Avadakedaver
14.01.2007 14:10
geniusze nigdy nie rozumieją icz oder.
zainwestuj w cos lepszego niz paint.
chocby gimpa [darmowy]
Avadakedaver
14.01.2007 14:45
ech tam, w paincie jest klimat. poważniejsze arcydzieła robię w fotoszopie, ale gdzieś mi znikł.
Avadakedaver
15.01.2007 08:52
paint jest fazowy jak kilka płyt DVD. i pierwsza seria lost.
Avadakedaver
16.01.2007 00:24
a kiedy 7?
Rysiek_Kowal
16.01.2007 00:57
QUOTE(Avadakedaver @ 15.01.2007 23:24)
the episodes will continue on February 7, 2007 and are scheduled to finish on May 23, 2007.
polecam na przyszlosc takie fajne strony jak google.com
wikipedia.org itp
Avadakedaver
16.01.2007 01:04
ale ja sie boje że spotkam spojlery.
dzięki
Jak jest z tym lostem nowym? Na stronce abc jest napisane, że będą dwa odcinki. Oba są nowe, czy pierwszy to jakieś review z poprezdnich?
PrZeMeK Z.
07.02.2007 22:59
Masz na myśli "LOST Survivor Guide"? Z tego, co się orientuję, to takie przypomnienie poprzednich sezonów. Nowy ma być tylko "Not in Portland".
Aha, nie zamierzam tu zaglądać czas jakiś, ale na wszelki wypadek pamiętajmy o dobrym zwyczaju pisania spojlerów białą/ żółtą czcionką.
Chyba poczekam jeszcze z tydzień, aż wyświetlą kolejne i wtedy ściągnę. Zawsze to lepiej mieć kilka niż jeden.
yeah babe. a jak tu będą jakieś spojlery, to będę ścigać. siekierką.
ściąga się, ściąga *ach*.
Avadakedaver
08.02.2007 08:25
ha. a mój świetny internet tak i350 MB serial ściąga w 2h jak jest dużo źródeł.
ale, k... najpierw musi być te "dużo źródeł", nie?
mam już 40%
tylko transfer kiepściuchny
łeee, jaki odcinek, spodziewałam się czegoś epszego po takiej przerwie.
PrZeMeK Z.
08.02.2007 19:15
ha. a mój świetny internet tak i350 MB serial ściąga w 2h jak jest dużo źródeł.

Jak Ty to robisz? U mnie transfer idzie z zajedwabistą prędkością 3.82 Kb/s
Nie spodziewam się wiele po tym odcinku, ot, takie pewnie dokończenie poprzedniego. Proszę tylko o malutką, maleńką informację: czy jest w nim coś o naszych rozbitkach? Tych z wyspy? Czy tylko Jack, Kate i Sawyer? Tylko NIE mówcie co.
damn it all. właśnie się przekonałam, że S03E07 =/= not in portland.
Survivor's Guide.
PrZeMeK Z.
08.02.2007 20:10
Przykro mi. Ja tam zawsze po tytułach szukam i jeszcze nigdy nie ściągnąłem czegoś, czego nie chciałem. *odpukuje w niemalowane drewno*
Ponawiam moje pytanie.
Rysiek_Kowal
08.02.2007 20:32
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 08.02.2007 18:15)
Czy tylko Jack, Kate i Sawyer?
tak.
Avadakedaver
08.02.2007 21:00
przemku wejdź sobie na torrentspy.com, ale tam musisz wpisywać nie po tytułach, tylko tak dziwnie, np. "lost s03e07" czyli sezon 3 epizod 7.
to są torrenty. oczywiście dzieki ryśkowi :*
aha, no i jeszcze ściągnij bitcommeta najlep[iej (przynajmiej u mnie on ściąga), i internet mam 512 neostradę
Avadakedaver
08.02.2007 22:14
a ja dodam jeszcze, że przemek połowę tego opisał w swim ficu
OKAY. Pozwoliłam sobie posprzątać OT.
PrZeMeK Z.
09.02.2007 17:47
Nie wytrwałem przy postanowieniu. Ściągnąłem. Właśnie obejrzałem.
Kurczę, mocne to było. Zachowanie Juliet zaskakujące, zwłaszcza końcowe wyznanie... Retrospekcje bajeczne. TAK powinien wyglądać prawdziwy odcinek Zagubionych! Akcja uwalniania Karla ciekawa, no i ten test, któremu go poddawali... Co to miało być, hipnoza? Przypominało trochę ten filmik - test psychologiczny z LOST Experience...
No i wreszcie nieco więcej światła na choć jednego z Tamtych. I nie ma Picketta. Dobrze mu tak.
Rozpisałem się, ale fajny odcinek był. Teraz z nowym zapałem i sympatią czekam na kolejny. Fajnie, że Zagubieni wrócili.
Avada - wcale nie połowę, nie przesadzaj. Te kawałki na początku, z ucieczką itp. były łatwe do przewidzenia. A dwa z dialogów, które były i w serialu, i w opowiadaniu, wziąłem z LOST Momentów. No.
Choć przyznam, że dziwnie się oglądało na początku. 
Okay.
Fajne, fajne no. Właśnie od samego początku odcinka czekałam na to, żeby się dowiedzieć, skąd Juliet się wzięła na tej wyspie, jak to w praktyce wyglądało etc. Aczkolwiek scena z autobusem była... nieoczekiwana i troszkę mnie wryło w fotel
natomiast właśnie najbardziej interesująca była scena z Karlem, z tym filmem, z całą aparaturą, z muzyką... pranie mózgu i tyle (nie tylko Karla). Intrygujące te napisy: "Gold loves you as he loved Jacob" (coś w ten deseń), zwłaszcza zauważyłam, bo mamy tu "listę Jacoba". No i "You cause your own suffer". Będzie o czym myśleć :>
Natomiast najbardziej przerażającym momentem było zbliżenie na jego oczy w tych niebieskich okularach. Normalnie aż zrobiło mi się niedobrze, jeszcze jak pomyślałam, że on tam siedzi już ładnych kilka(naście) dni...
Oczywiście nie trzeba wspominać o numerze pokoju 23
Interesujące recenzja (english only)
Avadakedaver
09.02.2007 18:40
a mi sie przemku pieprzyło przez ciebie wszystko "sie okaże że to nie bły zdjęcia bena tylko siostry juliet" powiedizalem do siostry p[o czym se przypomnialem ze to u ciebie było 
oprócz tego, to cóż... Juliet pękła po prostu, ja tak uważam, bo Jack wiedział, że pomimo obietnic bena że go wypuszczą, nie uwierzył w to i postanowiłó działać (i słusznie, bo juliet powiedzała że zdecydują co zrboić z jackiem, więc wszystko wskazuje na to że Ben kłamał mówiąc że puści jacka wolno), a juliet znająca ich metody jak taki debil uwierzyła że po wszystkim wróci do portland.
"not in portland" to prawie jak "not importand" 
Ludwisarz
09.02.2007 22:54
No coz. Nie wbil w fotel, ale byl fajny. Co do rzeczy oczywistych to juz nie bede pisal..
Mnie zaciekawilo, ze Ben (to jego uwazaja za szefa) jest ojcem Alex, wiec dupcył Danielle Rousseau LUB wlasnie po to byla tam Juliet (i po to byl Ethan) zeby zajmowac sie wlasnie sztucznym zaplodnieniem. I wogole zaplodnieniem. To by tlumaczylo zainteresowanie dzieckiem Rousseau i dzieckiem Claire. Oczywiscie pewnie dlategio Dharma sciagnela znakomitych lekarzy, aby rodzic Dzieci Nowej Generacji - zgodne z tym rownaniem kogośtam Valenziego czy Felliniego (;p).Ale Rousseau musiała kłamać, mówiła wszak, że przybyła na wyspe i tutaj urodziła i odebrali jej dziecko.. Czyzby przebywala z 2 miesiace z towarzyszami, ktorzy pomarli na dziwna chorobe (pamietacie o tym jeszcze [kwarantanna na wejsciach do stacji..] ) i potem jeszcze kilka, SAMA urodzila i dopiero przyszliby Inni odebrac dziecko.. I kiedy Ben by ją puknął..
A. Myle sie. Wszak Juliet jest tu dwa-trzy lata, a Alex ma tych lat conajmniej 18.. Ben musi byc wiec tam od conajmniej 19 (lub całe życie, jak gdzies czytalem..)
Wogole gdzie jest zrodlo Waszych spilerow, opisow odcinkow, ciekawych informacji, spostrzezen i teorii?
PrZeMeK Z.
09.02.2007 23:01
TimmY - Lostpedia.
Ja nie wiem, co się wszyscy (na różnych forach) tak rzucili na kłamiącą Rousseau i dziwne związki z Benem. Nie przyszło nikomu do głowy, że Alex - porwanej jako niemowlę - po prostu WMÓWIONO, że jest dzieckiem Bena? I że tę samą wersję zna Juliet?
Ludwisarz
09.02.2007 23:04
Avadakedaver
10.02.2007 00:09
ja tam ine wchodzę w żadne linki, wiec mowie co mysle:
nie wpdało mi nawet do głowy że roussoso czy jak jej tam może kłamać, myślę, że albo przypłynęła razem z Benem, i ona myśli że ben is dead, a ben uciekł i dołącyzł do tamtych albo inny czort.
albo że ściema, to bardziej pewne, adopcja taka brutalna czy co.
timmy- alex powinna mieć 16 lat według tego co mowila Daniele
PrZeMeK Z.
10.02.2007 12:05
TimmY, ta Twoja strona jest fałszywa. Już się potwierdziło. Robota fana, i, chociaż koncertowa, to niekanoniczna.

Przykro mi.
Ale za to posłuchajcie tego...
GŁOSTo dźwięk ze sceny, gdy
Karl siedzi w Pokoju 23. To ścieżka dźwiękowa z tego filmu, który musiał oglądać, puszczony od tyłu. Wyraźnie słychać powtarzające się, odwrócone słowa. Posłuchajcie. Warto.
Ludwisarz
10.02.2007 18:49
Oj Przemku, niekoniecznie.
Z tego co JA czytalem, sprawdzone zostalo kiedy strona zostala zalozona. Zostala zalozna jeszcze przed tym, jak kopia 3x7 dotarla do krytyków filmowych, wiec nikt nie mial prawa wiedziec o tej organizacji.
Avadakedaver
10.02.2007 22:15
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 10.02.2007 11:05)
weź tej bo nie zasne więcej
PrZeMeK Z.
10.02.2007 22:48
Ta, a kto tu ostatnio dziwne filmy umieszczał w temacie "Wyszukane w Sieci"?
Nie no, wiem, że takie odwrócone dźwięki zawsze brzmią przerażająco. Ale mimo wszystko ciekawe. W komentarzach wyczytałem też, że
wszystkie te cytaty w filmie (prócz tego o Jakubie) były z buddyjskich dzieł filozoficznych. Wśród wyświetlanych obrazów pojawił się posążek Buddy. Logo Dharmy ma związki z buddyzmem. Rytuał pogrzebowy Tamtych też. Ciekawie się robi.
A ten głos od tyłu to ponoć głos Ms. Clue z ostatniego odcinka 2 sezonu.TimmY - możliwe. Aczkolwiek opierałem się na Lostpedii, a ta pisze, że to strona niekanoniczna. O:
ŹródłoZwłaszcza to:
However, it was refuted by Gregg Nations in his post on Thefuselage.com as being an unofficial fansite:
That is not an official website. What is it counting down to? The day of a new Lost episode? I'm not sure what they plan on doing with it, but it certainly won't have any secrets or inside information.
Zresztą... Jakieś to za proste. Prosty login, banalne hasło i TAKIE informacje? Coś mi się to nie widzi prawdopodobnym.
Avadakedaver
10.02.2007 22:53
tak przemu, a Dharma ro święto buddyjskie, podczas którego usiłują zrozumieć znaczenie jakiś starych pism, zarazposzukam to powiem dokładniej
PrZeMeK Z.
14.02.2007 20:18
Dziś kolejny odcinek. W razie gdyby ktoś nie wiedział, nazywa się
"Flashes Before Your Eyes" i zawiera retrospekcje
Desmonda.
Ciekaw jestem, co stało się
po przekręceniu tego kluczyka przez Desmonda. Miejmy nadzieję, że ten odcinek przyniesie nam odpowiedź.A propos, jak daleko wstecz sięga konieczność ukrywania informacji z odcinków? Tzn. czy trzeba by ukrywać fakt, że
Michael zabił Anę Lucię i Libby? 
Albo że
samolot Oceanic Flight 815 rozbił się na wyspie 
? Czy ukrywamy tylko informacje odnośnie trzeciego sezonu?
Rysiek_Kowal
14.02.2007 20:21
chyba to czego nie mozna bylo zobaczyc w telewizji.. chyba ze ktos w ogole jeszcze nie widzial, ale chyba tacy nie zagladaja do tego tematu.
no, umówmy się: do momentu puszczenia odcinka na AXN (póki co odcinek 2 w w tę niedzielę) czy do momentu odcinka w TVP1 (nobody knows?)?
Avadakedaver
16.02.2007 09:14
wybacz mi Panie bo zgrzezyłem jeszcze nie ściągając lostów (jak ja to zrobiłem?)
a zeby offtopa nie robic to polecam stronę
http://www.axn.pl/lost3/bo jest tam fajna gra. o. i jak sie wejdzie w obsadę to coś dziwnego jest na koncu pierwszej linii.
Mroczny Wiatr
16.02.2007 11:15
Co dziwnego jest na końcu pierwszej lini?
Mroczny Wiatr
16.02.2007 14:46
Ba, wszedłem, ale nic dziwnego tam nie widziałem. Może jestem z tych patrzących inaczej, ale co tam ma sie pojawić?
Oooo. Myslę sobie: Desmond, wow, fajnie. No i faktycznie fajnie, fajnie, tylko ja nie lubię, jak się miesza do kociołka podróże w czasie. No i narobiło mi to mętliku, czy on tak jednorazowo "przeżył" w wyobraźni tudzież innej jaźni podczas okresu nieświadomości po implozji, czy naprawdę przeniósł się w czasie (ale to by oznaczało, że teraz to jest "zapętlone", czyli on od chwili upadku z tej drabiny miał świadomość tego, co go czeka [więc także w momencie, gdy otrzymał łódź od Libby, gdy rozbił się na Wyspie etc, a tak być nie mogło, co wiemy z jego flashbacków sprzed wczorajszego odcinka]) czy to działa jeszcze inaczej.
Tak czy owak, końcówka była tak na moje oko mocna.
Avadakedaver
16.02.2007 23:42
a wiec obejrzałam. i co mam powiedziec? czy to faktycznie podróż w czasie? nieeee.. ale koncówka, że młotek Charlie ma zginąć - mocna, jak to emm napisała. w sumie taki odcinek że nie ma o czym podyskutować.
mogę tylko powiedzieć, że albo miał schizy po prostu, albo od momentu upadku z drabiny do momentu kiedy wyrzuca pierścionek miał świadomość taką jaką widzieliśmy, czyli tych pięciu czy iluśtam lat, a potem już tego nie pamiętał. mam nadzieję ze to nie było zwyczajne cofnięcie się w czasie bo to by było niefajne; jak lost to lost i ma być realnie (już nie jest wnosząc po dymie zabijającym księdza)
a tu masz to z ostatniej linii: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...a5fefed827.html
Powiem szczerze, że im więcej się wczytuję w różne post-odcinkowe teorie, tym bardziej skłaniam się ku teorii, że Desmond naprawdę w przeszłości przeżył takie dziwne dwa dni i, między jednym a drugim uderzeniem w głowę stracił pamięć, no przynajmniej częściowo (no chyba pamiętał, gdzie zrobione było to zdjęcie, w które się tak wpatruje). Implozja sprawiła, że nagle sobie to wszystko przypomniał. O.
Chociaż to nie wyjaśnia tego, w jaki sposób NAGLE przez dwa dni czuł się jak podróżnik w czasie, przynajmniej nie wprowadza do LOSTa tego problemu, z którym mało kto potrafi sobie przekonująco poradzić.
Z ciekawych rzeczy: skąd Desmond wiedział, że musi zabrać Charliego do dżungli skoro flasha miał dopiero przy spotkaniu z Lockiem i Sayidem? (możliwa odpowiedź: miał dwa flashe. ale mało prawdopodobna, z uwagi na to, jak wariacko pędził po tym "drugim").
PS. kto oprócz mnie miał skojarzenia z Matriksem (Wyrocznia, ZWŁASZCZA scena na ławeczce) i Oszukać Przeznaczenie (nie można uciec przed śmiercią)? Odwołania są fajne, ale te były jakieś takie natrętne :/
PrZeMeK Z.
17.02.2007 00:50
Łooooo, co za odcinek! Niesamowicie mi się podobał, bo lubię, gdy przez niemal godzinę mój mózg wykręca się w próbach zrozumienia, co się naprawdę dzieje. No i sam Desmondo... Świetna postać.
Ale dobra, do rzeczy. Wg mnie cała ta rzekoma podróż w czasie była tym, za co uważał ją Desmond - za przebłyski przeszłości, ale za przebłyski przeszłości posplatane i pomieszane. Dlatego wydawało mu się, że na nowo wszystko przeżywa i że wszystko już kiedyś widział. Sądzę, że kobieta od pierścionka była po prostu głosem jego rozsądku, który mówił mu, że nie może nic zmienić, bo to nie teraźniejszość, tylko przeszłość. I te wymieszane wspomnienia Desmonda wprawiły go w takie zdezorientowanie. No.
A końcówka naprawdę mocna, szkoda tylko, że mi ją wcześniej zaspojlerowano... :/
Emoticonko - z Matriksem nie skojarzyłem, ale z Oszukać Przeznaczenie jak najbardziej. I to już przy Not in Portland i pamiętnej scenie z autobusem.
Ale mi tam te odwołania czy nawiązania nie przeszkadzają. Co to, istnieje jakiś monopol na ciekawe i nadal niewyeksploatowane pomysły?
Co do wizji o Charliem, Desmond już wcześniej wiedział, że chłopak ma zginąć, więc zapewne kiedy miał wizję topiącej się Claire stwierdził, iż musi pobiec sam, bo inaczej Charlie się utopi. A zabrał go z Hurleyem do dżungli, bo tak mu kazał Locke.
Coś mi się wydaje, że tajemnica tego, w jaki sposób Locke, Desmond i Eko przeżyli implozję, pozostanie największą tajemnicą tego sezonu i tradycyjnie zostanie wyjaśniona w ostatnim odcinku. I trochę szkoda, że Locke nie podążył na północ wedle wskazówek na kiju Eko. Tzn. zapewne podążył, skoro w obozie zjawiają się dopiero następnego dnia, ale kiedy twórcy zechcą nam to pokazać? Z tego, co się orientuję, Locke nie ma na razie w planach "swojego" odcinka...
Może odcinek z Sayidem?
Avadakedaver
17.02.2007 01:19
moze i ja mam schizy, ale jestem pewien że kiedy Desmond sie budzi ma na twarzy ślad po uderzeniu pałą.
PrZeMeK Z.
17.02.2007 02:08
Nie ma
A poza tym, on dostał w tej swojej wizji w tył głowy.
Ej, mam dziwaczną teorię. Nasz skazany na śmierć Charlie na początku odcinka pozabierał rzeczy z namiotu Sawyera. Pierwszy taki wypadek (gdy Sawyer odpłynął na tratwie) skończył się przejęciem przez Sawyera broni. Teraz Sawyer jest w drodze do obozu. A jeśli dowie się, że to Charlie go okradł i w szamotaninie czy bójce przypadkiem go ubije? TO byłoby coś.
Avadakedaver
17.02.2007 04:25
tak sobie teraz na to wpadłem, nie sprawdzałem czy w tył dostał czy w przód.
btw już raz sawyer był fajny po czym okazał się okropnym dziadem, właśnie kiedy przejmował broń. tym razem mam nadzieję że będzie trochę inaczej.
Avadakedaver
18.02.2007 23:07
Desmond zrobil sobie zdjęcie z towarem swoim i po chwili się rozeszli. jak to więc możliwe, że desmond ma jedno zdjęcie na wyspie, a Pam drugie, co widać w ostatnim odcinku 2 serii?
Avadakedaver
18.02.2007 23:21
no jak to co? rozstali sie a potem pam zadzwoniła do desa i mowi "czesc ziom ,wiem ze nie mozemy byc razem, ale daj mi odbitke tego zdjecia"?
a to oni zrobili sobie zdjecie i rozstali sie po 5 minutach? bo wiesz - zdjecie mozna w kilka godzin wywolac i nie jest to taki cud fotografii xD
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę