BlackOmen
02.05.2006 13:53
Mwahahaha Silent Hill 2jka mnie niezle wciagnela juz od prawie tygodnia miazdaca gra;] dawno sei tak nie schizowalem. Ciekawi mnei czy sa jeszcze jakies gierki ktore sa tak samo klimatyczne jak SH. Krajst czemu dopiero sie wzialem za ten kultowy tytul.
Avadakedaver
02.05.2006 14:13
Resident Evil, Dino Crisis, ale one są raczej na playstatinon - no i stare w cholerę.
QUOTE(BlackOmen @ 02.05.2006 12:53)
Mwahahaha Silent Hill 2jka mnie niezle wciagnela juz od prawie tygodnia miazdaca gra;] dawno sei tak nie schizowalem. Ciekawi mnei czy sa jeszcze jakies gierki ktore sa tak samo klimatyczne jak SH. Krajst czemu dopiero sie wzialem za ten kultowy tytul.
tak w ogóle to polecam reszte silent hillów;) nie wiem przy którym się najbardziej bałem (grałem we wszystkie części), ale chyba przy pierwszym, trzeci był straszny tylko w kilku momentach, czwarta też bardzo dobra, ale dla mnie to przede wszystkim urywała nogi przy samej pupie już od samej muzyki (mam gdzieś soundtracka). poza tym to chyba resident evil 2 - ogólnie cała seria jakoś dla mnie się już wyczerpała, ale drugiej części nie zapomnę nigdy. w całej grze może i było tylko kilka fragmentów kiedy stfur wypadał na ciebie dosłownie niewiadomo skąd, ale było to zrobione tak, że do dzisiaj mam ciary. ze starszych na pewno clive barkers undying, niewiele znam osób które w ogóle o tej grze słyszały, a to chyba jeden ze straszniejszych fps'ow. nie piszę o alien vs. predator (oczywiście o epizod marines) bo zakładam z góry, że w to grałeś ;>
Ściągnąłem Steama, założyłem konto i gram w Counter Strike'a 1.6 . Strasznie wciągnęło i nie ciupam w tej chwili w nic innego.
Avadakedaver
11.05.2006 21:26
a ja ciupam w "fallout tactics".
again.
wrocilem do WoW'a. jest ktos chetny sie dolaczyc? :)
dwoch kumpli z roku odpadlo przez ta gre.
dziekuje, postoje :>
aktualnie mecze klasyka Transport Tycoon Deluxe w wersj open. ech juz nie robia takich gier.
QUOTE(Child @ 11.05.2006 22:23)
wrocilem do WoW'a. jest ktos chetny sie dolaczyc?

sie nie przyznawaj nawet bo Cie wysmieje. WoW to goowno, Arkadia rlz, dem zbanuj go ;p z MMORPG to jedyny porzadny to GW ( bo polowa zawodowcow z arki w to gra ;] )
niewidzialne sciany rulz. samotne smiganie po mapie rox. i-need-town-to-do-anything miazdzy.
ale grafike ma lepsza ;]
niewidzialne sciany rulz. samotne smiganie po mapie rox. i-need-town-to-do-anything miazdzy.
ale grafike ma lepsza ;]
yy GW chyba jednak lepsza od WoWa grafe ma =p
caly czas przeciez mowie o gw ;P
Czasem sobie jeszcze pogram w Icewind Dale II, Heroes Of Might And Magic IV, ale już niedługo w moje ręce trafi V

. No i moja ukochana gra... Dungeon Keeper II! Szkoda tylko, że na DKIII tak długo trzeba czekać, a i tak nie wiadomo czy wyjdzie. Niby w 2000, Bullfrog już zaczynał pracę nad kolejną częścią DK, ale coś im marnie szło, skoro przez 6 lat nic nie wymyślili ;/. Poza tym, czasem w Diablo II pogram i zastanawiam się nad Prince of Persia The Two Thrones. Ale generalnie, to bardzo rzadko w ogóle w coś teraz gram... ciekawe dlaczego

.
Knight Online. Gierka bardzo wciąga i tak naprawdę daje podobną frajdę jak WoW czy GW choć oczywiście ma gorszą grafikę.
ee a Knight , MU itp to nie przypadkiem nawalanie non stop stworkow dla expa? =p ( od czasu do czasu jakis quest polegajacy na zabiciu kogos ;p )
No taka sieka jak w Diablo ;> Dlatego takie fajne, a questy w knightcie są dość rozbudowanie w porównaniu np. do MU czy Lineage'a ;P
a w ktorym mmorpg-u nie ma 90% hack'n'slash?
[nie odpowiadac arkadia, nalogowcy ;P]
w GW? ;p przynajmniej w gildii gdzie 90% graczy to gracze z arki ;p no a arka zawodowcow to 99,9 % hack & slasha w sumie

:P
HOMM V ;> Śliczne. Na low detail levelu jest śliczna. Lekko tnie, ale miodzio. Oblivion zapewne nie odpali, a Heroesy to mocna alternatywa. Narazie więc sobie odpuszczę TES-a IV i zajmę się klasyką. Wielki powrót. Grał już ktoś?
Avadakedaver
06.06.2006 14:36
Czajld grał.
A ja poszukuję bezustannie.
Pireneja
06.06.2006 16:31
Kocham wszytskiego rodzaju RPG . Ostatnio gram w Gothic 2 i Świątynie Pierwotnego Zła . Pierwsza fajna , ale Świątynia odradzam .
Czasmi lubie też zagrać w gry karciane i strategie .
Hirosow V jeszcze nie mialem przyjemnosci poznac. A zanim zagram w Obliviona musze ram-u dorzucic [;
Crysis mi zalatwcie
Mi na Radeonie 9200 TES IV na bank nie pójdzie, procka mam dobrego i ramu nie brak. Kurka, a specjalnie dla Obliviona nie chce mi się karty zmieniać ;] No ale teraz wróciłem znowu do World Cupa 2k6, wczuwam się w klimat mundialu.
Ja nie wiem co wszyscy chcą od tego obliviona, u mnie na radku 9600 chodzi miodzio... 512 ramu mam w dodatku...
matoos a procek? bo z tego co podales to mamy taki sam konfig ;)
Właśnie przerabiam The Longest Journey i mnie krew zalała.
Przeszłam ponad połowę i zrobiłam coś czego nie mogę cofnąć, więc muszę zaczynać od początku.
Tylko spokojnie...
p4 2,8 - wprawdzie gram w 640-480 ale detale mam na high - wygląda zajebiście.
Atina, w the longest journey z tego co wiem nie ma takich miejsc które uniemożliwiłyby ci przejście gry... Chyba że mówisz o tej nowej
Mroczny Wiatr
07.06.2006 11:44
ostatnio zakupiłem warhammera dawn of war (gold edition), powiem że na poczatku grało sie całkiem całkiem ale teraz troche od tego tytułu odpoczywam (strasznie szybko mi sie przejadł)
Matoos, okazało się, że jednak jest wyjście awaryjne :]
Tzn. siedziałam juz godzinę i nie mogłam się ruszyć dalej, więc wiedziona szatańską pokusą zajrzałam do solucji skąd się dowiedziałam co powinnam była zrobić.
Niestety wcześniej zrobiłam coś czego nie można odkręcić.
Posiedziałam jednak jeszcze dłużej i znalazłam inne wyjście ^^
Wniosek:
I przykazanie - nie zaglądaj do solucji graczu (bo Ci sie to na nerwach odbije :P)
hyh w Gothica 2 grac troche zaczalem i szczerze powiedziawszy dawno bardziej niedociagnietej gry nie widzialem ;p najpierw zabilem goscia w porcie ktory mnie jednym ciosem zabijal piesciami bo co chwila wstawalem a mu hp nie roslo

potem gosc ktory mnie na farme zaprowadzic mial spadl gdzies w przepasc walczac ze stworkiem a potem w karczmie jakiejs zaczynajac rozmowe i klikajac jakis klawisz gra zatrzymala sie w momencie w ktorej powinna byc jakas wypowiedz i koniec , wszystko robic moglem oprocz wyjscia z trybu rozmowy i wylaczenia gry albo wczytania zapisanego stanu

a to wszystko po 1 godzine gry ;P
Mroczny Wiatr
07.06.2006 14:19

a ja sie zastanawiałem czy go teraz nie kupić hhmmm ---> nie kupie
nie no gra spoko ogolnie tylko ja mam zawsze sklonnosci do czepiania sie
Mroczny Wiatr
07.06.2006 15:34

a i dobrze ze sie czepiasz.
planuje teraz po drobnym remoncie skrzynki kupić sobie jakiegoś rpga czy cosik innego co by mi zajęło troche czasu i coś mi się widzi że poczekam na polską wersję Elder Scrolls IV: Oblivion
Child, Black, Grimm... pomocy!;>
Ściągnąć chce sobie BG1 PL a tu kutfa, co torrent to albo nie działa albo ledwo zipie. dajcie jakiegoś dobrego linka;)
BlackOmen
07.06.2006 20:22
Jaka trojca swieta:}
Niestety chyba wsyztkie GB1 PL sie nie imaja za dobrze jak to
link o kant d potluc to moge zawsze wyslac kopije poczta polska;]
Jaka trojca swieta:}
Wolałbym określenie trzej myszkieterowie ale jak tam sobie chcesz;]
ehh...
Avadakedaver
07.06.2006 20:30
Racja, Child, to ja popieprzyłem. Sry.
Ściągnąć chce sobie BG1 PL a tu kutfa, co torrent to albo nie działa albo ledwo zipie. dajcie jakiegoś dobrego linka;)
Nie ma to jak powrót do źródeł ;] Ja w okolicach października zatrzymałem się swoim łucznikiem w połowie BG2, i tak rozmyślam czy znajdę w wakacje czas, by znowu troszkę pograć. Ta gra się chyba nigdy nie nudzi. Ja mam BG1 na płytkach, tylko że cd3 jest złamany na pół. Wypadek przy pracy.
QUOTE(MisieK @ 07.06.2006 20:11)
A powiedz Ty mi po cholere to sciagac? ;P Juz te 19,90 chyba mozna wydac za 6 plyt
To ja się nawet tyle, na swój Planescape Torment wykosztowałem. Miśkowi szkoda, on na Open'era zbiera, ograniczył nawet ilość spożywanego piwa. Nie spodziewam się więc, by przeznaczył 20 zł na coś, co może mieć za darmo.
Mroczny Wiatr
07.06.2006 21:34
QUOTE(Quizer @ 07.06.2006 21:11)
QUOTE(MisieK @ 07.06.2006 20:11)
A powiedz Ty mi po cholere to sciagac? ;P Juz te 19,90 chyba mozna wydac za 6 plyt

też mi sie wydaje ze mozna wydać te 19,90 PLN (ja jeżeli już gram to na oryginałach - takie małe zboczenie

) ale rozumiem też inne potrzeby i podziwiam jak ktoś już nawet ograniczył spożycie piwa

PS
Torment mnie kosztował kiedyś po premierze naprawde niebotyczne 150 PLN
a ten gothic 2 mnie juz irytowac zaczyna ;p na jednym bugu ktory nawet bugiem teoretycznie nie jest pokonuje nawet duzo silniejsze ode mnie postacie

i to samymi piesciami
Miśkowi szkoda, on na Open'era zbiera, ograniczył nawet ilość spożywanego piwa.
e. LOL?
Sam rozsiewałeś takie rzekome pogłoski ;] Jak nie ściągniesz i nie kupisz, to sam Ci osobiście do Gdańska przywiozę.
Ekhem...musiałem być chyba pijany XD
Dobra.;>
ja gram w
to i stanęłam na 16 lvl! HELP!
Wskazane jest uzywanie przegladarki Internet Explorer.
:|
to ja podziękuję;>
re up up:
a o co w tym chodzi? ;p
QUOTE(MisieK @ 07.06.2006 21:11)
na torrentach dobrze dzialajacej i nie okrojonej wersji raczej doswiadczysz. chociaz to istny der klassiker, to juz dosyc stara gra, dużo zajmuje(ile to ma plyt? 5?6?) wiec na darmowych stronach raczej odpada. popytam znajomka czy nie umiescilby obrazow na weekend na ftpie uczelni. jesli nie dam znac Ci na pm'a do jutra do poludnia, to sorry Misiu:< polecam zaoszczedzic i, jak juz proponowano, zakupic oryginal w jakiejs reedycji.
ewentualnie odsylam na blasphemousowe huby dc z minimalna iloscia 200gb udostepnionego dysku, zapewne znajdzie sie jakis zapaleniec sadysta, ktory tylko czeka az ktos sie do niego podlaczy.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę