Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Katon
Bardzo dziękuję.

Luna ładniejsza od moich wyobrażeń, ale poza tym bardzo dobra. Tonks przedobrzona. Nie pytajcie mnie co to znaczy. Tak i już.
Mione
Moim osobistym faworytem jest to z braćmi Weasley i z Luną. Evanna jest po prostu...po prostu jest Luną. Czwórka Weasley'ow też fajna.
Natomiast Ginny solo wyszła okropnie. Nie wiem czemu oni uparcie wiążą jej włosy w kitkę ( teraz jeszcze z jakąś średnio twarzową opaską) podczas gdy z rozpuszczonymi włosami wygląda o niebo lepiej. Na plakacie i poprzednim zdjęciu promocyjnym jest naprawdę ładna.
Tonks wygląda jak wypindrzony facet. Przepraszam bardzo, ale taka właśnie jest moja opinia blush.gif
Zeti
Tak Ginny zdecydowanie nie do przyjęcia. Moje wyobrażenia były zupełnie inne. Kiedyś widziałem jej niezła fotkę z rozpuszczonymi włosami.
em
ja mam cały czas wrażenie, że charakteryzatorzy chcą z niej zrobić super laskę wydziwiając z jej włosami. I don't get it (przerzucam się powoli na angielski, w pon matura :>).
Eva - w kwesti Freda i George'a 100% agree ^^
Zeti
Nowe fotki
Fajne nawet. Malfoy Senior znowu z tym wężem w ręku

I jeszcze trochę fotek
Katarn90
kurcze, to zdjęcie z Harry na huśtawce (tak jak ujęcie w trailerze) mnie nie pokoi. Wygląda jak jakieś pustkowie, a skrzyżowanie ulic to chyba nie jest pustynia? chyba, że się mylę, uświadomcie mnie.
patix
Wydaje się mi, że to po prostu plac zabaw, gdzie siedział Harry przed atakiem dementorów. Właśnie tam zobaczył Dudley'a jak rozstaje się ze swoją bandą. A dogonił go w zaułku, właśnie gdzie zaatakowali ich dementorzy...

Ale jeszcze na wszelki wypadek sprawdzę w książce. Momencik.

Rzeczywiście:
Harry przeskoczył przez zamkniętą bramę praku i ruszył przez wypalony słońcem trawnik. W parku było tak samo pusto, jak na otoczających go uliczkach. Kiedy doszedł do huśtawek, usiadł na jedynej, której Dudley i jego banda nie zdążyli jeszcze wyłamać (...).
Nie miał pojęcia, jak długo tak siedział na huśtawce, zanim jego smętne rozmyślania przerwały jakieś głosy. (...)
- rzecz jasna banda Wielkiego De.
I dalej:
(...) Wuj Vernon zagroził Harry'emu, że jeśli jeszcze raz wróci do domu po Dudleyu, zamknie go w pokoju, więc stłumił ziewnięcie i rad nierad, wciąż nachmurzony, ruszył ku bramie parku.
(...) Szedł szybko, więc w połowie Magnolia Road znowu ujrzał przed sobą bandę Dudleya. Żegnali się na rogu Magnolia Crescent. Harry ukrył się w cieniu wielkiego bzu i czekał.

Chyba by było na tyle.
Zeti
Czyli jednak ma być pustawo.
Ale fajne fotki w ogóle. Harry na huśtawce nawet nieźle wygląda. A Ginny...
Avadakedaver
matko, ale moody tragedia jets. no nie moge na niego patrzeć.
owczarnia
Ooooo kurde. No, to ja rozumiem. Taki plakacik... Czy tylko ja widzę nawiązanie do WA wink2.gif? Tak ZF będzie reklamowany w Szwecji:

user posted image
PrZeMeK Z.
O, taki plakat powinien być u nas. Pomijając wyjątkowo dziwny wygląd włosów Harry' ego i skandaliczne odsunięcie na drugi plan Luny (cheess.gif), wygląda bosko. Nawiązanie do WA aż nadto czytelne. smile.gif

Ta panienka między Ronem i Harrym to Ginny? O_o

Ej, oni w ogóle mają dziwne miny tutaj. Szkoda.
smagliczka
Naćpali się wink2.gif

A tak poważnie - to plakacik jest fajny. Ginny znów wygląda jak zupełnie inna osoba - to dziewczyna o tysiącu twarzy! Z WA kojarzy się aż zanadto... a może dobrze? Chyba jednak dobrze. To znaczy, dobrze by było cheess.gif

Wracając jeszcze do poprzednich fociszy, to Kingsley mnie rozwalił maksymalnie. Chyba długo się nie otrząsnę. Nie wiem dlaczego, ale jestem w szoku. Mało pozytywnym.

Szcześliwie, to rzecz mało istotna.
owczarnia
Fom jefcze fy.
Katarn90
Moody zaniża moją ocenę filmu (CO też). TRagicznie. Chyba tylko to oko zgadza się z książkowym opisem.
Kingsley ekstra, tak sobie go wyobrażałem.
smagliczka
O-o. To Moody właśnie mi pasuje smile.gif A Kingsleya wyobrażałam sobie zdecydowanie inaczej. Kwestia indywidualna. Ale nie narzekam, są ważniejsi, którzy niewątpliwie film ten uczynią niepowtarzalnym.

A mówiłam już, że Malfoy Sr. jak zwykle cudowny? To mówię.
Cudowny jest.
harolcia
QUOTE(smagliczka @ 03.05.2007 13:43)
A mówiłam już, że Malfoy Sr. jak zwykle cudowny? To mówię.
Cudowny jest.
*

zgadzam się z Tobą smile.gif
a Kingsley'a też sobie inaczej wyobrażałam, ale co tam... nie narzekam smile.gif może być
Zeti
Plakat świetny. Mogliby w Polsce taki dać.
LilienSnape
na tym plakacie. Ginny wyglada kompletnie jak nie Ginny.no i poza Tonks to mi tam wszyscy pasuja. i spelnili moje oczekiwania.
PrZeMeK Z.
Kingsley tragiczny, ale on tam się wiele nie nagra, więc mi to rybka. Nie mogli wziąć jakiegoś porządnego, łysego, murzyńskiego twardziela? cheess.gif

A z tfech plakatuff Owczarni najfajniejszy ten z Hermioną. Harry wygląda dziwnie, a Lucjusz na plakacie z Ronem znalazł się tam chyba przypadkiem.
owczarnia
No jak przypadkiem, jakie przypadkiem, coś Ty! Przecież Malfoyowie i Weasleyowie to najwięksi antagoniści! Przypomnij sobie, jak pan Weasley pobił się z Malfoyem seniorem w Esach i Floresach wink2.gif.
harolcia
Zgadzam się z owczarnią smile.gif
A co do plakatów - bardzo podaba mi się zestawienie przeciwieństw ( co do wieku i, powiedzmy, przekonań). Odniosłam też wrażenie, że przedstawiono Voldemorta, Lucjusza czy Dolores w jakiś kulach. Może przepowiedniach. Bardzo mi się to podoba.

A jedno z mioch ulubionych zdjęć to :
http://www.the-leaky-cauldron.org/gallery/picture/158560
PrZeMeK Z.
Zdjęcie faktycznie ładne. O, Trelawney ma teraz nieco inną klasę. Fajniejsza od poprzedniej.

Owczarnio - w sumie masz rację, wydało mi się to dziwne w kontekście tej akurat części. Ron zbytnio się tam nie użerał z Lucjuszem.
anagda
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 03.05.2007 20:59)
Zdjęcie faktycznie ładne. O, Trelawney ma teraz nieco inną klasę. Fajniejsza od poprzedniej.
*

Troche ją zrobili inaczej widać. Bo aktorka przecież ta sama wink2.gif
owczarnia
Klasę ma inną. Znaczy, pomieszczenie takie cheess.gif.

Chociaż, czy ja wiem czy inną... Może ujęcie inne po prostu.
Zeti
A ja zrozumiałem, że Sybilla wystąpi z klasą. biggrin.gif
PrZeMeK Z.
Klasę to ona i tak ma cheess.gif

Mi się wydaje inna. Tzn. przemodelowana troszkę. Inne kolory.
Avadakedaver
ej, co to jest to WA dry.gif ?
a ja sobie kingsley'a wyobrżałem jako czarnego wielkiego rycerza w srebrnej zbroji.
Eva
Ej bystrzaku, a nie kojarzy Ci sie moze to WA z tytulem jednej z czesci? Moze na przyklad... hmm.. trzeciej? Wiezien? Azkaban? xP

Kingsley.. zebym ja to wiedziala ktory to XD
Zeti
A Kingsley to rzeczywiście nie taki jak powinien być. Inaczej go sobie wyobrażałem.
PrZeMeK Z.
Kingsley.. zebym ja to wiedziala ktory to XD

Muzin z Zakonu.
owczarnia
Nowe plakaty w całej okazałości:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Aylet
szczęka mi opadła. poprostu ^^
LilienSnape
tak najlepszejszy to ten z luna, no. ale poza tym to i tak wszystkie sa cud miod i orzeszki XD
smagliczka
Łaaaa... aaa... Ach...

Umbridge z Dumbledore'em jest super. Ona jest po prostu świetna biggrin.gif Ma taki perfidny wyraz twarzy... egrrrr... "Dissent will not be tolerated" Seseseses... cheess.gif

Nie zwracajcie uwagi, głupawka mnie dopadła.
Luna lunowata, siem zakoHałam w tej dziewczynie, mam nadzieję, że zagrała świetnie.

Ale te plakaty, kurczę, zdradzają troszku fabuły, jeśli ktoś książki nie czytał.

Make a final stand, ohoho... sad.gif - być może niektórzy mają coś do Oldmana, ale ja się tak przyzwyczaiłam - w Więźniu w ogóle mi nie prezeszkadzał - że teraz po prostu kogoś innego na Syriusza nie byłabym w stanie sobie wyobrazić.
PrZeMeK Z.
Cóż mogę powiedzieć... LUNA! smile.gif Przepiękne ujęcie. Evanna to moja nowa platoniczna miłość.

Uśmiałem się przy plakacie z Umbridge. Dumbledore wygląda jak jakiś zawodowy karateka. cheess.gif

Najbardziej poruszający jest chyba plakat z Syriuszem. I Bellatriks. "Make a final stand"... Piękny plakat.

Ale Luna i tak bije wszystkich na głowę.
smagliczka
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 04.05.2007 21:45)
Dumbledore wygląda jak jakiś zawodowy karateka. cheess.gif
*

Przyczajony feniks, ukryty wąż?
Aylet
ukryty jednorożec.
owczarnia
Jezu, jesteście okropni cheess.gif.

Będę ryczeć. Będę ryczeć jak nic.
Aylet
Why?
LilienSnape
a ja chyba sie posikaaaam. z radosci.
owczarnia
QUOTE(Aylet @ 04.05.2007 23:12)
Why?
*

Because Sirius is gonna die?
Aylet
ludzie umierają, coz w tym złego?
smagliczka
Ty weź przestań, Owca! Kurde! Bo jak sobie przypomnę te migawki z trailera, to mnie, no... siorb, siorb...

Ach, szkoda gadać.
I jeszcze ten Harry wyrywający się Remusowi...

Siorb... siorb...
PrZeMeK Z.
Nie dręcz Łowiecki. cheess.gif

Ja też mam nadzieję, że się poryczę. Pierwszy raz w kinie się poryczę. Oby.
LilienSnape
ludzie ludzie? ale syriusz nie jest zwyklym ludziem przeciez. syriusz to syriusz. przeciez on nie jest zwykly . no nie no.
to nasz niunius.
Aylet
tak, tylko jest zbiegłym więźniem. ^^
smagliczka
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 04.05.2007 22:24)
Pierwszy raz w kinie się poryczę. Oby.
*

Nie no... PIERWSZY RAZ? Jeżu, z kim ja pracuję?
LilienSnape
apf XD.
a dobra niewazne. ide spac. bo jak pomysle ze on umrze to no... sie rozczule czasem.
Aylet
QUOTE(smagliczka @ 04.05.2007 22:28)
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 04.05.2007 22:24)
Pierwszy raz w kinie się poryczę. Oby.
*

Nie no... PIERWSZY RAZ? Jeżu, z kim ja pracuję?
*

z ludźmi.
PrZeMeK Z.
Daj spokój, ja w życiu mniej niż 10 razy byłem w kinie.
W tym 5 razy na Potterach. smile.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.