QUOTE(GrimmY @ 21.01.2009 17:28)
Vold, ziom, system shock'a 2 sobie spraw wpierw ;P nie no w sumie bioshock jest spoko, albo Ci się bardzo spodoba, albo bardzo nie. co do multi w left 4 dead, to tryb cooperative, czyli razem sobie chodzicie i stawiacie czoła hordom zombi. w sumie fajna sprawa, pod warunkiem, że nie grasz z retardami w timie.
a w ss2 nie gralem nigdy, tak samo zreszta jak w jedynke. moze sprobuje. duzo dobrego o bioszoku sie naczytalem, wiec sadze ze warto byloby sprobowac. ale mam wolny transfer, arghhh. aaa, teraz se przypomnialem ze musze fable'a I i II sprawdzic.
a scenariusz l4d w trybie singiel zakonczone. ale to raczej bylo z powodu unikania nauki i checi pogierczenia w cokolwiek, bo tryb singiel nie powala. liczylem ze bedzie bardziej rozbudowany, kazda kampania w sumie taka sama. teraz kombinuje zeby nonsteamowo sobie na necie pogierczyc.
co z nowszych gierek warto?
assassin's creed?
fallout3?
cod:waw?
mass effect?
czytałem że wiedzmin tez zajebisty
cholera, dużo gier wychodzi rocznie.
co z nowszych gierek warto?
assassin's creed?
fallout3?
cod:waw?
mass effect?
Wszystkie wymienione dostaly zajebiste oceny w branzy, ale mnie tylko nowy CoD na dluzej przytrzymal przy kompie, a i tylko singiel.
managarm
21.01.2009 23:36
QUOTE(vold @ 21.01.2009 22:56)
Zmien czytanke.
Avadakedaver
22.01.2009 00:07
QUOTE(managarm @ 21.01.2009 22:36)
QUOTE(vold @ 21.01.2009 22:56)
Zmien czytanke.
dla ludzi lubiących takie 'strategie' to pewnie fun.
fajna historia, innowacyjny sposob walki i niejako rozwoju postaci też, czuć nadal rękę sapkowskiego i nadal widzi się wiedźmina z książki.
jesli jestes fanem powiesci to musisz w to zagrać.
Jeśli nie przeczytałeś, ale podobała ci sie gra NWN to też musisz w to zagrać.
Ale na prawdę spodoba ci sie tylko jesli spelnisz oba warunki.
z wymienionych przez ciebie nie grałem tylko w cod5, wiec wypowiem sie co do pozostalych:
jak lubisz skakać i grać tak, jakbyś film kręcił, to weź Assasina. Jak dla mnie fabuła to kompletne dno, doszedłem do połowy gry, ale po budynkach świetnie sięskakało i zabijało po cichu, a czasem głośno.
jeśli natomiast wolisz strzelać, to weź fallouta. Dla mnie zdecydowanie za krótki. chętnie zamieniłbym poboczne zadania na przedłużenie głównego wątku. No, poza tym pół godziny przed przejściem gry nadal używałem karabinu myśliwskiego, pierwszej broni jaką zdobyłem po marnej wiatrówce. Guess what. szczęście na 10 i wymiatałem xD
mass effect z tego co widziałem nie powalił mnie, ale podejrzewam że idzie się fajnie wczućw fabułę. Można zawierać nawet związki homoseksualne (podejrzewam jednak że moja Helga miałąby z tym problem. Ci którzy ją widzieli wiedzą dlaczego.)
kompletnym musem jest natomiast dead space.
managarm
22.01.2009 00:10
Mowisz o NWN1 czy NWN2? Bo jak 1 jeszcze dawala rade to 2 dla mnie juz tragedia.
Avadakedaver
22.01.2009 00:19
ha! u mnie odwrotnie. w jedynce do szewskiej pasji doprowadzała mnie każda walka, z powodu częstotliwości zadawania ciosów. Czasem była ona tak niska, że myślałem, że rzucono na mnie jakąś klątwę "sen" albo mi sie komp przyciął. Dlatego też po kilku próbach nie zwracania na to uwagi odpuściłem.
Dwójka była faaaajnaaaa. może dlatego, że dłuugo nie miałem w co grać i jak już w końcu się NWN2 pojawiło na moim kompie to wciągnęło mnie bez reszty. Trochę zaczęło mi się psuć kiedy w połowie gry znalazłem klawisz aktywnej pauzy, bo wszystko stało się dziecinnie proste.
Musiałem jednak odpuścić sobie grę kiedy znalazłem miecz ognisty, miał kolosalne obrażenia, ale nie szło wyłączyć efektu płonącego ostrza i liczba klatek spadała do 5-8. Czasem do -344365245.
znaczy sięwiesz danny, ja podałem tutaj NWN jako kompletnego klasyka tego typu gier, równie dobrze mógłbym rzucić innym gothiciem czy może nawet baldursgejtem.
managarm
22.01.2009 00:26
No wlasnie, jak klasyk to bardziej BG, lub Icewind Dale.
E, jedynka Icewinda była średnia. To znaczy wiadomo, zawsze te rpgi od black isle >>>>>>>>>>>>>>>> wszystkie inne erpegi w takim stylu, ale IW odstawalo mocno od BG. Zreszta nie skonczylem nigdy.
NWN mnie wynudzilo,
irytowały mnie wszystkie takie same korytarze, fabula na poczatku tez powalajaca nie byla. No i wole jednak korzystac z wiekszej ilosci team-mates, fajniejsza zabawa, wiecej mozliwosci.
Danny, moglbys cos wiecej napisac nt. Wiedzmina? Bo ja sie z naprawde bardzo pozytywnymi opiniami spotkalem.
proszsz nie przeklinać, choc podzielam irytacje
managarm
22.01.2009 01:56
Sciagnij, pograj, ocen. To po prostu moje osobiste odczucia i tyle. Zawsze wolalem starocie jak IW,BG czy PT. Mam znajomych ktorzy sa zakochani we Wiedzminie bez reszty, ale wiekszosc z nich nie wie co to BG ;]
PrZeMeK Z.
22.01.2009 08:48
W Zumę gram!
mam HL'a2, odpalę dzisiaj chwilkę w nocy żeby się pojarać, ale już jestem podjarany. Mocno.
A San Andreas jest nudne jednak, za drugim razem to już nie sprawia takiej przyjemności jak np. Vice City.
Avadakedaver
22.01.2009 22:14
A San Andreas jest nudne jednak, za drugim razem to już nie sprawia takiej przyjemności jak np. Vice City.
same here.
w HL2 nigdy nie grałem. dacie wiarę?
ja sie jaram dead space'em. gral ktos? nie balem sie tak gry od czasu kiedy bedac w podstawowce gralem w dooma po nocy

grafika miazdzaca, chyba najlepsza z jaka mialem do czynienia (wliczajac w to gearsy

), ale przedewszystkim klimat miazdzy ! autentycznie sie boje otwierac drzwi, albo wchodzic w korytarze ktore maja wiecej niz 2 wyjscia
Avadakedaver
22.01.2009 23:10
DEAD SPACE MIAŻDŻY.
nie rozumiem jak można się bać w tej grze. Czułem ciężki klimat, stres trochę, to wszystko. Uprzedzam pytania: ze słuchawkami i w nocy.
bez wątpienia jeden z lepszych survivali w jakie grałem, jeśli nie naj.
zmuszasz Awadę do wpisania się w tym temacie
Najbardziej aktywni w temacie: 233 Child, 185 Avada.
I haz no life :<
ja za to nie wiem jak mozna sie nie bac

co chwile cos mi na plecy wskakuje albo z sufitu zlatuje i jeszcze soundtrack robi las z mozgu, ciagle mam wrazenie ze cos za mna chodzi
Fidel Castro
23.01.2009 03:11
Najlepiej się gra w resident evil 1,2,3 albo silent hila w nocy z słuchawkami ;p
owczarnia
23.01.2009 05:57
No ja bym właśnie bardzo chciała wiedzieć, dlaczego Ty grasz po nocy, dziecko drogie. Btw, demo Residenta 5 wciąż na mnie czeka.
QUOTE(owczarnia @ 23.01.2009 06:57)
Btw, demo Residenta 5 wciąż na mnie czeka.
Zapomnij o survival horror, przygotuj się na strzelankę z zombiakami.
Przynajmniej coop jest ciekawszy niż gears.
Avadakedaver
23.01.2009 13:30
QUOTE(Child @ 22.01.2009 22:12)
Najbardziej aktywni w temacie: 233 Child, 185 Avada.
I haz no life :<
to to idzie jakos sprawdzic? O_o
myslisz ze czemu liczba postow w temacie jest podlinkowana? D:
owczarnia
23.01.2009 14:02
QUOTE(matoos @ 23.01.2009 10:11)
QUOTE(owczarnia @ 23.01.2009 06:57)
Btw, demo Residenta 5 wciąż na mnie czeka.
Zapomnij o survival horror, przygotuj się na strzelankę z zombiakami.
Przynajmniej coop jest ciekawszy niż gears.
No widziałam już jak niejaki Fidel grał, plus mąż też grał, plus podobne to jest do czwórki, czwórka też była bardziej strzelankowa niż poprzednie. Ale i tak kocham tę grę jak żadnej innej

.
QUOTE(owczarnia @ 23.01.2009 05:57)
No ja bym właśnie bardzo chciała wiedzieć, dlaczego Ty grasz po nocy, dziecko drogie. Btw, demo Residenta 5 wciąż na mnie czeka.
Ale mi poprawiłaś humor Owco, zara szukam tego, chociaż czwóreczkę jeszcze skończyć muszę.
Vold, demo jest X360 exclusive.
owczarnia
23.01.2009 16:06
Z tym że to na Xboxa jest, wiesz o tym?
Tu masz, działa na 100%. Na plejkę wychodzi 5 lutego.
O, już Matoos Ci powiedział też.
Fidel Castro
23.01.2009 16:14
Gra jest ładna,szkoda tylko że demo takie krótkie ;p.A co do mojego grania po nocy to nie jest to za wielki wyczyn,jak moja matka śpi to nie obudzi jej nic co mi znane.
owczarnia
23.01.2009 16:40
Ożesz Ty żmijo!
Moj guild leader obudziłby kazdego, gdyby znowu lag wybił połowę raidu :x
Mowimy naturalnie o sytuacji, kiedy słychac go przez sluchawki na kanale ventrilo
owczarnia
23.01.2009 17:15
Ja w korkach śpię, stąd nic ponad trzęsienie ziemi mnie nie ruszy.
Fidel Castro
23.01.2009 17:23
Siedziałem o 3 w nocy przy jej kompie i oczywiście cholera usłyszała dźwięk myszki i klawiatury.
Hoho, chyba na naszych oczach ktoś tu traci życie prywatne...
owczarnia
23.01.2009 17:43
Tak konkretnie to wstałam siku, całkiem przypadkiem. Oliwa, jak to się mówi, zawsze sprawiedliwa. Ponadto była 1 w nocy. A teraz racz dziecię pójść sobie stąd, bo wychłostać każę.
Ja tam zazdroszcze. Moi mnie kiedys przy WoWie przycapili i nie jeden raz przy filmach kolo 5 nad ranem, zbudzeni przenikajacym przez szybe (ach ta przekleta szyba!) w drzwiach swiatlem albo, autentycznie, klawiatura.
I nie przerywajcie, its soooo amusing
Avadakedaver
23.01.2009 23:00
good bless schody. Czasem tylko babcia wchodzi o drugiej bo widzi światło od monitora jak mija schody idąc siku.
zadaje wtedy takie mądre pytanie:
- a ty jeszcze nie śpiiiiiiiiiiisz?
na które odpowiadam:
- śpię, babciu. - chwila analizy... po czym bez słowa odwraca się i i schodzi na dół.
ej serio. to już rutyna.
Moja matka przestała reagować na siedzenie po nocach na szczęscie. czasem tylko rano się pyta "już czy jeszcze?".
owczarnia
24.01.2009 00:11
Ale Wy wszyscy nie jesteście w trzeciej gimnazjum?...
Jak byłam w wieku, w którym teraz się jest w trzeciej gimnazjum, to mieliśmy internet na impulsy, a gg miało 3-cyfrowe numery, więc nie ma co porównywać.
Avadakedaver
24.01.2009 00:25
no, w sumie babcia zaczęła mnie odwiedzać w wakacje z trzeciej do pierwszej, ale ja jestem z grudnia więc nie wiem jak to tam sie przelicza
Matko, to zabrzmiało jak wyznanie ofiary pedofilii.
Idę spac, bo mam kiepskie skojarzenia.
Avadakedaver
24.01.2009 00:39
czemu? całkliem spoko.
ten hl2 to masakra.
WZIUUUUUM
ŚCIUUUUUUUU
TRATATRARATARAT
BRAAAAP
TURURURURUURURU
WZZZZZZZZIUUUUUUUUUUUM
CZYKCZYKCZYKCZYK
KILLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEMAAAAAAALL
jaram sie, pieprzyc (mam nadzieje ze to nie jest za ZUE jak zuo slowo!

) szkole, mam drugą połówkę życia czy coś!
dobra, cośtam się odezwę, poruszę.
F.E.A.R. - kto śmiał to nazwać horrorem? Bardzo przyjemna szczelanka, sporo niezłych pomysłów (bullet time niczym nowym nie jest, ale dobrze tutaj można go wykorzystać, ciskasz controla na 6 chopa i lecisz z nimi wszystkimi przybijając ich główkami do ścian), ale troszkę nużąco się robi. To chyba wygrało na e3 tytuł gry roku w 05?
HL'a troszkę porzuciłem, ale obiecuję że skończę.
Przechodzę już, w sumie to zostały mi jakieś dwa qwesty w Fable'u i sorry, ale ta gra jest troszkę dla niedorozwojów. Znaczy jest BARDZO przyjemna, japa się cieszy czasem, zabijanie kupców, okradanie domostw, ożenek i doprowadzanie do rozwodów (nie pytajcie jaką drogą, ale Lady Grey mnie ZNIELUBIŁA BARDZO). No ale ile można. Questy są banalne, rozwalenie tego całego Jacka to łatwizna, wszystkie większe kreaturki to też żaden problem. A nawet jak problem to masz eliksiry zmartwychwstania ...

Przyjemne, ładne, ale nie dość że za bardzo mangowate (nie ma kobiet z małymi piersiami, pamiętajcie drogie dzieci!) to proste jak skurczybyk. A, in plus jest to, że można się rozwijać w każdą stronę i stać się takim herosem HEROSEM.
Zainstalowałem też ostatniego FM'a, troszkę ten tryb 3d mnie irytuje, ale no przeżyję, wyłączę chyba. Trzy mecze dopiero rozegrane, więc ciężko mi coś więcej powiedzieć.
No i Crayon Physics Deluxe, które jest przebajeczne, zakładam że tak samo jak z World of Goo. Fajne, bez większego wysiłku póki co, kolorowe, z przyjemną muzyczką. Poleca się.
A co możecie powiedzieć o grywalności tego tytułu o knightach nowego (nie pamiętam nazwy). Podobno graficznie paskudne, ale bardzo wciągające? Kilkaset typów broni, każda inaczej się zachowuje?
Jako, że sesję mam prawie całą za sobą (tylko jedna poprawka) to już zaciągam Dead Szpejsa i Bioshocka.
HELL YEAH!
I approve! :D
Mam cicha nadzieje, ze nowy krowi poziom uszczknie cos z tego pomysłu
byłam dzisiaj w sklepie z zamiarem kupienia Diablo 3
Beka z tych skrinów. Ale to nic. Odpaliłem Bioschocka. Kurde, jeżeli się nie zrażę i jeżeli Dead Space nie jest fajniejszy, to chyba mam w co teraz grać. Pograłem tak z godzinkę i klimat jest NIESAMOWITY, troszkę się z Falloutami kojarzy, zresztą widziałem już takie lekkie odniesienia do Falloutów. No jest fajnie, serio, DS też już na dysku i czeka na odpalenie.
Avadakedaver
05.02.2009 16:48
bloodrayne co jedna najlepszych gier tego typu w jakie grałem. uum to byly czasy. niedawno przypadkiem natknalem sie na bloodrayne 2. ściągnąłem i pograłem. eh. shit shit shit. tragedia nawet.
kill me, bioshock >>>>>>>>>>>>>>> dead space. mega jest bioshock, wciągający, klimatyczny, straszny, ciekawy, innowacyjny. dead space jest innowacyjny (ale ta kamera jest tak niebywale wkurwiająca, że to się nie mieści w głowie), ale przynudnawy z początki i nie tak mega straszny. poza tym klimat mnie jakoś nie zmiażdżył.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę