Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
owczarnia
Chciałam powiedzieć, że przed Piratami dają trailer Zakonu. Zrobiłam z siebie dziś z tego powodu widowisko na pół kina cheess.gif...
anagda
Zła wiadomość... Na polskiej oficjalnej stronie hp też jest ze 27 jest premiera... dry.gif

owczarnio, a na zwiastunie jak jest?
smagliczka
Czyżby Owca zaczęła skakać i się drzeć na reklamach, i obsypała wszyskich w promieniu dwóch metrów popcornem? cheess.gif

Rany, nie wybieram się na Piratów, ale może wpuślicibliy mnie tylko przed seansem na trailerek tongue.gif
owczarnia
Wybierz się na Piratów! Film jest genialny, super po prostu, miodzio i rewelacja.

Na zwiastunie było "wkrótce". Szit.

A obsypać nikogo nie obsypałam niczym, bo spóźniliśmy się do kina i nie zdążyliśmy nic kupić. Ale wchodząc na salę usłyszałam znajomą muzyczkę, spojrzałam na ekran i się w tym wejściu zatrzymałam, złapałam dziecko za rękaw i wysyczałam "patrz!!!". Po czym, pchana przez ludzi idących za mną, przesunęłam się odrobinę, i usiadłam na schodku. Po czym pozostałam na tymże schodku do końca zwiastuna, wściekle oganiając się od obsługi, która usiłowała się dopytać co mi się, do cholery, stało i czy odprowadzić mnie na miejsce, bo może nie mogę znaleźć... Dziecku trzęsły się ręce, i latał góra-dół, bo z jednej strony trailer, ale z drugiej obciach jak rzadko, a tu tyle lasek naokoło...
smagliczka
Obciach?! Kudre, chciałabym mieć mamę potteromaniaczkę, co staje jak wryta, gdy widzi zwiastun!

Chociaż muszę przyznać, że moja mnie rozbraja na za każdym razem, gdy mówi: " A ty co, znowu w tych swoich "potterach i snajpusach" siedzisz?" (na Magicznym i tym podobnych - mówiąc po polskiemu).

Nie jest źle, "wychowałam" ją troszeczkę - nawet zaczęła się dopytywać o to i owo. A jak się Czara na DVD pojawiła, to zadzwoniła do mnie na komórkę (w trakcie wykładu) i spytała czy ma kupić, bo właśnie jest w sklepie. HA cheess.gif

Wracając do trailera. Ja tam zawsze czuję jakieś chore podniecenie, gdy zaczynają puszczać zwiastuny w telewizji. Dopiero wtedy jest prawdziwe "wkrótce". Ale taki zwiastun na dużym ekranie... chyba rónież bym zamarła w pół kroku wink2.gif
Katarn90
kocham oglądać w kinie trailery.

A co do Piratów --> widać mało wymagająca jesteś Owco, bo jak dla mnie to kompletna chała i strata kasy. Wszystko to samo co w jedynce, minus humor i sens. Tragikomedia. A na tej przemowie Elizabeth ("Jesteśmy wolnymi ludźmi!!") pół kina pękało ze śmiechu. Szkoda, ale można było to przewidzieć po tym co stało się z trylogią Matriksa.
ewamarchewa
O jak fajnie! Ja się wybieram na Piratów, oby się nie spóźnić! Zobaczę trailer!
owczarnia
QUOTE(Katarn90 @ 27.05.2007 20:21)
A co do Piratów --> widać mało wymagająca jesteś Owco, bo jak dla mnie to kompletna chała i strata kasy. Wszystko to samo co w jedynce, minus humor i sens. Tragikomedia. A na tej przemowie Elizabeth ("Jesteśmy wolnymi ludźmi!!") pół kina pękało ze śmiechu. Szkoda, ale można było to przewidzieć po tym co stało się z trylogią Matriksa.
*

Daruj, ale tego rodzaju komentarz w ustach osoby, która czyta pirackie tłumaczenia HP może tylko rozbawić.

Według mnie Piraci to najlepsza przygodowa trylogia, doskonale zrobiona i od początku do końca stanowiąca utrzymaną na mniej więcej jednakowym poziomie całość.

Szkoda, ale można było to przewidzieć, czytając Twoje wcześniejsze posty... Widać mało kumaty jesteś huh.gif.

PrZeMeK Z.
O, Owczarnia robi offtop we własnym temacie?
A co to za różnica w czyim temacie?... I nie offtop, tylko honoru bronię cheess.gif.

Przyszła mi dziś do głowy głupia myśl, że ZF nie będzie lepszy od WA, bo... jest zbyt zgodny z książką. Po prostu kiedy myślę WA, mam przed oczami nowatorskie ujęcia, odautorskie sceny (np. z wierzbą i ptakiem), magię w tle (np. w Dziurawym Kotle), inny niż dotąd Hogwart, pozmieniane dialogi... Słowem, oryginalność i artyzm. A kiedy myślę o ZF, widzę film świetny, trzymający w napięciu i doskonały aktorsko, ale jednocześnie jakiś... typowy. Standardowy.
Głupie. smile.gif
smagliczka
Oj, głupie, Przemku, głuuupieee...
Ty już lepiej nie myśl za dużo wink2.gif

Idealnie z książką nie będzie. Mowy nie ma. A na magię w tle a la Więzień to nie wiadomo nigdy... może możemy liczyć i na to.
Po trailerach nie zorientujesz się czy w filmie są smaczki. Ja wierzę, że są.

Bom optymistka.
Katarn90
QUOTE(owczarnia @ 28.05.2007 00:09)
Daruj, ale tego rodzaju komentarz w ustach osoby, która czyta pirackie tłumaczenia HP może tylko rozbawić.

Według mnie Piraci to najlepsza przygodowa trylogia, doskonale zrobiona i od początku do końca stanowiąca utrzymaną na mniej więcej jednakowym poziomie całość.

Szkoda, ale można było to przewidzieć, czytając Twoje wcześniejsze posty... Widać mało kumaty jesteś huh.gif.
*

szkoda, że zgadza się ze mną około 95 proc. recenzentów w renomowanych czasopismach. Mało wymagająca jesteś i tyle.
A co do pirackich tłumaczeń - nie sądziłem , że trzydziestoparoletnia letnia kobieta jest w stanie zagrać tak dziecinnie i nieczysto. "Czytuje"? Że niby mam to w nawyku? Że przeczytałem KP (i nie całego) bo nie mogłem wytrzymać chyba wiesz. Każdą poprzednią część czytałem w papierowej formie i pewnie tak zrobię z DH.

Ale widać, że tonący brzytwy się chwyta. Głupi film, to takichż ludzi trafia.
owczarnia
Następne Twoje posty w tym tonie znikną jak sen złoty, ten zostawiam, żebyś się miał czego wstydzić. Do kogo innego bym wycięła od razu, ale że do mnie to cudo skierowałeś, to niech zostanie dla potomności cheess.gif. Ale do rzeczy.

Poszukaj może dziecko kochane najpierw w słowniku znaczenia słów, których nie rozumiesz, a potem pożyjemy, zobaczymy. Swoją drogą nie wiem kto tu tonie, ja nie posiłkuję się "recenzentami", tylko mam własny gust i się go trzymam.

A co do reszty, to nieskromnie pożyczę Ci, żeby kiedyś mój poziom głupoty stał Ci się w ogóle dostępny.

A teraz koniec tego offtopu i won do piaskownicy.
Katon
Nic nie wk[...]a mnie bardziej niż yntelygtenckie bycie 'ponad shitem z holyłud'. Och, film przygodowy jest przewidywalny w pewnych fragmentach. Zaiste, straszne.

Prawda? No ale wiesz, my mamy po prostu małe wymagania kiss.gif. Bo przecież każdy wie, że przygodówka powinna ambicją przerosnąć Himalaje. Na takie filmy wszak bynajmniej nie chodzi się dla rozrywki.
PrZeMeK Z.
Jezzzu, jak to dobrze, że Mission: Impossible 3 był filmem z ambicjami, bo bym chyba z kina wyszedł.

To tak nieco przy okazji, filmu nie widziałem, więc nie będę się o nim wypowiadał.

Ponoć jakieś nowe skany z książeczki z naklejkami się pojawiły, ale jestem w trakcie oglądania "Człowieka w ogniu" i nie chce mi się szukać. smile.gif Ktoś coś wie?
owczarnia
No są, są. Tu je można obejrzeć, ale mnie osobiści zniechęca ich jakość. Skanów znaczy, bo jak same naklejki to nie wiem.
harolcia
Jakość rzeczywiście kiepska...
Ale mnie zastanawia jadno. Kto jest na tym zdjęciu??
http://www.portkey.it/galleries/displayima...album=165&pos=8
Czy to jest młody Snape?? Czy kto?? smile.gif
Katarn90
To jest Snape, kiedyś już publikowano jego fotki. Można go poznać bo włosach i kształcie twarzy.

A teraz mały offtop i PS do rozmowy z Owcą. Mam nadzieję, że chociaż pare osób (tych. którzy czytali moją wypowiedź o Piratach) zrozumie tę odpowiedź. Wg mnie pani Owczarnia zachowała się nieelegancko (to dyplomatyczne określenie, widać u góry , że inne słowa pchają się na język), wyraziłem swoją opinię, ale ona najwidoczniej poczuła się obruszona, że ktoś ma inne zdanie na temat lubianego przez nią filmu.

Bo to ja Tobie napisałam, że masz małe wymagania, mhm. Opinię może mieć każy jaką chce, w tym właśnie sęk. Bez komentarzy w stylu "masz małe wymagania". Szkoda, że najwyraźniej nadal tego nie rozumiesz. Ale jeśli nie pojąłeś po takim czasie, to znaczy że szans chwilowo brak.

A hasła ze słownikiem czy piaskownicą to wstyd dla mnie, że muszę prowadzić walkę o dobry wizerunek z kimś takim. Swoją drogą szkoda, że zaraz Owczarnia skasuje ten post, bo trochę się opisałem. No cóż kasuj Owczarnio, kasuj, jeśli to ci pomoże.

Kasuję za chamstwo i za offtop. Pomoc jest mi potrzebna jak dziura w moście. Tak więc reszta tych czarownych wypocin leci w kibel. Ostrzegałam uczciwie. Następne polecą w całości. /Owca

Musze wtracic swoje trzy grosze - Katarn, zblazniles sie jak malo kto, wiec chociaz zachowaj sie odrobine honorowo i idz spac jak wszyscy mowia zes pijany. /Eva
smagliczka
Ekhem...

Taaak. Więc te skany to faktycznie lichej jakości, ale... widzimy, na przykład, że Harry groził różdżką Dudziaczkowi w obecności jego koleżków
user posted image
To się nawet fajnie zapowiada cheess.gif

No i mamy Jamesa i Lilkę. James jakiś taki dziecinny mi się zdaje, ale Lilka w porządku. Zresztą, ujęcia chyba w ogóle niespecjalne.
user posted image

user posted image

Ha! No i widzimy pierwsze spotkanie przyszłych członków GD w Świńskim Łbie.

user posted image
Tyż fajnie wyglądają smile.gif
PrZeMeK Z.
Po cholerę oni odmłodzili Huncwotów? Zamiast na piętnaście, wyglądają na dwanaście. Głupota. Ta scena może być największym mankamentem tego filmu. I James głupio wygląda. Lily da się przeżyć.
A scena z grożeniem różdżką niezła, choć niekanoniczna. Nie dziwię się bandzie Dudleya, że pękają ze śmiechu. smile.gif Grozić szefowi kawałkiem patyka... Trochę dziwnie będzie potem wyglądał powrót Harry' ego i Dudleya do domu (po czymś takim?), ale z drugiej strony, ładnie zobrazuje to stan emocjonalny Harry' ego. Skoro nie zależy mu na zachowaniu Zasad Tajności...
Swoją drogą widzowie, którzy nie czytali książek, zapewne nie bardzo mają świadomość, że używanie magii poza szkołą jest karalne. Niby było o tym w trzech pierwszych filmach, ale na takie drobiazgi mało kto zwraca uwagę. Tym bardziej, że poza WA nie miały one następstw. Może tym razem ludziom się to utrwali w głowach.
smagliczka
E. Jak im się utrwali to ich problem. Trza książki czytać.
Mi ta scena cholernie się podoba właśnie ze względu na tę pękającą ze śmiechu bandę. Już by się chciało zobaczyć to na ekranie, ech...
Kurcze, może być całkiem, całkiem ciekawie.
A w trailerach mamy migawkę z ataku dementora w tym przejściu podziemnym, jak przyciska Harry'ego - chyba Harry'ego - do ściany (wisi on gdzieś z pół metra nad ziemią cheess.gif). Co z tego, że przejścia podziemnego nie ma Litte Whinging, co z tego, że plac zabaw wygląda jak pustkowie z "Domku na prerii" i co z tego, że niekanonicznie w wielu punktach? Może być naprawdę fajnie. Tylo ciekawe, co z tą bandą? Wszyscy będą podczas ataku? Może po prostu się rozbiegną i zostawią Wielkiego De sam na sam z szurniętym kuzynkiem i jego "patykiem" ???

Sesese... Zobaczymy.
anagda
AAAA!!!!!! JA ICH POZABIJAM!!!!
Czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego Lily wygląda jak ruda wiewiórka?!? To uczesanie mi zalatuje Jęcząca Martą. Ja nie chce takiej Lily! :/

user posted image
Ghr... A James? Ja przepraszam, ale czemu zrobili z niego taką c**** ?!?
1) wyraźnie było napisane w ksiażkach, że ma KRUCZO CZARNE włosy a nie ciemny blond
2) włosy miał ROZTARGANE a nie przylizane jak Nevil :/ :/ :/

Coś czuje, ze moment z Huncwotami będzie najgorszy z całego filmu. No chyba, że aktorzy zagrają tak wybitnie, że zakryją te "malutkie" nieścisłości w stosunku do treści książki...
smagliczka
No sorry wielkie, ale Lily była ruda. O. Może nie jak wiewiórka, ale była. Słońce im włoski oświetla, toteż jaśniejsze łby mają. Nie czepiajmy się odcieni, bo mnie coś trafi. Jakby nie było innych, ważniejszych rzeczy od odcienia koloru włosów.

Uczesanie jest rodem z angielskiej szkółki tongue.gif Nie zgłaszam sprzeciwów do kokardek Evansówny. Co się nie podoba? Uczennica pilna, kudre. Prefekt! Z kucykami, no.

Jim , może i fakt, ulizany. Ale Harry lepszy?

Poza tym, lata siedemdziesiąte i te sprawy...
Marudzita. Tyle cheess.gif
anagda
Kali nie lubić rudej wiewióry i ulizanego chłoptasia mad.gif
harolcia
Akurat co do Lily, to odniosłam także wrażenie, że bardzo przypominaj Martę...
James może być, gdyby nie to, że nie ma czarnych i rozczochranych włosów. Ponarzekam jeszcze trochę i powiem, że powinni wyglądać na nieco straszych, moim zdaniem.
Ale nie mogę się doczekać sceny z bandą Dudleya... wydaje się byc super smile.gif No i oczywiście spotkanie przyszłych członków GD. Taki fajny klimacik konspiry się wyczuwa w tym Świńskim Łbie smile.gif Oj to będzie super i już nie mogę się doczekać
Zeti
Nie. O ile Harry vs. Wielki De super, to cała reszta do bani. Zwłaszcza James.
smagliczka
Phi. Mnie tam bardziej interesuje czy zagra Jamesa takiego, jaki ma być. Czyli cholernie wkurzającego gnojka z rozbuchanym ego.

Innego Jima nie polubię, tylko takiego, którego nie lubię.

cheess.gif
ewamarchewa
O matko! Co oni z niego zrobili? A taki ładny chłopak (James). Nie wytrzymam Normalnie szok, jak można!
Zeti
Czyli cholernie wkurzającego gnojka z rozbuchanym ego.

Fajne ujęcie manii wielkości biggrin.gif
Jak tak zagra będzie OK
anagda

Harry Potter and the Order of the Phoenix will open in the US on July 11, 2007
No reason was given to us for the change, however as Coming Soon first reported, "this will give the movie a potential big five-day opening, from Wednesday through Sunday." Readers will remember that in the UK, the OotP release date was moved one day earlier to July 12.

TLC
Katon
James i Lilly są straszni. Nie wiem jak musieliby zagrać, żeby stali się znośni. Myślę, że nie ma takiej możliwości. No cóż. Będzie gorsza scena. Przeżyjemy jakoś.
smagliczka
Ja rozumiem jeszcze, że wam James nie pasi. Bo i mnie nie pasi.
Ale czego chcecie od Lily?
Pierwsza fotka, tak naprawdę, na której ją widać w miarę. A ujęcie z profilu, które twarzy za bardzo nam nie pokazuje, i to jeszcze niezby dobrej jakości. Co z tego, że ma kucyki? Ale jesteście okropni mad.gif

Ja nosiłam kucyki kiedyś.
owczarnia
Dużo różnych nowych fotek. Znów z naklejek, ale widać panią Figg, i Umbridge, i Ginny, i Lunę...
anagda
Ajaja... Czy on tu nie wygląda cudownie? wub.gif

user posted image
Zeti
Fajną minę ma
smagliczka
Ja coś czuję, że ten film będzie fajny biggrin.gif

user posted image
Bidny ten Harry, bidny... a Figg ma rewelacyjny kapturek cheess.gif

No i Umbridge, jak ja koHam tę kobitkę!

user posted image
Związała Pottera. Dobrze mu tak! Dobrze! cheess.gif
harolcia
I włosy ma jakby mniej tłuste... cheess.gif

chociaż to może tylko złe światło

albo kiepska jakość zdjęcia
owczarnia
Grimmauld Place!
user posted image

I reszta smile.gif.
smagliczka
Och, właśnie też chciałam tu wkleić tę fotkę z GP12. Idealnie jak w książce, z tym stojakiem na parasole cheess.gif

Mam nadzieję, że pokażą też skrzracie głowy na ściane...
W ogóle to chyba pierwsza taka fotka Grimmauld Place, gdzie widać kawałek domu nieco lepiej. Odchodząca tapeta, taki półmrok... Kurde, niemal pachnie stęchlizną z tego zdjęcia! tongue.gif
owczarnia
Nie jest dobrze. Kolejne witryny podają datę premiery 27 lipca... Cholera.
smagliczka
Oj, weźcie się nie stresujcie się.

owczarnia
W sumie zawsze są pokazy przedpremierowe...
kObra.
Trio

Wybaczcie jeśli już było i że nie na temat troszkę ;]
smagliczka
O? Jeśli było, to ja nie widziałam.
Ale, rany boskie, jak oni są ubrani (!). Rupert i jego sweterek, sweterki... Boshsh.
Aua.

Może ja mam jakieś spaczenie. Ale ten styl u faceta... Tak, zdecydowanie mam spaczenie. Na studiach miałam wykładowcę - pedzia jak nic - który nosił golf w romby.

Dziś, jak widzę męski sweter w ROMBY, to dostaję hipotermii.
Ale tu widzę, że ten w paski, Dana... no i te łaszki Ruperta wcale nie lepsze. Aaaa... !!!

PS Tinki Winki? cheess.gif
o_cholibka55
Heh cieszmy się że nie ma czerwonej torebki! tongue.gif

A o swtrach w romby to już wogle lepij nie mówić. Ostatnio Kammel miał w TV. laugh.gif Ale w paski są całkiem spoko.
A Hermiona ma fajnie oczka zrobione.

A co do samego filmu to jakos za bardzo sie nim nie podniecam, bo poprzednie 4 to raczej... porażka sad.gif
martusza
Dom Syriusza wygląda zaskakująco dobrze, już myślałam, że wcisną nam jakąś chałę, jak z Norą, która kompletnie nie odpowiadała moim wyobrażeniom (wyglądała raczej jak chlew a nie dom, w którym mieszkają ludzie. Co prawda rodzina Rona nie była zbyt bogata no, ale bez przesady) A tu takie zaskoczenie. Najlepsza cześć wystroju (oczywiście oprócz portretu starej Black, którego co prawda na zdjęciu nie widać, ale w książce nieźle mnie ubawił) jest stojak na parasole zrobiony z nogi trolla. Wyśmienite! biggrin.gif[SIZE=1]
ewamarchewa
Czyżby aż tak pozmieniali w tym filmie, że Ron/Rupert zmienił orientację seksualną? Po obejrzeniu CO we wszystko już uwierzę. A sweterek Dana może byc, choć mi się szczerze za bardzo nie podoba.
owczarnia
QUOTE(smagliczka @ 01.06.2007 13:39)
O? Jeśli było, to ja nie widziałam.
Ale, rany boskie, jak oni są ubrani (!). Rupert i jego sweterek, sweterki... Boshsh.
Aua.
*

No co Ty ciemnoto, zdjęć z sesji to Teen Vogue'a nie widziałaś cheess.gif? O Jezu cheess.gif.

Były w tym temacie na stówę, tyle że nie wklejane, a pod linkiem, i chyba nawet sama dawałam... Nie chce mi się szukać, to masz po prostu jeszcze raz smile.gif. Nawet fajne są te fotki, mnie się podobają.
smagliczka
Tylko nie ciemnoto, dobrze! Tylko nie ciemnoto! mad.gif cheess.gif mad.gif

Nie, nie widziałam. Generalnie, to fajne fotki, Fakt. Ale sweterki to mi nie leżą. Ani to COŚ co ma Rupert, ani ten w paseczki.
Fuj.

owczarnia
No ale coś Ty chciała, kobieto? Przecież nazwa 'Teen Vogue' mówi chyba sama za siebie cheess.gif?
smagliczka
Wiem. Ponarzekać sobie nie można? tongue.gif

A tak na marginesie, powtórzę po raz enty, do znudzenia już chyba (bo ile można) - Dan ma tu, kurde, fuck, fryzurę lepszą niż wE filmie!
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.