05.2007 13:17
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 04.05.2007 18:26)
A propos, gdzie się podział Timmy? Nie ogląda już Zagubionych?
Haha

Az milo jest cos takiego przeczytac.
Rzeczywiscie, mialem 4 egzaminy w ciagu tygodnia ktory minal. Wiec szans na obejrzenie losta - zadnych.
Ale juz nadrobilem zaleglosci, obejrzalem oba odcinki pod rzad.
I.. Nie wiem co powiedzieć. Po prostu wow, jest fajnie, jest dobrze, czekam na kolejne odcinki, na zadne pytanie odpowiedziec nie potrafie. Chyba
Glowne pytanie jakie mi chodzi po glowie to.. kim tak naprawde sa Inni/Hostiles? Richard przeciez od czasu, kiedy Ben byl malym chlopcem, nie zmienil sie ani o jote. No dobra, scial wlosy i sie ladnie ubral, ale to wszystko. Kolejna rzecz - pojawienie sie umarlych na wyspie. Juz kiedys pojawil sie przeciez ojciec Jacka.. No i co sprawilo, ze to akurat Ben stal sie przywodca Innych? Dlatego ze zabil ojca, czy moze umozliwil wypurgowanie Dharmy? I co sie stalo z Annie? Aaa! Chce nastepny odcinek. W ogole.. Z jednej strony jeszcze bardziej polubilam Bena po tych retrospekcjach, ale ten moment jak zalatwil tych wszystkich ludzi.. Brr, zimna woda. Chce nastepny odcinek! <tupie noga>
Z tym pojawieniem się umarłych to jak z tym, czego się bardzo chce. Jack o ile dobrze pamiętam przechodził wtedy doła, conie? Zresztą nie wiem, ale Richard jest kozakiem, strasznie go polubiłem, no i Locke troche pozamiatał, ta scena jak tłucze Mikaiła to bum bum rach ciach mach. Nie wiem czy nie najlepszy odcinek w ogóle.
Tylko problem z tym Jacobem, nie wiem czy nie przeginają
PrZeMeK Z.
11.05.2007 18:15
Fakt, Richard się nie zestarzał. Czyżby prawdziwi Tamci byli długowieczni? W sumie, skoro wyspa może uzdrawiać, to czemu by nie spowalniać starzenie?
Jedno mnie poważnie zastanawia: Tamci (Hostiles) mówią po angielsku, mają maski przeciwgazowe, broń itp. Czy to jakaś zbuntowana część Dharmy, czy też po prostu Ben przekazał im cały ten sprzęt, ułatwiając jeszcze bardziej Czystkę?
Sam odcinek, po prostu zatyka. Kapitalny. Nie ma nic, co mógłbym skrytykować. Wspaniałe retrospekcje (aż chce się więcej, np. o tej dziewczynce, Annie), gęsta od podejrzeń atmosfera na plaży, wyprawa Locke' a i Bena... No i cudna scena, gdy Locke tłucze Bakunina, a na wezwania Bena nikt nie reaguje... Nie dziwię się już facetowi, że aż tak mu zależy na utrzymaniu przywództwa. Ostatnio je traci.
W odcinku było tyle sensacji, że prawie w ogóle mnie nie ruszyło, gdy Ben postrzelił Locke' a. Sądzę, że przeżyje. NIE CHĘ WIEDZIEĆ, CZY DOSTAŁ KONTRAKT NA NASTĘPNY SEZON! NIE!
Co do Jacoba... Przez moment go widać. Jakiś niewyraźny zarys, ale widać. Czyli on istnieje. Czyżby jakaś pierwotna siła wyspy?
A krąg tego dziwnego czegoś skojarzył mi się z kręgiem soli, którego w wielu podaniach nie mogą przekroczyć upiory... Czyżby Ben więził Jacoba i stąd prośba o pomoc?
Czytałem ostatnio zapis któregoś z oficjalnych podcastów, gdzie twórcy wyjaśnili pewne drobne niejasności wokół Łabędzia, Tamtych i tego, czy Kelvin był z Dharmy. Kto chce, niech czyta dalej.
Otóż Kelvin naprawdę był z Dharmy. Po Czystce pozostawiono go tam z Radzinskym, bo bunkier był niedostępny i świetnie chroniony. Tamci nie wiedzieli zatem niemal nic o Łabędziu i stąd być może ich beztroska w sprawie wciskania przycisku.
A wiecie, kto wg producentów ma dostać swój odcinek w 4 sezonie?
MALUTKI SPOJLER!
Danielle Rousseau.
Avadakedaver
11.05.2007 19:05
a więc macie jacoba, jakby kto nie zauważył. co ja myślę? kurde, czad jest. Locke przeżyje, jestem pewien. Albo się zmieni w nastepnego Jacoba albo dymek albo inny czort. Generalnie podejrzewam, że locke przyjdzie z jackobem na część rozbitków i pomogą w batalii wcale że nie mało.
Jacek jest zły i go nie lubię już.
Jacek jest dobry i nadrabia zaległości.
Jacek jest, po pierwsze, glupek. Hrhr, fajnie rozwiazali sprawe Rogera Workmana xD
Zdecydowanie najlepszy odcinek sezonu. W dodatku ten Jacob, i to co bardzo lubię czyli DHARMA
Ale nawet dobrze wytłumaczyli tą Dharmę, chociaż nie wszystko jeszcze jeszcze
Avadakedaver
12.05.2007 11:26
jeśli chodzi o jacoba - polecam screencapsy tutaj, a dokładniej ten wpis.
nie pokazali, chwili, w której locke miałby wyzionąć ducha, a w tym sezonie mieliśmy już kilka nibyśmierci (nikki i paulo, mikhail), więc myślę, że bedziemy mieli efektowne wejście w finale.
no to jak teraz, inni zaatakują noc wcześniej, niż powiedziała jules? to ją dopiero skreśli.
no i hostiles... to mamy na wyspie dharmę (mieliśmy), rozbitków i tamtych, prowadzonych przez bena/jacoba? nie ma czwartych? hmmm.
PrZeMeK Z.
12.05.2007 19:16
Mnie brak czwartych cieszy. Na wyspie jest już wystarczająco dużo graczy.
Przypomniało mi się zdanie z "Expose": "Things don' t stay buried on this island". Czyżby jednak Świt Żywych Trupów? 
Tym, którzy zastanawiają się, czy Jacob istnieje, polecam pod rozwagę TO.
Choć wg mnie dowodzi to tylko tyle, że nie zatrudniali żadnego aktora do roli Jacoba, tylko wykorzystali już obecnych - jeden podłożył głos, a drugi założył perukę i udawał starca.
co zauważyłam (może mało istotne, ale interesujące):
źródło
pamiętacie zapewnienia twórców, że losties będą obchodzić gwiazdkę w 4 sezonie? wydarzenia odcinka 3x20 mają miejsce 23 grudnia
czyli jeśli chcemy, żeby producenci wyrobili się z finałem, incursion na obóz musi nastąpić noc wcześnie. zwłaszcza jeśli ben połapie się, co własciwie stało się z taśmą juliet :>
Avadakedaver
12.05.2007 20:40
Zanim zauważyliśmy (!) postać na krześle, powiedizałem że jacob brzmi jak Ben. ha! odkryłem to sam!
Ale gdyby Jacob jakimś cudem nie istniał, to po co Ben podczas egzekucji na Locke'u pytałby się, co ten usłyszał wychodząc z chaty (help me)?
USUNUNIĘTY SPOJLER PRZEZ AVADĘ CO BY PRZEMUSIA NIE KUSIĆ
Rysiek_Kowal
15.05.2007 21:33
ej mialo nie by spojlerow z tych odcinkow ktorych jeszcze nie bylo. [na wszelki wypadek nie przeczytalem]
kolor bialy nie usprawiedliwia pisania spojlerow z przyszlych odcinkow - jest uzywany jednynie w dyskusjach o bierzacych odcinkach nie emitowanych jeszcze w AXN.
no ładnie, my tu opitalamy Zetiego za takie numery, a nawet murof... ech.
im bliżej finału, tym dalej trzymam się od anglojęzycznych stron o Loście. jak Boga kocham, po co sobie psuć cały trzeciosezonowy suspens?
no ładnie, my tu opitalamy Zetiego za takie numery, a nawet murof... ech.
Jej juz nie będę jak babcie kocham.
kolor bialy nie usprawiedliwia pisania spojlerow z przyszlych odcinkow - jest uzywany jednynie w dyskusjach o bierzacych odcinkach nie emitowanych jeszcze w AXN.
I TVP1 powinno być jeszcze.
PrZeMeK Z.
16.05.2007 14:53
Nie no, bez przesady, Zeti. Nie sądzę, by ktokolwiek oglądający Zagubionych na TVP1 tu zaglądał.
Avada - dziękuję Ci. Co prawda prędzej napatoczyłbym się na spojlera przypadkiem niż się na takowy skusił, ale dziękuję.
Ciekaw jestem, jaka będzie w tym kolejnym odcinku retrospekcja Charliego. On miał wszystkiego trzy odcinki, a pokazano nam w sumie wszystko, co najważniejsze. Może tym razem wyjdą poza schemat i nie będzie nic o jego bracie?
Avadakedaver
16.05.2007 14:57
a mi sie czuje ze charlie zginie skoro robią z nim odcinek i jest w zagrozonej pozycji.
PrZeMeK Z.
16.05.2007 15:11
Mnie też.
Uwaga, zajebista teoria (nie moja), bez żadnych spojlerów:
Z pewnością pamiętacie potężne tsunami, które nawiedziło wybrzeża Azji
26.12.2004. W razie gdyby nie, oto
żródełko wiedzy Mapka z zaznaczonym epicentrum:

I teraz bomba. Zgodnie z Lostpedią, wydarzenia odcinka "The Man Behind The Curtain" toczą się w dniach
22 - 23.12.2004. (
źródło)
Niby miejsce się za cholerę nie zgadza, ale to tylko serial, i to w dodatku czasem niezbyt trzymający się realizmu... Co Wy na to? Finał się zbliża...
Edit: jeszcze jedna ciekawostka. Na powyższej mapce widać i Sri Lankę - ważne miejsce z LOST Experience, i Phuket - miejsce, gdzie swój tatuaż zdobył Jack. W pobliżu jest też (niewidoczna na mapie) wyspa Bali, w pobliżu której
wg Naomi znaleziono wrak lotu 815...
Wybaczcie, nie przypatruję się dyskusji od początku, dlatego myślałem, że jak na biało to mi wszytko wolno :} Przepraszam.. (poza tym zmęczony byłem i do tego się podekscytowałem [co mnie rzecz jasna nie usprawiedliwia, ale wyjaśnia mój błąd]).
PrZeMeK Z.
16.05.2007 17:49
Wszyscy błądzimy, synu. Na szczęście Moderatorzy Stróże czuwają.
Nie no, bez przesady, Zeti. Nie sądzę, by ktokolwiek oglądający Zagubionych na TVP1 tu zaglądał.
Ja pierwsze dwa sezony widziałem właśnie na TVP1 z neta nie ściagałem, bo dopiero od marca mam.
jest osobny topik, założony zresztą przez Przemka, przeznaczony dla osób, które oglądają LOSTa na tvp.
teraz już ściągam i jestem na bieżąco
to ja tu pół odcinka ocieram łezkę z oka, tak się pięknie sentymentalnie i zupełnie pathetic Charlie żegna, i tych 5 najlepszych momentów życia, i ten cały pierścień, i scena z Hurleyem i w ogóle wyciskacz łez, a taki koniec... ech, w zasadzie można się było tego spodziewać.
ha, Karl. wyczaiłam go wcześniej w obsadzie na imdb, ale i tak fajnie to wypadło. i jak próbował Juliet zdemaskować XD.
pytanie numer kolejny: kim są kobiety w Looking Glass? Juliet o nich wiedziała czy nie? :> tytuł odcinka finałowego nabiera w tym świetle nowego znaczenia.
finał 23 maja (czasu amerykańskiego: CEST?), dwie godziny :>
ETA: co właściwie widział Des? Jeśli nie widział tego, co powiedział Charliemu, to dlaczego go okłamał i co zobaczył w takim razie? A jeśli faktycznie widział to, co opowiedział Charliemu - czy to nie rzuca nowego światła na jego "wizje"? czym one właściwie są i skąd się wzięły? może nie pokazują prawdy, a są mu przez kogoś "przesyłane", jak sny Pottera w piątej części? /to by już było kolejne nawiązanie do Pottera - patrz Benry Potter :>/
Ludwisarz
17.05.2007 16:34
Kurde fak ja jego.
Policja dupnela napisy.org. Zamkneli napisy.info, napisy24.pl, kinomania.org.. No wszystko nie dziala. Dziala hatak.pl, ale cos sie chyba boja dodac nowe napisy, a dzis napisy do losta.
Demyt.
Rysiek_Kowal
17.05.2007 19:30
dodali juz na hataku. nawet napis ze nie zostana zamknieci.
PrZeMeK Z.
18.05.2007 15:43
Świetny odcinek.
Fakt, bardzo wzruszające sceny, gdy Charlie żegna się ze wszystkim i wszystkimi. Inni rozbitkowie też sobie zacnie poczynają. Jack pokazał, że ma jaja i wie, co robić. Choć przyznam, że jego plany są... godne Tamtych. Wysadzić ich żywcem? Brrr...
Miło, że wrócili Bernard i Rose. I że wrócił Karl. JA TO PRZEWIDZIAŁEM! 
I w końcu, wyczekiwany przeze mnie od 1x09, nadajnik pojawi się w finale. Nie pytajcie czemu, po prostu fascynuje mnie to miejsce.
Twórcy serialu zastosowali sprytny wybieg: żebyśmy nie tworzyli setek teorii o tym, czemu i jak Karl kłamie i jakie są prawdziwe plany Tamtych, po prostu pokazali nam, jak jest naprawdę. Podoba mi się to.
Edit: Ej, ta dziewczyna, która nazwała Charliego bohaterem, to była Nadia!A ja tam bez napisów jakoś przeżyję. Gorzej moja rodzina.

(Tzn. o ile zamkną i Hatak).
Ja tam nawet nie wiedziałam, że taka stronka jak Hatak istnieje. Ale dobrze wiedzieć, bo mam podobnie jak Przemek - moja rodzina bez napisów nie przeżyje.
Co do losta nowego, to jeszcze nie widziałam i tak tu bezczelnie offtopuję
Ludwisarz
18.05.2007 17:53
Ma ktos jakis link torrentowy np. do tego dzisiejszego odcinka, podsumowujaco-wyjasniajacego?
Jakiego odcinka podsumowująco-wyjaśniającego?
Ok, jestem do tyłu jeśli chodzi o seriale ostatnio.
Nie mam linka ale proponuję szukać tu:
http://www.torrentz.com/search - przeszukuje wszystkie największe strony z plikami torrent, jak nie znajdzie, to znaczy, że mała szansa, żeby w ogóle było.
PrZeMeK Z.
18.05.2007 18:00
Niestety nie. Ale słyszałem, że w sumie nic nowego nie powiedzieli. Aczkolwiek sam chętnie bym obejrzał.
Chciałbym też sobie pozwolić na mały apel, w sumie prośbę (khem, khem!):
Jeśli ktoś umieści tu spojler dotyczący finału albo czwartego sezonu, który nie będzie ukryty pod linkiem, zrobię wszystko, by takiej osobie zatruć życie. I raczej nie będę pod tym względem osamotniony.
Emotikonko, Avado, pomóżcie. Nie chcę zepsuć sobie finału.
Bedzie trzeba wyhaczyc angielskie napisy i tlumaczyc.
Rysiek_Kowal
18.05.2007 18:49
ale sa polskie przeciez na hatak.pl
widzialem ten odcinek specjalny - krotki i nic nowego raczej nie wnosi.
Tlumaczenie to wersja ostateczna, gdy juz zabraknie polskich ;>
Przemek - oj nie ma sprawy, nie ma sprawy.
3x21
Dopiero obejrzałem. Wszystko przez bierzmowanie. Czasu nie ma. Ale odcinek fajny. Nie tak jak 3x20 ale fajny. Zwłaszcza nowy bunkier zwierciadło/lustro jak tam to się tłumaczy. Chwałą, że Hatak działa. Już nie długo finał.
Czy spoilery dotyczące tego, kiedy będzie czwarty sezon są karalne? Bo ja chce wiedzieć. Bo na każdej stronie inaczej piszą.
nie są.
luty 2008.
eta:
źródłoOn May 7th 2007, it was confirmed that Season 4 will return in February 08 for a 16 episode run, followed by another 2 16 episode seasons in 2009 and 2010.
/7 maja 2007 roku rozpoczęcie szesnastoodcinkowego 4 sezonu w lutym 2008 oraz następujących po nim dwóch kolejnych szestanstoodcinkowych sezonów w 2009 i 2010 roku zostało oficjalnie potwierdzone./
PrZeMeK Z.
19.05.2007 18:49
Ja Wam mówię, dobiją nas te przerwy między sezonami. 4, 5 i 6 w kolejnych latach? Bitch, please.
Cóż, warto. Zawsze są tez inne seriale. Heroes zacząłem oglądać, będzie Prison Break, jakoś się dotrwa do lutego.
Jezu, a kiedyś się tylko Boston Public oglądało i było dobrze.
Ja na Boston nie narzekam. Fajna sprawa ;p
PrZeMeK Z.
19.05.2007 20:08
Ja też nie, mój ulubiony serial to kiedyś był. Tylko że się skończył.
plan przetrwania:
1. heroes i pierwsza seria PB do lutego 2008
2. nadrobienie pierwszego i drugiego sezonu Losta do lutego (?) 2009
3. nadrobienie tego, czego nie zobaczę w Heroesach lub do lutego (?) 2010
4. może troszkę postudiuję w przerwach :>
Avadakedaver
19.05.2007 21:28
ja tu specjalnie nie wchodzę ażeby nie przeczytać o odcinku którego z różnych racji nie widziałem wcześniej, a sie okazuje ze o odcinku tylko jeden sensowny post. na ciebie zią zawsze można liczyć \m/
no więc odwróćcie się w stronę światła. Heroes oglądam praktycznie od kiedy istnieje, dszisiaj objrzyłem odcinek w stylu tego losta (przedfinałowy) i szok szok szok. tzn generalnie nie szok, bo sie wszystko zaczelo szykowac na rozpierduche, ale co bede spoilował wam tu. jakby sie kto pytał to był 21 odcinek pierwszej serii, więcej póki co nie ma, ale warto, warto. będę miał wsyzstkie z napisami i bez lektora niebawem (na bierząco usuwam bo mi sie nie chce trzymać, a zawsze moge załatwić od koleżanki) więc wysłać pocztą mogę ktoby chciał (pewnie wolicie co tydzień oglądać na jedynce i sie nie dziwie, bo później ani prisona, ani heroes'a, ani losta przez całe wakacje i jeszcze hoho.) po 12 odcinkow na dvd płytę wchodzi, to pierwsza seria wejdzie na dwie płyty.
a co do losta to
charlie'go polubiłe, wcześniej aj łozynk ker ale teraz mi go żal. Podejrzewam że przeżyje, bo:
a) panienki tam żyją, a skoro stacja jest zalana to coś muszą jeść - jest jakaś droga na ląd którą mają dostarczane jedzenie
b) jeszcze nie zginął a był to odcinek właśnie o nim
c) bo jeszcze nie strzeliły, a to nie jest film z zimnymi egzekucjami