jestem zdesperowany. Nie chce poraz 3030303 instalowac i przechodzic Baldura wiec zwracam sie o pomoc

Szukam jakiegos jedwabistego cRPG'a - w pip dialogow, dobra interakcja z npc, fajna fabula, wyzywajacy poziom gry, akcja na drugim miejscu - jakies pomysly?
nwn, iwd, fallouty, divine divinity, beyound divinity, arcanum, torment, baldury juz ogralem a morrowind (i inne obliviony

), gothic, wiedzmin to imo kupa...
HALP! baldur juz sciagniety ;/
Avadakedaver
12.06.2009 12:08
słyszałem że bard's tale jest fajne, osobiście nie grałem. jakbym miał to bym chciał spróbować.
GOTHIC 1 i 2!
Morrowind!
Nie no, nie wiem. Jakieś były Lion's Heart czy cośtam Świątynie czegoś.
jak mowilem, mnie gothic i morrowind strasznie zamulil... KotoR nie jest w sumei glupim pomyslem, duzo dobrego o nim slyszalem, chociaz wolalbym cos fantasy, no ale z braku lepszych opcji zaczne zasysac, no i to bard's tale tez w sumie ciekawie sie zapowiada

dzieki za odpy
pozdro
managarm
13.06.2009 11:14
WoW

Frost DK: FS+OB Rox!
Avadakedaver
13.06.2009 11:23
nie ma jak to samemu polecićsobie grę. po tym jak avalonowi poleciłem bard's tale sam się najarałem i już zamówiłem na allegro
w wowa sobie pykam czasem, ale ZADEN mmo nie umywa sie do dobrego cRPG'a. w MMO ze wzgledow technicznych poprostu NIE DA SIE zaimplementowac porzadnej fabuly
Avadakedaver
13.06.2009 12:57
w crpgu se nie założysz klanu i nie pohandlujesz, nie znajdziesz okazji etc

no i nie pogadasz, przede wszystkim.
metin ssie pałke.
BioWare z Lucas Arts chcą stworzyc MMO w swiecie Starych Warsow wlasnie z naciskiem na fabułę.
Nie wierze :p
Avadakedaver
13.06.2009 19:53
jo! w newsweeku czytałem o grze velvet assassin - poczytajcie sobie o tym, polecam. już ściągam (tzn, matoos, zamówiłem na allegro. to miałem na myśli)!
QUOTE(Avadakedaver @ 13.06.2009 20:53)
jo! w newsweeku czytałem o grze velvet assassin - poczytajcie sobie o tym, polecam. już ściągam (tzn, matoos, zamówiłem na allegro. to miałem na myśli)!
To niewiele chyba czytałeś, bo ja wszystkie recenzje widziałem strasznie negatywne.
Avadakedaver
15.06.2009 17:58
widziałem dwie pozytywne - w newsweeku i na wp.
anyway, licze na pomoc. albowiem po instalacji (wersja razor1911) i skrakowaniu wywala mi błąd kiedy chcę włączyć. " D:/program files (...) nie jest poprawnym obrazem systemu windows NT. sprawdź to z dyskietką instalacyjną."
pytanie moje jest takie: o co mu chodzi i jak temu zaradzić? czy instalacja steam może w jakiś sposób tu pomóc? torrent jest ok, sporo ludzi mialo rozne klopotz ale w koncu wsyzstko sie udalo.
zainstalowalem tez Ageia Physics sterowniki, bez ktorych ponoć nie rusza.
edit:
reinstalka wystarczyła.
Avadakedaver
16.06.2009 00:05
tak, wiemy.
velvet assassin
gra dziwna. To znaczy dziwi mnie grafika. Kiedy jesteś w cieniu, czyli w praktyce cały czas, twoje włosy i ubranie mienią się na fioletowo. Dobrze, że nie przeszkadza to w grze. Na początku byłem zawiedziony, gdyż nożem można zabić praktycznie tylko stojąc za plecami żołnierza. Dziwne. kiedy ten się odwraca a my klikamy aby rżnęła (bohatera) go nożem, ta po prostu nie reaguje. Później odkryłem, że można atakować nożem inaczej - po prostu siekając (kiedy atakujemy wroga nożem od tyłu mamy krótką wstawkę, przypominającą trochę wstawki z nowego Turoka). Grając jednak trochę więcej zrozumiałem, że twórcom chodziło o coś zupełnie innego - co to za przyjemność wybiec na wroga który do nas mierzy z nożem? W tej chodzi o skradanie się, o dokładne obliczanie sobie czasu jaki zajmie nam zabójstwo i ukrycie ciała przed nadejściem drugiego strażnika. O to, żeby wiedzieć kiedy wyłączyć prąd aby móc przepełzać się tuż przed nosem patrolujących strażników. Gra przypomina mi nieco hitmana - okrojonego z możliwości przebieranek. Taki 47 ubrany w garnitur i przebywający w miejscu gdzie mu być wolno - po cichu wykańczamy załogę.
Mylne jest porównywanie VA do spliter cella itp. - tam jesteśmy nastawieni na szukanie dróg, przejść, zakamarków itp, a tutaj na to żeby pozostać w cieniu i zabijać ludzi.
szkoda tylko że mój komp nie potrafi uruchomić gry z najwyższymi parametrami, z pewnością rozrywka byłaby większa. Tak czy siak daję grze mocne 4 w szkolnej skali ocen.
arkadia.rpg.pl:23
QUOTE(managarm @ 13.06.2009 11:14)
WoW

DK cienkie bolki są. Prot palla over all.
Rogale i tak som najlepsiejsze
Avadakedaver
16.06.2009 23:09
jak klikacie mi w ten obrazek na sygnaturze to dostaję surowce, więc poproszę : >
same 'skillerskie' klasy :<
/me mm huntard
child: co rozumiesz przez "skillerskie"?
Noooo dobra, rogal potrzebuje 5 klawiszy ;p
QUOTE(Child @ 17.06.2009 11:06)
Noooo dobra, rogal potrzebuje 5 klawiszy ;p
Hunter 1 klawisz - explosive shot

najczesciej pod spacja.
jak klikacie mi w ten obrazek na sygnaturze to dostaję surowce, więc poproszę : >
Dupa, nie klikam nikomu kto nie jest w top 100 w rankingu
Avadakedaver
17.06.2009 21:27
gram od półtora miesiąca i przebiłem 7 000 graczy >_<
managarm
17.06.2009 22:48
QUOTE(Quizer @ 16.06.2009 17:41)
QUOTE(managarm @ 13.06.2009 11:14)
WoW

DK cienkie bolki są. Prot palla over all.
Chyba Prot + Retri, ale to nudy: hit,hit,banka,heal et.c. Teraz w Wotlk kazda klase mozna zjechac tylko trzeba wiedziec jak - oczywiscie jesli sie ma pokrewny gear+ench+gemy. A i tak wszystko zalezy od tego kto na jakim bugu jedzie ;]
Hunter 1 klawisz - explosive shot

najczesciej pod spacja.
Target too close.
:<
Avadakedaver
18.06.2009 13:29
bard's tale nie urywa dupy. może kiedyś. humor całkiem spoko, ale kamera jest strasznie irytująca. dajcie spokoj, kamera tower, koleś na środku i azaiseg widzenia 5 metrów. :/
Czy chodziło może o zasięg?
P.
prawdopodobnie, sam już nie potrafię tego rozszyfrować.
ile teraz wow zajmuje wraz z dodatkami wszystkiemi? bo nie wiem czy mam czas, ale moze mam, ale nie wiem czy mam tyle miejsca na którejś partycji ;O
QUOTE(managarm @ 17.06.2009 22:48)
Chyba Prot + Retri, ale to nudy: hit,hit,banka,heal et.c.
Protem rozjedziesz wszystko 1v1 procz pvp healerow =P
A mi znów sie znudził WoW po ujebaniu Yogga więc cisnę z ekipa z arki WARa

Duraz Un Angaz! Karaz Garaz Runkaraki!
managarm
25.06.2009 16:55
Mi tez,same areny z Retri + Prot palem robie. I w sumie tylko Prot pala + holy priest = holy shit ;]
Mroczny Wiatr
26.06.2009 14:46
Wiecie kiedy nastepny patch ma wejsc? Chciałbym już miec te zmiany na moim resto szamku za soba.
QUOTE(Child @ 26.06.2009 21:40)
W niektórych kręgach znane jako "przed świętami" :D
Quizer: hyhyhyhyhyhyh

Also, arkadia.rpg.pl
Avadakedaver
06.09.2009 23:26
ostatnio stwierdziłem że moją plamą w elektronicznym życiorysie jest fakt, że nigdy nie udało mi się przejść ostatniej misji w Warcraft3: reign of chaos. Ściągnąłem, przeczitowałem wszystkie misje w kampanii i po trzech godzinach przeszedłem tą misję (już bez kodów of course). Mało tego, jak mi się czas skończył to nawet nie minęli fortyfikacji.
Damn, i'm good!
managarm
07.09.2009 11:41
Tym Cataclysmem to juz przesadzili.. Gra łapie troche syndrom Prison Breaka, ktory powinien sie skonczyc 2 sezony wczesniej.
parę rzeczy mi się podoba ('odświeżanie' terenów klasycznych), parę zdecydowanie nie (worgeni, nie jestem pewien odczuć co do flying mountow w klasycznych miejscach), liczę na konsekwencję w przebudowie starego świata i dodanie paru miejsc godnych zwiedzania tamże.
also starcraft 2 i diablo 3.
QUOTE(GrimmY @ 09.09.2009 08:52)
2011
Avadakedaver
09.09.2009 23:59
o, baj de łej polecam MOUNT AND BLADE. staaare, zajebiste. I grafa nawet niczego sobie.
mierzony cios: mistrzowsko
gladem robie sieczke z mcka 2 poziomy wyzej
alez ja nie kwestionuje tego (chociaz moglabym rozmawiac gdybym miala pelny oglad sytuacji rasowo sprzetowo sytuacyjnej). po prostu um walki pokazowej mnie rozwala ;p przy czym musze dodac, ze moj zawod nie jest lepszy, mnoznik speca rozwala rowniez. niekoniecznie przeciwnika.
juz dawno dawno nie. zdazylam dwa razy wrocic do sgw.
Na dobra sprawe kazdy zawod ma cos, co mozna wykorzystac. Niestety niektore sie srednio nadaja do walki 1vs1, zwlaszcza blyskawicznej, ale przewyzszaja w innych aspektach.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę