Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
smagliczka
To było pytanie retoryczne. - to znaczy to jest odpowiedź dla Aylet.

A ty Przemku, niechże się powtórzę: gdzieżeś się uchował? (tylko mi nie mów, że we wiosce na Mazurach tongue.gif)
PrZeMeK Z.
We wiosce na Maz... Na Podlasiu.
Serio. Do kina 20 km, do teatru 30.

Edit: Przepraszamy, Owieczko. Tnij, jeśli wola.
smagliczka
Nie, no... Spoko, spoko. Jak tylko tak. wink2.gif
W sumie fajnie, że są jeszcze tak nienormanie normalni ludzie. O ile wiesz, co mam na myśli.
owczarnia
Ekhem...
smagliczka
Sorry. cheess.gif
Avadakedaver
ja się popłakałem na filmie tylko raz...
to był film "Wielki Biały Ninja"
Zeti
QUOTE(owczarnia @ 04.05.2007 22:22)
Nowe plakaty w całej okazałości:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

*

Najlepsze plakaty wg. mnie to
1. Syriusz z Bellą
2. Umbridge i Albus
3. Luna i kto tam w tej jej kulce siedzi.
ewamarchewa
Syriusz z Bellą The Best!
harolcia
Luna i ktoś tam...boskie:)
no i Albus oczywiście - super
Zeti
Wie ktoś może kto jest na plakacie z Luną?
PrZeMeK Z.
Śmierciożerca.
Zeti
Na to to i ja wpadłem. A nazwisko?
PrZeMeK Z.
Brzęczyszczykiewicz.

A co to za różnica?

Czy tylko mi te kule w rogach plakatów kojarzą się z Pokemonami? cheess.gif
Zeti
A mi z kulami z przepowiedniami.

Oj niedawno znalazłem mój album z nalepkami z pokemonami. Kiedyś to normalnie mania zbierania takich nalepek była, jak byłem w drugiej klasie podstawówki.
LilienSnape
jaaa. no ekstra. a ja do dzisiaj gram w pokemony na przerwach. super nie.

no moze Przemku troche XD. w sumie Voldemort ma cos z bulbazaura czy jak tam to sie pisze XP
Zeti
Nowe plakaty z książeczki z plakatami:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Albus

Luna

Ginny

PrZeMeK Z.
Troszeczkę forum rozwalasz tak wielkimi zdjęciami. Sugerowałbym danie zamiast nich linków.

A poza tym, testrale mogłyby być fajniejsze.
harolcia
jakoś te testrale straszne... wychudzone cheess.gif nic, tyko skóra i kości...
a poza tym to centaur mi się jakoś tak nie za bardzo podoba... chyba nie to ujęcie XD
Zeti
No testrale ochydnie wyglądają. Centaury też. Zupełnie inaczej ej sobie wymarzyłem. Takie bardziej jak końskie szkielety te testrale powinny być. i czarne jak najbardziej.
A centaur przypomina mi trytona.
Katon
Czy zawsze wszystko musi być czarne, żeby było fajne?
Zeti
Ciemny brąz granat i szarość też mogą być. Do testrala pasują mi tylko ciemne kolory.
Katon
A mi kościstość i szkieletowość kojarzą się z pewnym prześwitywaniem i tonacjami jasnych szarości burości. Bardzo fajny testral.
PrZeMeK Z.
Jak dla mnie ma łeb zbyt mało koński. I grzywa mogłaby być widoczna, a nie symboliczna. Ale okeiii.
Z tym, że one w książce były czarne i tak je sobie zawsze wyobrażałem.
harolcia
ja zawsze myślałam, że ona mają coś więcej jaszczurzego, tzn mają którsze i bardziej ugięte nogi , no i łeb jakiś taki dłuższy...

ale widocznie wyglądaja inaczej
Fanka HP z Elbląga
mnie te testrale kompltenie nie pasują...totalna porażka...
Katon
Miłośnicy wieśniackiego kanonu wyobrażeń stanowią silny front jak widzę =D
Zeti
Ale dlaczego wieśniackiego. w książce stoi, że ma być czarny. na ine jakiś bury.
PrZeMeK Z.

Zaraz dostaniesz po głowie jakąś ciętą ripostą. Niech pomyślę...

Sam jesteś kanon!

Zresztą, co ja się burzę, wieśniak jestem. cheess.gif
Katarn90
QUOTE(Katon @ 05.05.2007 19:33)
*

nie cierpię jak ktoś uważa za gorszych tych, którzy się z nim nie zgadzają. Testral dla mnie fajny, ale miał być czarny więc Katonie szanowny nie pitol tu o jakiejś przeźroczystości brązowej czy co to tam było smile.gif
Katon
Nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to, że jakiś pan bierze ciężkie pieniądze, żeby testral był fajny. Jest zapewne plastykiem i zapewne czytał opis, ale nie jest mu poddańczo wierny. Naszym świętym prawem jest oceniać jego pracę, ale wkurza mnie takie jakieś jawiemlepiejstwo, byle było czarnie mroczno i identycznie jak w książce. A jak coś nie jest czarne to nie ma klimatu. Więcej zaufania dla fachowców =D
owczarnia
To raz. A dwa to to, że co innego opis książkowy, a co innego obraz filmowy. To, co dobrze się czyta (w sensie działa na wyobraźnię), niekoniecznie dobrze wygląda w kinie. I vice versa. Z tego co mi wiadomo, Rowling ma pełną kontrolę nad tym, co tworzą efekciarze. Jeśli więc takie testrale poszły, to znaczy że ona musiała to zaakceptować. Cuarona chwaliła tak, że aż się facet rumienił, a trudno powiedzieć, żeby wszystko w Więźniu idealnie odpowiadało opisom książkowym. Wręcz odwrotnie, śmiem twierdzić - możliwie dużo było tam autorskiej wizji reżysera, oczywiście z Rowling konsultowanej. To się nazywa: dobra adaptacja smile.gif.
PrZeMeK Z.
Oczywiście, macie rację. Nie wiem jak inni, ale dla mnie po prostu takie całkiem czarne, bardziej koniowate testrale silnie oddziaływały na wyobraźnię, wykorzystywałem je też w moim fanfiku i być może z tego względu przywiązałem się do ich książkowego wyobrażnia. Co nie znaczy, że zamierzam narzekać na film z powodu tych filmowych, bo są w sumie fajne. Zresztą, testrale to tylko drobny szczegół tego filmu.
Więcej zaufania dla fachowców =D

Do tych samych, na których absurdalne wizje Azkabanu tak narzekaliście kilkanaście stron wcześniej? cheess.gif
(Nie mogłem się powstrzymać).
A w ogóle to o ile się nie mylę, w zwiastunie widać Azkaban już normalnie, jako wyspę na morzu, a nie na skraju wodospadu. Ktoś poszedł po rozum do głowy?
Zeti
No przekonaliście mnie do tych testrali. Noże to tylko w tym ujęciu, są takie?
Katon
Hmmm. Nie chciałbym wywlekać spraw sprzed wieków i do tego być średnio miłym, ale nazwałbym to co macie odmianą Hitoizmu. Hito swego czasu nie mógł pojąć czemu uważamy z Owczarnią stado łososi za niesowicie porywającego i pięknego patronusa, zaś smoka za wiochę wcieloną. Ot co.
kObra.
Mnie się testrale bardzo podobają.
Centaur by mógł mieć bardziej ludzką twarz.
Strasznie podoba mi się też scena Luny i jej patronusa ^^
Zeti
Katon, chyba rozumiem, co masz an myśli.
PrZeMeK Z.
Hmmm. Nie chciałbym wywlekać spraw sprzed wieków i do tego być średnio miłym, ale nazwałbym to co macie odmianą Hitoizmu. Hito swego czasu nie mógł pojąć czemu uważamy z Owczarnią stado łososi za niesowicie porywającego i pięknego patronusa, zaś smoka za wiochę wcieloną. Ot co.

Czy ja wiem... Też uważam, że stado łososi byłoby piękniejszym patronusem niż smok, ale nie w tym rzecz. Akurat w wypadku testrali nie o umiłowanie kiczu chodzi, bo to tak, jakbyś stwierdził, że Rowling przedstawiła je kiczowato. smile.gif Zresztą, może i to zrobiła. Jestem po prostu nie do końca zadowolony z wyglądu tych konkretnych testrali.
owczarnia
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 06.05.2007 12:09)
Więcej zaufania dla fachowców =D

Do tych samych, na których absurdalne wizje Azkabanu tak narzekaliście kilkanaście stron wcześniej? cheess.gif
(Nie mogłem się powstrzymać).

Dobreee cheess.gif! Rzeczywiście, tu nas masz kiss.gif.

Ale tak czy inaczej, ja tam zawsze widziałam testrale jako szkielety powleczone skórą, niekoniecznie akurat czarną. No i te skrzydła zawsze myślałam (naprawdę) że mają właśnie takie półprzezroczyste. Coś jak skóro-błona.
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 06.05.2007 12:09)
A w ogóle to o ile się nie mylę, w zwiastunie widać Azkaban już normalnie, jako wyspę na morzu, a nie na skraju wodospadu. Ktoś poszedł po rozum do głowy?
*

Też mi się tak wydaje. Przy czym mogliśmy od początku czepiać się bezpodstawnie, bo może
a) to nie wodospad był, tylko spiętrzona fala?...
b) zdjęcie pochodziło z fazy produkcji i efekty specjalne jeszcze nie odwaliły swojej roboty?
ewamarchewa
Straszne są testrale. Takie... nietestralowate smile.gif
owczarnia
Grawp.

user posted image

harolcia
O! To mi się podoba smile.gif Nawet bardzo...
ewamarchewa
A mi Grawp również ne pasuje. Inaczej go sobie wyobrażałam. Będę się buntować! biggrin.gif
PrZeMeK Z.
Ewomarchewo, bez przesady. Każdy wyobrażał go sobie na swój sposób. Twoje wyobrażenie nie jest żadnym obowiązującym.

Całkiem fajny Graup (trzymajmy się może polskiej pisowni). Do roli się nada.

Swoją drogą, aktorzy w potterowych filmach pewnie częściej widują błękitny ekran i światełko udające jakąś istotę niż dekoracje i krajobrazy. smile.gif
Aylet
przykro mi, graup mi sie nie podoba. wygląda jak mój nauczyciel od matmy.
Zeti
Graup niezły. Przypomina Shreka.
Aylet
pft.. Oo
owczarnia
Takie tam sobie małe zdjątko, ale ładne i chyba nie było jeszcze:

user posted image

Zeti
Fajne rzeczywiście.
Czy Neville zawsze musi się tak ubierać?
owczarnia
Weasleyowie, najprawdopodobniej w gabinecie u Dumbledore'a, po ataku na pana Weasleya
user posted image
Zeti
widziałem już to gdzieś. Najprawdopodobniej na DT

Zrobiłem sobie fryzurkę a la Harry z piątego filmu.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.