Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: W Co Najczęściej Gracie Na Kompie?
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Quizer
Hyh. MtG online to idiotyzm jest. Kupowac karty za USD ktore ma sie tylko wirtualnie drozej niz u nas prawdziwe kupujesz tongue.gif

Voldius chyba zartujesz. Arkadia ma najlepsza grafike, najlepsza grywalnosc i wszystko najlepsze tongue.gif
Mroczny Wiatr
QUOTE(Quizer @ 22.07.2006 16:22)
Hyh. MtG online to idiotyzm jest. Kupowac karty za USD ktore ma sie tylko wirtualnie drozej niz u nas prawdziwe kupujesz tongue.gif
*

Z tego co sie zorientowałem to można zamówić posiadane karty tylko ze potem nie masz juz ich online dostepnych. Co do ceny to może i troche wydać trzeba ale paierowe przecież też kosztują nie mało. Zaletą online jest to że niemal cały czas masz kogoś do gry co ze zwykłymi kartami nie jest czasem takie łatwe.
GrimmY
QUOTE(voldius @ 22.07.2006 01:19)
Siedzialem z otwarta geba Grimson. Dobre to. Tyle ze nie na moj sprzet niestety, w ogole to ja bym sobie sporo gierek sprawdzil jakbym mial porzadna maszyne, a przy tym co mam to zostalo mi ... No wlasnie, ogladanie filmow na you tube ;)
*

z tego, co pamiętam to kolejne mission packi do half-life 2 mają wychodzić co 12-18 miesięcy, więc to pewnie pokazówka tego, co będziemy mogli zobaczyć w kolejnym epizodzie telenoweli o gordonie freemanie jeszcze na silniku HL2. więc jeśli on ci chodził w miarę znośnie, to nie bój się o wymagania :)
chyba, że dysponujesz rzęchem tyleż urokliwym, co starym to sorry winnetou.

system shock'a 2 zacząłem męczyć. nie po raz pierwszy zresztą, a znając mnie to nie po raz ostatni. grał ktoś? (stara, 99 rok)
Hito
Co za pytanie.
System Shock 1 była grą, która wyprzedziła epokę o dwie długości (nawet teraz w żadnym znanym mi FPPku nie da się wychylić głową w lewo, kucając lub leżąc). Świetna gra, pomysł z wiadomościami wspaniały, no i Shodanka to wróg, którego się pamięta. Cyberprzestrzeni nigdzie już chyba tak nie powtórzono.
SS2 również wybitną gierką jest. Lepsza grafika, brak kilku elementów, ale za to kilka nowych, tworzących ogólnie namacalny niemal klimat. W Systema 2 trzeba grać głośno i w nocy, najlepiej bez muzyki.
Glory to the Many, Glory to the Mass!
Ludwisarz
Oj stara gierka, grałem.

A czy ktoś może pamięta takie cudo jak Bioforge?
Czy ktoś miał Amigę?
MisieK
miał. ja mam dalej. acz nie wiem czy działa XD
BlackOmen
QUOTE(TimmY @ 23.07.2006 13:50)
Czy ktoś miał Amigę?
*

Mam działające commodore 64 z kasetami (też działającymi)
Ludwisarz
WIEDZIAŁEM!
Wiedziałem.. Po prostu wiedziałem. ZAWSZE na pytanie czy ktoś ma AMIGE znajdzie sie KTOŚ kto odpowie - ja mam Atari albo Commodore.
CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM!
GrimmY
QUOTE(TimmY @ 23.07.2006 16:47)
WIEDZIAŁEM!
Wiedziałem.. Po prostu wiedziałem. ZAWSZE na pytanie czy ktoś ma AMIGE znajdzie sie KTOŚ kto odpowie - ja mam Atari albo Commodore.
CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM!
*

miałem amigę, ale w bioforge grałem akurat na peceta.
a omen pewniej chciał przypomnieć pradziadka systemów komputerowych, któren to zresztą sam posiadam i osobiście stawiam wyżej niż amigi. szkoda, że już mi nie działa. rok temu w wakacje spędziłem kilka sentymentalnych nocy nad tym tworem, w tym roku już się w ogóle nie włącza, sniff.
Ludwisarz
Ja wiem, kumam. Ale.. Zawsze.. W jakimkolwiek towarzystwie, kogokolwiek i gdziekolwiek pytam o Amiżkę, odpowiada: miałem/nie miałem - ale miałem też Comodorca, na kasety, ale fajnie się wracało ze szkoły i czekało 30 min na załadowanie gryyy.
Wogóle założyłbym temat o Amidze. Bo cudowne gry były. A ja do dziś wiele z nich emuluje i męcze na blaszaku. Doman, Alfabet Śmierci, Franko, Dogs of War, Mortale, Death Mask, Fatal Fury, North&South... Długo by wymieniać.

A Bioforge genialny.. Jak na tamte lata cud miód. Podobnie jak przygodówki nowsze, typu REAH czy The Ripper. Grał kto?
vold
Oj Amiga... Stare, dobre dzieje. Super Frog, Pirate, Flashback, Beast'y. Hiuahiu, posciagam i poemuluj, dawno sie w to nie bawilem.
A, mialem oczywiscie dumną 600C! Szkoda że ją rozpieprzyłem.
MisieK
PACMAN! czarodziej.gif
BlackOmen
QUOTE(TimmY @ 23.07.2006 15:47)
WIEDZIAŁEM!
CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM!
*

Bo commodore jest bardziej oldschoolowe niz amiga ne ne ne!
A poza tym spora czesc z gier pod commode chodzila/lub miala swoj odpowiedni na amidze.
Atari sux
ps. czytanie ze zrozumieniem to nie wszystko, jeszcze wypada czasem pomyslec.
Ludwisarz
A ja jednak mysle, ze chodzi o czytanie ze zrozumieniem i odpowiadanie na zadane pytanie.

Jest roznica miedzy:

-Czy lubisz punkrock?
-Tak, lubię, mam kilka płyt, w tym etc.

a

-Czy lubisz punkrock?
-Nie, ale za to uwielbiam hiphop, nowa plyta Peji jest bardzo fajna i eloziomalska. A wczoraj z chlopakami bylismy na koncercie WWO i wogole HWDP. No, hiphop to fajny gatunek muzyki.
muszka Me
A wie ktoś co to jest notpron?

trudne, wymagające myślenia, inne, dające satysfakcję
takie dla ludzi, którzy potrafią użyć mózgu

uwielbiam

www.deathball.net/notpron
BlackOmen
QUOTE(TimmY @ 23.07.2006 18:30)
A ja jednak mysle, ze chodzi o czytanie ze zrozumieniem i odpowiadanie na zadane pytanie.

Jest roznica miedzy:

-Czy lubisz punkrock?
-Tak, lubię, mam kilka płyt, w tym etc.

a

-Czy lubisz punkrock?
-Nie, ale za to uwielbiam hiphop, nowa plyta Peji jest bardzo fajna i eloziomalska. A wczoraj z chlopakami bylismy na koncercie WWO i wogole HWDP. No, hiphop to fajny gatunek muzyki.
*

ok ok enaf user posted image

QUOTE(muszka Me @ 23.07.2006 19:27)
A wie ktoś co to jest notpron?

trudne, wymagające myślenia, inne, dające satysfakcję
takie dla ludzi, którzy potrafią użyć mózgu

uwielbiam

www.deathball.net/notpron
*

Lepsze -> http://zestriddle.fanzine.pl/ i caly czas sie rozrasta
Ludwisarz
omen: no.

kufa. wkreciliscie mnie notpronem na zesta znow, i siedze od 2 godzin, wrr biggrin.gif
Sumiko
ja miałam amige 1000. i grałam tam w super żabke i takiego bobasa chodzącego co zbierał grzechotki.
comodora też miałam... ale to tata głównie grał z siostrą, bo ja byłam za mała. ale pmiętam. na kasety był. i takie dżoje śmieszne czerwone.
BlackOmen
QUOTE(TimmY @ 23.07.2006 21:42)
omen: no.

kufa. wkreciliscie mnie notpronem na zesta znow, i siedze od 2 godzin, wrr biggrin.gif
*

Ja siedze na jedenej zagadzce juz od roku i jak nie wiedzialem jaki tam system trza odgadnac, tak nei weim do dzisiaj xP na ktorej jestes?
Btw. ktos wie jak sie kiedys gry zalatwialo na takie sprzety jak commoda czy amiga? Bo tam wiekszosc tych gier zcrackowanych chyba z oryginalnych sklepow nie pochodzilauser posted image
MisieK
to wiedza tylko rosjanie ;d
Empire
A ja się będę lansował i powiem:

mało gram ostatnio na kompie bo to strata czasu i w ogóle rozrywka niszcząca znajomości z ludźmi i mająca ujemny wpływ na psychikę! O!

Gram na Playstation 2 XD Wohoo, kupiłem pare miechów temu na spółę z kumplem i sobie co tydzień przekazujemy, tydzień on, tydzień ja. A teraz on wyjechał do UK na 1,5 miecha więc konsola cała moja :]
Ludwisarz
Sie szlo do kolegi, wlaczalo taki program i sie przegrywalo 20 dyskietek na przykład smile.gif

Pamietam tez, ze w Wiślaninie (dom handlowy we Włocławku, działa do dziś) - na piętrze miał facet sklep komputerowy.. Zawsze przegrywał mi coś za znacznie mniejsze pieniądze.. Duke Nukem 3d na 40 dyskietkach na PCta i niezliczona ilość gier na Amige..

Pamiętam Legend of Kyrandia - przygodowka.. Kazda lokacja to inna dyskietka, a dyskietek tez chyba z 40.. Zamiast porobic obszarami, to nie.. W prawo - #11, w lewo - #33, w gore - #2 tongue.gif
Na Amidze gralem tez w Dune, przygodowke. Genialne. Potem na kompie mialem jakos z 2 lata temu i PRAWIE przeszedlem.
Hito
Eee? Kogoś z nas pamięć myli, bo jestem (prawie) pewien, że Kyrandię (jedynkę, naturalnie, z Brandonem) posiadałem na 4 dyskietkach. Dawno to było, niestety, perfekcyjnie tego nie pamiętam.
Przy okazji wypada wspomnieć, że gierka dobra nawet była, jeśli się już zna angielski - za pierszym graniem, tyle lat temu, to bez solucji zgubiłbym się na samym początku :]
Ludwisarz
Nie jestem wlasnie pewien czy to byla 1 czy 2.

A pogra ktos online w Texas Hold'em Poker?
Empire
Za "starych dobrych czasów" to ja na pegasus'ie grałem w Capitan America and the Avengers ^^" To było coś ^^" A ostatnio ściągnąłem emulator, roma tegoż samego i nawet przeszedłem dalej niż mi się na konsoli udawało.

Z innej beczki: pamięta ktoś Contre? Na Pegasusa?
vold
Empik - niedalej jak ze dwa tygodnie temu z bratem kupilismy sobie pegasusa za 20 zlotych i przycinamy troche w Contre, Arkanoida, ja tam mocarnie ciupam w Tetrisa i czasem jeszcze Chip'n'Dale. A w Avangersow bym sobie pogral...

Sumiko - gra z Zabka, to wlasnie Super Frog, niesamowicie grywalna giera.

Mialem na Amige tez Franko, kozak jakich malo. Ach te teksty... [niektorzy je jeszcze pamietaja haha]
No i Settlers I na trzech dyskietkach. Ach, to bylo cos - wlaczalo sie rano, raniutko, dlyugo sie gra ladowala i nie zawsze chodzila, no ale zalozmy ze dales rade, tam krolestwo tiruriru, i zostawiales poczciwa Amigunie wlaczona, wychodziles, po 5 godiznach powrot do Setllersow wink2.gif Tylko zawsze fajty przegrywalem.
Ludwisarz
A nie czasem Frogger?

Pegasusa chcialem kilka miechow temu odpalic, cos mi nie dziala..
Empire
no Voldius, ja widze że Ty naprawdę pr0 jestes tongue.gif

a ja wam powiem tak, że ja grałem ostatnio w.... Contre 3!
Normalnie zrobili kolejną część, na ps2, full wypas graficzka, muza taka że łeb ścina, poprostu cud miód giera.
Tylko zajebiście trudna tongue.gif

a w Chip'n'Dale to tez bym sobie pograł... wszystkie części..
i była taka świetna gra z Mario. Nie oryginalne tylko jakaś - tam - X część.

I w Kacze Opowieści bym pograł!! Łażenie Sknerusem było takie fajneee!!
GrimmY
QUOTE(Empire @ 24.07.2006 13:15)
Gram na Playstation 2 XD Wohoo, kupiłem pare miechów temu na spółę z kumplem i sobie co tydzień przekazujemy, tydzień on, tydzień ja. A teraz on wyjechał do UK na 1,5 miecha więc konsola cała moja :]
*

witaj w klubie;]
QUOTE(TimmY)
Pamietam tez, ze w Wiślaninie (dom handlowy we Włocławku, działa do dziś) - na piętrze miał facet sklep komputerowy.. Zawsze przegrywał mi coś za znacznie mniejsze pieniądze.. Duke Nukem 3d na 40 dyskietkach na PCta i niezliczona ilość gier na Amige..

nieźle. ja nigdy nie zapomnę jak przegrywaliśmy z sąsiadem 'dark forces' (jakby ktoś chciał wiedzieć - 'jedi knight-y' to kontynuacje tej gry). gra zajmowała jakieś 100-parę mega, a dysk miałem jeśli mnie pamięć nie myli ok 250^^ o tak, to było coś, kiedy o nagrywarkach, ba o napędzie cd do komputra mało kto słyszał.
Ludwisarz
QUOTE(Empire @ 24.07.2006 14:08)

Normalnie zrobili kolejną część, na ps2, full wypas graficzka, muza taka że łeb ścina, poprostu cud miód giera.

*

KACZE OPOWIEŚCI! Nie wiem czy napewno o tym samym, ale taka zrecznosciowka gdzie sie chodzilo Sknerusem i wybieralo na mapie ktory skarb sie chce zdobyc..

QUOTE(GrimmY @ 24.07.2006 14:15)
QUOTE(Empire @ 24.07.2006 13:15)
*

witaj w klubie;]
QUOTE(TimmY)

nieźle. ja nigdy nie zapomnę jak przegrywaliśmy z sąsiadem 'dark forces' (jakby ktoś chciał wiedzieć - 'jedi knight-y' to kontynuacje tej gry). gra zajmowała jakieś 100-parę mega, a dysk miałem jeśli mnie pamięć nie myli ok 250^^ o tak, to było coś, kiedy o nagrywarkach, ba o napędzie cd do komputra mało kto słyszał.
*

A kod do tego Dark Forces pamietam, ze byl 'LAPOSTAL' smile.gif Na God Mode On bodajze smile.gif Moj pierwszy dysk mial 800 mega, system Norton Commander.. Potem win 3.1, 95 i jakos dalej szlo wink2.gif ALe przegrywanie bylo kuuul. I bym pakowacz ARJ. i byla jakas taka komedna pod dosem -v 1500 skąd dokąd - coś takiego smile.gif
Hito
Mój Dark Forces zajmuje 69 Mega :]
Gierka świetna, na swoje czasy i obecnie. IMuse, GW, możliwość skakania (w tamtych czasach to nie było takie oczywsite), klimat i w ogóle. Gdyby nie obecność kilku upierdliwych planszy (Anoat City - nienawidzę), byłoby doskonale.
matoos
Moj pierwszy dysk mial 800 mega, system Norton Commander..

TimmY, gwałcisz moje wykształcenie informatyczne laugh.gif

Norton Commander to nie był system tylko nakładka na dosa. W linuksie też masz coś takiego tylko się nazywam midnight commander bodajże. A na windowsa jest total commander, ale on działa w trybie graficznym tongue.gif
Ludwisarz
Wybacz.. Mea culpa.. Mały byłem, a że automatycznie NC się włączał - dla mnie był to system. Ale owszem, system operacyjny to DOS.
Empire
QUOTE(TimmY @ 24.07.2006 16:31)
QUOTE(Empire @ 24.07.2006 14:08)

*

KACZE OPOWIEŚCI! Nie wiem czy napewno o tym samym, ale taka zrecznosciowka gdzie sie chodzilo Sknerusem i wybieralo na mapie ktory skarb sie chce zdobyc..

no no no! Dokładnie!
I własnie podobny motyw był w tej grze z Mario, że sie wybierało mape.
Quizer
arkadia.rpg.pl:23
matoos
Emp, chodzi ci po prostu o trecią część mario, tę z szopem tongue.gif
Empire
QUOTE(matoos @ 25.07.2006 16:25)
Emp, chodzi ci po prostu o trecią część mario, tę z szopem tongue.gif
*

Włąśnie sęk w tym, że dizisaj ściągnąłem ją na emulator (tak samo jak kacze opowieści 1 i 2) i to nie jest to. Kurcze, szkoda, bo to była genialna gra. I tam jakieś schizowe motywy z przedmiotami były, i nie chodzi poprostu o kapelusz ze skrzydełkami dający zdolność latania tongue.gif Jakaś włócznia była, coś tam... hmm
matoos
Daj mejla to ci podesle roma Mario All-Stars - tam sa wszystkie czesci wydane na snesa przez nintendo.
Empire
QUOTE(matoos @ 25.07.2006 22:35)
Daj mejla to ci podesle roma Mario All-Stars - tam sa wszystkie czesci wydane na snesa przez nintendo.
*

a nie mam go w profilu? Hmm... no to empire66@wp.pl
matoos
W profilu mejle są ukryte smile.gif Można z niego wysłać do ciebie mejla, ale nie z załącznikiem, a już na pewno nie z takim dużym. Wierzcie mi, wysyłanie mejli z załącznikami za pomocą PHP to wielki pain-in-the-ass.

Poszło.
dementorek
arkadia.rpg.pl:23

matoos: python wink2.gif
MisieK
szczyt znudzenia: zakładam konto na arkadii i gram w tropico XD
Child
Znalazłem gdzieś Rome: Total War. i teraz pacyfikuje Galów we Francji. a potem w obroty pojdzie reszta barbarzyńskiej hołoty. albo Kartagina. najpierw wybadam sytuację. Ci, którzy toczą więcej wojen, już mogą się spodziewać nowej ;}

Ave Cesar! Morituri te salutant! :}
matoos
QUOTE(dementorek @ 26.07.2006 11:24)
matoos: python wink2.gif
*

Ja to wiem, ty to wiesz, ale mój service provider tego nie wie, a ja nie mam możliwości konfiguracji serwa.

A tak w ogóle to perlem jeszcze łatwiej tongue.gif
dementorek
kwestia upodobania biggrin.gif
Quizer
exp?
Katon
Apropos gier - nieźle Cię Quizer dojeżdżam w Libanie, nie?
Quizer
Powiem tyle. Uwazaj na Jerozolime. Cos duzego tam moze pier*** Ci niedlugo od braci z Iranu ;]

Proszę... Hamujcie języki. //Matoos
Avadakedaver
Matoos, proszę, zostaw mi ten kolor.

Ale to jest mój kolor, używałem go jak ty jeszcze trzymałeś kciuki żeby gargamel smerfów nie złapał (R Child wink2.gif ). Poza tym wydawało mi się że ty używasz niebieskiego, a to jest #6699CC... //Matoos

eee, ja używam steel blue.
Child
lol.

O ile można w to grać na kompie [nie licząc wersji on-line i starej gierki z '97] - Magic: The Gathering. zostałem za/porażony.

kto pożyczy piec dych na decka? ;)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.