Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Ronald
Emo> Dobre smile.gif

Tylko pomimo gigantycznej aseksualności Harry'ego i tak dziewczęta róznego wieku przeżywają pełne uniesień chwile z Danem w snach. A w skrajnych przypadkach takze chłopcy tongue.gif A jest to spowodowane takimi fotami. Ale jakby nie patrzał Harry nie jest drągiem bez uczuć i kaształtów wzbudzjących silne emocje wśród płci pięknej tylko normalnym chłopakiem, dlatego (pomijając fakt, że w książce jest opisany jako rozczochraniec) powinien mieć normalną fryzurę,a nie taką obsikaną.

Wg mnie to jest pierwsze zdjecie, na którym dan nie wyszedł stucznie (przynajmneij z tych wszystkich, które widziałem).
owczarnia
QUOTE(emoticonka @ 25.11.2006 18:10)
Myślę, że Harry w ujęciu twórców filmu miał być aseksualny, o.

a nie jakieś buszujące w zbożu fantazje ;p
*

No, i pewnie właśnie dlatego kadr z jego pocałunku z Cho jest tak, delikatnie mówiąc, sugestywny cheess.gif.
em
Hehe.
owczarnia
A to, niestety, jest Azkaban.

user posted image
PrZeMeK Z.
Taaaaak... To tych zmarłych w końcu za twierdzą chowano, czy zrzucano do wodospadu? tongue.gif

Nie no, szczerze, wcale mi to nie przeszkadza. I tak pewnie pojawia się ten cały Azkaban w filmie na kilka sekund, do tego na okładce gazety informującej o masowej ucieczce. A wygląda efektownie.
Tyle że, oczywiście, takie umiejscowienie więzienia to absurd, bo to ponoć na Morzu Północnym... Ale nie będę rozpaczał. Jest mi to w sumie obojętne.
Sihaja
Po prostu możemy sie dowiedzieć kilku nowych rzeczy o geografii Morza Północnego XD
Ronald
Jakis taki dziki ten Azkaban... Bo na więzienie to bynajmniej nie wygląda...

Przemek>Zmarłych chowali w wodospadzie za twierdzą tongue.gif

EDIT: Wracając dos prawy głosu Dana, to myślę, że to jednak jest scena z domu Syriusza. Oglądnąłem sobie włąsnie trailer i tam w tle za Harrym pojawia się fartuch "przy tuszy" i skłąniam się ku temu, iż jest to pani Weasley. Czyli Dan anprawdę nei umie grać emocji tongue.gif

"Oglądnąłem" przez "ą". Błagam. Sih.
avalanche
stolec dinozaura na środku Morza Północnego?

conajmniej dziwne.

i żeby tam czarodzieji zamykać w erze komputerów.

[świat zmierza do samozagłady]
Fanka HP z Elbląga
Witam wszystkich Potteromaniaków smile.gif Nie wiem gdzie to napisać, więc napiszę tutaj. Mam wielką proźbę. Parę dni temu na stronie www.harrypotter.org.pl pojawił się news o prawie 2h filmie z planu Zakonu Feniksa. Był tam również podany link do niego. Niestety nigdzie nie mogę znaleść tego newsa sad.gif Bardzo mi zależy na tym filmie, więc proszę jeśli ktoś pamięta ten link, niech poda go tutaj. Będę bardzo wdzięczna smile.gif Przepraszam za mały Offtopic ale nie wiedziałam dzie to umeścić. Nawiasem mówiąc świetna strona i forum, odwiedzam je regularne smile.gif Pozdrawiam serdecznie smile.gif
Katon
Mi się ten Azkaban podoba. Lubię taki absurdalny rozmach. Jakkolwiek kole oczywisty idiotyzm, jakim jest ten wodospad. Kojarzy mi się to z Krawędzią w Świcie Dysku, ale to dość miłe skojarzenie =)
Fanka HP z Elbląga
Nikt nie pamięta tego linku ? cry.gif Bardzo proszę o pomoc cry.gif
PrZeMeK Z.
Nie słyszałem o czymś takim. Czy aby nie chodziło o film 2 - minutowy? Bo w dwugodzinny nie wierzę. Nie było takiego.
smagliczka
Azkaban...ee...
Rozmach rozmachem, wodospad robi wrażenie, ale nie w tej bajce toto. Ogólnie byłoby znośnie... ale absurdu w tym co niemiara.

Powiedzcie mi, proszę, JAK Syriusz uciekł z takiego więzienia...

<a może on miał dwie postaci animagiczne? Psa i ptaka dry.gif >

O Merlinie! Ja nic nie mam przeciwko ubawrwianiu i urozmaicaniu różnych rzeczy - ale... kurde!... warto by było, aby robiono to z minimalnym zachowanim logiki.
Fanka HP z Elbląga
Dokładnie pamiętam zdanie "film trwa prawie 2h (dokładnie 1h i 44m) i jeszcze przy newsie była miniaturka okładki Zakonu Feniksa z jakiegoś kraju - Taki feniks na niebeiskim tle
owczarnia
Jeżeli news został skasowany, to znaczy, że był błędny (ktoś się pomylił). Taki film z planu nie istnieje, a nawet jeśli istnieje, to z pewnością WB prędzej by trupem padło, niż pozwoliło na umieszczenie go w sieci.
PrZeMeK Z.
Wybacz, ale przejrzałem archiwum newsów z września (późniejszych nie ma) i aktualne newsy i nie znalazłem niczego. Poszukaj sama, ale naprawdę wątpię, czy chodziło o film z planu ZF.
Gdyby naprawdę istniał 2h film z planu, pisaliby o nim na zagranicznych serwisach. A tam pustki.

Mam takie przeczucie, że ten offtop szybko stąd wyleci... Ciekawe, dlaczego? tongue.gif

EDIT: O, właśnie. Owczarnia ma rację. Hm, ona zazwyczaj ma rację.

Spytaj Owcę, nie zejdziesz na manowce? wink2.gif
owczarnia
Wyleci jak złoto, jeśli będzie kontynuowany, ręczę własną głową cheess.gif.
Sihaja
QUOTE(smagliczka @ 27.11.2006 22:28)

<a może on miał dwie postaci animagiczne? Psa i ptaka dry.gif  >

*

O, nie znasz się. Syriusz się po prostu rzucił z mostu... eee... Azkabanu... wodospadu. Jakby był kijanką byłoby mu ciut łatwiej.

Nie znoszę takiego "ulepszania" historii przy okazji adaptacji. Naprawdę nie znoszę.
smagliczka
Ja nie mam nic przeciw, jeśli nie ociera się to o granice absurdu (a raczej je przekracza)

Dobra, chcieli mieć zajefajny wodospad? OK. Mogli go sobie zrobić, tylko <DŻIZAS!> z głową! Azkabańską twierdzę powinni umieścić przed wopdospadem, nie poniżej jego krawędzi. Pozostałoby widowiskowo, a jednak ucieczka Syriusza byłaby w tym przypadku potencjalnie możliwa do zrealizowania.
A ten Azkaban jest niewiarygodnie efekciarki i , co gorsza, nie ma żadego konkretnego powodu, by taki był mad.gif

Miał budzić grozę? Ciarki przechodzą po plecach, może i tak... ale wolałabym raczej ponury bastion na skalistej wyspie we mgle... i dokoła pustka (znaczy szarość ocenanu)

Prościej, mniej efekciersko i przynajmniej zgodnie z książkowym opisem. Czego 'IM' w książkowym Azkabanie brakowało do szczęścia? Był taki, jaki być powinien - ALE NIE... Musieli pozmieniać parę rzeczy na "lepsze"!

Superprodukcje, kurde, mają swoje plusy i minusy, czasami mam wrażenie, że to jest konkurs na wykombinowanie jak największej ilości efekciarskich, przez co nieprawdopodobnych, rzeczy. URRAAA! Upchnąc ich tyle, ile się da, nieważne, że bez sensu i nie ma potrzeby. A to czyni film na koniec końców chałą na kółkach z tombaku.

Za dużo cukru w cukrze i pupa ze smakowitych ciasteczek.

Wrrrr....

(tak, tak wiem, że czepiam się szczegółów, ale mnie właśnie takie szczegóły wpieniają - jeśli nie ma żadnych powodów by coś "upiększać" - to zazwyczaj wychodzi na to, że zamiast polepszyć, to się spie*rzy)
takie moje skromne zdanie blush.gif
owczarnia
Azkaban jest fatalny, zgadzam się w całej rozciągłości. Przy okazji zaś donoszę, że obecnie nie znajduje się już na Morzu Północnym. Ekipa ZF zdecydowała się go przenieść mad.gif.
Katon
Hmmm... Nad Morze Krańca Swiata? Hurra!!!
Hito
Może ten wodospad to Wodospad Krawędziowy? Jeśli tak - tylko w tym przypadku - popieram.

Właśnie z powodu m. in. takich kwiatków zaczynam dochodzić do wniosku, iż te filmy nie są ekranizacjami powieści. Już Czara Ognia zmieniała dużo, a Zakon coraz lepiej (gorzej) się pod tym względem zapowiada. Jeszcze trochę, i to już nawet ,,film na motywach" nie będzie, tylko zupełnie odrębna produkcja WB.

Cóż, przynajmniej będzie na co popatrzeć.
Ronald
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 27.11.2006 22:47)
EDIT: O, właśnie. Owczarnia ma rację. Hm, ona zazwyczaj ma rację.
Spytaj Owcę, nie zejdziesz na manowce? wink2.gif
*

Popieram smile.gif

Ja tam bym stawiał, że oni go poprostu nad Niagarę przenieśli. Co z tego, że to jest bardzo blisko ludzi. Zawsze mozna dokleić komputerowo morze i będzie, ze jest daleko od cywilizacji. dry.gif Albo jak pisał Katon, to na końcu świata jest, ale wtedy to zmarłych by nawet nie wrzucali do wodospadu, tylko do przestrzeni kosmicznej.

WB to zawsze musi coś popsuć w HP mad.gif

Zgadzam się. Od czary Ognia to juz jest filmowa adaptacja, a nie ekranizacja dry.gif
Katon
No dobra, adaptacja. Ale czy mogło być inaczej? Tomy grubną, a filmy nie mogą trwać Bóg wie ile. Szkoda tylko, że takie nieprzemyślane nonsensy się wkradają.
owczarnia
Mam pytanie, a właściwie kilka: czy ktoś może pamięta, dlaczego, do stu tysięcy beczek zgniłych kartofli, Syriusz uciekł z Azkabanu jako pies? I dlaczego nikomu wcześniej nigdy się to nie udało, a jemu właśnie tylko dlatego? Czy ktoś z WB, za przeproszeniem, w ogóle czytał Więźnia Azkabanu? Czy ktoś z WB pamięta może, co to są dementorzy?

Azkaban był sobie na wysepce na środku morza nie dlatego, żeby trudniej było stamtąd uciec czy w ogóle cokolwiek w tym guście. Odwrotnie niż Alcatraz, miał on być w oddaleniu od 'normalnych' czarodziejów ze względu na strażników, nie na więźniów. Więźniom, jak zostało powiedziane w książkach bardzo wyraźnie, niepotrzebne były nawet mury, bo przy obecności tej ilości dementorów i tak nie byli się w stanie nigdzie ruszyć, żyli sobie w postaci warzywek. Jeden Syriusz zdołał zamienić się w psa i zwiał jedynie dlatego, że Dementorzy nie wyczuwali prymitywnych, zwierzęcych emocji i nie oddziaływali na niego tak silnie w jego psiej postaci. Kiedy przemiłe stworzonka przeszły na stronę Czarnego Pana, pół Azkabanu wyległo na wolność bez najmniejszych przeszkód.

Dalej, dlaczego do licha to ma kształt jakiejś elektowni atomowej albo innego cudu radzieckiej techniki?! Co się stało z ponurą twierdzą, jaką miało być to więzienie?

Ja naprawdę rozumiem dużo, i nie czepiam się cięć oraz innych takich. Ale to już jest gruba przesada. Jeszcze trochę, i w następnej części Harry zostanie tlenionym blondynkiem metr dziewięćdziesiąt z kaloryferem na brzuchu.

Cały czas mam jeszcze nadzieję, że to jakimś cudem wypadnie w filmie jednak lepiej niż nam się wydaje. Ale coś mi mówi, że ta nadzieja to matką głupich okaże się...
PrZeMeK Z.
Ja naprawdę rozumiem dużo, i nie czepiam się cięć oraz innych takich. Ale to już jest gruba przesada. Jeszcze trochę, i w następnej części Harry zostanie tlenionym blondynkiem metr dziewięćdziesiąt z kaloryferem na brzuchu.

Nie sądzę, żeby wiele fanek było tym zawiedzionych... wink2.gif

Tak serio, masz rację. Chociaż tak zupełnie szczerze, nigdy jakoś nie myślałem o Azkabanie w ten sposób - że był daleko, by trzymać dementorów z dala od czarodziejów. Bardzo dobre spostrzeżenie.

A co do owego przeklinanego, nieszczęsnego Azkabanu, podtrzymuję moje zdanie, że pojawi się w filmie ledwie na okładce gazety przez moment. Tyle chyba możemy przeżyć, prawda? Bo nie widzę zbytnio możliwości, by jakakolwiek dłuższa scena eksponująca to więzienie znalazła się w filmie.
Możliwe zresztą, że ten Azkaban jeszcze się troszkę zmieni. Z tego co pamiętam z artworków do WA, niektóre obiekty/stworzenia różniły się dość znacząco od tych, które pokazane zostały w filmie. Hardodziob choćby. Azkaban zapewne i tak będzie komputerowo generowany, więc to może jeszcze ulec zmianie.

Katon - "grubną". Fajne.
owczarnia
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 28.11.2006 22:32)
A co do owego przeklinanego, nieszczęsnego Azkabanu, podtrzymuję moje zdanie, że pojawi się w filmie ledwie na okładce gazety przez moment. Tyle chyba możemy przeżyć, prawda? Bo nie widzę zbytnio możliwości, by jakakolwiek dłuższa scena eksponująca to więzienie znalazła się w filmie.

Ojeja, no pewnie, że możemy wytrzymać. Wszystko się da "wytrzymać", pozostaje tylko kwestia, czy aby na pewno o to w tym chodzi?... Żeby iść do kina i wytrzymywać z zaciśniętymi zębami?... W takich szczegółach tkwi połowa przyjemności, przynajmniej dla mnie. Ponadto, skoro rzeczywiście jest to tak marginalna rzecz, to po jakiego grzyba robią takie wydumane eksperymenty?... Nie prościej pojechać kanonem, który w tej kwestii dysponuje opisem całkiem przystępnym i zrozumiałym?...
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 28.11.2006 22:32)
Możliwe zresztą, że ten Azkaban jeszcze się troszkę zmieni. Z tego co pamiętam z artworków do WA, niektóre obiekty/stworzenia różniły się dość znacząco od tych, które pokazane zostały w filmie. Hardodziob choćby. Azkaban zapewne i tak będzie komputerowo generowany, więc to może jeszcze ulec zmianie.
*

No i tu pokładam te resztki wiary, o których wspominałam. Strasznie bym chciała, żeby jednak ktoś tam u nich na górze poszedł w tak zwanym międzyczasie po rozum do głowy.
Hagrid
QUOTE(Katon @ 27.11.2006 20:31)
Mi się ten Azkaban podoba. Lubię taki absurdalny rozmach. Jakkolwiek kole oczywisty idiotyzm, jakim jest ten wodospad. Kojarzy mi się to z Krawędzią w Świcie Dysku, ale to dość miłe skojarzenie =)
*

A mnie ten wodospad kojarzy sie z odcinkiem "Gumisiów", kiedy na takiej wyspece Grafi i Kabi spotkali Gusta;d;d;d

Ludzie daje na luz, niewiadomo nawet czy tej sekundy z tym obrazkiem nie wytną przy montażu, bo i tak1\# trailera zazwyczaj w filmie nie ma.=)
owczarnia
Ale to nie jest zdjęcie z trailera kiss.gif.
smagliczka
QUOTE(Owczarnia)
Wszystko się da "wytrzymać", pozostaje tylko kwestia, czy aby na pewno o to w tym chodzi?... Żeby iść do kina i wytrzymywać z zaciśniętymi zębami?

Przez takie kwiatki film może stać się trudny do wytrzymania, droga Owczarnio, przynajmniej dla mnie. Nie jestem, co prawda, przewrażliwiona na punkcie zgodności z kanonem, ale coś takiego mi się porobiło po obejrzeniu CO, że mam alergię na bezsensowne przeładowanie "programem" - kiedy jest to całkowicie niepotrzebne! (no, chyba że dla jakichś koneserów "kina z bezsensownymi efektami spacjalnymi", które NIC nie wnoszą do fabuły).

Skoro, jak zostało powiedziene, sam Azkaban będzie w filmie epizodzikiem marginalnym, to po kiego, do stu obślizłych sklątek, robią takie cuda-niewidy??
Odpowiedź jest jedna: upadli na łeb i znowu, zamast tworzyć film na podstawie ksiązki, stwarzają własną, zupełnie wykopaną w kosmos historię... Jak tak dalej pójdzie, to film 7 będzie miał niewiele lub zgoła nic wspólnego z ostatnią ksiązką. To, co zostało napisane i przedstawione w przez JKR, jako podstawa do sporządzenia filmu, jest, jak widać, maksymalnie olewane.
Ktoś zaraz powie, ze są to tylko szczególiki. Jasne, że tak, ale, na IRYTA!, właśnie z takich szczegółów składa się film. Co z tego, że zachowany zostanie motyw przewodni, jeśli wszystskie inne "smaczki" będą widzowi odebrane??

Tak, tak, celowo wyolbrzymiam problem tongue.gif
Ale co począć, jeśli ma się do czynienia z taką głupotą i komercyjnym podejściem do ekranizacji?

Zacisnąć zęby? thumbdown.gif
Fanka HP z Elbląga
QUOTE(smagliczka @ 30.11.2006 14:58)
QUOTE(Owczarnia)
Wszystko się da "wytrzymać", pozostaje tylko kwestia, czy aby na pewno o to w tym chodzi?... Żeby iść do kina i wytrzymywać z zaciśniętymi zębami?

Przez takie kwiatki film może stać się trudny do wytrzymania, droga Owczarnio, przynajmniej dla mnie. Nie jestem, co prawda, przewrażliwiona na punkcie zgodności z kanonem, ale coś takiego mi się porobiło po obejrzeniu CO, że mam alergię na bezsensowne przeładowanie "programem" - kiedy jest to całkowicie niepotrzebne! (no, chyba że dla jakichś koneserów "kina z bezsensownymi efektami spacjalnymi", które NIC nie wnoszą do fabuły).

Skoro, jak zostało powiedziene, sam Azkaban będzie w filmie epizodzikiem marginalnym, to po kiego, do stu obślizłych sklątek, robią takie cuda-niewidy??
Odpowiedź jest jedna: upadli na łeb i znowu, zamast tworzyć film na podstawie ksiązki, stwarzają własną, zupełnie wykopaną w kosmos historię... Jak tak dalej pójdzie, to film 7 będzie miał niewiele lub zgoła nic wspólnego z ostatnią ksiązką. To, co zostało napisane i przedstawione w przez JKR, jako podstawa do sporządzenia filmu, jest, jak widać, maksymalnie olewane.
Ktoś zaraz powie, ze są to tylko szczególiki. Jasne, że tak, ale, na IRYTA!, właśnie z takich szczegółów składa się film. Co z tego, że zachowany zostanie motyw przewodni, jeśli wszystskie inne "smaczki" będą widzowi odebrane??

Tak, tak, celowo wyolbrzymiam problem tongue.gif
Ale co począć, jeśli ma się do czynienia z taką głupotą i komercyjnym podejściem do ekranizacji?

Zacisnąć zęby? thumbdown.gif
*

W 1000% się z tobą zgadzam mnie ta alergia dopadła jeszcze wcześniej bo po "Więźniu Azkabanu" Dlatego czekam na premierę "Zakonu Feniksa" (moja ulubiona książka z całej seri) jestem ciekawa jak oni udźwigną książkę która ma 900 stron z hakiem. Mam nadzieję że się nie zawiadę tak jak przy "Czarze Ognia", w której połowa najfajniejszych momentów została pominięta. :/
aina
Każde filmy powstałe na podstawie książek są urozmaicane przesadnymi jak nie efektami specjalnymi, to niepotrzebnymi dodatkami. Zgadzam się ze smagliczką - robią nie wiadomo jakie cuda, które będziemy mogli zobaczyć pewnie niecałą minutę.
Dlatego, według mnie, są (nie wszystkie) trochę słabo oceniane przez krytyków filmowych.

A co do Azkabanu, wyobrażałam go sobie zupełnie inaczej. Na pewno nie w kształcie V.
Hagrid
Moze to dziwnie zabrzmi ale ja sobie wogóle Azkabanem głowy nie zaprzątałem, nic sie tam istotnego nie działo tak naprawdę, a jesli to będzie trwało tylko chwilę to fortuny na to nie wydadzą...
aina
No nie wiadomo...
Może dla nich KAŻDY szczególik jest najważniejszy, może chcą dopracować wszystko bardzo dokładnie, by wzbudzić (?) zachwycenie wśród widzów, a to nie mało kosztuje.
owczarnia
A żeby Was już całkiem dobić, to proszę, okładka brytyjskiego wydania HPiWA dla dorosłych. Zgadnijcie, co na niej jest?...

user posted image

Rozumiem, że twórcy filmu umarliby, gdyby choć raz czegoś nie spieprzyli...
PrZeMeK Z.
A żeby Was już całkiem dobić, to proszę, okładka brytyjskiego wydania HPiWA dla dorosłych. Zgadnijcie, co na niej jest?...

Hm... Bastylia? Nie, to nie na wyspie... Tor Lara? Tor Zireael? Minas Tirith? Minas Morgul? Mroczna Wieża? Czekaj, czekaj... Wieża Astronomiczna?

Dobra, w najgorszym wypadku trzeba będzie w odpowiedniej chwili podczas oglądania filmu porządnie mrugnąć. wink2.gif
smagliczka
Abstrahując nieco od tematu: że też, kurde, polskie wydanie nie ma wersji z okładką dla dorosłych!
Te brytyjskie sią takie klimatyczne!!
Ronald
Polskie okłądki nie są takie złe. Chociaż mnie najbardziej podobaja się te z ZF i KP. bardzo fajny pomysł z wykorzystaniem tylko jednego koloru odpowiednio pocieniowanego.

PrZeMeK Z.
ABC wyemitowało urywki z planu Zakonu Feniksa. Rzecz jasna, zawierają spojlery, ale kogo to obchodzi tongue.gif

Historia

Harry - zwróćcie uwagę na scenkę z nim i Bellatriks w Ministerstwie... I na postać, która pojawia się w tle podczas niej...

Hermiona

Ron - m.in. scenka bożonarodzeniowa

Umbridge - będzie wspaniała!

Bellatriks

Luna - po prostu ideał... I chodzi boso tongue.gif

Nowy reżyser

Gwardia Dumbledore' a - Harry wypada lepiej niż w poprzednich filmikach

Zakon Feniksa - jest scena ze zdjęciem starego Zakonu. No i widzimy Tonks!

Pocałunek

Syriusz Black - jak on cicho mówi...

Różdżki

Nieźle, nieźle... Nadal jestem dobrej myśli co do filmu.
aina
Luna i Umbridge są zdecydowanie najlepsze
Ronald
No to po kolei:
historia - pomijam
Harry - wreszcie przestał zachowywać się jak "ciepłe kluchy"
Hermiona - no coż moge powiedzieć, piękna jak zawsze smile.gif
Ron - bardzo fajny
Umridge - super
Bellatriks - GENIALNA!!! dokąłdnie taką ją sobie wyobrażałem
Luna - nic dodac nic ująć Przemek
nowy reżyser - moze byc tongue.gif
Gwardia Dumbledore'a - myslałem, ze pokój życzeń to taki sobei zwykły pokój, a nie komnata z kolumnami dry.gif
Zakon - ciekawy, Tonks świetna
pocałunek - suuuuuuuuuper tongue.gif
Syriusz - Oldam jest stworzony do tej roli
różdżki - co tu dużo mówić, muszą być, to są tongue.gif
owczarnia
Hihihi, "don't worry... I'll go easy on you". Dobre cheess.gif.
nosferatu
i szkoda ze nie bedzie rona na miotle ;/ byloby sie z czego posmiac :]
a tak ogolnie to wydaje mi sie to bardzo prawdopodobne ;] wydrukuje sobie te punkty i wezme do kina gdzie bede sprawdzac ich zgodnosc z filmem smile.gif czarodziej.gif

QUOTE(Ronald @ 03.12.2006 16:06)
*

OLDMAN a nie Oldam wink2.gif

Jak chcesz pouczać innych (nawiasem mówiąc czepianie się literówek nie jest oznaką grzeczności, niestety), to najpierw sam się upewnij, że nie robisz z siebie osła. Nie pisze się dwóch postów jednego pod drugim, mój drogi. Żółta kartka.
Ronald
QUOTE(nosferatu @ 06.12.2006 17:55)
QUOTE(Ronald @ 03.12.2006 16:06)
*

OLDMAN a nie Oldam wink2.gif

Jak chcesz pouczać innych (nawiasem mówiąc czepianie się literówek nie jest oznaką grzeczności, niestety), to najpierw sam się upewnij, że nie robisz z siebie osła. Nie pisze się dwóch postów jednego pod drugim, mój drogi. Żółta kartka.
*

Właśnie, sie nie czepiaj tongue.gif

Też uważam, ze to duża strata, że nie ujrzymy Rona na miotle i tego wspaniałage "Weasley naszym królem..."

BTW: Jak zwykle z każdym kolejną okrągłą setka w liczbie moich postów (800), zmieniam avatar na nowy smile.gif
EDIT: Miał być nowy, ale się robi jakieś kupsko i się nie da, ciągle mi stary się pokazuje dry.gif
PrZeMeK Z.
Ronald - po zmianie avatara, jeszcze będąc w swoim profilu, odśwież stronę. Powinno zadziałać.

Hihihi, "don't worry... I'll go easy on you". Dobre .

Też mi się podobało. smile.gif A na forum Mugglenetu (gdzie czasem zaglądam) przetoczyła się fala wyrazów niezadowolenia z tego dialogu i tej sceny. "Ron miał być odważny i sympatyczny, nie irytujący!". "To jakaś nowa wersja kanonu, gdzie Hermiona jest wojownicza, a Ron drażni wszystkich postawą ja - wiem - wszystko". "Powraca Różowa Wojowniczka Hermiona!".
Śmiać mi się chce. Przecież to będzie prawdopodobnie jedna z zabawniejszych scen nadchodzącego filmu, zwyczajny gag, żarcik ekranowy, a tu... Niektórzy naprawdę się nudzą... albo brak im czegoś, na czym mogliby się powyżywać.

To takie samo czepialstwo jak krzyczenie, że Umbridge jest za chuda, a Hermiona zbyt ładna. Phi.
Choć troszeczkę jest. tongue.gif
Ronald
Przemek> Jesteś ginialny biggrin.gif Dzięki czekolada.gif

A mógłby ktos przetłumaczyc ten tekst i powiedzieć a który momencie sie pojawił? Bo ja włąściwie wpierwszy raz sie znim spotykam, a trailer oglądałem kilka razy... blush.gif
PrZeMeK Z.
Ronald - wiem. wink2.gif

Bo to nie w trailerze, a w jednym z filmików, do których podawałem linki. Konkretniej, w tym z Hermioną, kiedy Ron rozmawia z nią chwilę przed pojedynkiem. Grint tak mamrocze, że rzeczywiście ciężko rozpoznać. biggrin.gif

Hem... Jak Hermiona śmiesznie wypada w tym filmiku... Na końcu, gdy wykrzykuje zaklęcie. Jakoś tak zabawnie wyszła.
owczarnia
QUOTE(Ronald @ 06.12.2006 23:25)
A mógłby ktos przetłumaczyc ten tekst
*

Cuś w rodzaju spoko, nie będę za ostry, albo nie martw się, dam ci fory cheess.gif.
Ronald
A, już łapię smile.gif

Dobre naprawdę smile.gif
PrZeMeK Z.
Może to nie jest całkiem o filmie, ale...

Na TEJ stronie można zobaczyć figurki z "Zakonu Feniksa" przedstawiające Harry' ego i patronusa. Figurki są tworzone na podstawie filmów (np. wizerunków aktorów), więc możemy domniemywać, że patronus w piątym filmie pojawi się w końcu w swojej właściwej, jeleniowatej postaci.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.