Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Zagadki...
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59
Zeti
czyli 48 godzin zamiast 5 dni.
OK właściwie to lepiej, nie trzeba będzie czekać tak długo.

Czyli teraz mamy tak:
1. Najpierw zadaje się pytanie.
2. Ktoś na nie odpowiada. (czas na odpowiedź nie jest limitowany. Pytający może dawać drobne podpowiedzi.)
3. Osoba zadająca pytanie potwierdza lub zaprzecza odpowiedź, oraz wyznacza osobę pytającą w ciągu 48 godzin od odpowiedzi
4. Osoba która odpowiedziała poprawnie i została wyznaczona przez osobę zadającą pytanie, zadaje nową zagadkę, w ciągu 48 godzin od potwierdzenia.
5. A w wypadku oddania (zrzeczenia się zagadki) to kto pierwszy, ten lepszy (czyli pierwszy chętny zadaje.)
6. Jeżeli natomiast nie pojawi się potwierdzenie, to pierwsza osoba która podała odpowiedź zada nową zagadkę.
7. Gdy nowa zagadka nie pojawia się w ciągu 48 godzin, oznacza to automatyczne oddanie zagadki.
8. Zabrania się zadawania zagadek dotyczących treści tomu siódmego - Harry Potter and the Deathly Hallows do dnia 26 stycznia 2008.
Golden Phoenix
Ja też się zgadzam. Czy to oznacza, że mogę zadać pytanie ?
Zeti
Według nowych zasad dopiero po północy.
Ale nie bądźmy aż takimi formalistami.
em
zasady zatwierdzone, umieszczone w pierwszym poście.
na dzień dobry może ich nie łammy, niech pytanie zada Golden Phoenix jutro, oczywiście o ile kaszolka się nie objawi smile.gif
Zeti
Fajnie. biggrin.gif
Ale dlaczego pytania z DH dopiero od 10 lutego?
wystarczyłby 01.02.
em
coby dać czas ludziom na przeczytanie i przetrawienie. na niektórych anglojęzycznych stronach klauzula tajności wygasła dopiero w zeszłym tygodniu, miesiąc po premierze. my nie dajemy nawet miesiąca smile.gif
Zeti
Dobra, niech będzie 10. Ja DH po polsku chyba jeszcze przeczytam 26. A jak się uda, tak jak ostatnio, to dzień wcześniej wink2.gif
kaszolka14
jejku!! przepraszam was bardzo za to zamieszanie.. sad.gif ale mam usprawiedliwienie.. niestety net mi nawalil.. i dopiero dzisiaj moglam wejsc.. jest mi serio przykro i to sie mam nadzieje nie powtorzy.. blush.gif

Golden Phoenix zadawaj pytanie.. smile.gif
Zeti
kaszolko14, w żadnym wypadku to nie jest twoja wina. Mała modernizacja regulaminu była jak najbardziej potrzebna.
Golden Phoenix czekamy!
kaszolka14
no wlasciwie to popieram te zmiany, ktore zostaly wprowadzone.. smile.gif bo to swietny temacik biggrin.gif no.. to czekam na nastepne pytanie.. wink2.gif
Golden Phoenix
kaszolka14, rozumiemy, że istnieją też inne światy poza magicznym forum (np. real, matrix) smile.gif

Moje pytanie brzmi: Jakie departamenty i wydziały mieściły się na czwartym piętrze Ministerstwa Magii ?
kaszolka14
departament kontroli nad magicznymi stworzeniami, wydział zwierząt, istot i duchów, urząd łączności z goblinami, biuro doradztwa w zwalczaniu szkodnikow smile.gif
Golden Phoenix
Zgadza się, nastepne pytanie należy do Ciebie smile.gif
kaszolka14
aa.. mam pustke w glowie.. oddaje pytanie.. unsure.gif
Zeti
przejmuje

Kto był gajowym Hogwartu przed Hagridem?
harolcia
Czy to nie był pracownik o nazwisku (?) Ogg?? <głęboko myśli> czy jakoś tak?? huh.gif
Zeti
Tak, to był Ogg (jakiś olbrzym, czy co? Jakieś takie imię). Pytaj.
harolcia
Może to i olbrzym był, kto je tam wie smile.gif Do tej posady to silną rękę trzeba mieć!

A oto i pytanko:

Z czego zasłynął brat Benedykt z Worcestershire?
Zeti
Tym, że po śmierci stał się Grubym Mnichem?
Strzelałem, nie pamiętam.
harolcia
Nie, to nie on smile.gif ale próbuj dalej
Zeti
Jutro. Dziś juz nie dam rady sleeping.gif
harolcia
ok smile.gif dobrej nocy ??
Zeti
Dzięki.

A ten jak mu tam Benedykt to duch? Jakoś mi się tak kojarzy.
harolcia
Nie i koniec podpowiedzi na dzisiaj smile.gif Jak to mówią, szukaj a znajdziesz.
Skaterin
Benedykt z Worcestershire byl franciszkaninem, do ktorego nalezal ocalaly stary manuskrytp odnoszący się do odkyrcia przez niego Wozaka. Porownal go do wyrosnietej fretki.
Ow wozak ukąsił go w nos [ktory krwawil dobre kilka godzin].
harolcia
Tak jest! Pytanie Twoje smile.gif
Zeti
A co to jest Wozak???
Aylet
wozak przypomina przerośniętą fretke, ale potrafi mówić. jednak nie da się z nim normalnie porozmawiać, bo on ogranicza się do raczej krótkich i obraźliwych zdań. mieszkaja pod ziemią i polują na gnomy. cheess.gif
Skaterin
no coz, w końcu to temat z zagadkami wink2.gif
pytanie:
Kto był Ministrem Magii w roku 1811? wink2.gif
harolcia
Grogan Kikut smile.gif
Skaterin
pytanie twoje smile.gif
harolcia
Z czego znany jest Janus Thickey?
Ramzes
Z tego, że oddział jego imienia znajduje się w szpitalu św. Munga? O to chodzi?
harolcia
Nie, chodziło mi o coś innego.
Ramzes
Udawał, że został pożarty przez śmierciotulę zostawiając kartkę, z której wynikał taki przebieg wydarzeń i pozostawiając rodzinę w wielkim żalu. Okazało się jednak, że było to upozorowane, a Janusa odnaleziono pięć mil drogi od domu z właścicielką Zielonego Smoka. Jest to ostatni znany przypadek, żeby czarodziej upozorował własną śmierć sugerując pożarcie przez śmierciotulę.
harolcia
Zgadza się, pytanie Twoje
Ramzes
W takim razie, kto jest autorem książki Bracia Krwi: Moje życie wśród wampirów
Zeti
Eldred Worple
Ramzes
Dobrze, pytaj.
Zeti
Jakich kart brakuje Ronowi do całości talii z czekoladowych żab?
Skaterin
Agryppy i Ptolemeusza
Zeti
Tak
Skaterin
kto to była Hetty Bayliss?
PrZeMeK Z.
Była to kobieta wieszająca pranie w II tomie, która zauważyła latający samochód z Ronem i Harrym. Pisano o niej w "Proroku".
Skaterin
tak.
PrZeMeK Z.
Wymień trzy potrawy, które w I tomie zjada pan Dursley.
Ramzes
Jajka na bekonie, płatki kukurydziane i pomidory z puszki na zimnych tostach. Może być?
PrZeMeK Z.
Jasne. Pytaj.
Ramzes
O ile lat starszy od Harry'ego był Lucjusz Malfoy?
Aylet
o 27 lat?
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.