DracoA co on taki przygaszony?
QUOTE(anagda @ 09.06.2007 10:57)
Ile lat radcliffe jest starszy od tego gościa, co gra jamesa? Harry wygląda jak jego starszy brat
Bliźniacy tacy kitowi jacyś.
Nie no, poza tym, że jego włosy wcale nie są czarne i wręcz przygładzone, a nie poczochrane, to naprawdę ZUPEŁNIE ok
Czy Lily jest taka śliczna znowu? Nie wydaje mi się. Eh. Wiedziałam, że to skopią.
smagliczka
09.06.2007 12:55
QUOTE(kObra. @ 09.06.2007 11:40)
DracoA co on taki przygaszony?

Jak mu tatuśka wsadzili do Azkabanu, to i przygaszony

I o co chodzi znów z tą Lilką, przeca nie ma nowych fotek, tylko ta z profilu cały czas? Lily przecudowna być nie musi. Ginny też przecudowna nie jest, a fajna jest.
Chcielibyście, żeby wszystko było w filmie idealnie? Nie ma tak

Luna jest super, młody Snape jest super, Glizdogon jest super, Umbridge jest super, a Lily jest w porządku. Z tego, co się przyjrzałam tej wyraźniejszej fotce Huncwotów, to nawet Syriusz jest znośny. Mi tam nie przeszkadza aż tak, bym miała pomstować. O i Bella jest całkiem fajna.
Nie można mieć wygórowanych oczekiwań, bo w ten sposób to nic się nie spodoba. Warto zauważyć, że większość z nowych postaci jest ucharakteryzowana bardzo dobrze.
Że James im nie wyszedł, to od razu wielki FOCH. Ludzie... spokojnie. Wyluzujcie się. Troszkę mnie już śmieszą te wszechobecne głosy świętego oburzenia z powodu jakichśtam włosów albo czyjejś urody.
A fotka, jak Harry rozbija lustro jest fajna. Stracił dłoń!
Jak mu tatuśka wsadzili do Azkabanu, to i przygaszony
Troche ci się ten tego potentegowały tomy. tatusia udupili w księciu

Że James im nie wyszedł, to od razu wielki FOCH. Ludzie... spokojnie. Wyluzujcie się. Troszkę mnie już śmieszą te wszechobecne głosy świętego oburzenia z powodu jakichśtam włosów albo czyjejś urody.
No no... Bo faktycznie fota na której trzyma różdżkę to jest taka dynamiczna i naturalna
smagliczka
09.06.2007 14:05
Nie potentegowały mi się tomy. Lucjusza zamknęli pod koniec
Zakonu.
Sklerozy jeszcze nie mam
harolcia
09.06.2007 14:50
Draco przygaszony?? Ja bym powiedziała, że raczej obmysla plan zemsty na Potterze

.
Bella jest super! I młody Syriusz też całkiem, całkiem

No i nie mogę zapomnieć o Glizdku - świetnie pasuje do swojej postaci
No ale w ogóle sylwetka etc. niepodobna do Dracona xP
Jakoś mi się go żal robi, jak na niego patrzę na tym zdjęciu.
owczarnia
09.06.2007 16:28
Tu jest jeszcze z pół miliarda zdjęć, nie wiem które się powtarzają, nie mam siły sprawdzać. Daję na wszelki wypadek bo może są jakieś, których nigdzie indziej nie było. O,
duża fotka huncwotów (wreszcie porządnie widać Lunatyka), i fajne
ujęcie młodego Snape'a.
smagliczka
09.06.2007 16:53
A czy ktoś mi powie, co
to jest?
Jakieś sumy połączone z owutemami, czy jak?
Sumów miało nie być ponoć.
No i jeszcze
tu. To musi być egzamin, bo przecież mamy Wielką Salę.
Hmm...
Młodym Snape'em zauroczona jestem od samego początku. Na temat Remusa ciężko mi się wypowiedzieć, bo jakby nie było, super wyraźny to on nie jest. Ale myślę, że w porządku. Remus jak Remus. Syriusz upodobniony do Oldmana (przez te włosy). I naprawdę nie jest najgorzej z nim. Myślę, że tutaj ogromną rolę odgrywała spójność filmowa. Młodzi Huncwoci mieli przypominać tych dorosłcyh, których poznaliśmy już wcześniej.
I jeśli tak na to spojrzeć, to James jest całkiem podobny do tego Jamesa z lustra Ain Eingarp. Tamten też był ulizany
owczarnia
09.06.2007 17:17
Może siedzą w kozie, co?... Albo to jest ta kara Harry'ego, której później w filmie miało zostać poddane całe GD. Czyli też koza, na jedno wychodzi.
smagliczka
09.06.2007 17:28
A, no może. Bo jakoś innengo wytłumaczenia to chiba nima.
PrZeMeK Z.
09.06.2007 18:32
Cieszę się, że pokazano nam te zdjęcia. Gdybym tych Huncwotów zobaczył po raz pierwszy w kinie, trudno byłoby mi skupić się na filmie. A teraz, gdy pierwszy szok już minął, będzie okeiii. Tak naprawdę tylko James jest tragiczny, reszta może być. Syriusz ma nawet fajne, harde spojrzenie. Jakoś to będzie.
Nawet jeśli to będzie najgorsza scena filmu, wszystkie pozostałe wyglądają doskonale.
Smagliczko - nie wiem tylko, jaki sens miało upodabnianie młodego Jamesa do dorosłego filmowego Jamesa. On raczej powinien kojarzyć się z Harrym, bo tego filmowego Jamesa mało kto będzie pamiętał. No, chyba, że jakoś to widzom przypomną (sny, oklumencja).
smagliczka
09.06.2007 18:53
Przemku, żebym to ja wiedziała, jaki to miało sens... Bo jeszcze w przypadku Syriusza to podobieństwo ewidentnie wykreowane na Oldmana, ale przy młodym Jamesie to już uprzeć się trzeba.
Jednak z tym przypomnieniem podczas oklumencji albo snów to nigdy nie wiadomo. Kto wie, może wcisną tam wspomnienie z ataku Voldemorta? W końcu dużo będzie się kręcić wokół jego osoby.
A pomysł z odbiciem w lustrze wciąż uważam za rewelacyjny.
PrZeMeK Z.
09.06.2007 19:36
Ja też. Nie wspominając już o Voldemorcie na peronie.
Hm, w sumie w którymś zwiastunie widać sceny z poprzednich filmów, w tym m.in. właśnie atak na Potterów i Harry' ego przy zwierciadle Ain Eingarp... Kto wie, może to zadziała?
Oj tam, w sumie najważniejsze jest przesłanie tej sceny i jej znaczenie dla Harry' ego. Zresztą w latach 70. taka fryzurka jak u Jamesa chyba nie była niczym dziwnym ani obciachowym.

Aha, i cofam zarzut, że wszyscy Huncwoci wyglądają na 12 lat. Lily wygląda co najmniej na 15. W pewnych miejscach.
owczarnia
09.06.2007 20:59
Dziwnym i obciachowym może nie, ale niezbyt podobnym do opisu z książki. Tyle że podobieństwa wcale nie trzeba szukać w zwierciadle Ain Engarp - wystarczy na Harry'ego spojrzeć. Co, może nie dość ulizany

? Full kanon im wyszedł, miał być kropka w kropkę i jest

.
smagliczka
09.06.2007 21:17
Przedziałek mają po przeciwnych stronach.
PrZeMeK Z.
09.06.2007 23:35
Mhm.
Edit: czyżby jednak nie spaprano sceny z "Nie będę opowiadać kłamstw"? Oto post z forum Mugglenetu:
Just so you know, according to the pre-screening reviews, the "I will not tell lies" is also in the film, when Harry does his detention with Umbridge.
The "I will not break rules" is part of the film where the entire DA, after being caught, are placed into detention---and according to pre-screening reports---all of the DA have this phrase carved into the backs of their hands.
Czy ktoś może to zweryfikować? Ja nie czytam tych raportów z pokazów przedpremierowych.
Jeśli to prawda, to kamień spadł mi z serca. Oby. Oby.
owczarnia
10.06.2007 03:40
Ja to mogę zweryfikować, było czytać tamten dłuuugi punktowy opis, co to go tłumaczyłam i na biało szedł

. Że już nie wspomnę, że kawałeczek wyżej dosłownie była o tym mowa

.
PrZeMeK Z.
10.06.2007 08:36
Dziękuję ślicznie. O szlabanie dla całego GD wiedziałem, chodziło mi tylko i wyłącznie o napis na dłoni Harry' ego. Bo z tego, co wyczytałem na Mugglenecie wynika, że podczas swojego szlabanu Harry ma prawidłowy napis, tj. "Nie będę opowiadać kłamstw". A dopiero później całe GD ma "Nie będę łamać zasad", co widzieliśmy na tym nieszczęsnym zdjęciu.
A skoro tak, to bardzo się cieszę.
owczarnia
10.06.2007 14:13
Już rozumiem, rzekł Matołek

. Troszkę godzina była nie tego, jak pisałam tę notkę, i nie doczytałam

. Padam do stóp i błagam przebaczenia

.
PrZeMeK Z.
10.06.2007 14:39
Ależ nie ma za co.
Swoją drogą, jeszcze NIGDY nie udało mi się uchwycić momentu, gdy jesteś na forum, Owczarnio. Wchodzę i widzę Twój nowy post, a Ciebie już dawno nie ma.

Tak sobie pomyślałem, że ten film musi być strasznie upakowany. Bardzo dużo wątków (w tym pobocznych) musieli w nim zawrzeć. No i ilość bohaterów... Sam planuję przez seansem przy użyciu m.in. zdjęć przypomnieć rodzinie rzeczy takie jak: kim są Lupin, Moody, Knot, Voldemort, Syriusz, po czyjej śmierci zrozpaczony jest Harry, że Voldemort powrócił i działa, że Voldemort zamordował rodziców Harry' ego i chciał zabić jego... A wszystko po to, by podczas oglądania uniknąć wypytywania, kto to jest i dlaczego tak a nie inaczej.
Już podczas CO był problem, bo ci, którzy nie czytali książki, nie mają zwyczaju rozpoznawać postaci po imionach czy nazwiskach i musiałem tłumaczyć, który to Cedrik, a który Lucjusz.
Właśnie stąd mój dystans do waszej pewności, że ten film akurat się jakoś specjalnie uda. Oczywiście mam taką nadzieję, ale to jednak debiutant. Mike Newel postawił poprzeczkę wysoko, mówcie co chcecie. Ostatnio ponownie obejrzałem i WA i CO i stwierdzam, że ten drugi jest filmem znacznie lepszym. Ale to inna dyskusja.
PrZeMeK Z.
10.06.2007 15:51
Chętnie bym w tej innej dyskusji wziął udział.
smagliczka
10.06.2007 17:12
Swoją drogą, jeszcze NIGDY nie udało mi się uchwycić momentu, gdy jesteś na forum, Owczarnio. Wchodzę i widzę Twój nowy post, a Ciebie już dawno nie ma.
Nie no, Przemku, nie mów, że nie wiesz, na czym pic polega.
Wielki Mod widzi wszysko i jest wszędzie (a już w swym temacie na pewno).
A ja w tej dyskusji nie miałabym już siły brać udziału. No bo ile razy można powtarzać to samo.
owczarnia
12.06.2007 02:09
owczarnia
12.06.2007 07:42
Było?... Już się gubię. Ale chyba nie.

martusza
12.06.2007 09:53
Fajne
Jakoś mi tu młodziej wyszła.
ewamarchewa
12.06.2007 17:48
QUOTE(kObra. @ 12.06.2007 10:01)
Jakoś mi tu młodziej wyszła.
I młodziej, i ładniej. Na tym zdjęciu mi się podoba.
No Bella młodo wyszła. Jak jakaś biznesłumen
PrZeMeK Z.
12.06.2007 19:55
Ładna Bella.
News dnia: znamy już listę utworów z soundtracku do piątego filmu. Spojlerów brak, o ile ktoś czytał książkę.

Aha, kolejność utworów na soundtracku jest przypadkowa, nie odpowiada kolejności scen w filmie.
1. Fireworks
2. Professor Umbridge
3. Another Story
4. Dementors in the Underpass
5. Dumbledore's Army
6. The Hall of Prophecies
7. Possession
8. The Room of Requirements
9. The Kiss
10. A Journey to Hogwarts
11. The Sirius Deception
12. Death of Sirius
13. Umbridge Spoils a Beautiful Morning
14. Darkness Takes Over
15. The Ministry of Magic
16. The Sacking of Trelawney
17. Flight of the Order of the Phoenix
18. Loved Ones and Leaving
Coś mało jakby.
owczarnia
12.06.2007 21:43
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 12.06.2007 19:55)
News dnia: znamy już listę utworów z soundtracku do piątego filmu.
QUOTE(owczarnia @ 12.06.2007 02:09)
Tralalalalaaaaa...
PrZeMeK Z.
12.06.2007 21:47
Ahahaha XD
Sama jesteś sobie winna, Owczarnio.
owczarnia
12.06.2007 22:31
Wcale nie! Chciałam zobaczyć czy ktoś skojarzy, że nie da się wysłać posta z samym uśmieszkiem, bo za mało znaków i że coś musi w tym być w związku z tym

...
PrZeMeK Z.
12.06.2007 22:35
A widzisz. Ja nie wiedziałem, że nie można, więc metoda kiepsko poskutkowała.
Ale dostajesz plusa za oryginalność.
smagliczka
12.06.2007 22:38
Ło rany, a ja dopiero teraz zauważyłam. Spryciula

A ze mnie masa ciemna...
PrZeMeK Z.
17.06.2007 09:52
No, teraz to już chyba Owczarnia mnie nie przegoniła... Na
TEJ STRONIE można posłuchać 30 sekund z każdego utworu soundtracku.
UWAGA! Opisy pod piosenkami mogą zawierać spojlery!
Jestem w trakcie słuchania i mam póki co do powiedzenia: szok! Gitary elektryczne w pierwszym utworze?!
W każdym razie to pozytywny szok.
Edit|: jestem pod wrażeniem utworu "Dumbledore' s Army". Przyjemny dla ucha. "The Room of Reqirements" tak samo.
"Possesion" budzi dreszcze. A "Death of Sirius" jeszcze większe.
"A Journey to Hogwarts" wyraźnie stara się ustawić nastrój całego filmu. Całkiem dobrze mu to wychodzi.
"Ministry of Magic" wpada w ucho. Tak samo jak kawałki z Umbridge.
Ostatni utwór faktycznie ma szanse chwycić za gardło.
Wygląda to dobrze.
owczarnia
17.06.2007 09:57
Tak czułam, że prędzej czy później to dadzą (przy Czarze też tak było, pamiętacie

?). Okładkami się zajęłam, a tu proszę. Lecę słuchać

!
Edit: no rozwalili mnie... "Windows users: you might have an issue with the QuickTime Plug-in." No przepraszam, kunia, ale NIE WSZYSCY DO CHOLERY MIESZKAJĄ W STANACH I MAJĄ MACKI! Znaczy tego, te, jak im tam. Jabłka, no.
Edit2: ha! Niby Windows user, a jednak się otwiera

.
Edit3: dupa tam, dupa. Takie słuchanie w kawałeczkach jest do niczego. Guzik można powiedzieć z tego. I w ogóle.
Fatalny pomysł z tą gitarą. Są na świecie rzeczy, które do siebie nie pasują. I żadna odwaga twórcza ich do siebie nie dopasuje. Gdyby jeszcze jakieś sprzężenia czy coś, ale taka solówa... Czerstwe lekko.
Generalnie te zajawki presuponują (ha!) spundtrack poprawny, ale bez tego czegoś co miał Williams i co mimo wszystko miał Doyle. Napewno nie będzie przyjemny razem z obrazem, ale czy sprawdzi się jako płyta do której wraca się latami (jak wszystkie cztery poprzednie)? Coś wątpie.
owczarnia
17.06.2007 10:09
Ta jest. Williams to geniusz, magik po prostu. Doyle starał się dopasować do niego, stając skromnie w cieniu. A Hopper, wygląda na to, że zaszalał troszku. No nic, zobaczymy, jak mówiłam - z takich fragmencików to g.... można powiedzieć.
Zdaje mi się, że to nowy filmik:
KLIK
A wczoraj w nocy leciał film z Imeldą Staunton pt.:"W innym życiu".
Dość wyjątkowo wyglądała w roli pogodnej i kochającej matki :]
Poza tym była też młodsza o 6 lat.
EDIT: Przesłuchałam wszystkie utwory i uważam że wszystkie są kapitalne, począwszy od "Another Story", skończywszy na 'Dumbeldore's Army", a już w ogóle to "Possession", a przy "Loved Ones & Leaving" to mi prawie łzy poleciały.
EDIT II: Filmik wymiata

...A Tonks?^^
harolcia
18.06.2007 20:09
Tonsk jest SUPER!! A wymiękam przy lekcjach GD...
ja juz chcę filmik...
No i niech ktoś mi powie, że Bellatrix nie jest doskonała...

Reszta
tu
QUOTE(harolcia @ 18.06.2007 19:09)
Tonsk jest SUPER!! A wymiękam przy lekcjach GD...
ja juz chcę filmik...

ja tam nie wiem co Wy widzicie w tej filmowej tonks.
QUOTE(anagda @ 19.06.2007 20:55)
No i niech ktoś mi powie, że Bellatrix nie jest doskonała...

Reszta
tuWygląda jak ta zła baba ze 101 dalmatynczyków, co ją Glenn Close grala.
smagliczka
19.06.2007 21:23
hehe
Fakt. Od początku kojarzyła mi się z Cruellą Demon.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę