ale ten trailer nie działa... access denied...
LilienSnape
24.04.2007 19:57
o mamo. mi tez.
owczarnia
24.04.2007 20:00
No jak denied... Przecież oglądam go właśnie w tej chwili!
Dobra,
tu jest na Youtubie. Ale tamten próbujcie, może im pada strona od nadmiaru wejść, warto bo jakość nieporównywalna. Żyleta.
Edit:
link bezpośredni do Yahoo.
Brak mi słów. to jest lepsze niż cokolwiek potterowofilmowego, co widziałam wcześniej. Po prostu... magia.
i nawet nie obchodzi mnie, co zmienili. naprawdę, mam to gdzies. jeśli tylko to będzie tak trzymało się kupy, jak to co przed chwilą obejrzałam, kupuję to.
pomimo, ze nie oglądałem trailerów, wierzę w to, ze ten film bedzie cudowny. Już się nie mogę doczekać.
Wspaniałe nie mogę się już doczekać !!! Byle się kupy trzymało. A jak nie to i tak pujdę...
ewamarchewa
24.04.2007 22:36
Ja chcę film! Dziecko będzie płakać!
owczarnia
25.04.2007 00:20
Toujours_Pur
25.04.2007 10:44
Podoba mi się ;d
według mnie muzyka jest fantastyczna. chociaż kilka trailerów nie świadczy o jakości filmu, muzyki itd, to zrobiło to na mnie wrażenie.
owczarnia
25.04.2007 14:51
Pojawiły się nowe, bezppośrednie linki do trailera, we wszystkich możliwych konfiguracjach i rozdzielczościach

:
QuicktimeMała rozdzielczość (56)Średnia rozdzielczość (100)Duża rozdzielczość (300)Wysoka rozdzielczość (500)Windows Media PlayerMała rozdzielczość (56)Średnia rozdzielczość (100)Duża rozdzielczość (300)Wysoka rozdzielczość (500).
To w nawiasach to sugerowana szybkość łącza, jak sądzę...
HD Quicktime (czyli baaaaardzo wysoka rozdzielczość i super jakość

). P oznacza nie wiem co, chyba pixele?...
480p720p1080p
Kurde, może jeszcze jestem dziwny, ale mam poczucie przedobrzenia jakiegoś. Takiej bombastyczności. Że za dużo. Ej, niech ktoś z was ma podobnie, żebym miał poparcie zanim zostanę zadeptany. Super, zapiera dech, kapitalnie, ekstra, ale no nie wiem.
owczarnia
25.04.2007 16:14
Sorry, ale ja nie mam podobnie tym razem

. Mnie dreszcze po plecach latały i łzy wzruszenia szalały po oczach. Podoba mi się ten trailer, no. Bombastyczność musi być, w tej części dochodzi do wielkiej dla Harry'ego tragedii, do wielkich zmian, przewracają się wszystkie wartości i priorytety. To samo w sobie jest pompatyczne, nic nie poradzisz. A ponadto ja w ogóle mam hyzia na punkcie piątego tomu, siąkam nosem na widok samej okładki, a co dopiero mówić o trailerze

. Syriusz ginie, wszystko się zmienia, początek końca. Nieodwracalny.
Miejmy nadzieję, że to będzie naprawdę dobry film. Zgadzam się co do piątego tomu. Chyba właściwie nawet to jest mój ulubiony (chociaż rywalizuje z nim Więzień), więc nadzieje są ogromne. Ten trailer nie jest rozczarowujący. On jest nadczarowujący =P
Katarn90
25.04.2007 17:34
zapowiada się dobrze, ale co z tego skoro Czara też się dobrze zapowiadała. Pamiętam taki film "Aleksander" z zapierającym dech w piersiach trailerem, a na samym filmie , gdyby nie popcorn, zazgoniłbym z nudów. Oby było inaczej.
Scena z Voldem w garniaku rządzi.
owczarnia
25.04.2007 17:48
Nope, Czara w zapowiedziach nie sięgała Zakonowi do pięt. Howgh.
Btw, trailer Aleksandra też mi się nie podobał

. Pomijając fakt, że wiedząc o czym będzie, tym bardziej nie czułam się zainteresowana.
LilienSnape
25.04.2007 19:29
zapowiedź żadnej częsci nie sięgała zakonowi do pięt XDD jak na moje.
za każdym razem jak to oglądam normalnie mam dreszcze. ta muzyka, taki magiczny a zarazem troche przeraźliwy nastrój. umre do tego lipca.
owczarnia
25.04.2007 19:33
Nie, no jak Harry krzyczał na zakończenie trailera do PoA, wtedy kiedy wszystko inne cichło, "Expecto Patronum!!!", to też mi po krzyżu latało

.
owczarnia
25.04.2007 21:44
Najnowszy plakat w porządnym wydaniu (i się kliknie też)

:
smagliczka
26.04.2007 00:21
Oglądałam chyba piętnaście razy. I za każdym dostawałam palpitacji pod koniec... Trailer rewelacyjny. Mokre dłonie, ślepia wlepione w ekran... apotem głębszy oddech.
I dawaj na abarot

Popieprzyło mnie. A ciary to mi latały... ale muszę powiedzieć, że takie największe dreszcze to miałam, oglądając poprzedni trailer - dokładnie w
tym momencie.
owczarnia
26.04.2007 00:50
Jak Harry wyrywa się Remusowi po tym jak... jak... ?... Ja też.
:O
O kurcze. Obejrzalam trajler - musze powiedziec, ze tez mialam dreszcze <nie wiedziec czemu gdzies w okolicach kolana> i aktualnie moge stwierdzic, ze chyba zaczne sie interesowac szerzej tym filmem. Bo na chwile obecna to nie wiem nawet, kiedy jest premiera, ale zdecydowanie dowiem sie tego w ciagu minuty.
Jedno co mnie dobija jak zwykle - swiadomosc, ze polacy oczywiscie to w obrzydliwy wrecz sposob zdubbinguja.
Ah, zapomnialabym. Nie moge sie doczekac ujrzenia na ekranie Heleny ^_^ Wyglada cudownie, zapowiada sie genialnie, ach ach.
Matko, łzy, dreszcze, spazmy

nie wiem, może ja jestem cyniczna ale czy wy aby trochę nie przesadzacie?
Oby nie było tak jak z "300". Kolejne trailery przyprawiały ludzi o drgawki zachwytu a sam film okazał się głupawy.
No dobra, dreszczy nie mam, ale trailer jest niezły. Może faktycznie powstanie z tego najlepszy film, jako że reżyser i scenarzysta wydają się mieć jakąś wizję, więc może obędzie się bez desperackiego streszczania każdego rozdziału w ciągu dwóch minut i robienia z nich zlepka ala "Czara Ognia", która bardziej przypominała grę komputerową albo teledysk niż film.
film był zaczewpisty i proszę go nie kalać w obecnoći mua!
po kolejnym obejrzeniu trailera stwierdziłam że umbridge wygląda jak moja babcia.
owczarnia
26.04.2007 14:17
Poważnie "300" wyszło głupawo

? Szkoda, nie dotarłam w końcu na ten film, a miałam spore nadzieje w związku z nim, bo bitwa po Termopilami i "Przechodniu, powiedz Sparcie..." to jeden z moich ukochanych momentów w historii. I najbardziej wzruszających, rzecz jasna. Kolejny to Powstanie Warszawskie, ale to już temat na zupełnie inną rozmowę.
Wracając do Zakonu - no cóż, przyznaję, że i mnie Czara, pomimo gigantycznej ilości dobrej woli z mojej strony, nie zachwyciła. Zostawiła po sobie uczucie nijakości, pomimo naprawdę dobrze przedstawionej śmierci Cedrica, a zwłaszcza chwili, gdy Harry wraca z ciałem. Więzień, pomimo znacznie większej abnegacji pod względem wierności książce, zostawił po sobie za to całą gamę wrażeń, i to wrażeń pozytywnych. Był zaskakujący, ekscytujący, chwilami mroczny, a nawet dziwny. Ale miał klimat. Od tamtej pory traktuję go jako coś w rodzaju punktu odbicia dla każdego następnego reżysera. Niestety, Newell, nie doskoczył tak wysoko, by móc się odbić jeszcze wyżej. Szkoda. Miejmy nadzieję, że Yates miał więcej intuicji

.
Eva - a po cholerę Ci iść na wersję z dubbingiem?...
smagliczka
26.04.2007 15:36
Mnie Czara Ognia nie zachwyciła, choć byłam w kinie chyba trzy razy (

). Gdy dojechałam do domu po obejrzeniu seansu i emocje mi już opadły, pojawił się jakiś zawód... że
coś, kurde, nie tak. Nie tak, jak się nastawiłam.
Ale po upływie dłuższego czasu stwierdzam jednak, że nie jest tragicznie i mogło być gorzej (choć mogło być również o niebo lepiej).
Było kilka momentów, które mi się podobały. Zwłaszcza na końcówce: labirynt - utrzymany w mrocznym tonie, wspomniana już przez Owcę śmierć Cedrica i... no właśnie - tu był moment, w którym naprawdę zjeżyły mi się włosy - powrót Harry'ego z ciałem, cichnąca muzyka i potem krzyk przerażenia (Fleur). Cofałam tę scenę wielokrotnie, by się przekonać, czy dreszcz nie był tylko zbiegiem okoliczności, ale pojawiał się za każdym razem.
Jaki będzie Zakon? Mam nadzieję, że świetny. Ale już teraz wiem na pewno, którą scenę ukocham sobie, jako tę "dreszczogenną".
Btw, dubbing? A co to jest dubbing?
a ja jeszcze jedno, chociaż teraz o plakacie: dlaczego ginny ma tak koszmarnie ułożone włosy :/
owczarnia
26.04.2007 16:02
Eeee nie, nie gadaj. Włosy ma moim zdaniem idealnie. Pasują do tej buńczucznej miny, cała Ginny!
LilienSnape
26.04.2007 16:35
nie no nasz wspanialy polski dubbing wszystko zniszczy faktycznie. juz sobie wyobrazam te sztuczne glosy .
dlatego w zyciu nie pojde na wersje z dubbingiem .
Trailer cudowny, doskonały, piękny, fenomenalny, wspniały, zachwycający, niezwykły, zdumiewajacy, kunsztowny, zniewalajacy, rozkoszny, porażający, porywający, doskonały, niebiański, nadprzyrodzony ;- ), kapitalny, imponujący, olśniewający, rasowy, wyborny, znamienity, no i brak mi słów

Orgazm.
Muzyka - dreszcz.
"Look at me!!!" - po prostu wymiękłam.
Strasznie seksowna jest Bella. Wprost idealna.
Ginny wygląda pięknie na plakacie. Wyobrażam ją sobie inaczej, ale co tam. Fajna z niej laska.
mi się ten fryz kojarzy z moimi włosami jak pójdę spać zanim je wysuszę i potem rano mam podobną szopę

ale ogólnie na innych zdjęciach widziałam ją raczej ok, więc tak tylko mi się plakat w oczy rzucił.
Katarn90
26.04.2007 21:50
zgadzam się, że Bella seksowna. mniam
Avadakedaver
26.04.2007 21:51
kurde. nie miałem ciarków wszędzie i nigdzie. nie poleciały mi z oczu łzy.
Ale "harry potter... you will lose... everything..." mnie wgniotły, podobnie jak "we are in this together" czy jakoś tak. nie wiem czy dlatego że to jedyne dwa zdania które zrozumiałem z trailera czy dlatego ze są boskie, ale fakt faktem pozostaje. spowodowały że mi przyszła wena na tworzenie..
:D
Avadakedaverze (ojej, jak to się odmienia?), pozwól, niech będzie prościej - Avado.
To było boskie. :P
Powstrzymam się od rozwijania myśli, bo zgubiłam czasowstrzymywacz.
Czy ktoś widział zwiastun HPiKP?
:D:D:D
Uuu, ten upadek ;/
Nieciekawy. Aż mnie zabolało.
owczarnia
27.04.2007 14:03
Oficjalna Strona GD 
.
(to nie jest reklama tylko Warner Bros. XD)
PrZeMeK Z.
27.04.2007 19:16
Zwiastuny wspaniałe, wszystkie. Tym razem się postarali. A ten ostatni to już majstersztyk. Najbardziej podobało mi się chyba to, że kiedy Harry mówił innym: "Wszyscy wielcy czarodzieje na przestrzeni dziejów zaczynali od miejsca, gdzie jesteśmy teraz my", pokazywano Dumbledore' a, Syriusza, Lupina, Voldemorta i Moody' ego. Świetne połączenie.
Aha, a w poprzednim - cudna Luna wyczarowująca patronusa. I fajny dialog między Hermioną a Ronem na moście

Jestem już chyba zupełnie spokojny co do poziomu tego filmu. Oby tylko było to wyważone i spójne.
Katonie - nie podzielam Twoich obaw. Może faktycznie zwiastuny wydają się przeładowane efektami i sensacją, ale tak wyglądać będzie przecież głównie końcówka filmu.
Aha, czy zauważyliście, co się dzieje podczas walki Dumbledore - Voldemort?
Priori Incantatem.
Czy to oznacza, że pióro w różdżce Dumbledore' a również pochodzi od Fawkesa? Czy Rowling im to powiedziała?
Katarn90
27.04.2007 21:07
ja tam bojęsię czego innego. czegoś czego nie możemy stwierdzić po trailerze. Mianowicie obawiam się, że tak jak film CO , Zakon będzie zlepkiem scen , często nie wynikających sensownie z poprzednich.
Momentami musi być zlepkiem scen, bo nie zmieściliby się w odpowiednim przedziale czasowym.
Wszyscy nad tym boleją, ale nie wszyscy chcieli by siedzieć w kinie pięciu godzin ;]
Ach, czy ktoś może mnie oświecić gdzie w książce Harry widzi Voldemorta na Peronie? I garnitur z Sunset Suits.
nie było raczej takiego momentu. być może poprostu przywidziało mu się, przez te jego koszmary o cmentarzu.
Aha, czyli w tym momencie był to wymysł reżysera, aby wstawić taką scenę?
Dlaczego do cholery jasnej on ma garnitur?

Nie mogę tego zrozumieć, znieść etc. Voldzio, który nienawidzi Mugoli i w ogóle...A tu taki mugolski strój.
Się czepiam.
ja mam taką teorię, że poprstu na jego miejscu stał sobie jakiś mężczyzna, a harry ujrzał go jako voldzia (?)
owczarnia
27.04.2007 22:10
O to, to. Też mi się tak nasuwa. Chociaż, oczywiście, diabli wiedzą...
oto zagadka tygodnia. rozwiązania dowiemy się 20.07 ^^
Hm, szkoda że nie ma pokazanej następnej sceny.
Jakby się ocknął Harry, tzn. zamrugał oczami i zauważył że Lorda nie ma.
Taka fatamorgana ;]
szkoda że taka przydka. właśnie mnie naszło że voldemort ma jajowatą głowę xD
PrZeMeK Z.
27.04.2007 22:44
Voldemort świetnie wygląda w garniaku.
Z ciekawostek ze zwiastunów:
- Scena, kiedy Harry obserwuje w ministerstwie ogromny, ruchomy plakat Korneliusza Knota przypomina film "Rok 1984" na podstawie książki George' a Orwella i wszechobecne w nim plakaty Wielkiego Brata
- Scena z Voldemortem na Peronie 9 i 3/4, gdy ten w charakterystyczny sposób porusza głową, przypomina podobną scenę z agentem Smithem w Matriksie.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę