hmmm. trzeciego sezonu - sure. czwartego - kilka losowych ujęć, ale chyba nic bardzo ważnego.
ujęcia =/= całe sceny. mieszanka kilku(nastu) losowych klatek, raczej.
PrZeMeK Z.
14.12.2007 22:34
Generalnie nie oglądam nic poza odcinkami (i mobisodami), nawet zapowiedzi kolejnego odcinka. Przed czwartym sezonem zaś szczególnie staram się unikać jakichkolwiek spojlerów, bo stwierdziłem, że skoro być może zobaczymy tylko osiem odcinków, to bez sensu jeszcze sobie tę przyjemność oglądania zmniejszać.
Choć i tak na parę spojlerów - drobiazgów się natknąłem.
To pewnie syndrom abstynenta, ale każdy spojler zapamiętuję na lata. Mogę nie chcieć, ale i tak będę godzinami zastanawiał się nad znaczeniem ujrzanego niechcący zdjęcia z planu

Więc chyba podziękuję.
z gatunku breaking news:
QUOTE(buddytv)
The long-awaited fourth season will premiere at 9pm on Thursday, January 31.
PrZeMeK Z.
15.12.2007 01:51
Właśnie to przeczytałem :]
Dzień tygodnia jest w sumie bez znaczenia, ważniejsza data. Całkiem szybko!
Miejmy nadzieję, że strajk się skończy szybko.
QUOTE(em @ 15.12.2007 03:45)
z gatunku breaking news:
QUOTE(buddytv)
The long-awaited fourth season will premiere at 9pm on Thursday, January 31.
Noszfak. Sesja.
Avadakedaver
15.12.2007 03:43
sie regularnie ucz!
e tam, idę na zerówki :>.
PrZeMeK Z.
28.12.2007 23:54
Oceanic Airlines wracają na rynekNie bójcie się linka, spojlerów brak.
Jeśli ktoś kojarzy, w Sieci istniała "prawdziwa" oficjalna strona Oceanic Airlines:
http://oceanicairlines.com/. W tej chwili jest tam tylko zaszyfrowany tekst, po którego tłumaczenie odsyłam do pierwszego linka. Strona ogłosiła jakoś podczas 1 sezonu, że Oceanic Airlines zawieszają działalność z powodu ogromnych strat poniesionych w związku z katastrofą lotu 815.
Wygląda na to, że zaczyna się ostra kampania reklamowa.
Dodam jeszcze tylko, że linie lotnicze otwierają loty do miast, z których pochodzą główni bohaterowie...
Mnie bierze.
serial podupada (chyba wszystko co mogłoby się zdarzyć to się już zdarzyło) to czas na zrobienie wielkiej reklamy.... :]
PS
fajna ta reklama
PrZeMeK Z.
29.12.2007 01:13
Dlaczego twierdzisz, że podupada? Jak dla mnie pod koniec sezon trzeciego złapał drugi oddech.
Wypowiedz się jakoś obszerniej, mam ochotę popolemizować
no dobrze, może nie podupada. Może scenarzyści jeśli już stworzyli pierwsze 2 zajebiste sezony to może poprowadzą to jeszcze. Ale odnoszę wrażenie, że już wyczerpał się limit niespodziewanych zwrotów akcji i wspaniałych wątków. Może to dlatego, że ja niesamowicie szybko się wszystkim nudzę. Nie będę z Tobą polemizować bo ani nie chcę ani nie potrafię (większości wątków nie pamiętam).
PrZeMeK Z.
29.12.2007 01:25
Nie sądzę, żeby limit zaskakujących zwrotów akcji się wyczerpał

Skoro szybko się wszystkim nudzisz, uważaj. Może to pierwszy krok do dekadentyzmu? :]
myślę, że inne czynniki na to się złożyły aniżeli dekadentyzm
dobra, dobra. Może jeszcze poprowadzą Losta. Ale głupio by było żeby za kilkanaście lat młodzież o Loście wiedziała tylko tyle, że był to fajny serial przez pierwsze kilka sezonów ale po dziesiątym to już się zeźlił kompletnie
Avadakedaver
29.12.2007 12:22
dziesięciu sezonów dożywają tylko seriale typu "świat według bundych" "will & grace" czy "Friends".
a seriale tego typu kończą się szybciej.
pozatym sami scenarzyści zapowiedzieli, że polecą jeszcze tylko dwie serie po 16 odcinków czy jakoś tak.
PrZeMeK Z.
29.12.2007 14:36
Trzy serie po szesnaście.
A o Loście żadna młodzież pamiętać za kilkanaście lat nie będzie, to tylko serial (choć świetny). No, chyba, że młodzież będzie się bawić w poznawanie staroci (tak jak ja np. Quantum Leap).
miejmy nadzieję, że Losta albo PB będzie ktoś pamiętał. Chociażby dlatego, że wyprodukowanie pilota do Losta kosztowało 1 mln dolców. Jeśli dobrze pamiętam. Jest jeszcze możliwość, że za kilka lat nikt nie będzie wiedział co to TV lub PC
PrZeMeK Z.
29.12.2007 14:59
No, aż tak daleko bym się w rozważaniach nie posuwał

Telewizja trzyma się dobrze już kilkadziesiąt lat i chwilowo nie widzę dla niej alternatywy.
No... Majowie na 2012 rok zapowiadali koniec świata
no i będzie. Euro 2012 będzie w Polsce. Na jedno wychodzi
Ale Majowie zapowiadali go na grudzień. Chyba dokładnie na 12.
nooo.... Jak się te tłumy przez kraj przewalą to trochę Polska postoi i runie w grudniu
PrZeMeK Z.
29.12.2007 15:56
Ej, kończcie offtopa.
Mówcie co chcecie. Dla mnie życie zaczyna się na nowo za 33dni
PrZeMeK Z.
29.12.2007 18:05
Dla mnie też, doliczając opóźnienie potrzebne na ściągnięcie odcinka, rzecz jasna

Widział ktoś oficjalną powtórkę trzech sezonów
"Lost in 8 minutes 15 seconds"? Śmieszne

Spojlerów brak.
UWAGA! MOŻLIWY SPOJLER O TYTULE ODCINKA!Czy ktoś czytający spojlery mógłby mi potwierdzić, czy tytuł pierwszego odcinka czwartego sezonu to
The Beginning Of The End?
To ostrzeżenie to na wszelki wypadek, nie wszyscy chcą wiedzieć nawet takie rzeczy :]
jeśli czytanie spoilerów na lostpedii liczy się jako potwierdzenie, to tak, potwierdzam.
Dziękuję ślicznie.
PrZeMeK Z.
01.01.2008 04:47
Jezu, wchodźcie na
http://www.flyoceanicair.com/. Mamy nowe The Lost Experience.
abstrakcja
01.01.2008 20:37
Lost . Prison Break. Jesus Christ. Jakie to wszystko jest przereklamowane.
Nie czuje, nie rozumiem, nie doceniam tych seriali. Ja w ogole seriali z reszta nie ogladam.
Ale kumpela obsesyjnie szaleje ze tymi dwoma. Jak o nich mówi to aż się ślini.
PrZeMeK Z.
01.01.2008 21:13
Każdy ma inny gust.
I uwierz mi, że my tutaj, w tym temacie, oglądamy Losta nie dlatego, że jest przereklamowany, tylko dlatego, że go lubimy.
Gdy zaczynałem to oglądać, w ogóle nie wiedziałem, co to takiego.
abstrakcja
01.01.2008 22:02
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 01.01.2008 21:13)
I uwierz mi, że my tutaj, w tym temacie, oglądamy Losta nie dlatego, że jest przereklamowany, tylko dlatego, że go lubimy.
Przecież wiem.
Uwierz mi, że ja nie przepadam za Lostem też nie dlatego, że jest przereklamowany , tylko dlatego, że mnie nudzi i nie pociąga.
ej, kunia, wkręca ten nowy exp (lol).
PrZeMeK Z.
04.01.2008 00:29
I to jak.
Przy czym jest o tyle lepszy od poprzedniego, że mogę w nim uczestniczyć i że mogę sam się w to bawić. Tamten pierwszy wymagał ogromnych umiejętności i wielu osób.
Hmmm. Jestem po czterech odcinkach 3go sezonu (i całym drugim - pierwszy kiedyś w miarę oglądałem, przypomniałem sobie co i jak i już mi się nie chciało powtarzać) i muszę przyznać, że daje to wszystko radę. Może bez orgazmów, ale wciąga.
PrZeMeK Z.
17.01.2008 00:42
No i fajnie. Oglądaj sobie powolutku, niedługo czwarty sezon

Cieszę się, że Ci się względnie podoba. To dobry serial.
Z góry ostrzegam, że jeśli jednak z tym wszystkim mają coś wspólnego kosmici, to odwołuję wszystkie komplementy =D
oj no zgadzam się z Katonem. nic mi tak nie zepsuło "Sztucznej inteligencji" jak kosmici na końcu.
PrZeMeK Z.
17.01.2008 17:20
Też się zgadzam.
A co byście powiedzieli na podróże w czasie? :]
Kosmici ukradli by cały nastrój

Załamania czasowe? Efekty zcasoprzesytrzenne? Może być ciekawie w zależności jak pokażą to w serialu.
No i jeszcze opcja z alternatywną rzeczywistością, wszyskto mogą ładnie powiązać.
PrZeMeK Z.
17.01.2008 18:41
Aha, Katonie, jakby Ci jakaś ciekawa refleksja przyszła do głowy na temat Losta, podziel się nią
ej, no przecież Desmond coś z tym czasem kombinował, że wiedział, że XXX
edit: kurcze, za mocno widac spoilera.
Ludwisarz
17.01.2008 22:38
Nie bedzie zadnych alternatywnych rzeczywistosci, kosmitow, czyscow, zalaman czasoprzestrzennych.
Niejednokrotnie mamy na to dowody w serialu (wydarzenia z wyspy wplywaja na wydarzenia ze swiata i odwrotnie), tworcy to potwierdzili i ARG potwierdzaja.
Niemniej jednak jakis watek metafizyczny i nadprzyrodzony jest (sytuacja Locke'a przed i po, Des, postac z konca 3 sezonu) bo sa rzeczy dziwne. Ale wlasnie dziwi mnie postawa, ze wiele ludzi w momencie gdyby pojawil sie jakis potwor albo duch powiedzialoby : Łeee, gowno.
Pewne tajemnice nie sa mozliwe bez czegos wiecej niz nasza rzeczywistosc. Wszystkim strasznie latwo zaakceptowac zdolnosci Heroesow, a gdyby w Loscie sie choc przez chwile cos pojawilo - łeee, mogli to inaczej zrobic. Bardziej rzeczywiscie.
Kurde. Od rzeczywistosci jest Klan i Zlotopolscy

And did you find 815?
PrZeMeK Z.
17.01.2008 23:29
I'm still looking.
Szczerze mówiąc to słabe to nowe ARG. No nic, parę ciekawostek już było, może na koniec walną jakąś bombę.
Nie mam nic przeciwko wątkom metafizycznym. Ale z umiarem. Nie chciałbym się nagle dowiedzieć, że wyspa to czyściec

(tak, wiem, że zdementowali)
Swoją drogą, znam tytuły 2 pierwszych odcinków czwartego sezonu. I są jakieś dziwnie... zwyczajne? Porównajcie sobie z "Man Of Science, Man Of Faith" czy "A Tale Of Two Cities". Tamte były tajemnicze, czasem metaforyczne i w ogóle. A te jakieś takie meh.
Chociaż, oczywiście, tytuły są najmniej ważne.
Uwielbiam fakt, że ten temat znów żyje :]
Ludwisarz
17.01.2008 23:40
Mnie zdenerowal tytul "Tricia Tanaka Is Dead".
Wyobrazalem sobie baaardzo duzo, a tu sie okazalo, ze to nic istotnego.
przypomnijcie dobrzy ludzie: kto to był Tricia Tanaka?
Reporterka, co ją meteoryt zabił.
dzięki
no właśnie za każdym razem, jak wchodzę, to się spodziewam jakichs fajerwerkow, no w koncu to polowa zabawy, a tu kunia jakby pusto. malo rozrywkowe te videos, gierki trochu jakby za proste :/
cala moja nadzieja w jakims ciekawym cliffhangerze na koniec, find815 ma sie wszak skonkludowac na 2h przed premiera 4 sezonu.
PrZeMeK Z.
18.01.2008 01:02
Też mam taką nadzieję. Chociaż gierka w drugim rozdziale była niezła.
Avadakedaver
18.01.2008 09:55
Tez mnie to zawsze zastanawialo ;p Trishia Tanaka -> Trishia Takanawa (jesli dobrze pamietam?)
PrZeMeK Z.
21.01.2008 20:25
Oficjalny plakat i logo czwartego sezonuSpojlerów chyba brak, przynajmniej ja żadnych nie widzę. Bardzo ciekawa jest sama koncepcja obu tych obrazków - sugeruje w pewien sposób, jak może wyglądać czwarty sezon jako całość.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę