Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Zeti
Coraz lepsze fotki. A Ginny super jest
kObra.
Może ujęcie nie takie, ale Tom coś mi dziwnie wyszedł.
A Bonnie rzeczywiście wypiękniała, podoba mi się chyba bardziej od Emmy.
Zeti
Felton nieźle właśnie. Taka oślizgła złość i radość w oczach, według moich wyobrażeń
kObra.
Być może.
Mam nadzieję że podczas filmu wyjdzie lepiej.

Zeti
Potem powinien się tak przekręcić i popatrzeć z triumfem na Harry'ego, i z oczekiwaniem pochwały na Dolores. Tak by było świetnie
LilienSnape
eee... Draco okropnie wyszedl. nie wyglada na takiego, w ktorym kochaja sie wszystkie dziewczyny. ale to wszystko przez te wlosy. co oni mu zrobili z nimi, no.
kObra.
Powinno być tak jak w I i II części.
Ulizane. O.
Zeti
Przecież trochę biegał za GD ale w pierwszych filmach był lepszy. Za to Harry gorszy. Takie proste włosy
LilienSnape
dobra. Harry'ego jeszcze mozna przezyc. ale Malfoya to juz nie da rady. no zrobili z niego takiego... no zgredka no. przeciez jak on wyglada. tak sie teraz nie czesze. o !
Zeti
Odwrotnie. To pierwszy Harry był nie do odbioru. Malfoy może być
LilienSnape
bo to jest tak. Harry wyglada zle jako Harry. po prostu chcielibysmy go z poczochranymi wlosami. ale w tych wlosach ogolnie nie jest jemu zle. ale Malfoy wyglada tragicznie i jako Malfoy i ogolnie.jak widac jemu to nie pasuje.
Zeti
Dobra. Niech Ci będzie. Ja sie na tym nie znam. biggrin.gif
kObra.
Denerwujące jest że film musi być na podstawie wizji reżysera, a nie na podstawie książek.
Pierwsze co pamiętam co mi utkwiło w pamięci to wygląd Snape'a.
owczarnia
W niemieckiej wersji magazynu "Cinema" pojawił się artykuł o "Zakonie Feniksa", z wieloma zdjęciami, głównie z planu. Dzięki stronce HarryPotter-xperts.de możemy obejrzeć sobie doskonałej jakości skany z tegoż artykułu:

strona 1
strona 2
strona 3
strona 4.
hazel
Radcliffe nadal tak dodupnie ucharakteryzowany, ze zęby bolą. Nigdy nie przejmowałam sie jakoś za bardzo wyglądem aktorów, ale to jest juz przegiecie.

No. Musiałam.

owczarnia
Kolejne dwie foty:

Umbridge i Filch
user posted image

Syriusz i Harry
user posted image

Tu zaś będzie można od niedzieli, od około ósmej wieczorem, oglądać nowy trailer Zakonu.

edit smile.gif:
user posted image
owczarnia
I jeszcze jedno zdjątko (do kliknięcia wink2.gif):
user posted image
anagda
Taka tu cisza, a takie ważne wydarzenie jakim jest premiera II zwiastunu smile.gif

1) Strona AOL, na której się pojawił
2) Do obejrzenia na YouTube
3) Do ściągnięcia z TLC

A dla tych, co z angielskim nie za dobrze... to mam nadzieję, że sie nikt nie pogniewa jak dam linka do zwiastunu na YouTube z polskimi napisami stworzonymi przez DepTajem.pl:
zwiastun z polskimi napisami

ENJOY!
owczarnia
O premierze zwiastuna już pisałam, dwie notki wyżej smile.gif. Łącznie z podaniem linka, pod którym będzie dostępny. I już jest, faktycznie.
anagda
Wiem :]
Ale napisałaś, że o 8 wieczorem, a jest wcześniej. Ponadto dośc chyba ważna rzecz dotycząca film wink2.gif
patix
Rany, rany, rany...
Nie podejrzewałam, że wywrze na mnie takie wrażenie.
Zgubiłam wszystkie myśli.
Czy to nie jest najlepszy trailer jak dotąd?

Obejrzałam trzy razy, obejrzę jeszcze z piętnaście. :) I będę się zachwycać jak dziecko przez najbliższy tydzień, a potem może odważę się skrytykować.

:)

EDIT:
Po kolejnych trzech przeglądnięciach - oto co następuje:
0:45 - Voldemort w garniturze na peronie 9 3/4? czy ja dobrze widzę? Rozumiem, że Harry ma jakieś ułudy, ale żeby aż tak?
1:11 - co to za budynek? Czyżby Ministerstwo Magii?
1:27 - bogin czy nie bogin?

I nie wydaje się Wam, że muzyka nieco... hmm... piracka?
anagda
0:45 - Voldemort w garniturze na peronie 9 3/4? czy ja dobrze widzę? Rozumiem, że Harry ma jakieś ułudy, ale żeby aż tak?

Hehehe... To już kiedyś w jakimś wywiadzie z Ralphem Finnes`em było bodajże...

Też mi się tak zdaje...

1:27 - bogin czy nie bogin?

Skoro zajęcia GD i patronusy, to chyba boginowaty dementor... wink2.gif
owczarnia
QUOTE(anagda @ 22.04.2007 17:57)

Hehehe... To już kiedyś w jakimś wywiadzie z Ralphem Finnes`em było bodajże...
*

Nie, to było tutaj
QUOTE(owczarnia @ 08.03.2007 15:53)
- Voldemort pojawia się pod koniec filmu, chociaż Harry ma wizję z nim podczas wsiadania do pociągu (widzi go w bardzo eleganckim stroju).
*

ale że na biało dawałyśmy cały tekst jako spoiler, to nie każdy czytał smile.gif.

Edit: obejrzałam te polskie napisy. No, na ich miejscu raczej nie chwaliłabym się tak strasznie autorstwem tłumaczenia wink2.gif... "Czarny pan nadchodzi", a nie "Czarny Pan zaprasza", i "zaprowadzę tu porządek", a nie "będę miała Zakon" cheess.gif...
avalanche
Ralph Fiennes jest świetny w swojej roli wink2.gif ten głos ;>

(a na peronie...hm...niezły odpał biggrin.gif )
Fanka HP z Elbląga
Trailer naprawdę niezły smile.gif Przyznam się że z każdym dniem rośnie mój apetyt na film smile.gif Sorki za głupie pytanie ale kiedy jest dokładna data polskiej premiery filmu ?

20.07.2007 smile.gif
ewamarchewa
Piękny trailer. Chyba się zakochałam... blush.gif
Aylet
odgłos konia w trailerze jest jak w zwiastunie equusa
smagliczka
Óóóóómarłam.

Zdecydowanie nie powinnam odglądać trailerów, kiedy ludzie się na mnie patrzą.
Wyszłam na niezrównoważoną emocjonalnie, co rzuca się przed komputerem! laugh.gif

Bosko! Trailer jest świetny. Wizja Voldemorta w garniturze na peronie 9 i 3/4 hehehe... pomysł przedni (no tak, nie czytałam spojlerów na biało, jak widać nie ma to teraz znaczenia). Umbridge pokoHałam od pierwszej fotki, a widząc ją w akcji, szczerzę zębiska z szekrokim uśmiechu. To będzie COŚ!
Emocjonujący zwiastun. Na tyle, że nie mogę zebrać mysli. Według mnie lepszy, o niebo, od poprzedniego. No i mamy sceny z końcowej walki w Ministerstwie Magii.

Ach, jak ja czekałam na takiego właśnie Dumbledore'a! biggrin.gif Szkoda, że tylko fragmencik. Cuś mi się zdaje, że walka będzie powalająca (specjalnie dla mnie powinni chyba zamontować w kinie pasy bezpieczeństwa). Po raz kolejny powiem, że Gambon, Gambon i jeszcze raz Gambon. Tylko on na Albusa!

Czarny Pan oczywiście rewelacyjny. No i mamy wreszcie przebłysk czerwonych ślepiów!! ŁAAAAA!!! biggrin.gif

I-ha! Jest jeszcze galopujące stado centaurów *złośliwy uśmiech* i... hehe, mam wrażenie Rickman już w każdym filmie domagał się będzie scen z waleniem któregoś z uczniów po głowie. Widać mu się podobało cheess.gif

O słodki Merlinie, ja chcę filmu, ja chcę filmu, ja chcę filmu...
owczarnia
Mnie też się podoba ten trailer, nie powiem. Wybuchły we mnie wielkie nadzieje wink2.gif. A do tego będzie następny, już 4-go maja. Trzy zdjątka z niego na zachętę:

Harry, Ron i Cho podczas zajęć GD
user posted image

Umbridge nawiewa przed fajerwerkami Freda i George'a
user posted image

Bella w Azkabanie
user posted image
smagliczka
Cóż, z pewnością nie jestem osamotniona w swoim szaleństwie. Jeśli szanowne władze wprowadzą ustawę... powiedzmy depotteryzacyjną, to mam jakieś takie wrażenie, że w zakładzie na odwyku spotkam parę osób z Magicznego.

Co do fotek:
Jak się nazywa to dziewczę, co gra Cho [Katie Leung się nazywa wink2.gif], zapomniałam, ale nie rozumiem, dlaczego większośc uważa ją za brzydką. Żeby tylko takie maszkarony po świecie chodziły...

Fajerwerki prezentują się... obiecująco turned.gif

A Bellunia ma całkiem przyjemną facjatę. Lśniące włosy, hipnotyzujące oczy i piękny uśmiech. Pobyt w nadmorskim kurorcie wyraźnie jej posłużył. I o ile Azkaban z zewnątrz wygląda tragicznie, to wewnątrz jest idealnie obślizły.
LilienSnape
ach i och. coz za cudo zrobili z naszej Belli. no no. piekno kobiece w calej okazałości.

Umbridge jak widac, biegac nie uczono. bo cos kiepsko jej to wychodzi.

cos czuje ze dzien przed premiera filmu nie bede mogla zasnac. zawsze tak mam kiedy sie za bardzo ekscytuje. o !

dalej, dalej.

Fanka HP z Elbląga
ktoś może wie kiedy jest polska premiera ?
smagliczka
Fanko, a Ty masz internet? Tak czy nie?

27 lipca Polska premiera

edit. Owczarnia mówi, że 20, ale chyba go przesunęli w końcu.
owczarnia
Ty sobie nie rób jaj! Miało być 20-go, szlag mnie trafi jak przesunęli... Idę sprawdzić.

Edit: no kunia
QUOTE(MuggleNet)
Order of the Phoenix Release Dates

Releases are sorted by soonest date, alphabetically:

Country  Release Date (2007)
Belgium  July 11th
France  July 11th
Argentina  July 12th
Germany  July 12th
Australia  July 12th
Canada  July 13th
Denmark  July 13th
Sweden  July 13th
Ireland  July 13th
Norway  July 13th
Spain  July 13th
United States  July 13th
United Kingdom  July 13th
Czech Republic  July 19th
Slovac Republic  July 19th
Hungary  July 19th
Poland  July 20th

QUOTE(Veritaserum)
Order of the Phoenix release dates

Country  Release date
France  July 11, 2007
Belgium  July 11, 2007
Taiwan  July 11, 2007
Argentina  July 12, 2007
Australia  July 12, 2007
Germany  July 12, 2007
Netherlands  July 12, 2007
Australia  July 12, 2007
Singapore  July 12, 2007
USA  July 13, 2007
UK  July 13, 2007
Brazil  July 13, 2007
China  July 13, 2007
Denmark  July 13, 2007
Iceland  July 13, 2007
Ireland  July 13, 2007
Italy  July 13, 2007
Norway  July 13, 2007
Mexico  July 13, 2007
Spain  July 13, 2007
Sweden  July 13, 2007
Turkey  July 13, 2007
Hungary  July 19, 2007
Israel  July 19, 2007
Russia  July 19, 2007
Bulgaria  July 20, 2007
Poland  July 20, 2007
Bulgaria  July 20, 2007
Japan  July 28, 2007
smagliczka
Tak tak, wiem, ale TU na przykład można przeczytać, że 27.

Nie wiem na ile te informacje są wiarygodne, jednak polskie serwisy filmowe podają datę 27 lipca.

owczarnia
Piszą jakieś bzdury chyba. Japonia ma premierę 28-go lipca, a nie jak podają 21-go. Bez sensu.

Edit: no przecież oni są pier... tego. No. Podają ten link jako źródło swoich informacji, a weź no pod niego zajrzyj.
Edit2: strona filmu na IMDb. Moim zdaniem zaszła po prostu jakaś pomyłka w którymś z polskich serwisów, a następne ją powieliły.
smagliczka
Tak, wiem. WIEM.

Dlatego przyjmijmy... sese... że jednak 20. biggrin.gif

edit. Oby tak było, że powieliły.
patix
QUOTE(patix @ 22.04.2007 19:34)
Zwątpiłam. Jednak Azkaban?
Bezpośrednio po tym jest ujęcie Belli; i to morze, którego wcześniej nie wiedzieć czemu nie zauważyłam :D.
Hmm... hmm... oryginalny kształt. Ciekawe, kto projektował?

Jeśli dobrze pamiętam, Harry i Hermiona spekulowali na temat ognistego romansu łączącego Sz. P. Pince i ulubionego woźnego - Filcha (chyba, że to było w jakimś ficku :P). A przecież widać jasno i wyraźnie, że Filcha ciągnie do Umbrydżycy.

Ojej, ciekawe czy w filmie będzie malownicze wymiotowanie w wykonaniu któregoś z Phelpsów. :D I Omdlejki Grylażowe, i Krwiotoczki Truskawkowe, I Wymiotki Pomarańczowe, I Karmelki Gorączkowe! Tak, tak!

Wychodząc daleko w przyszłość - ciekawe czy w HPiKP pojawi się sklep bliźniaków?

Wracam do rozbierania na fragmenty:
I z powrotem do filmu - scena z Harrym i Syriuszem - 1:22 - gdzie to jest? Raczej nie Grimmauld Place wnioskując z napisu z tyłu ("Staff Only"? a może znowu źle widzę?).

1:29 - 1:30 - co za propaganda :P
1:45 - to musi być Ministerstowo Magii i śmigające listy zamiast sówek
2:00 - klatka po klatce - Syriusz osłania Harry'ego? Czy tak ma wyglądać jego śmierć w filmowej adaptacji?
2:01 - zupełnie jak w książce! znaczy się chodzi mi o ten wodny "wir" :):):)

Ojej, jeszcze poprodukuję parę bezsensownych postów w związku z pojawieniem się "Zakonu".

Aylet
mi się najbardziej podobał początek. taki mroczny ^^
poza tym, już się nie mogę doczekać filmu. zapowiada się lepszy niż wszystkie poprzednie.
smagliczka
Patix zmusza mnie cheess.gif do dokładnego obejrzenia trailera po raz... enty.
LilienSnape
o . bez jaj. niech premiera bedzie tego 27 bo wczesniej to ja na wyjezdzie bede wiec ekstra, no. specjalnie sobie taki termin wybralam bo bylam pewna ze na 27 jednak przesuneli a tu dupa.

zabita.
anagda
QUOTE(owczarnia @ 23.04.2007 18:40)
Piszą jakieś bzdury chyba. Japonia ma premierę 28-go lipca, a nie jak podają 21-go. Bez sensu.

Edit: no przecież oni są pier... tego. No. Podają ten link jako źródło swoich informacji, a weź no pod niego zajrzyj.
Edit2: strona filmu na IMDb. Moim zdaniem zaszła po prostu jakaś pomyłka w którymś z polskich serwisów, a następne ją powieliły.
*

Na filmwebie jest 27, stąd pomyłki wszędzie dry.gif
owczarnia
We mnie osobiście wielkie nadzieje wybuchły po tym

user posted image

ujęciu. Może być naprawdę nieźle.
smagliczka
A skąd Ty, skubańcze, wytrzasnęłaś to to takie wyraźne?
Przecież to tylko sekunda w tailerze, o ile w ogóle, i jakaś taka rozmazana.

No... tak... Och, mój Boże, ja na tym filmie umrę z pewnością.
owczarnia
cheess.gif

Się ma te kontakty cheess.gif...

A żeby Cię do reszty dobić - mam więcej fociszy (trzy z nich już były, ale daję, bo w o wiele lepszej jakości są, no i do tego się kliknie wink2.gif), i to z tego trailera co go jeszcze nie widziało ludzkie oko cheess.gif:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Za chwilę ciąg dalszy...

owczarnia
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

I jeszcze...
owczarnia
user posted image

user posted image

user posted image
LilienSnape
no nie no. niech mnie ktos zamrozi do lipca czy cos. bo ja nie wytrzymam tyle czasu.ten film bedzie boski . na sama mysl o tym ogarnia mnie euforia. och i ach.
smagliczka
Owczarnio, chciałaś mnie zabić?
To właśnie to zrobiłaś.

(oby więciej takich "się kliknie " wink2.gif )

Kula z przepowiednią. Wyobrażałam ją sobie nieco mniejszą, ale ten mhrok w Sali Przepowiedni jest... no, jest idealnie klimatyczny.
Już widzę oczami wyobraźni końcową walkę. Ralph Fiennes był świetny w Czarze Ognia , ale mam wrażenie, że tu przejdzie samego siebie.
Na tej ostatneij fotce to chyba opadający kurz? Szykuje się niezła rozpierducha, że tak powiem, w Ministerstwie Magii.
Trochę mnie zdziwiły rozmiary posągów z Fontanny Magicznego Braterstwa, też wyobrażałam je sobie troszkę mniejsze... ale może i lepiej. W sumie mi to wsio ryba.
Bardzo podoba mi się ujęcie Belli - ma takie szaleństwo w oczczach. Doskonałe.

Ech, zapowiada się świetnie.

Wciąż się tylko zastanawiam, jak Bella i reszta uciekli tej elektrowni atomowej? tongue.gif
owczarnia
Nowy trailer (ten co miał być 4-go maja) o_O *szczęka*...

Edit: i nowy plakat...

user posted image
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.