owczarnia
01.06.2007 20:40
Z prawdziwą przyjemnością donoszę, iż
"Order of the Phoenix" Wins 2007 Trailer Award
The Harry Potter and the Order of the Phoenix trailer was named "Summer 2007 Blockbuster" at the 8th Annual Golden Trailer Awards, which honor the best trailers in the film industry. The awards ceremony took place last night in New York City, honor the unique craftsmanship of this art and celebrate the best trailers of the year.
Myślę, że chyba nie trzeba tłumaczyć

?
smagliczka
01.06.2007 22:08
No proszę!
Ha

Ja się nie dziwię.
Już bym chciała oglądnąć filma... fiiilmaaa...
PrZeMeK Z.
01.06.2007 22:08
Zasłużona nagroda.

To zdjęcie ma niesamowitą atmosferę. Niby zwykły pokój, ale ta tapeta na ścianach (drzewo rodowe Blacków!) i oświetlenie czynią go niezwykłym. Pusty pokój i dwie postacie. Kojarzą mi się z aktorami w tragedii.
owczarnia
01.06.2007 23:12

Więcej
tu 
.
ewamarchewa
02.06.2007 08:32
Nie podoba mi się Luna na tym zdjęciu. Taka nieluniasta i za blada. Stanowczo za blada. Mieć jasną karnację a być bladym to bardzo duża różnica. Co do zdjęcia na GP 12... Myslałam, że drzewo rodowe nie było na ścianie?
smagliczka
02.06.2007 12:25
Ale teraz jest na ścianie.
To jest "rodowy" pokój.
Bardzo ładne drzewo

A Luna, kurczę, luniasta jak najbardziej: rozmarzone, nieobece spojrzenie, luniaste włosy. Że blada? Ja tam nie pamiętam, żeby Luna miał kiedyś rumieńce jakieś.
harolcia
02.06.2007 14:55
Pokój jest świetny

Co z tego, że w książce było inaczej? Efekt jest nieziemski...
Hmm...Co się stało w dłoń Hermiony na jednym ze zdjęć? Ma ją zabandażowaną. A nie pamiętam tego momentu w książce?
o_cholibka55
04.06.2007 19:54
hmm... fakt ja tez nie pamietam. Moze to po akcji w ministerstwie albo cuś...?
Avadakedaver
05.06.2007 06:51
ale harry tragicznyyyyyyy no nie mogę na niego patrzeć, w ogóle nie wygląda jak harry tylko jak jakiś playboy za którym laski wzdychająr ówno., jak za mną X(((
Jak za Tobą? xD
Dla mnie Hermiona robi się pomału taka lolita. Te jej spojrzenia niekiedy i w ogóle...
Z jednej strony to bardzo dobrze, z drugiej raczej nie pasuje do jej książkowego charakteru (chociaż, jeżeli teoria z epilogu mojego fica jest słuszna...). Przyznam też, że w sumie to nie zauważyłem tego, o czym piszesz, no ale w temacie za mocno nie siedzę.
Na lolitę to ona (znaczy i panna Granger w Zakonie, i panna Watson) już trochę za stara jest. 16 latka się już nie kwalifikuje, toć ona już legalna :]
Aha - Twój avatar kojarzy mi się właśnie z Hermioną, tylko dorosłą już. Jak widzisz, mam specyficzny stosunek do tej postaci :]
Avada>>ciężkie musisz mieć życie, bracie. A co do Harry'ego - co się dziwisz, Wybraniec i w ogóle, myślisz, że panienki za nim nie wzdychały?
PrZeMeK Z.
05.06.2007 18:41
A co do Harry'ego - co się dziwisz, Wybraniec i w ogóle, myślisz, że panienki za nim nie wzdychały?
Patrz w szczególności: tom czwarty przed balem i cały tom szósty.
Hito czyli mówisz że Hermiona/Emma będą w przyszłości chodzić z biustem na wierzchu ?
Taka bezpruderyjna i wyzywająca? ;]
W moich wyobrażeniach - jak najbardziej :] Ale w rzeczywistości nie podejrzewałbym o to żadnej z nich.
Tak przy okazji, gdyż mnie to ciekawi. Avatar to jakiś fanart czy avatar to rysunek zupełnie z Potterem nie związany?
Przemek>>właśnie, właśnie. Patrząc choćby na reakcje z ,,Equusa", reżyser i cała ekipa szóstego filmu nie będzie musiała się zbytnio wysilić, by przedstawić Daniela jako ciacho lepsze od Blooma, za którym cały żeński Hogwart gubi majtki :]
Natomiast co zrobią, żeby Ginny wyglądała odpowiednio... ale o tym już było.
Zupełnie niezwiązany z HP :]
I wolę Dracona w ulizanych włosach.
owczarnia
06.06.2007 15:24
QUOTE(Hito @ 05.06.2007 19:12)
Daniela jako ciacho lepsze od Blooma
Zapomnij

.
PrZeMeK Z.
06.06.2007 16:24
harolcia
06.06.2007 19:06
Podoba mi się mina Luny, gdy ktos do niej celuje różdżką. No takiego objetności, opanowania i spokoju, to ja jeszcze nie widziałam

To chyba Precy, tak z wyglądu. Tylko nie rozumiem, dlaczego on trzyma Harry'ego za sweter? Cho chyba też?
W ogóle taki nieweslejowski ;]
....Dobra zadam to pytanie ;- )
W którym momencie w książce jest ten fragment co to zdjęcie przedstawia? Bo właśnie kończę książkę i sobie nie przypominam czegoś takiego.
PrZeMeK Z.
06.06.2007 19:27
Dlatego właśnie oznaczyłem to zdjęcie jako spojler. Przedstawia ono jeden z momentów zmienionych w stosunku do książki lub całkowicie wymyślony. Nie powiem, jaki. Zobaczycie w lipcu.
A skąd wiesz? xP
Powieeedz!!! xD
Nie no... Ludzie... Tym razem to już raczej nikt nie powie, ze James w wersji filmowej nie jest blondynem, a ten efekt to tylko światło:

Przecież James miał być zabójczo przystojny! I czarnowłosy! I miał mieć takie "coś"! A nie taki wypłoch

To już nawet ten co gra Pettigrewa już wygląda jakby miał większe jaja od niego....
No, za to
Bellatrix jest genialna :]
PrZeMeK Z.
07.06.2007 00:35
Za duże to zdjęcie.
Mnie drażni i wkurza tylko to, że odmłodzili Huncwotów. Tak jakby bali się, że widz się nie połapie, jeśli będą mieli po 15, a nie po 12 lat.
harolcia
07.06.2007 10:00
Na temat Jamesa to się nie wypowiem... ale nie podoba mi się ( musiałam to powiedzieć

)
A co do Bellatrix - super, taka demoniczna kobieta, chociaż myślałam, że będzie starsza. Lub chociaż będzie wyglądać na straszą, bo jak dla mnie to ona ma jakieś 20 lat... A odniosłam wrażenie, że powinna mieć conajmniej 30.
Bella - szaleńczo-seksownie-obłąkana
James -
QUOTE(kObra. @ 07.06.2007 12:41)
Bella - szaleńczo-seksownie-obłąkana
James -

Lepiej bym sama tego nie ujęła
LilienSnape
07.06.2007 14:25
jaa. co oni zrobili z tym Jamesem. no nie. wygląda jak koleś z klubu szachistów.
Szachy są ok xP się nie czepiaj ;]
Może pod tą delikatną powłoką, kryje się macho xP?
martusza
07.06.2007 15:37
James wygląda jak frajer, a ponoć był sławny... Miał być też przystojny no, ale jak widać coś im nie poszło...bywa...chociaż trochę szkoda. Ciekawe jak w takim razie wygląda Syriusz...ciekawe
o_cholibka55
07.06.2007 17:25
A mi się bella nie podoba (no tak ja zawsze muszę ponarzekać

) te wlosy okropne. Ja ją sobie zawsze w takich prostych i gęstych wyobrażałam.
A co do jamesa- porażka...
Er...przepraszam, że się czepiam, ale gdzie mianowicie było napisane, że James był przystojny? Popularny-owszem, ale jedyny z Huncwotów, opisany przez Jo jako przystojniak, to Syriusz. Ech, za dużo fanficów się naczytało

Bellatrix według kanonu ( drzewa Blacków) w piątym tomie zbliżała się do 50. Narcyza jest po czterdziestce. Najmłodszy Syriusz- w chwili zgonu 36/37 lat.
martusza
07.06.2007 19:14
Dobra przyznaję przewidziało mi się. Sprawdziłam i rzeczywiście mowa jest tylko o Syriuszu, ale James raczej miał powodzenie u dziewczyn, więc nie mógł być aż tak przeciętny. Tylko te nieszczęsne jasne włosy...
owczarnia
07.06.2007 19:38
Syriusz był zabójczo piękny, taki wiecie, zbuntowany arystokrata, który jest piękny mimo woli, bo ma to w genach. A James to typ chłopaka o nieco może mniej powalającej na pierwszy rzut oka urodzie, ale mającego to
coś.
Coś, za czym dziewczyny przepadają

. Tak sobie to wyobrażałam.
A ten na zdjęciu wygląda jak jakaś kluska. Serek topiony. Kompletnie bez wyrazu.
PrZeMeK Z.
07.06.2007 20:13
Szkoda gadać. Zepsuli to i nie mają nic na swoje usprawiedliwienie.
martusza
07.06.2007 20:17
Już to wcześniej pisałam, ale mam szczerą nadzieję, że młodego, przystojnego i zbuntowanego arystokraty, który jak to ładnie ujęła Owczarnia, piękno ma w genach nie zepsują...Oby!
smagliczka
07.06.2007 21:52
Obawiam się, że jednak się zawiedziesz (nie chcę krakać, ale... heh)

Gdzieś w tym temacie, jakoś na początku, była fotka Huncwotów. Z tego, co pamiętam, Syriusz nie był powalający.
Śmiać mi się chce strasznie. Ale całe szczęście, że ja nie przywiązuję do ich wyglądu AŻ takiej wagi, by to miało mi zepsuć odbiór filmu w ogóle. Albo, żebym miała rwać włosy z głowy czy też przeżywać jakoś blond-Rogacza.
Phi...
(pst... ja tam Jamesa nie lubię, to mi zwisa. o.

)
Edit. O, znalazłam tę fotkę
proszsz.
Bella jest po prostu wspaniała, ale Jamesa nawet nie warto komentować...
martusza
07.06.2007 22:48
O matko! Nie był powalający?! on jest gorzej niż straszny... Porzucam wszelką nadzieję! Ale za to Glizdogon pasuje do moich wyobrażeń

Aha i zapomniałam dodać, że Bella jest po prostu cudowna. Ten szaleńczy wyraz twarzy, te czarne poszarpane ciuchy i burza czarnych loków. Wszystko czarne, a przede wszystkim charakter!
owczarnia
08.06.2007 03:07
Uwielbiam Helenę, ale Bella mnie chyba jednak aż tak nie powala. Wyobrażałam ją sobie bardziej wulgarną. W sensie urody. Wiecie, taki cięższy typ, i to bynajmniej nie w sensie wagi, tylko ja wiem? Taka demoniczna Sophia Loren, o, coś w tym guście. A Helena Bonham Carter kojarzy mi się owszem, z wariatką, buntowniczką, tak. Ale brak jej tej "ciężkości".
smagliczka
08.06.2007 11:49
Oo. Dokładnie. Ciężkie włosy, cieżkie powieki...
Nie wiem, czy dokładnie Sophia Loren (chyba że ta młoda).
O, taka:

Ale mi Bella jeszcze w miarę pasuje, więc nie będę marudzić. Szaleństwo z niej wychodzi całkowite - można Azkabanem sobie tłumaczyć, jakby co
helena wedłu7g mnie pasuje do tej roli znakomicie i wedlug mnie akurat się ni pomylili. a james. chyba go w szpitalu podmienili. ale moze jestem daltonistką bo ja tam zamiast czarnych włosów widzę blond. =_=
ehm, wlazłam na MF bo wczoraj przy przeglądaniu jakiejś strony natknęłam się na zdjęcia młodych Huncwotów i przyznaję szczerze - nie byłam pewna, kto jest kto O_O
podejrzewałam, że ten blondyn w okularach to Remus! (chociaż po co mu okulary...) ale nieeeee... kurczę.... blond James, no do czego to doszło....
Snape może być, Syriusz ma dziwne włosy, Peter no to totalny szczur.
a Lupin? niewiele widać, ale coś chyba nie bardzo...
martusza
08.06.2007 15:35
Aylet nie jesteś daltonistką wszyscy widzą, że włosy Jamesa są w kolorze blond (straszne!). A Bella mi się podoba i kropka!
ewamarchewa
08.06.2007 18:54
Bella zjadliwa, ale nic specjalnego. Ale james! Ło matko! Aż mi się na film odechciewa iść. Co oni zrobili. Ni wytrzymam.

A
tutaj reszta (swoją drogą, ile ta książeczka może mieć stron?!)
Sporo nowych i ciekawych fotek. Nie ma co
PrZeMeK Z.
09.06.2007 10:51
Ho ho, świetne zdjęcie z rozbijaniem lustra. Założę się, że ta scena ma miejsce po widzianej w zwiastunie scenie, gdy Harry widzi w lustrze Voldemorta.
Pełen podziwu jestem. Gdyby tylko nie spaprali Huncwotów...
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę