Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Katon
QUOTE(estiej @ 15.07.2007 12:29)
Natomiast Loona, khem khem, na początku w pierwszej scenie kapitalna, gdy mówi "you're as sane as I am", później niestety coraz bardziej mnie wk.....ała dziecinnym głosikiem. Udana charakteryzacja, ale źle poprowadzona rola. Podobnie z Bellatrix, niestety, Bonham-Carter wrzuciła tam szczyptę szaleństwa, ale rodem z kreskówki, nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać.
*

I jednego i drugiego się nieco spodziewałem. No ale poczekam i ocenię. Zapewne słuchając dziecinnego głosiku jakiejś Polki, bo nie wiem jak w Krakowie będzie z napisami.
Gem
Aha! Muszę się zgodzić co do Voldemorta, całkowicie. Kiedy zobaczyłam go po raz pierwszy w IV części filmu, w ogóle mnie nie przerażał. Chociaż jego postać odpowiada opisowi z książki, bo ma te swoje czerwone oczy, wężowy nos i nienaturalną bladość (choć mnie bardziej przypominała skórę człowieka, który leżał w chłodni i nie żyje od kilku dni ), ale za nic nie potrafiłam poczuć nawet najmniejszego dreszczyku grozy. Ciężko sprecyzować, czym jest to, czego mu brakuje, ale mam dzikie wrażenie, że wciąż jest zbyt ludzki. Jak dla mnie, mało straszny, a wręcz ani trochę, podczas gdy ten książkowy sprawiał, że rozglądałam się nerwowo znad lektury.

I jeszcze jedno. Jest raczej znanym fakt, że człowiek najbardziej boi się tego, co nieznane, czego nie może zobaczyć i podejrzewam, że gdyby nasz zmartwychwstały Lord przebywał dłużej skryty pod kapturem, wzbudzałby większe emocje. To tak, jak z Upiorami Pierścienia, Tolkien nigdy nie nadał im widzialnej formy (poza tą, którą zobaczył Frodo mając na palcu Jedyny) ale opisał ich jako chodzącą grozę, wyzierającą spod postrzępionych szat tak dokładnie, że człowiek mimowolnie zaczynał się bać. I to wzbudzało lęk. Dlatego też nieco zawiodłam się na samej pani Rowling, zawsze miałam nadzieję, że Voldemort pozostanie ukryty przed wzrokiem czytelnika jak najdłużej, błyskając jedynie czerwienią oczu i rozkazując syczącym głosem od czasu do czasu. To samo się tyczy Dementorów. Ich tajemnice wyszły na światło dzienne... powiedzmy nocne za wcześnie.
PrZeMeK Z.
Inna sprawa to Sirius w kominku. Filmowcy najwyraźniej wysłuchali narzekań forumowiczów, bo zupełnie zmienili koncepcję i poszli na proste nałożenie twarzy Oldmana na płomienie z leciutką korekcją komputerową. To już w sumie wolałem ten poprzedni pomysł.

A ja się tak zastanawiam, czy umarliby, gdyby po prostu umieścili głowę Oldmana w kominku i później komputerowo otoczyli ją płomieniami, bez zbędnego wydziwiania?

A Voldemort, cóż, trudno. Trzeba będzie zamiast na "przerażającego potwora" nastawić się na "groźnego przeciwnika". Do przeżycia.
owczarnia
QUOTE(estiej @ 15.07.2007 12:29)
wreszcie ma się wrażenie, że film to dla dorosłych bardziej niż dla dzieci
*

I w tym jednym zdaniu Estieja zawiera się wyjaśnienie całej mojej złości. Właśnie wtedy, kiedy filmy stają się nareszcie bardziej poważne, oni dają tylko wersję z dubbingiem!!! Gdaczące głosiki jak w bajce Disneya, no przecież to się aż na samą myśl coś w środku robi!

Nie daruję świniom.

Edit: a teraz uważajcie. Właśnie rozmawiałam z panią z dystrybucji. Twierdzi, że wersji z napisami w ogóle nie ma tym razem. Za małe zainteresowanie było, ich zdaniem *tu wstawcie dłuuuugą wiązankę*.

Jest natomiast... ograniczenie wiekowe. Od 15 lat, podobno ma być ściśle przestrzegane.

Żyjemy w kraju paranoi, kochani.
PrZeMeK Z.
We're on a highway to hell...
anagda
Edit: a teraz uważajcie. Właśnie rozmawiałam z panią z dystrybucji. Twierdzi, że wersji z napisami w ogóle nie ma tym razem. Za małe zainteresowanie było, ich zdaniem *tu wstawcie dłuuuugą wiązankę*.

No chyba sobie jaja robią blink.gif

Za małe zainteresowanie? No cholera, przecież CO miała bodajże tylko 7 kopii z napisami i nie dało się na nie dostać, bo wszystkie bilety wysprzedane na dwa tygodnie przed premiera. A dubbing leżał (i kwiczał jak by tu ładnie pasowało).
PrZeMeK Z.
Scenariusz najczarniejszy z czarnych:

"Z powodu bardzo małych zysków z wyświetlania piątej części "Harry'ego Pottera" szósta część w ogóle nie będzie w Polsce wyświetlana".
Przy czym, oczywiście, owe "bardzo małe zyski" będą spowodowane tym, iż mało który z normalnych ludzi powyżej 15. roku życia (bo tylko tacy, na Boga, mogą ten film zobaczyć!) będzie chciał oglądać film z dubbingiem jak w kreskówce.

Polscy dystrybutorzy mają zakodowane w swoich małych główkach "Harry Potter - kino familijne", a skoro tak, musi być dubbing. Przecież niemożliwe, żeby w tym kraju byli jacyś normalni dorośli widzowie, którzy chcieliby taką bajeczkę zobaczyć.
Inna sprawa, że widzowie też tak myślą. Połowa zabiera do kina swoje siedmioletnie dzieci i przysypia na seansach, nawet nie starając się śledzić fabuły.
owczarnia
Przegięli.

Najpierw opóźniają premierę, żeby wydusić co się da ze Shreka. Pierwsza brzydka zagrywka mad.gif.

Później rezygnują z pokazów przedpremierowych (a wiem, że miały takowe się odbyć, w ostatniej chwili odeszli od pomysłu - ponoć znów dystrybutor miał anse).

Na koniec zaś serwują koszmar w postaci "jedynej słusznej wersji kina familijnego" od lat piętnastu.

Nóż się w kieszeni otwiera.

Nie wiem jak wy, ja mam dość. Nawet jeżeli pani z dystrybucji była nie do końca kompetentna, i jakaś tam kopia z napisami się po Polsce plątać będzie, to w każdym razie nie w Trójmieście - dzwoniłam do wszystkich kin.

Generalnie zaczyna mi być wszystko jedno, jaki ten film będzie. Zepsuli mi go na wstępie tak skutecznie, że nie wiem czy nie zechcę po prostu poczekać na dvd. No bo co mi po tych spektakularnych scenach walki w Ministerstwie, jak dubbingowe kwiki i tak przebiją wszystko.
PrZeMeK Z.
Nagle moja chęć obejrzenia filmu z Magicznym Forum jakoś zmalała.

Ech, jak ja usłyszę wykrzyczane głosem Jonasza Tołopiło "SYYYYYYYYRIUUUUUUUUSZ! NIEEEEEEEE!", to chyba się popłaczę. Z żalu.

A dvd wydaje się nagle jedynym sensownym rozwiązaniem.
owczarnia
Dobić Cię (i siebie)? Podobno Radcliffe zagrał to genialnie. Zdaniem znajomych osób, które widziały film, jakieś "dziesięć razy lepiej niż nad Cedrikiem w 'Czarze Ognia' - a już tam było naprawdę nieźle".

Chyba jestem histeryczką, ale mnie się już chce płakać. Z wściekłości.

Edit: wiadomość z ostatniej chwili - podobno w warszawskim Multikinie będzie wersja z napisami. Nie jest to informacja potwierdzona, ale i tak już wam zazdroszczę mad.gif.
PrZeMeK Z.
A w razie gdyby, nie dasz rady się wyrwać choćby na jeden dzień i spotkać się z nami? sad.gif
owczarnia
Cicho, właśnie sprawdzam rozkład jazdy tak na wszelki wypadek wink2.gif.
Koralina
A ja polecam Wrocławskie multikino:) Seans o 00:01 w premierową noc, elegancko z napisami.. W innych godzinach też są takie seanse - zapewne żeby dobić ludzi z poza Wrocławia tongue.gif

edit (bo nie chce pisać drugiego posta odnośnie tego samego):
http://multikino.pl/26065,2613,rezerwacja.html - repertuar na kolejne dni (multikino w Pasażu Grunwaldzkim) biggrin.gif
"Arkady" nie wyszczególniły informacji o seansach.
W heliosie widzę tylko dubbing (?).
A cinema city pewnie nie ma zaktualizowanej strony.
Słowem - jak ktoś jest z Wrocławia to powinien się kierować do Pasażu Grunwaldzkiego ;p
owczarnia
Nosz kurde!!! To co w tym Gdańsku za syf?!? Jutro dzwonię do warszawskiego oddziału dystrybucji. Zjem ich tam chyba mad.gif.
smagliczka
A ja sobie chyba eksperymentalnie pójdę na Pottera 3D (o wyświetlają takie coś, to czemu nie? poza tym jest z napisami cheess.gif)

Znaczy się - pójdę dodatkowo smile.gif

W Multikinie warszawskim, o ile pamiętam, zawsze była wersja z napisami. I chyba nie tylko w Multikinie. W Cinema City chyba też... ale tego już nie sprawdzałam - bo Multikino było tańsze i zawsze tam chodziłam.
owczarnia
Chyba się przeprowadzę do Warszawy sad.gif.

Cholerna stolica, no. To niesprawiedliwe, w końcu Trójmiasto też nie wiocha... A nawet IMAXa nie mamy cry.gif.
smagliczka
Na całą Wawę jest tylko jeden IMAX, więc, kurde, nie dziwię się, że w Tojmieście nie ma. :/
Do dupy, Owczarnio, zgadzxam się. Zaproponowałabym Ci przyjazd do Wawy na premierę i nocleg, gdyby nie fakt, że w mieszkaniu cała rodzina sad.gif

I jakoś wybyć nie zamierzają w nalbliższym czasie.
anagda
Ej, a wie ktos jak w bydgoskim Multikinie stoi (bez skojarzeń proszę panów i panie...)? Z napisami czy bez?
owczarnia
Bez. Sprawdziłam wszystkie Multikina. Wrocław wyrzuca tylko "Harry Potter i Zakon Feniksa", nie ma nic o napisach czy dubbingu, ale Koralina mówi, że mają tam też.

A do Warszawy i tak przyjadę, jeśli nie będzie innego wyjścia. Cholera jasna.
smagliczka
Hej, ale ten seans premierowy o północy w Wawie jest z dubbingiem, dopiero od rana lecą napisy.

Czy to nie jest paranoja jakaś?!!! mad.gif
I z tego, co widzę, tylko w jednej sali wyświetlają (jednej, cholernej wielkiej sali na 500 osób, zamiast w dwóch mniejszych w tym jedną wersję oryginalną!)
Ale jak zobaczyłam Kraków, to spadłam z krzesła. W czterech salach jest seans i z dubbingiem i bez.

I co, Warszawa może się schować. Zawsze wiedziałam, że Kraków to piękniejsze miasto.

Se posprawdzałam multikinowe seanse i się załamałam.
Nie no... dlaczego? sad.gif
Dlaczego Kraków, Poznań i Zabrze mają seanse z napisami o północy, a w Warszawie NIE MA?!

A chciałam, kurczę, iść na na film o 00:01.
I nie pójdę sad.gif Nie pójdę na dubbing, do diaska! To znaczy... zawsze chodzę na dubbing z czystej ciekawości, ale nie w pierwszym rzucie, cholera mad.gif

Może mnie jakoś Cinema City mnie podbuduje, ale na razie cisza u nich i nawet rezerwacji nei można zrobić.
harolcia
Cóż, na 100% w lepiej niż u mnie.
Koszalin to takie zadupie, gdzie asfalt o północy zwijają, więc na bank nie ma szans na coś takiego jak "wersja z napisami" sad.gif
Zazdroszczę wszystkim, którzy mają jakiekolwiek szanse na oryginał. Syf! Po prostu syf! Jestem zła! dry.gif
PrZeMeK Z.
Dla lekkiego rozluźnienia atmosfery: fragment wywiadu z Natalią Teną, czyli filmową Tonks, która opowiada, czemu nie ma w filmie różowych włosów:
She said, "I didn't like some of the things they did at the beginning, to be honest. I really wish she had had pink hair like in the book. They didn't want to do that because pink would be associated with Umbridge, who is evil. They really didn't take many risks."

Tłumaczenie:
Powiedziała: "Mówiąc szczerze, nie podobało mi się kilka z rzeczy, które zrobili na początku. Naprawdę chciałabym, by [Tonks] miała różowe włosy tak jak w książce. Nie chcieli na to pozwolić, bo różowy kojarzyłby się z Umbridge, która jest zła. Oni naprawdę niewiele ryzykują."
Gem
Ha! A ja znalazłam wyjście, bo jadę na film do Hannoveru. W Cinemaxx jest od 12 lat i zawsze są pokazy filmów w wersjach oryginalnych, więc będę musiała się obejść bez napisów, ale to nic.

PrZeMeK Z.
smile.gif

Estiej, może przyjedziesz na oglądanie filmu z Magicznym Forum do Warszawy, co? tongue.gif
Soniq
Owczarnio, dzieki za info, że w Wawie bedzie wersja z napisami. Dzieki Bogu ze mam tylko 100km do Wawy, wole wydac dodatkowe pare złotych na busa niż siedziec w kinie gdzie jest tylko wersja z dubbingiem. Mysle ze Daniel, Emma, Rupert w Zakonie nadal beda brzmieli jak by mieli po 12 lat -.^. Jedziemy do wawy! W dodatku wczoraj włączyłem sobie Czare ognia z dubbingiem to wyłączyłem po scenie rozpoczęcia roku bo dubbing jest załamujący, chociaż Hermiona to jeszcze ujdzie w tloku ;/

Pozdro
smagliczka
Ja tam wciąż ubolewam nad tym, że w centum Wawy jeszcze nie otworzyli Multikina dry.gif

Jak tamtędy przechodzę, zawsze z nadzieją spoglądam, i wiąż widzę to samo: "Otwarcie lato 2007"... a wszystko w proszku.

Dupa, dupa, dupa, dupa.
A miałabym tak blisko... ech. I jeszcze tan cholerny seans nocny jest z dubbingiem. Eee... olewam Multikino. Idę do IMAXa od razu. O.

3D to może być COŚ cheess.gif
owczarnia
Jutro będę miała listę kin, wszystkich kin w Polsce, które zakupiły w Warnerze wersję z napisami.

Do czego jest zdolna kobieta w furii jednak, no cheess.gif...
Pszczola
Haha! Ja tam mam Multikino dwa przystanki od domu, więc nie płaczę, że to w Złotych Tarasach jeszcze zamknięte. Jestem tylko zła, że premiera filmu odbędzie się tydzień po premierze książki. Miałam nadzieję, że będzie tak jak w GB i USA. Oni już ostrzą sobie apetyt na książkę. A tu? Jak zakończenie VII okaże się kiepskie, czy będzie się chciało tracić nerwy na V. filmie? Ale póki co recencje ZF są pozytywne, więc dla samego filmu warto pójść.
smagliczka
Haha! Ja tam mam Multikino dwa przystanki od domu, więc nie płaczę, że to w Złotych Tarasach jeszcze zamknięte.

Szczęściara. A ja mam dwadzieścia minut metrem. A gdyby metra nie było... ojć! to podróż bybłaby dłuuuuga tongue.gif

Poza tym, mam jakieś nieodparte przeczucie, że siódemka skończy się świetnie. I przeżyją ci, którzy, w moim mniemalniu, przeżyć muszą.
avalanche

Haha! Ja tam mam Multikino dwa przystanki od domu, więc nie płaczę, że to w Złotych Tarasach jeszcze zamknięte.

hyh ja mam 2 minuty metrem ;>
owczarnia
Warszawa
Kraków
Poznań
Łódź
Gliwice
Zabrze
Wrocław

A Gdańsk nie. Ma. Wersji. Z. Napisami.

Żeby ich tak...

Coś bardzo złego spotkało.
Pszczola
Ostatnio w Multikinie w Gdańsku była wersja z napismi i całe 2 tygodnie można było tę wersję zobaczyć. Czyli skończyło się na tym, że tylko raz byłam na III filmie w Warszawie, bo jak zajechałam do Sopotu był już tydzień trzeci.
Owczarnio, może jak np. do takiej Krewetki czy Multikina będzie się wydzwaniało 10 razy dziennie z różnych miejsc (tak 3-4 osoby wystarczą ;P), ściągną kopię z Warszawy? Te dwa lata temu pracownicy kin i tak wyglądali na zmolestowanych, bo kilka osób chciało rozmawiać z kierownikiem, dlaczego dyskryminuje się kina na Wybrzeżu. Jak widać nie nauczyli się lekcji.

Owca, zabierz rodzinkę na wycieczkę do Warszawy ;P
PrZeMeK Z.
Jednym słowem, Owieczka może przyjechać się integrować z Magicznymi Forumowiczami! czarodziej.gif
Aylet
a nie wiecie kiedy jest otwarcie multikina w złotych tarasach?
Miętówka
Coś mi się nie zgadza... aha:
5. Dursleyowie wiozą Dudleya do szpitala.
W książce było coś o konkursie na najlepiej utrzymany trawnik, czy coś...
Katon
Zaiste groza. Pozwij ich do sądu.
Avery
Cholera, to w K-ce ni ma z napisami? Niech ich szlak, trzy duże kina :/ to sie nadaje do TVNu :/. Tak sie zastanawiam natomiast czy sie do IMAXA na 3D nie wybrać. Co sądzicie? Bo ja mam pewne obawy ze straci klimat, głupie trochę ale ja dziwny z natury jestem co potwierdzi każdy kto mnie zna, wiec... tongue.gif
smagliczka
QUOTE(Aylet @ 17.07.2007 18:33)
*

Jak sądzę, grubo PO zejściu Pottera z ekranów dry.gif
Byłam tam - dykta zamiast drzwi, a w oknach szmatki wiszą. No i wielki szyld "Otwarcie lato 2007" cheess.gif

Owczarnio, a niektórzy mają takie wieści.
To może jeszcze nie wszystko stracone? Trza im wiercić dziurę w brzuchu do upadłego...

AAAA szit. offtop straszny ale NIE MOGĘ!!! (zamknęliście temat spojlerowy a upust wściekłości gdzieś dać muszę!)
Przed chwilą w TVN słuchałam sobie o Potterze i... fuck... oczywiście musieli walnąć sensacyjką odnośnie wycieku tych skanów. Słucham słucham, uśmiechając się żałośnie i nagle słyszę: "w zakończeniu czytamy...." i wybiegłam z pokoju, klnąc na czym świat stoi. Usłyszałm, że coś tam wypikali (nazwiska rzecz jasna), ale CO Z TEGO?? CZY ONI ZWARIOWALI??? Kur... wa!!!!

Żart czy nie żart, ale omal nie dostałam apopleksji!!!! mad.gif mad.gif mad.gif
Soniq
QUOTE(smagliczka @ 17.07.2007 23:21)
QUOTE(Aylet @ 17.07.2007 18:33)
*

Jak sądzę, grubo PO zejściu Pottera z ekranów dry.gif
Byłam tam - dykta zamiast drzwi, a w oknach szmatki wiszą. No i wielki szyld "Otwarcie lato 2007" cheess.gif

Owczarnio, a niektórzy mają takie wieści.
To może jeszcze nie wszystko stracone? Trza im wiercić dziurę w brzuchu do upadłego...

AAAA szit. offtop straszny ale NIE MOGĘ!!! (zamknęliście temat spojlerowy a upust wściekłości gdzieś dać muszę!)
Przed chwilą w TVN słuchałam sobie o Potterze i... fuck... oczywiście musieli walnąć sensacyjką odnośnie wycieku tych skanów. Słucham słucham, uśmiechając się żałośnie i nagle słyszę: "w zakończeniu czytamy...." i wybiegłam z pokoju, kląc na czym świat stoi. Usłyszałm, że coś tam wypikali (nazwiska rzecz jasna), ale CO Z TEGO?? CZY ONI ZWARIOWALI??? Kur... wa!!!!

Żart czy nie żart, ale omal nie dostałam apopleksji!!!! mad.gif mad.gif mad.gif
*

Ja szybko zatkalem uszy gdy uslyszalem "zakończenie ostatniego tomu bla bla bla" i pomyslalem ze oni zwariowali;/ Ale naszczescie uslyszalem "piiipppp" bo Jo chyba podala by ich do sądu. Hmm.. musze czekac do stycznia(?) bo z angielskim u mnie srednio... z przeczytaniem moze bym dał rade ale m isie nie chce, zeby nie bylo offtopa to musze wydac kilka dodatkowych zlotych na PKS'a lub Busa;/ Zeby obejrzec sobie wersje z napisami bo w takiej wsi jak Lublin to nawet porzadnego kina nie ma tongue.gif
smagliczka
Ja też zatkałam uszy i wybiegłam, puszczając na TVN wiąchy!!

Według mnie to taki TVN-owki żarcik (o ujawnienie treści to by się raczej nie pokusili – stawka za wysoka… jednak, kto ich tam wie). Niech sobie takie żarciki wsadzą w „DE”. Ja prawie przypłaciłam to życiem. Jeszcze nigdy tak mi ciśnienie nie skoczyło. mad.gif
A jeśli to miało być w jakikolwiek sposób zabawne… to ciekawe, jak zareagowaliby na przykład na alarm bombowy (Zabawne? No cholernie zabawne! Nic tyzlko boki zrywać!). Pogratulować humoru TVN-owi… albo – jeśli to prawda – pogratulować pomysłu na szerzenie spojlerów drogą telewizyjną! mad.gif
owczarnia
Chwałaż Bogu, że nie było mnie w domu!

Chyba by mnie szlag trafił.

Ale, Smagliczko, za tę wiadomość o Kinoplexie masz u mnie co tylko chcesz *kocha*!!! Jeśli to się okaże prawdą...

O Boziu.

Jutro do nich wydzwaniam OD RANA.

Tralalala! To jest wiadomość dopiero smile.gif!
PrZeMeK Z.
Też te "Fakty" oglądałem. Całe szczęście, że widziałem wcześniej zapowiedź i profilaktycznie trzymałem palce przy uszach. Udało mi się nie usłyszeć ani słowa, Bogu dzięki.

Nieważne, co tam wykropkowali czy ominęli. Sam poziom "żartu" to dla mnie dno. Szanująca się stacja telewizyjna przyznaje się, że czytała ściągniętą z Sieci wersję VII tomu i ogłasza (choćby i ocenzurowane) zakończenie NA ANTENIE? mad.gif

Proszę, pozwólcie mi wierzyć, że żyję w normalnym kraju.

Edit: HA HA HA! A jednak! smile.gif
smagliczka
QUOTE(owczarnia @ 18.07.2007 01:01)
Ale, Smagliczko, za tę wiadomość o Kinoplexie masz u mnie co tylko chcesz *kocha*!!! Jeśli to się okaże prawdą...

O Boziu.

Jutro do nich wydzwaniam OD RANA.

Tralalala! To jest wiadomość dopiero smile.gif!
*

Ależ proszę. Wiadomość masz gratis wink2.gif
Trzymam kciuki, żeby okazało się prawdą, w końcu "potrzeby narodu" nie powiny być lekceważone, więc duża szansa, że wersję z napisami sprowadzą do premiery smile.gif
harolcia
Tak do tego offtopu - całe szczęście, że bardzo mało telewizji oglądam, a już jakiekolwiek wiadomości... rzadko.... ale jakbym to usłyszała, to by mnie normalnie coś trzepło - cholera by ich wzięła, a nie tak, ot sobie podawać... dry.gif . Wystarczy, że w radiu o tym napomnknęli
em
cóż, w całym Budapeszcie w dniu premiery mieli tylko dwa seanse z napisami. w MOM Parku na drugim końcu miasta, ale i tak tam pojechałyśmy smile.gif

skoro estiej nie był tak miły jak ja i nie dbał o to, czy psuje wam frajdę czy nie, to ja też nie będę się już powstrzymywać biggrin.gif

rozwój daniela jako aktora jest po prostu nie-sa-mo-wi-ty. scena opętania była naprawdę wciskająca w fotel, przynajmniej mnie.
hermiona irytuje mnie już od poprzedniego filmu, jakoś mało w niej charakteru i zupełnie ulotniła się z niej miłośc do książek i nauki. dla mnie to nie jest hermiona tylko emma. i w ogóle nie mogłam zrozumieć, co ron mruczy pod nosem, ale to już wina mojego zmęczenia angielskim.

mało jak dla mnie muzyki, tej muzyki, którą wszyscy się zachwycali. ale zawsze mi jej w filmach mało (wyjątek - piraci trójka cheess.gif).
umbridge zachwycająca.
Jedyne cięcia, które mnie tak naprawdę zdenerwowały to marietta i to, jak ją zastąpiono. oj nieładnie.
natomiast bardzo podobał mi się scenariusz i montaż - tym razem film nie był pocięty jak czwórka.

no i jeśli naprawdę twórcy scenariusza konsultują się z rowling (vide kwestia Stworka), to przynajmniej jakieś szczegóły, o których wszyscy myślą, że mają znaczenie dla finału serii zostają obalone.

uff. chcę to zobaczyć jeszcze raz smile.gif i naprawdę uważam, że oglądając film po poznaniu zakończenia serii, straci się połowę magii.

ps. dobrze, ze tu nie ma tvn-u, bo normalnie ogladam fakty. wyglada na to, ze do soboty jestem odcieta od swiata i BOGU DZIEKI.
owczarnia
QUOTE(emoticonka @ 18.07.2007 20:54)
i naprawdę uważam, że oglądając film po poznaniu zakończenia serii, straci się połowę magii.
*

Powiedz to polskiemu dystrybutorowi, który naszą magię ma w... portfelu.
owczarnia
Dupa. Dupa. Dupa.

W Kinoplexie dzisiaj byłam osobiście, nic z tego nie będzie.

Jestem w trakcie awantury z Multikinem. Znowu próbowali mi zakitować, że wersji z napisami to "w ogóle nie ma, proszę pani", ale teraz już byłam mądrzejsza i wyjechałam im z listą, co to ją dostałam od dystrybutora kiss.gif. Jak również z tym, że to nie dystrybutor jest winien, tylko oni dali ciała, bo dystrybutor - zgodnie z tym, co mi wyjaśniono u źródła - wysyła to, co kina zamówią. Więc niech nie trują. Panienka zobaczyła, że łatwo nie pójdzie, rozmawiałam więc z kierownikiem evil.gif.

Zobaczymy co z tego wyniknie.
smagliczka
Skop im tyłki, Owczarnio - za wszystkich, których Multikino rozczarowało (czyli za mnie też cheess.gif)!!!
Albo lepiej od razu user posted image i po sprawie.

Jeśli w tym roku robią takie tańce, to co będzie, jak 'Książę' na ekrany wejdzie? Zrobią zdzicienniały dubbing, wypuszą tylko tę wersję, a scena śmierci Dropsa zostanie odgórnie (zapewne na wniosek Ministra Edukacji) ocenzurowana.

Juz wolę nie myśleć nawet ohmy.gif

No dobra, to próbka polskiego dubbingu.
anagda
Jak już masz wprawę, to może i w Bydgoszczy doprosisz się napisów? tongue.gif

Z tego dubbingu, to chyba tylko Hagrid ujdzie w tłoku...
Skaterin
w krakowskim multikinie na szczescie jest po równo. Siedem sal z dubbingiem i siedem sal z napisami wink2.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.