owczarnia
17.05.2007 15:52
O, jest to z Luną i Cho, co mi się tak podobało

. Btw, na
amerykańskiej stronie są fajniejsze tapety niż na brytyjskiej

.
PrZeMeK Z.
17.05.2007 15:56
O tych zdjęciach mówiłem.
Ahaha, Voldemort ma NOS! XDDDDD
A Harry różdżkę w lewej ręce!
smagliczka
17.05.2007 20:40
To mi się podoba.
Ożeż! Ale czarownice!
Chyba zmienię orientację

Edit. Nie, no dobra, nie zmienię. Pszyszło mi właśnie do głowy, że szkoda, że nia ma nic z Remusem

Wszędzie tylko Syriusz i Syriusz... Wiem, że to postać kluczowa dla tej części, ale taką tapetę z Remusem mogliby zrobić specjalnie dla mnie.
LilienSnape
17.05.2007 22:23
a ja i tak kocham Lune. powiedzmy XD
a i jesli ktos bedzie chcial napisac ze Cho jest brzydka to blagam o zastanowienie sie 10 razy XD
PrZeMeK Z.
17.05.2007 23:13
Ja też kocham Lunę. Czy raczej Evannę w jej roli. Mówię Wam, ta dziewczyna zrobi jeszcze karierę. Tylko spójrzcie na nią pod linkiem, który podała Smagliczka... Cudo.
Smagliczko - dzięki.
A Cho jest niczego sobie. Hermiona zbyt ładna jak na Hermionę.
A najfajniej (zaraz po Lunie) wyszedł na tych plakatach Ron. Bojowo i jak prawdziwy Weasley.
smagliczka
18.05.2007 02:20
Ależ poszsz.
A najfajniej (zaraz po Lunie) wyszedł na tych plakatach Ron. Bojowo i jak prawdziwy Weasley.
O, właśnie. Wreszcie wypracował sobie jakąś inną minę

A propos jeszcze tej tapety z dziewczynami, to teraz - zupełnie bez sensu - miałam jakieś niezdrowe skojarzenie z "Aniołkami Charliego"
Łehehe...
PrZeMeK Z.
18.05.2007 18:22
Zapewne link do strony był już umieszczany, ale mimo to umieszczę go ponownie.
http://www2.warnerbros.com/orderofthephoenix/Nie sprawdzałem, czy są tam nowe zdjęcia lub tapety, bo nie o to chodzi. MUZYKA. Posłuchajcie MUZYKI. W tle brzmią fragmenty kilku utworów.
Wiem jedno - MUSZĘ mieć soundtrack.
Zwróćcie uwagę zwłaszcza na utwór, w którym rozbrzmiewa akordeon... Miód dla uszu.
owczarnia
18.05.2007 20:26
Zanim Przemek zdobędzie muzykę, obejrzyjcie sobie
kolejny trailer 
.
harolcia
19.05.2007 21:49
QUOTE(smagliczka @ 18.05.2007 03:20)
A propos jeszcze tej tapety z dziewczynami, to teraz - zupełnie bez sensu - miałam jakieś niezdrowe skojarzenie z "Aniołkami Charliego"
Łehehe...
Hehe:) Miałam te same skojarzenia

A Luna jest cudowna. Chyba stanie się jedną z moich faworytek na rzecz Hermiony
ewamarchewa
19.05.2007 22:21
No i proszę! Kolejny trailer! Część już widzieliśmy, ale co kolejny to lepszy. Dadzą jeszcze z takich 5 i na film nie pójdę, bo się napatrzę na trailery.

Co do plakatów: Mina Rona przypomina mi minę na okładce 7 części (oczywiście brytyjskiej).
jeżeli chodzi o muzykę - chociaż to fragmenty, podoba mi się.
Przemuś coś dla ciebie

Zebrane fragmenty muzycki na youtube
proszę cię bardzo i
tu wraz ze zwiastunkiem :]
PrZeMeK Z.
21.05.2007 17:05
Dziękuję bardzo.

Aha, podobają mi się chóry, które słychać w którymś tam zwiastunie czy filmiku. Coś nowego w serii HP.
harolcia
21.05.2007 17:31
Muzyczka świetna

zwłaszcza połączona ze zwiastunem. Śmiem nawet stwierdzić, że jest jak dotąd najlepszą muzyką (a właściwie jej fragmentem) ze wszystkich części
owczarnia
21.05.2007 23:15
Fragment filmu wyemitowany podczas dzisiejszego show 'Ellen' Ellen DeGeneres. Dumbledore wita Umbridge, a ta wygłasza swoją pamiętną powitalną mowę.
Tu jest to samo nieco większe, ale za to gorszej jakości. Do wyboru, do koloru

.
Edit: jest i większe, i dobre -
tu.
Dodatkowo,
nowe fotki Emmy, Daniela i Ruperta z sesjii dla Teen Vogue.
PrZeMeK Z.
21.05.2007 23:27
Uśmiałem się jak głupi

"Smiling faces", reakcja Freda i George' a, wyraz twarzy Dumbledore' a, Trelawney jedząca w jakiś dziwny sposób... Już kocham tego reżysera.
A dla tych, którzy nie lubią odstępstw od książki: przemówienie Umbridge jest SŁOWO W SŁOWO żywcem wzięte z książki. I pasuje idealnie.
Kurczę, miałem tego nie oglądać. ;/ Następnych filmików już nie otworzę. O. Taki silny będę.
owczarnia
22.05.2007 00:21
A ja tak błysnę ignorancją i zapytam co za pan muzykę napisał.
smagliczka
22.05.2007 12:01
owczarnia
22.05.2007 12:50
QUOTE(Katon @ 22.05.2007 11:50)
A ja tak błysnę ignorancją i zapytam co za pan muzykę napisał.
Ty nie błyskaj ignorancją, tylko
se poczytaj, leniwcu jeden.
PrZeMeK Z.
22.05.2007 14:51
Już kiedyś o to pytałeś, Katon, pamiętam, że ci odpowiadałem.

Aha, narzekałeś wtedy, że boisz się niespójności muzycznej serii. Moim zdanie Hooper sobie poradził. To, co mogliśmy usłyszeć, jest naprawdę dobre.
owczarnia
22.05.2007 15:37
I
kolejny spocik reklamowy

... Fajny, widać w Ginny i przepowiednię (chyba) na półce. Swoją drogą, myślałam, że będzie mniejsza...
Muszę powiedzieć, że moje oczekiwania co do piątego filmu są dosyć wysokie. Myślę jednak, że się nie zawiodę. Jak na razie wszystko wygląda naprawdę wspaniale! Zwiastuny biją magią i czarem po oczach.
Jeszcze pięćdziesiąt jeden dni do światowej premiery
a kiedy w koncu bedzie polska
Według filmwebu, 27 lipca.
KLIKNa 20 lipca to nie wygląda.
Ale kto wie, filmweb czasem wariuje.
dwa tygodnie po premierze? O_o
PrZeMeK Z.
22.05.2007 21:54
Choć raz ubiegnę Owczarnię

Sześć nowych telewizyjnych reklam "Zakonu Feniksa". Większość scen się w nich powtarza, ale są i nowe. Ech, a miałem nie oglądać.

Wszystkie do obejrzenia
TUTAJ
Dzięki wielkie!
To wszystko wygląda tak dobrze, że aż trudno sobie wyobrazić, by film zawiódł oczekiwania. Moim osobistym faworytem jest spot nr 5.
smagliczka
22.05.2007 22:53
Och, TAK. Muzyka z 5 spotu, a raczej chór, sprawił, że rozpłynęłam się całkowicie.
Zmiękły mi nogi i dobrze, że siedziałam.
Było całkiem wiele nowych scenek. Ale chyba Voldemort przemawiający do Harry'ego z lustra najbardziej utkwił mi w pamięci. Taki
Zakonowy smaczek.
Mam przeczucie oraz nadzieję (wciąż umacnianą tymi cudownymi trailerkami), że piąta część zyska miano najlepszej z dotychczasowych ekranizacji. Wszystko wygląda coraz bardziej obiecująco. I, dzięki Bogu, nie robiłam sobei żadnych postanowień, że nie będę oglądać, więc bez wyrzutów sumienia pochłaniam kolejne odsłony. O.

No i jak ja mam usiedzieć na tyłku do lipca?
owczarnia
22.05.2007 23:11
R E - W E - L A C - J A
Padłam.
Zeszłam.
Umarłam.
PrZeMeK Z.
22.05.2007 23:30
Nie wyobrażam sobie, co mogłoby zepsuć ten film. Dzięki Bogu, że 5. i 6. część dostał człowiek znający się na rzeczy.
Chór przepiękny.
owczarnia
22.05.2007 23:31
Poczekaj, poczekaj. W szóstce znów będzie stary scenarzysta...
A co, jak spaprze?...
PrZeMeK Z.
22.05.2007 23:38
Tfu, tfu, na psa urok. Żeby nie zapeszyć.
Fanka HP z Elbląga
23.05.2007 07:46
Zgadzam się z przedmówcami 5 reklamówka REWELACJA ! Chyba po raz 1 kupię saundtrack z Harry'ego...ta muzyka w tle wcisnęła mnie w fotel
ja zawsze go kupuję, więc nie ma się czym podniecać.
zdjęcia są super. polak wiedział co robi.
smagliczka
23.05.2007 12:19
A ja nigdy nie kupowałam

I chyba też pierwszy raz kupię.
A co do szóstki, to nie bądźmy pesymistami. Dlaczego miałałaby być spaprana? A tak w ogóle to już jest pewne na 100%, że scenariuszem zajmuje się Kloves?
Nie interesowałam się, szczerze mówiąc.
KLIK
Na 20 lipca to nie wygląda.
było juz o tym, o ile dobrze pamiętam.
z jednej strony
stopklatka za filwbem mówi 27 lipca...
...ale z drugiej:
imdb mówi 20 lipcamugglenet mówi 20 lipcaveritaserum mówi 20 lipca
...ale z drugiej:
imdb mówi 20 lipca
mugglenet mówi 20 lipca
veritaserum mówi 20 lipca
Oby! W końcu czemu miałabym nie ufać tym stronom bardziej od filmwebu, który strzela gafy? ^^
smagliczka
23.05.2007 15:35
Sprawa polskiej premiery poruszana była w tym temacie kilkakrotnie (przeze mnie też, przyznaję się bez bicia

). I Owca chyba niedługo wyjdzie z siebie.
PrZeMeK Z.
23.05.2007 18:18
Ja się nie mogę nadziwić, jak świetne rzeczy robią twórcy tego filmu, jednocześnie tak bardzo trzymając się książki. Zobaczcie, ile tam jest rzeczy żywcem wziętych z książki, które świetnie pasują i wyglądają równie dobrze: Voldemort otoczony przez wodę podczas pojedynku z Dumbledorem, Tonks robiąca śmieszne miny dla Ginny, przemówienie Umbridge, słowa Lucjusza Malfoya w Departamencie... Fascynujące. Jeśli dialogi i sceny napisane przez nich będą się sprawować równie dobrze (a wszystko wskazuje, że tak będzie), to jestem dobrej myśli.
QUOTE(emoticonka @ 23.05.2007 15:25)
KLIK
Na 20 lipca to nie wygląda.
było juz o tym, o ile dobrze pamiętam.
z jednej strony
stopklatka za filwbem mówi 27 lipca...
...ale z drugiej:
imdb mówi 20 lipcamugglenet mówi 20 lipcaveritaserum mówi 20 lipcaa oficjalny wb podaje 27 :]
owczarnia
23.05.2007 19:46
Wyjdę z siebie. Już teraz.
To strasznie kluczowe jest w tym roku. Nie chodzi o tydzień czekania. Chodzi o to czy zobaczę film przed kontaktem z siódmym tomem czy już po. I bardzo wolałbym przed, mimo wszystko.
owczarnia
24.05.2007 10:59
Ja też bym wolała przed, nie myśl sobie. Ale wyjdę z siebie, bo wałkowaliśmy to już do upadłego. I wiemy tyle samo, co przedtem - okaże się na początku lipca, jak kina będą łaskawie udzielać informacji na ten temat...
No przyznaję że i na mnie trailer numer 5 zrobił niejakie wrażenie. Muzyka faktycznie interesująca i ZAKOFANA jestem w uwodzicielsko-mrocznej narracji Lucjusza w tle.
I ten sfrustrowany Harry walący głową w mur ( niemal dosłownie).
Czy mi się wydaje, czy w scenie z Syriuszem za jego plecami faluje zasłona?
Z pozostałych najbardziej podoba mi się metamorfogująca się Tonks i rzecz jasna Snape ze swoim "Obviously"
ewamarchewa
25.05.2007 17:09
Piękna muzyka w 5. Chyba znów się zakochałam...
PrZeMeK Z.
27.05.2007 00:25
Jak podaje Mugglenet, "Harry Potter i Zakon Feniksa" będzie miał długość 138 minut, czyli 2 h 18 min. Jeśli czas ten obejmuje też napisy końcowe (ok. 10 minut), sam film trwa około 2h 8 min, co czyni go najkrótszym filmem serii. Dla porównania:
Kamień Filozoficzny - 152 min
Komnata Tajemnic - 161 min
Więzień Azkabanu - 141 min
Czara Ognia - 157 min
Zakon Feniksa - 138 min
Cóż... Dla mnie nie ma znaczenia kilka minut w tę lub w tamtą stronę, jeśli film jest dobry. A wierzę, że jest. ZF jest najdłuższą książką, ale też taką, z której ładnie można wiele rzeczy wyciąć.
smagliczka
27.05.2007 01:38
Zwłaszcza opisy można wyciąć, prawda?

A opisów w
Zakonie jest naprawdę dużo. Jak widać z fotek, pięknie zostały przełożone na scenografię - mam na myśli chociażby Ministerstwo Magii.
Mi również kilka czy kilkanaście minut nie robi różnicy. Wiemy przecież, co jest ważne.
A tak w ogóle, to długość zbliżona do
Więźnia
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę