HP i ZF, str. 444/445 (odnośnie całej zagadki, Zamojski jest na górze strony 445).
Trafiłem na to przez przypadek, bo wymyślając zagadkę akurat tutaj mi się otworzyła książka
A ja głupi szukałem w CO.
A teraz zagadka:poprzez którego syna Phineas Black był prapradziadkiem Syriusza?
Przydzielonych do domów zapraszam na
Wyzwanie Domu
Poprzez Syriusza i Cygnusa. Strasznie dziwna rodzinka, wychodzić za kuzyna/kuzynkę...
Co sie przydarzyło czarodziejowi Baruffio?
źle wymówił spółgłoskę w zaklęciu, i został przygnieciony bawołem.
Tak, pytaj.
Może to pomoże wam rozwiązać Wyzwanie Domu.
4.. 2. 7... 7... 9...
Rozszyfruj imię.
Meszaroska
12.09.2007 20:41
Harry
no jak dla mnie to tu chodzi o to właśnie, żebyś sam ją rozwiązał. jak się zasady napisze ot tak głośno, to rozwiązanie wyzwania domów nie będzie już wyzwaniem
Więc nie mogę napisać. Pytaj Meszaroska. Emoticonco, wiesz juz o kogo chodzi w wyzwaniu?
Meszaroska
12.09.2007 21:37
Pytanie wspaniałomyślnie oddaję.
PrZeMeK Z.
12.09.2007 22:58
Dlaczego Ministerstwo Magii zaklasyfikowało centaury jako "zwierzęta"?
Na początku Rada magów uznała centaury jako zwierzęta, przez to, że chodziły na czterech nogach. Później, gdy urząd objął ktiś inny, centaury zostały sklasyfikowane jako istoty, jednak one same odmówiły takiego stanowiska i postanowiły, że chcą być (na własne życzenie) zaliczane do zwierząt.
PrZeMeK Z.
13.09.2007 20:02
Poprawnie.
Wybaczcie długi czas potwierdzania, miałem w domu istny młyn. :/
około ilu jaj na raz składają bahanki?
tak, dobra odpowiedź, pytanie Twoje.
Co to jest "Sprzysiężenie zgniłego kła" i do czego dąży? Najlepiej by było z cytatem, ale nie jest wymagany.
Według Luny jest to stowarzyszenie, które za pomocą choroby dziąseł chce zniszczyć Ministerstwo Magii.
aurorzy chcą obalić ministertswo?
Zeti chyba już odpowiedział poprawnie.
Tak,
Zeti twoje pytanie. Nie zauważyłem posta, spojrzałem na koniec strony
Kto siedział po lewej i prawej stronie Albus Dumbledore'a 31 października 1994 roku?
Profesor McGonaggal po prawej i snape po lewej?
Nie, to nie to o CO mi chodziło.
Karkarow i Maxime
/edite/ maxime po lewej
Tak, Pytanie w twoje ręce.
Wymyśliłem:
Skąd pochodzi ten cytat?
QUOTE(skąd to jest)
(...)Miał na sobie długi, czarny płaszcz, a na czubku głowy bielała łysina. Po chwili zniknął (...)
-Gdzie jest Nagini? - zapytał zimny głos.
-Ja... ja nie wiem panie - odpowiedział lękliwie pierwszy głos. Chyba wybrał się (...)
Pogrunym
(...) pominąłem końcówkę zdania bo byłoby o wiele bardziej oczywiste. To są to raptem trzy słowa.
Ps. Coraz ciężej i dłużej wymyślam zagadki

/edit/ błąd w bb-code
Z Czary Ognia, rozmowa Glizdogona z Voldemortem, kiedy Fran Bryce podsłuchiwał pod drzwiami.
TAK
ps. Czy zagadki zostały powiązane z punktami domów
Tego nie wiem. Trzeba by było uzgodnić to ze wszystkimi prefektami.
Pytanie:Do czego służą pióra memortka.
Do przyrządzenia veritaserum i eliksirów wspomagających pamięć.
Z czego zasłynął Urquhart Rackharrow i kiedy żył (w którym wieku)?
URQUHART RACKHARROW 1612 – 1697 WYNALAZCA ZAKLĘCIA WYPRUWAJĄCEGO WNĘTRZNOŚCI
Urquhart Rackharrow (1612 – 1697) – wynalazca zaklęcia wypruwającego wnętrzności
edit: o sorry
harolcia
13.09.2007 21:38
Urquhart Rackharrow (1612 – 1697; znaczy XVIIw.) – wynalazca zaklęcia wypruwającego wnętrzności
Edit.
osz kurde... sorry Winetu!
Jeszcze ktoś?

Matips- Twoja kolej.
Kiedy odbył się bal bożonarodzeniowy (data) udowodnij swoją tezę.
rok 1994, 24 grudnia.
obliczam według daty śmierci Prawie bezgłowego nicka.
Kto jest autorem książki "Quidditch przez wieki" ?
A nie 25 grudnia?? Anglicy nie uznają Wigilii.
EDIT:
Kennilworthy Whisp (piszę z pamięci, mam nadzieję, że dobrze

)
Kennilworthy'ego Whispa
/edit/ tak, Ramzes ma racje. Po zastanowieniu Anglicy nie uznają wigilii. Ale i tak Ramzes pyta
jes. Twoje pytanie.
Pierwsza odpowiedź była matipsa
Harolcia odpowiedziała na moje pytanie, które skasowałem, kiedy ujrzałem, że pytanie jest matipsa. A brzmiało- kim jest gurg?
To odpowiedź na pytanie Ramzesa ([chyba] usunął). Ja uważam, że nie potrzebnie, bo jak słusznie zauważył źle potwierdziłem odpowiedź na pytanie o bal.
harolcia
13.09.2007 21:52
To obowiązuje to pytanie, czy nie? Bo się trochę zagubiłam. W razie potrzby usunęłam tamten posta, a na wszelki wypadek:
przywódca olbrzymów?
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę