Chwileczkę: kto konkretnie podejrzewa i skąd te podejrzenia bierze? Bo ja akurat mam dokładnie odwrotne informacje, rokiem prognozowanym jest zdecydowanie 2007. I kto powiedział, że się nie zbliża do końca? Ona sama stwierdziła, że ma za sobą trzy czwarte roboty, masz jakieś lepsze źródła?... A że tytułu nie ustaliła? No please. Tytuł to najmniejszy problem, czasem się go zna od początku, a czasem wybiera ostatecznie w ostatniej chwili.
Tak twierdzą ci z Mugglecast - jakby nie patrzeć, pracownicy Mugglenetu - a nie miałem podstaw, by im nie wierzyć. A co do ilości wykonanej pracy, nie zaglądałem ostatnio na stronę Rowling... Ostatnią informacją, jaką pamiętam, było zaprzeczenie, że napisała już 750 stron. Hm... Ja może już nic nie bedę mówił, bo widzę, że tylko mieszam.
Owczarnio, wierzę ci, ale czy mogłabyś podać, skąd wzięłaś informację o tym, że 3/4 książki jest już gotowe? Tak dla całkowitej pewności.
A co do prognozowań... Masz na myśli wypowiedzi wydawców i gazet? No nie wiem, po prostu rok 2007 wydawał mi się zbyt wczesny. Nie ze względu na tytuł, tylko na ilość pracy, jakiej VII tom musi wymagać.
Do zdjęć: niestety, już nie budzą we mnie takiej ekscytacji jak niegdyś te z CO. Starzeję się?

W każdym razie fajne, choć Syriusz faktycznie mógłby choć odrobinkę się zmienić - może zgolić wąsy? Podobał mi się w wykonaniu Oldmana, ale co im szkodziło dopracować wygląd?
I dlaczego w opisie filmiku, do którego link podała Owczarnia, z uporem piszą, że sceny z miotłami to lot Harry' ego i spółki do Londynu? Czy to nie jest przypadkiem Straż Przednia?
Aha - a reżyser miał ponoć zrezygnować ze sceny "czarodziejskiego pościgu nad Londynem, pokazującego najważniejsze budowle miasta"...