Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Josephine
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 08.12.2006 19:45)

więc możemy domniemywać, że patronus w piątym filmie pojawi się w końcu w swojej właściwej, jeleniowatej postaci.
*

co masz na mysli? w 3 cześci to niby czym jest jego patronus jak nie jeleniem? Reniferem czy co? smile.gif
PrZeMeK Z.
Przez kilka sekund był jeleniem. Mało wyraźnym. A w całej reszcie filmu był albo tarczą z białej mgły, albo eksplodującą kulą białego światła.
Ronald
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 08.12.2006 21:52)
Przez kilka sekund był jeleniem. Mało wyraźnym. A w całej reszcie filmu był albo tarczą z białej mgły, albo eksplodującą kulą białego światła.
*

Drogi Przmeku, patronus Harry'ego był kulą lub tarczą dlatego, ze chłopak się dopiero uczyl tego zaklęcia. O ile dobrze pamiętam w książcę patronus również przybrał posatć jelenia dopiero pod koniec, podczas "walki" z dementorami.
PrZeMeK Z.
Nie o to mi chodziło. Miałem na myśli końcowe sceny filmu, gdy Harry cofnięty w czasie wybiega na brzeg, wykrzykuje: "EXPECTO PATRONUM!" i pojawia się jeleń, który po chwili robi się coraz jaśniejszy, aż staje się kulą światła, którego fale odrzucają dementorów. Obawiałem się po prostu, że w "Zakonie Feniksa" też tak to będzie wyglądało.

A w książce jeleń pojawił się nie tylko pod koniec. Także podczas meczu, podczas którego Malfoy udawał dementora. Harry wystrzelił ku niemu patronusa, a pod koniec książki Dumbledore mówi Harry' emu: "A potem przypomniałem sobie, jak niezwykłą formę przybrał twój patronus podczas meczu..." i dalej mówi o tym, że ojciec Harry' ego żyje w nim itp. Więc na meczu też był jeleniem.
Ronald
Aaa. Ooo. Rozumiem. Też mysle, ze to z tym rozjasnianem jelenia to przesada, wystarcyloby, gdyby się trzymali ksiązki i jeleń biegał, a nie stał i świecił.

Racja, na meczu też sie pojawił jako jeleń. Mój błąd blush.gif
PrZeMeK Z.
Czas uchronić ten temat przed zapomnieniem...

Pojawiła się fotka Daniela z reżyserem, Davidem Yatesem. Niby nic, ale zwróćcie uwagę na jego włosy...

FOTKA

"Rany" wydają się wskazywać na to, iż Daniel nagrywa sceny walki w Departamencie... a jego włosy mają całkiem przyzwoitą długość/ wygląd. Rzecz jasna, to nie to, co w WA, ale i tak lepiej niż na innych zdjęciach z ZF. Czyżby jego włosom pozwolono rosnąć podczas kręcenia, by podczas scen końcowych były choć troszkę dłuższe? tongue.gif

Cholera jasna... Jak się wkleja obrazki do postów? Czy to tylko przywilej moderatorów, czy co? Bo choćby Owczarnia robi to bezustannie... A ja nie potrafię.
smagliczka
Ależ te włosy wcale nie sa dłuższe... tylko w miarę odpowiednio "uczesane" tongue.gif
Ale z tyłu cały czas przystrzyżone równiusieńko - grzeczna wersja była i będzie...ech... (a do kina wezmę sobie jakiś eliksir przeciwbólowy, żeby przetrwać seans bez jęków)
Ponadto, chciałam zauważyć, że sceny przecież nie są kręcone chrolologicznie - więc walka w ministerstwie równie dobrze mogła być kręcona na samiuśkim początu, jak i w środku... lub pod koniec. Z długości włosów nic nie wywnioskujesz bo -->

--> obawiam się, że Dan był strzyżony regularnie - co by ładny wizerunek lizuska się nie zrypał dry.gif

A do wklejania łobrazków to chiba siem używa takiego guziczka IMG - przynajmniej ja zawsze tak robiłam i wszystko się wklejało jak Merlin przykazał.

user posted image

O, proszę bardzo wink2.gif

Edit: Och, przepraszam, Owczarnia to jeszcze centruje cheess.gif ... ale już nie wnikam w wyższą szkołę wtajemniczenia pod hasłem "siem kliknie, to siem otworzy baaardzo duży"...
Za dużo ceregieli z tym

Edit 2: Och ...odkryłam jak się to robi, ale trochę z tym zabawy jest - i chyba nadal coś chrzanię, bo po kliknięciu nie może odnaleźć srony z tym większym łobrazkiem... choć adres dobry jest... dziiwne...blink.gif
Jednak co ekspert, to ekspert - Owca widać zna jakieś zaklęcie.
owczarnia
Pogięło was normalnie, jak pragnę zdrowia cheess.gif.

Obrazki wstawia się poprzez tagi [img][/img]. Centruje się poprzez tagi [*center][*/center] (oczywiście bez gwiazdek, dałam gwiazdki żeby tagi się pokazały). A "siem kliknie, siem otworzy" się robi poprzez kombinację tagów do linek i tagów do obrazków - [url="tu adres dużej foty"][*img]tu adres małej foty[*/img][/url]. Proste jak drut, nie smile.gif?

A włosy Dana to jak się przyjrzeć niestety takie same są jak w całej piątce, ino tak z boku widać nawichrzenie lekkie... Ale grzywka straszy dalej sad.gif.

Edit: I jeszcze jedno zdjątko smile.gif. Powinno nosić tytuł "Fikasz, fikasz?!?! Pierdne i znikasz!" cheess.gif:

Siem kliknie... wiadomo smile.gif
user posted image
smagliczka
QUOTE(owczarnia @ 15.12.2006 08:02)
I jeszcze jedno zdjątko smile.gif. Powinno nosić tytuł "Fikasz, fikasz?!?! Pierdne i znikasz!" cheess.gif:
*

Hmm zastanówmy się kogo tu pogięło najbardziej laugh.gif

Jeszcze kilka fotek i będziemy ekspertami od "danowych" włosów:
" - Taa.. z boku równo przystrzyżone, grzywka nieco sterczy, ale i tak nie widać tego specyficznego nadwichrzenia... taaa... no to jak będzie, doktorze, da się jeszcze coś z tym zrobić?

- Oj nie wiem, siostro, ciężki to przypadek, ale będziemy próbować. Wie pani, jest jeszcze szansa na uratowanie tej fryzury... Ponoć fani z rozpaczy rwą włosy z głów... to można by je zebrać i Danowi wszczepić"

A łobrazek w stylu "siem kliknie siem otworzy" wstawiałam tak samo, ale siem nie chciał otworzyć mad.gif ... cóż może to jakieś złe wibracje... trza czarów-marów czarodziej.gif

Edit: Ach, już chyba wiem co robiłam źle
Tym razem mi wyszło.
Ronald
Ej te włosy Dana... Najlapiej to było w CO, bo było kontrowersyjnie tongue.gif A tym pierwszym zdjęciu to wyglądał, jakby tych włosów tydzień nie mył biggrin.gif A na tym drugim to wygląda jakby kupe chciał zrobic w miejscu publicznym i go ktos na tym ankrył tongue.gif
Savvage
NO co ty wygląda jakby zamierzal ją dopiero zrobic tongue.gif
owczarnia
Jest nowa fotka Dana z filmu. Taka sobie, ale daję dla porządku wink2.gif:

user posted image

A także (się kliknie...):

Logo DA
user posted image

Harry i Testrale
user posted image

Trio
user posted image

Śmierciożerca
user posted image

Umbridge i Knot
user posted image

Trzon Armii Dumbledore'a
user posted image

Jak widać gołym okiem, wszystko to są fotki najnowszych produktów HP smile.gif.

avalanche
co oni tym śmierciożercom za paski na maskach wymalowali?
PrZeMeK Z.
Fajne zdjęcia. Pierwsze oczywiście nic specjalnego, ale ujdzie. Taki tam Danielek.

Mam parę uwag:
- Czemu na tym pudełku czy tam segregatorze obok Harry' ego, Rona, Hermiony i Luny nie ma Ginny, tylko inne siakieś ludki?
- Podoba mi się, że (wnioskując z grzebietu tychże pudełek/segregatorów) zachowali cieszący oko szczególik - monety z GD
- Bardzo ładne zestawienie Knota i Umbridge. Klimatyczne.
- Maska śmierciożercy w takim oświetleniu i w takiej formie faktycznie budzi grozę. Powinno być bosko.
- Testrale wyobrażałem sobie trochę inaczej, na pewno bez niby - dzioba i z bujniejszymi grzywami. Ale, że to tylko artworki, jestem spokojny o wygląd tych stworów - będą fajne. I wyglądają trochę jak jakieś wierzchowce Nieumarłych. Ten kościsty zad i ogon... Brrr. Aż ciarki przechodzą.
- I pytanie numer 1: jeśli wedle zwiastuna brygada ratunkowa leci po Syriusza na miotłach, po co w ogóle wprowadzać wątek testrali? Widz instynktownie będzie się spodziewał, że tak tajemnicze i fascynujące stwory odegrają jeszcze swoją rolę w finale filmu, a tu guzik. Nic z tego.

Ale nadal pozostaję optymistą wobec tego filmu. Te materiały promocyjne niewątpliwie robią pozytywne wrażenie.
Aylet
hmm, no ogolnie to mi się podoba, szczególnie ten plakat z testralami. ale śmierciożercy są tacy sobie. te maski przypominają mi kaski i hełmy z gwiezdnych wojen, tych żołnierzy lorda vadera xD
em
- Czemu na tym pudełku czy tam segregatorze obok Harry' ego, Rona, Hermiony i Luny nie ma Ginny, tylko inne siakieś ludki?

hm, no na moje oko to tam stoi Ron, za nim Neville i Ginny właśnie...
owczarnia
QUOTE(emoticonka @ 20.01.2007 12:52)

*

No dokładnie tak. Ron, za nim Neville i Ginny smile.gif.

QUOTE(PrZeMeK Z. @ 19.01.2007 20:43)
- I pytanie numer 1: jeśli wedle zwiastuna brygada ratunkowa leci po Syriusza na miotłach, po co w ogóle wprowadzać wątek testrali? Widz instynktownie będzie się spodziewał, że tak tajemnicze i fascynujące stwory odegrają jeszcze swoją rolę w finale filmu, a tu guzik. Nic z tego.
*

Zaraz, bo się gubię. Czemu po Syriusza na miotłach? Po Syriusza na testralach. Na miotłach na Grimmauld Place, kto powiedział, że po Syriusza wedle zwiastuna?
PrZeMeK Z.

A, faktycznie, przepraszam. Nie przyjrzałem się.

Zaraz, bo się gubię. Czemu po Syriusza na miotłach? Po Syriusza na testralach. Na miotłach na Grimmauld Place, kto powiedział, że po Syriusza wedle zwiastuna?

W sumie nikt, ale parę stron temu spieraliśmy się, czy scena przelotu na miotłach ze zwiastuna to wyprawa po Syriusza, lot na Grimmauld Place czy może wyprawa do szpitala. I dlatego ja też się gubię. wink2.gif W sumie to nieważne. Czekamy na film.
Ronald
Na tej nowej fotce Dana, ma chłopak jakoś tak ostrzej zarysowane kości policzkowe biggrin.gif

Wg mnei te testrale powinny byc bardziej czarne jeszcze... ale ja się na sztuce nie znam, więc moze nie doceniam artyzmu tych testrali smile.gif
Katon
Testrale fajne, zdecydowanie. Dla mnie mogłyby być mniej jeszcze demoniczne, bardziej końskie, ale i tak się im udały.
anagda
Ja tak szczerze mówiąc, to te testrale to sobie wyobrażałam jak czarne konie, tyle że trochę chudsze... I takie bardziej "majestatyczne" jak jednorożce. A nie taki rentgen...
owczarnia
Danielek w większej wersji (zwłaszcza jak się kliknie tongue.gif):
user posted image
Child
Jaką on ma gładką facjatę ;)
Ronald
Ach, ten artykuł. Jak go czytałem, to myślałem, że z krzesła spadnę i sprzątać będę musiał... Facetowi coś na głowę padło... Według jego teorii Ja i wszyscy moi rówieśnicy powinniśmy się chować pod stół nie wychodzic spod neigo do 30 biggrin.gif Ten film przecież jest o magii, nie? To przecież oni sobie mogą jako czarodzieje wazyc jakieś eliksiry, żeby się pozbyć trądziku... O ile dobrze pamiętam, to nawet w książce były wzmianki o takicxh specyfikach... Eee... Jak ktoś nie lubi HP, to sie wszystkeigo czepnie. Jak ktoś w komentach do tego artykułu napisał, niech sie facet lepiej weźmie do leczenia swoich zrozpaczonych pacjentów dry.gif
PrZeMeK Z.
Och, zostawcie nieszczęsnego autora artykułu. Chciał dobrze. smile.gif Za to internauci jak zwykle stanęli na wysokości zadania:
Producenci filmu Rambo i Comando skrzywdzili miliony mężczyzn ukazując umięśnionych bohaterów. Nie sposób wspomnieć o kompleksach wywołanych filmami XXX smile.gif)

Czytając komentarze wielbicieli kłamstwa jakim jest przecież H. Potter zaczynam rozumieć skąd u nastolatków bierze się wstręt do PRAWDY i wstręt do życia spokojnego bez nerwicy i innych chorób psychicznych, które was nistety nie ominą. Ostatnie tragedie nic was nie nauczyły??? To znaczy,że będą następne, tylko dlaczego My, normalni Polacy mamy za to płacić taką cenę??? Pamiętajcie!!! Czy to się wam podoba czy nie, ale kiedyś staniecie na SĄDZIE BOŻYM i tam żaden H.Potter wam już nie pomoże.

A kogo skrzywdził James Bond? Zdajecie sobie sprawe ilu gości dostało po mordzie próbując mieć podoboną ilość parnerek seksualnych co słynny brytyjczyk? - a to dopiero wierzchołek góry lodowej - po tylu filmach żłopania Martini on ciągle nie popadł w alkoholizm i strzela celnie! Pytanie: ile krzywyd wyrządziło pokazywanie, że martini nie powoduje alkoholizmu?!

Co Oni wypisują?!Chcą nas zmusić żebyśmy nie czytali ciekawych książek:( Ja mam już 6 tomów przygód Harry'ego potter'a i czytam 6 jestem na 90 str. i czekam na 7-mą część jego przygód nazywa się po polsku "Harry Potter I Zabujcze Dziuple.Wydają je 7-mego Lipca;czyli w moje urodziny:)PA!

Harry to wogóle pomyłka!!!Nie tylko krzywdzące twarze ale też rozumy młodych ludzi! Pani Agnieszko(która również napisała komentarz) BŁĘDY ORTOGRAFICZNE-WSTYD! Chyba również jest pani zwolenniczką Harry'ego P.

Czuję się winny, że jestem fanem. wink2.gif
anagda
Kurde no... Przecież to film o magii tak jak powiedział Ronald. Ponadto, jeśli czepiają się że aktorzy nei mają pryszczy to czemu się nei czepiają że uzywają magii? Jedno i drugie nierealne... tongue.gif

A ponadto... Jakoś nie znam osoby która przez pryszcze doznała załamania nerwowego... Każdy ma. Jeden więcej drugi mniej. Z tego się wyrasta i tyle. Po co robić jakąś wielką aferę...

Nic tylko płakać... Albo śmiać się kto woli...
smagliczka
BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif Siuuusiuuu...!
Już naprawde nie wiem co lepsze: artykuł o braku trądziku czy odzew internautów.

a TO:
Ostatnie tragedie nic was nie nauczyły??? To znaczy,że będą następne, tylko dlaczego My, normalni Polacy mamy za to płacić taką cenę??? Pamiętajcie!!! Czy to się wam podoba czy nie, ale kiedyś staniecie na SĄDZIE BOŻYM i tam żaden H.Potter wam już nie pomoże.

mnie po prostu zabiło. Ale o so chozi? Jakie tragedie? Jaką cene mamy płacić? Prawdopodobnie chodzi to o środki na zwalczanie pryszczy. Jakieś horrendalnie drogie wink2.gif Tylko nie bardzo qmam co z tym Sądem Ostatecznym - ktoś najwyraźniej, zamiast stosować srodki przeciw trądzikowi zewnetrznie, przedawkował je doustnie.

Poza tym to słabo szukali pryszczatych WE filmie. Stan na przykład jest cholernie, wręcz alabastowo gładki, prawda?

user posted image
cheess.gifcheess.gifcheess.gif
Sihaja
Jakoś nie znam osoby która przez pryszcze doznała załamania nerwowego...

Boś, kurka, nie widziała chyba prawdziwie pryszczatej osoby. ;P Znajoma mojej mamy przez kilka lat nie wychodziła z pokoju, zrezygnowała z pracy i jechała na emeryturze swojej matki.

Co do artykułu - dobrze, że takie powstają. Inteligentni ludzie mają przynajmniej z czego się pośmiać. A głupolom, z przeproszeniem, i tak już nic nie pomoże.
anagda
Boś, kurka, nie widziała chyba prawdziwie pryszczatej osoby. ;P Znajoma mojej mamy przez kilka lat nie wychodziła z pokoju, zrezygnowała z pracy i jechała na emeryturze swojej matki.

No to zwracam honor smile.gif

Ale tak na marginesie, to jak dorosła osoba ma takie problemy, to to już jakieś zdrowotne problemy są... A chodzi tu nam głównie o nastolatków.
Ronald
Przemek, ale tu nie chodzi o autora artykułu, gdyż on tu niczemu nie zawinił. Chodzi o tego nawiedzonego dermatologa, który rozgłasza wszem i wobec katastrofalne skutki swojego leczenia, zwalając je na Bogu ducha winny film tongue.gif
Katon
No jeszcze czego! Człowiek płaci za bilet i jeszcze miałby trądziki oglądać. Pffff...
smagliczka
Ej no... nie mów, że nie chciałbyć oglądać takkiego hitu, jak HP i Studium Trądziku!
Ja już rezewuję bilet. To może być, wbrew pozorom, całkiem ciekawa sprawa - obejrzeć taki filmy bez krzynki retuszu, bez obróbki, i tych fszystkich "oszustw" komputerowych.

I dopiero by wtedy było... hehe... Lord Voldemort z jakimiś kropkami na twarzy - zamiast gadzim nosem, brak krajobrazów - a w ich miejsce niebieskie tło... brak jeziora - w zamian basen, brak zaczarowanego nieba w Wielkiej Sali... w ogóle brak Hogwartu biggrin.gif
Generalnie brak czarów.

Ale za to będą pryszcze! czarodziej.gif
Aylet
według mnie, straszna perspektywa.
PrZeMeK Z.
Ronald - rzeczywiście, mój błąd.

Radziłbym urwać offtop, zanim wpadnie tu Owczarnia. A potem będziemy udawać Greka, że nie my, że to brat wszedł na nasze konto itp. wink2.gif
smagliczka
Przemku, ależ ty jesteś znerrrwicowany cheess.gif

Przeca Owca się nie dowie... znaczy... ee... to się wytnie tongue.gif
Kto tam ma władzę? Niech tnie czym prędzej - bo Owca w kosą czai się za zakrętem.
(a ja nie mam brata, i się nie wytłumaczę, oj niedobrze)

No dobrze - powaga. Faktycznie żeśmy naśmiecili... ale to Child sprowokował wszystko tym linkiem tongue.gif
PrZeMeK Z.
Ja też nie. tongue.gif
owczarnia
Ja tu jestem cały czas, chciałam Wam powiedzieć i wszystko słyszę cheess.gif mad.gif cheess.gif.

Trądzik było widać w PoA, tak a'propos ziemniaka.
EmmaLover
Wracając do tematu, którym niewątpliwie jest film HPiZF... ;]
Sądzę, że to będzie wspaniałe wykonanie bo jakoś z poprzednich tylko Czara Ognia przypadła mi do gustu...
Jeśli te podane punkty są rzeczywiście wyciągiem ze scenariusza to... będzie git chociaż dziwi brak Zgredka, czy Rity Skeeter. Osobiście uważam, że wieeeelkim błędem jest wycofanie Żonglera.. Podobno wycięto również w ostatniej chwili rozmowę Knota i L.Malfoya w MM.. No zobaczymy, ale już mi nie podoba się fryzura Daniela... Przecież Harry zawsze miał rozczochrane i w miarę długie włosy... Najlepiej wyglądał w CO... No, ale ten pocałunek faaajnie wyszedł xP
Czekam na piątą część...!
Sihaja
Ja też czekam.
I mam nadzieję, że oszczędzą nam w niej trądziku.
owczarnia
Fota Trójcy w porządnej jakości
user posted image
Katon
Czy Rupert byłby łaskaw wytrenować se inną minę?
smagliczka
Łee... a Harry nie ma blizny tongue.gif

Kurczę, jak patrzę na te fotki, to naprawdę wciąż ciężko mi się pogodzić z Sami-Wiecie-Czym.

Rupert i Emma (zwłaszcza Rupert) wyglądają jak w trójce. A Dan? (ten kędziorek na czole, hehe). Już bym wolała jednego przyszcza w zamian za odpowiednią fryzurę.
I jeszcze jedna rzecz - zupełnie od czapy - przyszła mi teraz go głowy: rany, ale to musi być kretyńskie pozować do tylu zdjęć zpatykiem w ręku. Efekt fajny... ale wyobraźcie sobie te niekończońce się sesje fotograficzne, a przy każdym zdjęciu trzeba zrobić odpowiednio "groźną i poważną" minę - na miarę piętnastoletniego czarodzieja, Chłopca, Który Dzierży Patyk cheess.gif
Katon
Dopiero teraz obejrzałem te filmiki, które Przemek dał kilka stron wcześniej. Cóż, niepokoi mnie Bellatrix. Wygląda jak piosenkarka z lat 80tych i jest bardziej groteskowa niż groźna. Z tym fryzem ktoś przedobrzył.

Umbridge kapitalna. Mniej żabia i paskudna niż być powinna, ale tak to już bywa z filmami. Świetni aktorzy nadają jakiś własny rys postaciom, które grają. I niech tak będzie. Spodziewam się, że podobnie sprawa się będzie miała z Oldmanem.

Cho jest beznadziejna. No ale ok, przebolałem to już dawno, a i tak summa summarum przeciez Potter z nią nie będzie, więc nie ma się czym martwić. Martwię się bardziej tym, że Ginny też nie olśniewa urodą, mówiąc delikatnie.
Fanka HP z Elbląga
hmmm czy mi się wydaje czy Harry na tym zdjęciu ma różdżkę w lewej, a nie prawej ręce :>
owczarnia
o_O. Zdecydowanie zalecam wizytę u okulisty...
Rosssa
Oczywiście, że nie trzyma różdżki w lewej ręce. Jeżeli byłoby to lustrzane odbicie można wtedy powiedzieć, że tak. Trzyma ją w prawej. Wystarczy odwrócić sobie obraz.
smagliczka
QUOTE(owczarnia @ 25.01.2007 14:56)
o_O. Zdecydowanie zalecam wizytę u okulisty...
*

A propos blizny czy różdżki? biggrin.gif

Tak na marginesie - wypowiedź Fanki HP z Elbląga przypomniała mi moję starą biologicę, która miała ograniczoną wyobraźnię przestrzenną i kazała nam opisywać obieg krwi i działanie serca w totalnie pochrzaniony sposób. Tzn. patrząc na obrazek mieliśmy przyjąc, że prawa komora na obrazku to prawa, a lewa to lewa - tak miało być ponoć łatwiej. Łatwiej? A mi się pieprzyło wszystko! tongue.gif
Rosssa
No to rzeczywiście miałaś poronioną biologicę biggrin.gif A tak na marginesie to zbaczamy z tematu.
smagliczka
Z niczego niczego nie zbaczamy - to była tylko dygresja cheess.gif
A u Pottera naprawdę nie widać tej blizny. A zawsze miał ją po prawej stronie... znaczy patrząc na ekran to z lewej wink2.gif
Rosssa
Miałam na myśli biologicę biggrin.gif A z tym się zgodzę, że nie widać dry.gif Chyba charakteryzatorom się zapomniało o niej dry.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.