owczarnia
09.03.2007 14:19
Czytam. Ale, z całym szacunkiem, zaufanie jakoś większe mam do siebie (no i teraz mnie zabijcie

).
Edit: albo inaczej, żeby nie było, że mi już całkiem odbija - tylko wtedy, kiedy sama coś przetłumaczę, mam stuprocentową pewność, że zostało to zrobione jak trzeba. Przepraszam, ale taka jest prawda. No i bardzo lubię to robić.
owczarnia
09.03.2007 16:21
Już skończyłam

.
ewamarchewa
09.03.2007 20:05
QUOTE(owczarnia @ 09.03.2007 15:21)
Już skończyłam

.
Dziękuję bardzo.
Także dziękuję. Wiem już chyba o filmie tak dużo, że nie muszę iść do kina
PrZeMeK Z.
09.03.2007 22:09
I dlatego właśnie spojlery są złe.
Serio, ludzie, tak trudno Wam wytrzymać? Aż tak brakuje Wam cierpliwości? Przecież sami sobie niszczycie połowę przyjemności z oglądania. Nie czas popracować nad panowaniem nad sobą?
No i znowu się nie powstrzymałem. Chociaż fabułe już znam z książki, to jednak były ważne szczegóły.
Najważniejsze dla mnie będzie wytrwać w czekaniu na HP 7 bez czytania spoilerów.
Może się uda
Przemek ma rację.
No ale, róbcie sobie co chcecie, ja spokojnie poczekam do lipca.
Nie czytam żadnych spoilerów, bo dla mnie tak samo jest to niepotrzebne psucie sobie smaku.
Wolna wola, chcecie to czytajcie, ja nie zamierzam.
To tylko film, fabule znasz z książki. To wszystko pozwala mi sie za wczasu pogodzić z rzeczami niewybaczalnymi :/. I oczywiście serdeczne podziękowania dla Owcy, bez tego bym sie nie połapał
No i co z tego, że film, tak samo można się zniesmaczyć przed przeczytaniem spoilerów o filmie jak i o książce. Eh. Dlatego mówię, jeśli ktoś chce wiedzieć wcześniej co będzie w filmie, to proszę bardzo droga wolna, nikt nikomu nie broni. Ja tam jednak wolę poczekać, bo lubię niespodzianki
Znając życie, w czasie premiery okaże się, że film jest nie ciekawy, nudny itd. a dlaczego? znając połowę smaczków i sekretów filmu musi tak być - chociaż nie zawsze, są przecież wyjątki. Dlatego ja ani spoilerów książki ani filmu nie czytam i znać nie chcę bo psuje całą radochę

cierpliwie poczekam i dopiero wtedy będę sie rozpływać nad filmem
Ja mam to samo

Wolę poczekać do premier i mieć tą satysfakcję.
Mój Tato, zawsze wcześniej włączał jakieś trailery itd. robił na maxa głośnik i mówił głośno "Oooo, ale fajny ten nowy Harry Potter" ;]
smagliczka
13.03.2007 22:07
No i teraz czuję się jakoś nie ten teges. Tu Owca się poświęca i tłumaczy (może i lubi, ale mogłaby leżeć dupskiem go góry w tym czasie), a z mojej strony żadne "dziękuję" nie padnie, bo nie przeczytam.
Psieplasiam za ten brak wdzięczności
Żeby Ci smutno nie było, że pracy nie doceniam --->
Niezły zastój na głównym się zrobił, co?
LilienSnape
18.03.2007 22:15
a co dopiero będzie po zakończeniu refleksji na temat 7 części XP
PrZeMeK Z.
30.03.2007 13:31
1. Nareszcie, NARESZCIE Ginny ma rozpuszczone włosy! Niech mnie licho, czy ci filmowcy byli ślepi do tej pory? Kiedy ma je związane w koński ogon, wygląda okropnie. Teraz - pięknie.
2. Czemu Syriusz wszędzie obnosi się z gołą, wytatuowaną, zapadniętą klatą?
3. Urocza Luna, wspaniały nowy kostium Lucjusza, cudownie obrzydliwa Umbridge.
4. Ujęcie z Sali Śmierci... Jednak ich nie rozdzielili. Ostateczną walkę stoczą razem. W sumie fajnie.
ewamarchewa
30.03.2007 14:22
Mnie ta jego klata też drażni. Grr...
Ginny... Czyż to na pewno ta sama aktorka? Pięknie wygląda.
Cho również ładnie wyszła.
Po prostu trochę wydoroślała Bonnie

A co do Syriusza, to mimo że lubię Oldmana, to jakoś do tej roli mi nie podpasował...
owczarnia
30.03.2007 14:40
A co one takie małe, te focisze? Anagda, skopiowałaś thumbnaile tylko...
LilienSnape
30.03.2007 14:56
Ginny ma świetne te włosy. takie rude XDD
boże jak Harry okropnie wyszedł na zdj z tymi ulizanymi włosami. no tak mu to nie pasuje.
na miejscu Syriusza nie chwaliłabym się taką klatą. bo nie ma czym.
... kliknij se na foto to bedzie wieksze

w gwoli ścisłości thumbnaile to te takie 100x50 czy cos w tych okolicach, a to na pewno nie są thumbnails

Najwiekszych nie dawałam, bo i tak dobrze widać. Ale jak chce to czemu nie...
KLIK
Fajne fotki, ale Ginny najlepsza, te włosy są suuuper
owczarnia
30.03.2007 20:31
QUOTE(anagda @ 30.03.2007 13:59)
... kliknij se na foto to bedzie wieksze

w gwoli ścisłości thumbnaile to te takie 100x50 czy cos w tych okolicach, a to na pewno nie są thumbnails
KLIKNo właśnie kliknęłam se na foto, i stąd wiem, że małe.
Dla porównania. Jak kto chce zobaczyć resztę w przyzwoitym rozmiarze, to są
tu.
A gwoli ścisłości, to na The Leaky Cauldron thumbnaile są właśnie dokładnie w takim rozmiarze, jak Twoje po kliknięciu. Thumbnail to mniejsza wersja obrazka, którą się klika, niekoniecznie wielkości znaczka pocztowego.
No no, foty świetne. Zwłaszcza Ginny mi sie podoba bo jak już Przemek zauważył z tymi "drugimi" włosami wygląda niezbyt ponętnie :/
Luna jest świetna a Lucjusz po prostu perfekcyjny, szkoda że ma taką małą rólkę

Cho jest fajna, wygląda ciut lepiej niż w CO ale za to ta brązowa marynarka jest nadwyraz okropna
Tercet egzotyczny wyszedł klasycznie.
I jakoś razi mnie ta fota z ministerstwa, jakoś te obrażenia mnie nie przekonują....
Thumbnail to te co są w albumie. Potem jest ta mniejsza wersja (którą tu wrzuciłam) a dopiero potem w największym rozmiarze...
Ale kłócić się nie będę...
Cho zdecydowanie najładniejsza - i pomyśleć, że Harry rzuca ją dla Ginny. Nie ma chłopak gustu, no, doprawdy.
Słowo daję, jeszcze trochę, a w filmowych Dziuplach Hermiona będzie miała proste blond włosy.
Co do zdjęcia z Ministerstwa, trzeba przyznać, że Luna faktycznie ubiera się nieco... ekscentrycznie. Ale czy oni nie powinni mieć szat uczniowskich? (o co ja pytam? Jeśli tak, to byłaby to tylko jedna z kilkuset twórczych zmian filmowców)
Hito Cho może i ładna, ale rozumu jak dla mnie zero. Jakaś taka... nie dla Harry'ego. Ale owszem, ładna. A Harry'emu to nei trzeba dziewczyny, która non stop płacze (przesadzam wiem).
Zdjęcia fajne. Naszemu filmowemu Harry'emu ładnie w takich włosach.
Wiem, wiem. Żartowałem - aczkolwiek, jeśli porównywać tylko urodę panien Chang i Weasley, to jak dla mnie, Cho wygrywa. Rude włosy istotnie nie najgorsze, ale to za mało.
Natomiast włosy Harry'ego raczej nie napawają mnie sympatią dla jego fryzjera.
Avadakedaver
31.03.2007 11:19
świetne stroje, jak dla mnie. wszystkich.
ginny laska i w ogóle fajnie. ale gdzie te rozczochrane włosy pottera?! fajnie wygląda, ale powinien mieć trochę dłuższe! to sie nie zgdza z książką!
No włosy z krótkie. Jak zobaczyłem zdjęcia z alejki, to sie zdziwiłem, ale do tej pory sie przyzwyczaiłem
Z Ginny wycisnęli maks. I tak jestem zaskoczony.
Fakt faktem, trochę nie potterowo wygląda z krótkimi, ale dość fajnie.
Jako Potter, chyba faktycznie lepiej by było gdyby miał trochę dłuższe.
Masz rację, Cho jako taka ładniejsza. Przynajmniej na tych zdjęciach.
Filmowa Ginni i tak wygląda łądnie. Może nie pięknie, ale łądnie.
Ale ja tą książkową Gin wyobrażałam, hm.. wyobrażam sobie inaczej.

W moich wyobrażeniach nie jest brzydsza od Cho. Tyle że totalnie inny typ urody.
Ale to już zależy od tego co się komu podoba.
Z książki wynika jasno, że Ginny to jest seksiszprycha.
A jak. W facetach przebierała i wybierała
No ale kto mógł o tym wiedzieć nakręcając początkowe części. A teraz to nie chcą zmieniać aktorów. W sumie to i tak nie jest źle.
Avadakedaver
31.03.2007 15:54
no nie wiem katonie, czy taki maks.
to już nie ginny, ale aktorka ją grająca.
ewamarchewa
31.03.2007 17:00
I to jest to. Ginny, jeszcze przed obejrzeniem filmu, wyobrażałam sobie z kręconymi włosami. I taka powinna być, bo w kręconych wygląda ładniej. O wiele
E... ja tam wole ją w prostych. Za to jak dla mnie to Hermiona powinna mieć burzę loków, eh...
Wygląda jak z doliny muminków.
QUOTE(Katon @ 31.03.2007 23:57)
Wygląda jak z doliny muminków.
To żeś podsumował dziewczynę
A mi się tam ona jako Ginny nie podoba... Mam do niej jakieś uprzedzenie po maksymalne sztucznej grze w "Komnacie...". I chyba to końca mi to już zostanie...
Katon najwyraźniej jest... wybredny, jeśli chodzi o urodę dziewczęcą. Biedna Bonnie :]
Jestem ciekawy, czy uda im się do czasu szóstego filmu zrobić z niej seksiszprychę. Chyba, że cały wątek popularności Ginny wytną, co absolutnie by mnie nie zdziwiło.
LilienSnape
01.04.2007 12:16
nie, nie. ona wygląda okropnie w tych kręconych.
za to Hermiona właśnie takie mogłaby mieć XD
Świetnie. Umbridge jest dokładnie taka, jaka powinna być, słodko-paskudna. Jej gabinet też sobie podobnie wyobrażałam.
Tak Umbridge super, tylko talerzy z kotami wyobrażałem sobie mniej
LilienSnape
10.04.2007 12:19
ja tam zupelnie inaczej wyobrazalam sobie jej gabinet. troche bardziej jak gabinet. no ale moze byc.
owczarnia
16.04.2007 22:41
Po ataku na pana Weasleya

I chyba nie trzeba wyjaśniać

Katarn90
17.04.2007 22:06
No no, scena po ataku wygląda fajnie. Już czuję ten klimat.
Troszkę bardziej przekonałem się do tego filmu po przejrzeniu kilku zdjęć. Ale Ginny dalej nie dość, że nie ładna to jeszcze całkowicie rozmija się z moimi jej wyobrażeniami po przeczytanie ksiązki. Ale to norma w tej serii
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę