nieno, legionista jest bardzo fajny np do prowadzenia druzyny, z tym ze ja raczej tego nie robie (no a zakonnik do prowadzenia jest po prostu miodzio). teraz jeszcze zmienili nam drugiego speca, co wiele ulatwia musze przyznac - miedzy innymi to, ze nie trzeba do jego uzycia > dwoch innych legionistow.
zastanawiam sie teraz nad zmiana zawodu na jakis z wiekszym pierdolnieciem, mc moze nie, brakuje mi w nim druzynowek.
Do prowadzenia druzyny sliczny jest obecny miecznik, ma tez naprawde ladnego speca, zwlaszcza z dobrej broni. Legionista zawsze byl dobry do druzynowki, walka w szyku zaslaniajaca przed scatakiem poprostu piekna. Do duzego pierdolniecia to mc jest dobry, ostatnio nawet korki zaczely na niego zmieniac zawody. Korsarz i glad takie posrednie, maja dobre defensy, choc teraz glad zdaje sie lepszy, bo sila speca jest podobna, ale korkowi zabrali cale parowanie jakie mial i ja na przyklad na swoim poziomie z korkiem wygrywam. Walka pokazowa ladnie wyglada, ale na codzien rzadko sie przydaje i expa zabiera

Choc na arenie dziala jak elitarka.
zdecydowanie glad lepszy od korka! byl okres, kiedy prawie wszyscy brali korka i teraz wiekszosc pozmieniala.
no i wlasnie ten miecznik... meczy mnie ten miecznik, kusi kusi. bo i druzynowki i wlasnie spec przyzwoity
owczarnia
30.10.2009 18:44
btw - ogladalem ekranizacje Forbidden Siren i sie srodze zawiodlem.
Also, Torchlight. Addicting.
www.torchlightgame.comhttp://store.steampowered.com/app/41500/Pod drugim linkiem jest też demo.
Zasadniczo gierka zrobiona przez twórców diablo 1 i utrzymana mniej więcej w tym klimacie, za to z nieco bardziej cartoonową grafą. Wczoraj usiadłem na godzinę i wstałem po pięciu.
torchlight fajny, ale IMO brakuje mu troche klimatu i jest po prostu za bardzo noobfriendly. w zasadzie nie ma nawet potrzeby wracania do miasta. skille i pet sa przegiete na maxa (jesli petowi damy spelle na przywolywanie roznego scierwa i sami gramy klasa ranged (nie gralem osobicie czolgiem, ale jego design skreslil go u mnie odrazu

) to nie ma bata nie da sie zginac na najwyzszym poziomie trudnosci (wczesniejszymi nie ma sobie co glowy zawracac chyba, ze ktos jest totalnym newbie w gatunku).
napewno gra warta uwagi, ale w moim odczuciu brakuje jej tego czegos, co przykleja do monitora na dlugie godziny. No i ten okropny design postaci i mobow ktory mi zupelnie nie lezy

ale za to na oslode kradne wlasnie dragon age, ktory moim zdaniem bedzie uber hiciorem. niestety na mininovej 700seedow 18k leecherow = transfer 2kb/s wiec troche poczekam zanim sie o tym przekonam
Nie no dwie zupełnie różne gierki, bez porównania, nikt chyba za moich czasów nie mówił, że Baldur's Gate jest kiepski, bo nie jest tak dynamiczny jak Diablo

Mi tam osobiście design Torchlighta odpowiada, acz racja że na normalu alchemik jest przepakowany aż miło.
Dragon's Age prawdopodobnie leży na dole w skrzynce pocztowej tyle, tyle że kluczyka nie mam przy sobie i frustruje mnie to bardzo. Jak tylko usłyszałem Bioware i RPG w jednym zdaniu wiedziałem że będzie hicior.
managarm
03.11.2009 19:58
Potestowalem Torchlight, i rzeczywiscie, mozna pograc, jednak czegoś w tej grze brakuje. A design, mi sie podoba

Troche z innej beczki - zaczalem testowac AVA i jest calkiem niezly
QUOTE(Child @ 04.11.2009 10:34)
Najwiekszy minus - difficulty spikes takie, ze krew mnie zalewa, kiedy nawet na easy dostaje lomot jak golota :S I sztucznej inteligencji blizej do imbecyla, niz inteligencji QQ
Reroll na maga. Am gonna aoe shit out of them D:
Nowiutki wii zapper juz do mnie jedzie

27 listopada zombie zaczna ginac
owczarnia
08.11.2009 04:57
Ha!!!! No nie mów, że też kupujesz specjalnie do tego Residenciaka

!! My specjalnie w tym celu czeszemy Allegro w poszukiwaniu Wii, bo jeszcze nie mamy. A zappera chyba kupimy w pakiecie z gierką. Już się nie mogę doczekać!
odpaliliśmy wczoraj w pracy dragon age'a (testowanie sprzętu prezesa, dohohoh). generalnie ok, acz krótko graliśmy. żadnych ochów i achów, za to jedna rzecz jest przegięta. jak dotychczas zdarzało mi się narzekać, że walki melee są mało krwiste, to tutaj ubicie szczura (pierwsza walka w grze) kończy się takim umazaniem ciała juchą, że... no to aż śmieszne jest.
Nie no jak dla mnie dragon age jest wyczes, i na AI też nie dam złego słowa powiedzieć, bo możliwości konfiguracji zachowań jest taka ilość że jak zachowują się jak idioci to możesz tylko siebie winić

Od początku gram magiem i skoków w poziomie trudności nie zauważyłem, należy tylko pamiętać przy każdej walce że to nie jest diablo tylko taktyczny erpeg, flankowanie, podział ról, leczenie i uważanie na friendly fire są tutaj obowiązkowe.
Also, intryga polityczna FTW!
Wylaczylem AI - w koncu dzialaja sensownie! D:
Avadakedaver
09.11.2009 00:01
mam orginalnego assasin's creed i jest jakis blad - zawsze jak zadaje ostateczny cios, albo w ogole jakis cios ktory zabija - gra przywiesza sie na kilkanaście sekund. to nie jest wina grafiki, na kazdej rozdzielczosci jest to samo. poza tym, na piracie pol roku temu bylo dobrze :/
co to moze byc?
Avadakedaver
09.11.2009 14:00
tak, sumienie. tyle czasu wierny piratom i teraz nagle oryginał. Co ja sobie myślałem?
QUOTE(owczarnia @ 08.11.2009 04:57)
Ha!!!! No nie mów, że też kupujesz specjalnie do tego Residenciaka

!! My specjalnie w tym celu czeszemy Allegro w poszukiwaniu Wii, bo jeszcze nie mamy. A zappera chyba kupimy w pakiecie z gierką. Już się nie mogę doczekać!
No kupuje kupuje. Czekam tylko az darkside chronicles wyjda, mam nadzieje, ze beda nieco lepsze graficznie od 4. A Wii mam w robocie podlaczone do slicznej plazmy

Zapowiadaja sie dlugie grudnowe i styczniowe wieczory w biurze, wiec bedzemy sobie je urozmaicac. Zastanawiam sie tylko z kumplami nad drugim zestawem kontrolerow, to moznaby we dwojke sie bawic.
tak, sumienie. tyle czasu wierny piratom i teraz nagle oryginał. Co ja sobie myślałem?
I think you didn't get the joke
owczarnia
09.11.2009 18:25
QUOTE(sabinka @ 09.11.2009 13:21)
No kupuje kupuje. Czekam tylko az darkside chronicles wyjda, mam nadzieje, ze beda nieco lepsze graficznie od 4. A Wii mam w robocie podlaczone do slicznej plazmy

Zapowiadaja sie dlugie grudnowe i styczniowe wieczory w biurze, wiec bedzemy sobie je urozmaicac. Zastanawiam sie tylko z kumplami nad drugim zestawem kontrolerow, to moznaby we dwojke sie bawic.
Pójdź w me ramiona!! Wii już chyba będziemy mieć zaraz, gierka z zapperkiem wstępnie zamówiona, drugi zapper też się dokupi. Ciekawe, jak to rozwiążą, znowu ekran dzielony (mój chłop to już tak zgłupiał, że przy piątce kombinował jakby tu na dwóch telewizorach grać, żeby uniknąć dzielenia... ciekawe, gdzie on chciałby powiesić drugie 52"...)? No i czy w sieci będzie można grać, bo tu nie doczytałam się nigdzie jednoznacznej informacji. A co do grafiki to zobacz sobie gameplay, jak dla mnie rewela (wrzucałam tu nawet linka gdzieś).
Ostatnio przeżyłam chwilę chwały jak do Młodego przyszedł kumpel i grali na Xboxie w piątkę. Kumpel przyniósł na karcie swój profil, bo chciał Młodemu dokopać. Młody początkowo wymiękał, po czym cichcem zaproponowałam mu, żeby przelogował się na mój zamiast grać w swoim. I po chwili kumpel zaczął się marszczyć oraz wydawać okrzyki w rodzaju "Ej, skąd ty masz nieskończoną broń i w ogóle co to za łuk?!"... Na co Młody ze stoickim spokojem zakomunikował mu "To matki... Wiesz, ona przeszła tę grę sześć razy, ma odblokowane wszystkie możliwe bronie i bonusy...". Oj, dużo bym dała żeby móc Wam pokazać minę tego kumpla

...
Avadakedaver
13.11.2009 22:50
pamietacie taką starą grę z 15 letnią, zajmowała ze dwa mega ale była świetna. Gra 2D w głównej roli koleś w czarnej bluzce. Bardzo dobre jak na tamte czasy efekty specjalne, filmiki nawet były. Gra na poważnie zrobiona, trzeba było przeskakiwać przez takie dziury na lianach i w ogóle osrać sie mozna bylo ze strachu. Potem były laserowe pistolety itp a wszystko działo sie w jakis dziwnych miejscach, coś jak pustynie albo coś takiego. Pamietam ze byly takie 2 podobne gry, ale ta druga byla dużo słabsza i koleś miał jakąś kurtkę czy coś. kojarzycie?
Nie kojarzycie.
Ale graliście w Modern Warfare 2 i jesteście pod wrażeniem intensywnosci rozgrywki i swietnie nakreslonej oraz poprowadzonej fabuly. Szkoda tylko, ze tak krótko.
QUOTE(Avadakedaver @ 13.11.2009 23:50)
pamietacie taką starą grę z 15 letnią, zajmowała ze dwa mega ale była świetna. Gra 2D w głównej roli koleś w czarnej bluzce. Bardzo dobre jak na tamte czasy efekty specjalne, filmiki nawet były. Gra na poważnie zrobiona, trzeba było przeskakiwać przez takie dziury na lianach i w ogóle osrać sie mozna bylo ze strachu. Potem były laserowe pistolety itp a wszystko działo sie w jakis dziwnych miejscach, coś jak pustynie albo coś takiego. Pamietam ze byly takie 2 podobne gry, ale ta druga byla dużo słabsza i koleś miał jakąś kurtkę czy coś. kojarzycie?
Pewnie masz na myśli Blackthorne. Jedna z pierwszych gier Blizzarda, mały twist na gierki w stylu Another World. Głównym twistem było to że w pojedynkach na spluwy można było się przytulić do ściany wciskając strzałkę w górę, co powodowało że byłeś nietrafialny, ale musiałeś się wychylić żeby kogoś trafić. Świetna gierka.
Chociaż jak patrzę na ten opis to to pasuje i do Another World i do Flashbacka który jest jego duchowym następcą
Avadakedaver
14.11.2009 21:47
flashback to byla wlasnie to co mowilem o kolesiu w kurtce, ale o ile sie nie mylę chodzi mi o another world. ALE BEDE ŁUPAŁ ZA CHWILĘ. dzięki matoos!
QUOTE(Avadakedaver @ 14.11.2009 22:47)
flashback to byla wlasnie to co mowilem o kolesiu w kurtce, ale o ile sie nie mylę chodzi mi o another world. ALE BEDE ŁUPAŁ ZA CHWILĘ. dzięki matoos!
A to proszę.
Ale serio, Blackthorne sobie też siorbnij gdzieś i pograj bo jest wyczes.
Hmm aż mi się stare dobre czasy przypomniały. Za moich czasów w to się grało a nie jakieś halo. Z kumplami sobie opowiadaliśmy na przerwach co się działo w gierce
Avadakedaver
15.11.2009 19:48
no halo faktycznie ssie pauke, ale takie jedi outcast? a lion kinga pamietasz? hihihi
QUOTE(Child @ 13.11.2009 23:11)
Ale graliście w Modern Warfare 2 i jesteście pod wrażeniem intensywnosci rozgrywki i swietnie nakreslonej oraz poprowadzonej fabuly. Szkoda tylko, ze tak krótko.

;)
Aktualnie po raz drugi Dragon Age przechodzę, najlepszy cRPG od dawien, dawna. No i League of Legends od czasu do czasu ^^
Avadakedaver
16.11.2009 11:43
ale to jest pewnie do cod4 1.7 patcha, nie?
Ja o singlu mowilem :P
A kick cheaters/hackers instantly w CoD4 - rofl
Avadakedaver
16.11.2009 12:51
no i jeden i drugi ma LAN, a zaznczone jakby nie miał.
widzialem takie samo zestawienie IPHONE'a z nokią 3310.
No nie wiem jak Wy ale jak MW2 na hard przeszedłem w 4 godziny? No max 5.
Jak dla mnie to tylko kolejne wydanie Fify czy NFS :P
Nie zeby pierwsze MW się konczyło w czasie dluzszym niz Dragon Age =P
QUOTE(Avadakedaver @ 16.11.2009 13:51)
no i jeden i drugi ma LAN, a zaznczone jakby nie miał.
widzialem takie samo zestawienie IPHONE'a z nokią 3310.
Bo i co to za LAN bez dedykowanych serwerów.
Also, Dragon Age rzondzi ale jest cholernie długie.
Avadakedaver
17.11.2009 01:46
a btw ja mam oryginala MW1 i kurde mi sie porysało. nie mam instalki, a bym se pograł chętnie. Na strike'u albo crashu...
mininova.org ?
Pograłabym sobie w to Dragon Age, ale nie mam ani czasu ani pieniędzy. Bó.
A Risen jest mocno cieniutki. Taki okrojony do bólu Gothic 3.
Avadakedaver
19.11.2009 08:08
nie mam miejsca na dysku zeby miec na nim tak obszerną instalkę, wypakowac ją i jeszcze zainstalować. poza tym, jak jeszcze mialem miejsce, wlasnie sciagnalem sobie, ale cos bylo spieprzone i sie nie chciała gra włączyć w ogóle.
QUOTE(Child @ 16.11.2009 23:21)
Nie zeby pierwsze MW się konczyło w czasie dluzszym niz Dragon Age =P
Eeee? To chyba musiałeś grać w CoD4 celując strzałkami od klawiatury na najwyższym poziomie trudności i do tego musiał to być Twój pierwszy fps w życiu a w Dragon Age na kodach i nie robiąc żadnych questów pobocznych ;p
Mi single CoD4 na Xfire zajmuje 6 godzin, Dragon Age będąc w 1/3 drugiego przechodzenia gry ( hard mode ftw ) - 61 godzin.
QUOTE("hazel")
Pograłabym sobie w to Dragon Age, ale nie mam ani czasu ani pieniędzy. Bó.
"mininova.org ?" =P
A Risen jest mocno cieniutki. Taki okrojony do bólu Gothic 3.
No Risen to była straszna porażka. To taki okrojony Gothic 3 z fabułą niemalże identyczną co w Gothic 2
kupiłam adamskiemu dragon age. strace chłopa na dwa tygodnie
QUOTE(Miranda @ 26.11.2009 17:47)
kupiłam adamskiemu dragon age. strace chłopa na dwa tygodnie

More like a month. Ja już 60h w to zainweściłem i jeszcze nie kazał mi zmienić płyty O_O
kurna bolek. zainstalowalismy u mnie, bo lepszy komp i teraz jak tylko jestem sama w domu, to rypie w to dragon age. a zaczelo sie od patrzenia zza plecow i "zobacze sobie jak sie postac zaklada" :F
QUOTE(matoos @ 14.11.2009 09:30)
QUOTE(Avadakedaver @ 13.11.2009 23:50)
Pewnie masz na myśli Blackthorne. Jedna z pierwszych gier Blizzarda, mały twist na gierki w stylu Another World. Głównym twistem było to że w pojedynkach na spluwy można było się przytulić do ściany wciskając strzałkę w górę, co powodowało że byłeś nietrafialny, ale musiałeś się wychylić żeby kogoś trafić. Świetna gierka.
Chociaż jak patrzę na ten opis to to pasuje i do Another World i do Flashbacka który jest jego duchowym następcą

no i abuse jeszcze był!
ach nie ma to jak wykopać wątek sprzed miesiąca
Avadakedaver
24.12.2009 01:45
mam oryginalne gears of war1, wyskakuje mi blad po instalacji ze nie znaleziono pcccombat.dll. po czym raport o bledach. nie chce sie nawet włączyć. wgrałem patcha 1.2 i też nic. co to moze byc?
kup konsolę, dohoho

a tak na poważnie to skoro oryginał itd. to proponuję uderzyć do pomocy technicznej.
Avadakedaver
24.12.2009 04:57
Jak widać po godzinie o ktorej piszę - udało mi sie rozwiazac problem.
w readme przeczytalem, ze potrzeba na to 12 gb, a ja mialem tylko 8. zamiast blad przy instalacji, że za malo miejsca albo cos, on sobie zakonczyl instalacje na tyle na ile mogl. lol.
Avadakedaver
26.12.2009 05:51
tej, GoW wymiata! srututututututututu
sejwy mialem do polowy gry i mi sie skasowaly. nagle zniknely. to nadrobilem sobie, a co tam!
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę