Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: W Co Najczęściej Gracie Na Kompie?
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Hito
GrimmY>>jakieś konkrety co do wymagań i daty premiery? (pytam, bo jako fan Far Cry'a jestem zainteresowany Crysisem)

Owczarnia>>tak, Kakashi to ten z zasłoniętym okiem. Itachi też nie jest zły.

Matoos>>ale anime ma ładniejszy design (wygląd) i świetną muzykę.
Za to reszta... oj, kiepsko. Łapię się na tym, że kibicuje Akatsuki, zamiast głównym bohaterom.

Przemek>>hah, moja ciocia bije wszelkie możliwe rekordy w Kulkach i tym podobnych smile.gif
matoos
Hito, bzdura imho. Gościowi który komponował muzykę do Naruto powinno się obciąć ręce, takiego szitnego JPopu dawno nie słyszałem. Jeśli chodzi o design postaci to ja jestem zdania że dowolna manga ma lepszy design niż dowolne anime. Po prostu przy animacji nie ma szans na taką ilość szczegółów jak przy pojedynczych obrazkach.

Dlatego ja mało anime oglądam, za to czytam mangi.

Robi się offtop tak w ogóle. Może wrócimy do tematu?

Skończyliśmy zdaje się na tym że MMORPG są zue wink2.gif
GrimmY
QUOTE(Hito @ 09.08.2007 12:05)
GrimmY>>jakieś konkrety co do wymagań i daty premiery? (pytam, bo jako fan Far Cry'a jestem zainteresowany Crysisem)
*

tym razem jest to 16 listopada. a poza tym czytałem o wersji na dx9 i dx10, co moim zdaniem jest trochę dziwne, bo pierwotnie miał być to hit na dx10 (halo 2 zresztą też, ale crackerzy już go uruchomili na XP ;d). kolejna 'niespodzianka' - gra ma zapewniać jakieś 10h grania (oczywiście w trybie single) co jest moim zdaniem pomyłką jakąś okrutną jest.
no ale teraz do sedna postu: w internecie natrafiłem na wymagania systemowe jakie przedstawił serwis dailytech. nie podano jedynie czy jest to specyfikacja pozwalająca na uruchomienie menu, zapewniająca rozgrywkę w max. detalach czy jedynie komputer, który będzie pozwalał na jako-tako płynną rozgrywkę (strzelam, że to trzecie). a posiadać trzeba tylko procek koniecznie dwurdzeniowy, kartę graficzną 7800gtx lub radeon X1800xt i 1,5gb pamięci. wywnioskować można, że jest to specyfikacja dla windy xp , gdyż w przypadku visty zostaje jakieś 512mb na grę, a to na pewno nie wystarczy. pora rozbić skarbonkę.
owczarnia
No dobra. Pewnie się okropnie narażę, trudno. Oglądałam z Kubą parę odcinków Naruto jako kochająca mama, i wymiękłam. "Cieniste jutsu drzew"* znalazło mnie na podłodze w spazmach, bardzo przepraszam jeśli kogoś uraziłam czekolada.gif...

*Cieniste Klon Jutsu, jak się właśnie dowiedziałam od zgorszonego dziecka. Upieram się, że Klony to właśnie drzewa przecież są, ale on twierdzi że nie i energicznie puka się w czoło.
matoos
To on to po polsku ogląda? A to w takim razie totalna poracha. Gwarantuję ci że po angielsku i z zostawionymi japońskimi nazwami technik prezentuje się to o połowę mniej głupio wink2.gif
Hito
Owczarnia>>Kage Bunshin no Jutsu brzmi zdecydowanie lepiej. W oryginalnym japońskim człowiek nie rozumie nazw i jest wtedy zdecydowanie lepiej :]

Matoos>>ok, temat możemy zostawić, ale - bzdura, imho. No, w większości.

GrimmY>>dzięki za informacje. Szkoda, że premiera opóźniona, za to bardzo dobrze, iż wypuszczą wersję na DX9 - nie mam ochoty instalować Visty tylko do dwóch (z Bioshockiem) gier.
Wymagania. Na szczęście nie jest tak źle, bałem się, że napiszesz coś w stylu ,,do płynnego grania nawet GeForce 8800 GTS i Core 2 Duo" smile.gif Mam tylko nadzieję, że wersja na DX9 będzie wyglądała tak, jak trailery. Coś pięknego.
Avadakedaver
QUOTE(owczarnia @ 09.08.2007 18:16)
No dobra. Pewnie się okropnie narażę, trudno. Oglądałam z Kubą parę odcinków Naruto
*

we bo pora...

(weź bo poracha)
matoos
QUOTE(Hito @ 09.08.2007 23:12)
dzięki za informacje. Szkoda, że premiera opóźniona, za to bardzo dobrze, iż wypuszczą wersję na DX9 - nie mam ochoty instalować Visty tylko do dwóch (z Bioshockiem) gier.
Wymagania. Na szczęście nie jest tak źle, bałem się, że napiszesz coś w stylu ,,do płynnego grania nawet GeForce 8800 GTS i Core 2 Duo" smile.gif  Mam tylko nadzieję, że wersja na DX9 będzie wyglądała tak, jak trailery. Coś pięknego.
*

Ale przecież Crysis nie był robiony pod dx10 - wszystkie filmiki jakie widzicie w necie są z wersji DX9, poza tymi z ostatniego E3. Ludzie szybko zapominają. Crysis był jednym z głównych szczegółów, którymi ludzie wymachiwali microsoftowi przed nosem krzycząc: Po co nam DX10!? I tak samo jak Bioshock, DX10 jest w nim opcją, która nieco ulepszy grafikę ale bez przesady. Stanowczo nie warto dla tego instalować Visty.

Inna sprawa że teraz już Vista działa całkiem spoko, gdyby jeszcze tylko NVidia wyjęła łeb z d*** i wypuściła normalne sterowniki, byłoby fajnie.

I nie gadajcie o zużywaniu ramu przez Vistę, bo to że zużywa dużo jest bardzo dobre. W idealnej wersji system operacyjny powinien wykorzystywać 100% ramu kiedy jest idle.
Hito
Cieszy mnie to niezmiernie. Żeby tylko jeszcze okazało się, że naprawdę wymagania podane przez Grimmy'ego wystarczą do płynnego grania na wysokim detalach.
Aha - za to fakt 10 godzinnego grania już wcale mnie nie cieszy. Ostatnio coraz krótsze te gry robią, chyba za dużo pary idzie w gwizdek (znaczy: grafikę).

Visty nie zamierzam instalować, póki nie będzie mi to nieodzowne. Czyli, na szczęście, jeszcze długo.
Co do RAMu - widziałem Vistę odpaloną na 512 Megach, ponoć chodzi szybko.
Child
10 godzin na ukonczenie gry... Taaak, niech zyja sieciowki i MMO!
Avadakedaver
a my dzisiaj graliśmy w chinczyka i używaliśmy tekstów z lineage'a.

"panie Boże ześlij mi dasha" (modły o wykulniejcie 6)
"ten zapiedala na full buffach" (kiedy ma 2 6 pod rząd, około)
" PK in Dion/Gludio/Giran/Aden" (zbicie cudzego pionka. różne nazwy miast mówiło się zależnie od tego, jak daleko był pionek)
"ktoś mi wrzucił sleepa" (kiedy nie mógł trafić 6 żeby wyciągnąć pionka na plansze)
"ktoś mi wrzucił slowa" (kiedy kostką się śwignie 1-2 )

ehhhh
GrimmY
QUOTE(Child @ 10.08.2007 23:58)
10 godzin na ukonczenie gry... Taaak, niech zyja sieciowki i MMO!
*

pobiegajmy sobie w kółko i nabijmy nowy poziom ;>
a tak btw: crysis ma opcje multiplay.
Child
Aleś uprościł ;p
dementorek
http://arkadia.rpg.pl
Quizer
http://wow-europe.com

Gusrimek
Child
For the Horde! ;CCC

niezły, niezły. irytuje mnie tylko to, ze palek na globie sluzy tylko do leczenia [;
Quizer
lol, z palla można zrobić i healera i tanka i DPSa
ja teraz itemki na leczenie mam bo w holy idę wink2.gif
owczarnia
Najnowsze wieści z frontu, czyli odcinek 5167253725 serialu "Owca Dom": Młody przyjechał i zaraz od progu zakomunikował mi, że za dwa dni wraca.

Sam, z własnej woli.

Do babci.

"Kim jesteś i co zrobiłeś z moim synem?!?" pytam. A on mi na to nonszalancko: "namówili mnie". "Kto?". "Aaaa, wiesz, Maciek i dziewczyny...". I poszedł do siebie.

Zeszłam.

HURRAAAAA!!!

cheess.gif.

W związku z tym, żeby się wykazać jaka to ze mnie dobra i kochająca mamusia, obiecałam że się dowiem co za piosenka posłużyła jako tło do tego filmiku. Podoba mu się i mi jęczy, a ja nie mam bladego pojęcia sad.gif.
PrZeMeK Z.
Gratuluję z całego serca, Owieczko! smile.gif
Aż zazdroszczę Twojemu młodemu takiej rodziny.

Z piosenką niestety nie pomogę, bo nie znam.
Child
Phantom Planet - Big Brat Studio

Use teh Google
owczarnia
Zjusowałam. Ale co miałam wpisać, "ymc ymc ymc" cheess.gif?

Dzięki zelka1.gif.
Avadakedaver
dzieciok wie co dobre smile.gif
Child
tekst trzeba było wpisać tongue.gif

najwet fajnie te walki wyglądają... ale nie takie rzeczy w WoWie widziałem
owczarnia
Do tekstu nie dotrwałam cheess.gif.
Avadakedaver
powiem tak: jeśli chcesz sie wkrecic w lineage'a, to bez niczjej bezposredniej pomocy bedzie bardzo, bardzo ciezko
owczarnia
Nie chcę się wkręcić w Lineage'a, kompletnie mnie to nie bierze, pomimo naprawdę sporych wysiłków Kuby.

Nie dotrwałam do słów ze względu na piosenkę, która w pierwszym kontakcie wydała mi się straszliwą rąbanką, ale po drugim odsłuchaniu stwierdzam, że muszę zwrócić jej honor - nie jest taka zła. Zdecydowanie nie jest zła.
GrimmY
kilka mmorpg'ów już w życiu zbeształem, dzisiaj czas na kolejny ;)
próbowałem przez ostatnie półtora tygodnia grać w ragnarok online, nie powiem - nawet fajne, ale szybko dosyć mi się znudziło z powodu małych, ale systematycznie irytujących pierdół. mangowy klimat może być fajny, ale chyba nie na dłuższą metę - ma swoje 'smaczki' np. słodkie potworki, na pierwszy rzut oka aż proszące się o molestowanie, a robiące po klika tys. damage'u i tym podobne klimaty. skille w przypadku pvp jakoś mało wyważone, a i dużej mierze gra obraca się na 'wykręcaniu' leveli, itemy (choć jest ich od groma) to wydają mi się sprawą mocno drugo/trzeciorzędną.
od jutra zabieram się za muonline, gra ktoś?
Child
Mu? Słyszałem, że to taka troche lepsza Tibia xD

Ale od maniaka WoW, wiec bierzmy na to poprawkę
GrimmY
Prywatne WWW to także dzienniki lub czasopisma

Właściciele stron internetowych, także prywatnych, muszą je zarejestrować, jeśli nie chcą być ścigani przez prokuraturę. To efekt ostatniego postanowienia Sądu Najwyższego - donosi "Rzeczpospolita".

O kłopotach wynikających z niedostosowanej do dzisiejszych realiów definicji prasy, dziennika i czasopisma wiadomo od dawna. Niedawno problem nabrał jednak nowego wymiaru. Przepisy doczekały się bowiem interpretacji Sądu Najwyższego. Z postanowienia wydanego 26 lipca wynika (sygn. akt IV KK 174/07), że nie ma znaczenia, czy strona internetowa opisuje działania władzy, czy też hobbysta doradza na niej, jak założyć swoje pierwsze akwarium. Jeśli strona jest aktualizowana częściej niż raz w tygodniu, powinna zostać zarejestrowana jako dziennik. Jeśli rzadziej, ale przynajmniej raz w roku - jako czasopismo.
Uzasadnienie tego precedensowego postanowienia jest już napisane, ale brakuje podpisów wszystkich sędziów. Jak się dowiedziała "Rz" w SN, można się z nim będzie zapoznać po 10 września.

W praktyce oznacza to, że większość polskich stron internetowych działa nielegalnie. Tylko duże serwisy o charakterze stricte dziennikarskim rejestrują się w sądzie. Zapaleńcy, którzy piszą w siecidla własnej satysfakcji, po to, aby się podzielić swoimi spostrzeżeniami, nie zawracają sobie tym głowy.

Za wydawanie dziennika lub czasopisma bez rejestracji grozi grzywna, a nawet ograniczenie wolności. Co ważniejsze jednak, osoba prowadząca stronę w Internecie jest de facto redaktorem naczelnym z wszystkimi wynikającymi z tego obowiązkami, m.in. obowiązkiem publikowania sprostowań i odpowiedzialnością za teksty, w tym wpisy internautów.

O tym, jakie będą konsekwencje postanowienia, zdecydują prokuratura i policja, gdyż to one będą decydować o ewentualnym ściganiu autorów stron WWW.
żródło

Strony internetowe do rejestracji

Właściciele stron internetowych muszą je zarejestrować, jeśli nie chcą być ścigani przez prokuraturę. To efekt ostatniego postanowienia Sądu Najwyższego

Prokuratorzy coraz chętniej ścigają autorów stron internetowych za to, że nie zarejestrowali ich w sądzie jako dziennik lub czasopismo. Przekonał się o tym m.in. Leszek Szymczak, prowadzący serwis GazetaBytowska.pl, który został oskarżony o prowadzenie serwisu bez rejestracji. Organy ścigania zajęły się nim, ponieważ nie usunął z forum komentarzy internautów na temat komornika, o którym program wyemitowała TVN.

Szymczak czeka na wynik apelacji. W pierwszej instancji sąd w Słupsku co prawda umorzył postępowanie ze względu na niską szkodliwość społeczną czynu, ale jednocześnie uznał, że oskarżony rzeczywiście złamał prawo, gdyż nie zarejestrował swej strony. To samo dotknęło wydawców serwisu "Szycie po przemysku". Co ciekawe, oni próbowali zarejestrować serwis, ale sąd im odmówił. A później prokuratura zaczęła ich ścigać za... brak rejestracji.

Ta sprawa doczekała się niedawno postanowienia Sądu Najwyższego. Może ono wstrząsnąć polskim Internetem. Wprawdzie sąd oddalił kasację prokuratury, gdyż uznał, że skoro wydawcom odmówiono zarejestrowania tytułu, to nie można ich teraz za to karać. Z drugiej strony doszedł do wniosku, że strony WWW muszą być rejestrowane tak samo jak czasopisma papierowe.

Co istotniejsze, dotyczy to zarówno profesjonalnych portali informacyjnych, jak i np. amatorskich stron ze zdjęciami rodzinnymi. - Zgodnie z prawem prasowym treść nie ma znaczenia do uznania publikacji za prasę - tłumaczy "Rzeczpospolitej" sędzia SN Jacek Sobczak, który był sprawozdawcą w opisanej sprawie. W praktyce oznacza to, że jeśli strona jest aktualizowana częściej niż raz w tygodniu, powinna zostać zarejestrowana jako dziennik. Jeśli rzadziej, ale przynajmniej raz w roku - jako czasopismo. Autorowi strony za brak rejestracji grozi grzywna, a nawet kara ograniczenia wolności.
źródło

już widzę kolejki onetowych bloggerów do sądu najwyższego.
a tak na poważnie już dawno takiego bullshitu. do przodu polsko.
em
livejournal to zagraniczny serwis (i serwer), prawda? w takim razie pocałujcie mnie gdzieś.
owczarnia
O, to, to. Poza tym my nie jesteśmy właścicielkami, moja droga, a tylko sobie korzystamy cheess.gif.
em
otoż to, otóż to kiss.gif
Quizer
A ja teraz w Adobe Photoshop pocinam ;P
GrimmY
QUOTE(Quizer @ 04.09.2007 12:57)
A ja teraz w Adobe Photoshop pocinam ;P
*

cs3? powinni tego zabronić :>
dementorek
cs3 tongue.gif
gimp lepszy tongue.gif

arkadia.rpg.pl
Eva
Ciekawe skad wiedzialam ;p Ty juz Franiu jestes pewnie na tej arce wielka szycha nie? Musze zaczac znow grac. Bedzie od kogo kase pozyczac :p
matoos
QUOTE(dementorek @ 08.09.2007 23:02)
gimp lepszy tongue.gif
*

++
bodzio95
ja grałem w nfs most wanted i underground 2 oraz w mafię i heroes of Might and Maigc 3,4,2
hazel
QUOTE(dementorek @ 08.09.2007 22:02)
gimp lepszy tongue.gif
*

Czy ja wiem... Nigdy nie byłam w stanie pojąc obsługi, za dużo ma dziwnych opcji. Ale to może kwestia tego, że od dobrych kilku lat używam photoshopa 8.0 ( i open canvas - jak to kiedyś ktoś ładnie powiedział - painta w wersji pro) i nigdy nie potrzebowałam niczego innego. A, miałam kiedyś testową wersję Corela, ale 30 dni minęło zanim zdażyłam się z nim bliżej zaznajomić smile.gif
Atina
Never pochłonął mnie bez reszty... na zmianę jedynka z dwójka.
PrZeMeK Z.
Uch, Silent Hill 2 mi się przypomniał. W życiu się tak nie bałem jak tam i była to jedyna gra, w której CIESZYŁEM SIĘ na widok potworów. Jak się pojawiły, przestawało być tak strasznie.
Hermiona1900
Hmm...ja tak naprawde dużo nie gram - gdy zasiadma do komputera, siedzę na okrągło w necie. Gra, która wciągała mnie do reszty - Simsy (tyle jest tych części, że nie chce mi sie wymieniac, ale dużo ich było...)
dementorek
QUOTE(hazel @ 12.09.2007 22:43)
QUOTE(dementorek @ 08.09.2007 22:02)
gimp lepszy tongue.gif
*

Czy ja wiem... Nigdy nie byłam w stanie pojąc obsługi, za dużo ma dziwnych opcji. Ale to może kwestia tego, że od dobrych kilku lat używam photoshopa 8.0 ( i open canvas - jak to kiedyś ktoś ładnie powiedział - painta w wersji pro) i nigdy nie potrzebowałam niczego innego. A, miałam kiedyś testową wersję Corela, ale 30 dni minęło zanim zdażyłam się z nim bliżej zaznajomić smile.gif
*

dziwna jestes, jesli gimp jest dla Ciebie bardziej skomplikowany od photoshopa wink2.gif matoos wie co jest jedyne i sluszne biggrin.gif

http://arkadia.rpg.pl (!)
Miranda
QUOTE(dementorek @ 29.09.2007 17:40)

!!
MisieK
Moja postać, taka zaniedbana. tylko 32 lvl warlocka. i jeszcze mnie za brak aktywnosci wywalili z gildii
Rysiek_Kowal
a na jakim sewerze grasz?
MisieK
mmwows
GrimmY
wolf quest - coś dla fanów mmorpg, których na forum emgicznym nie brakuje;)
i came.
Quizer
Crysis MP Beta =D

No i do kara w WoWie chodzić zaczynam ;))
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.