Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Zagadki...
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59
Ramzes
HP i ZF, str. 444/445 (odnośnie całej zagadki, Zamojski jest na górze strony 445).

Trafiłem na to przez przypadek, bo wymyślając zagadkę akurat tutaj mi się otworzyła książka smile.gif
Zeti
A ja głupi szukałem w CO.

A teraz zagadka:poprzez którego syna Phineas Black był prapradziadkiem Syriusza?

Przydzielonych do domów zapraszam na Wyzwanie Domu
matips
Poprzez Syriusza i Cygnusa. Strasznie dziwna rodzinka, wychodzić za kuzyna/kuzynkę...
Zeti
Tak
matips
Co sie przydarzyło czarodziejowi Baruffio?
Zeti
źle wymówił spółgłoskę w zaklęciu, i został przygnieciony bawołem.
matips
Tak, pytaj.
czarodziej.gif
Zeti
Może to pomoże wam rozwiązać Wyzwanie Domu.
4.. 2. 7... 7... 9...
Rozszyfruj imię.
Meszaroska
Harry wink2.gif
em
no jak dla mnie to tu chodzi o to właśnie, żebyś sam ją rozwiązał. jak się zasady napisze ot tak głośno, to rozwiązanie wyzwania domów nie będzie już wyzwaniem smile.gif
Zeti
Więc nie mogę napisać. Pytaj Meszaroska. Emoticonco, wiesz juz o kogo chodzi w wyzwaniu?
Meszaroska
Pytanie wspaniałomyślnie oddaję.
PrZeMeK Z.
Dlaczego Ministerstwo Magii zaklasyfikowało centaury jako "zwierzęta"?
Aylet
Na początku Rada magów uznała centaury jako zwierzęta, przez to, że chodziły na czterech nogach. Później, gdy urząd objął ktiś inny, centaury zostały sklasyfikowane jako istoty, jednak one same odmówiły takiego stanowiska i postanowiły, że chcą być (na własne życzenie) zaliczane do zwierząt.
PrZeMeK Z.
Poprawnie.

Wybaczcie długi czas potwierdzania, miałem w domu istny młyn. :/
Aylet
około ilu jaj na raz składają bahanki?
matips
500?
Aylet
tak, dobra odpowiedź, pytanie Twoje.
matips
Co to jest "Sprzysiężenie zgniłego kła" i do czego dąży? Najlepiej by było z cytatem, ale nie jest wymagany.
Zeti
Według Luny jest to stowarzyszenie, które za pomocą choroby dziąseł chce zniszczyć Ministerstwo Magii.
Aylet
aurorzy chcą obalić ministertswo?
matips
Ale w jaki sposób?
Aylet
Zeti chyba już odpowiedział poprawnie.
matips
Tak, Zeti twoje pytanie. Nie zauważyłem posta, spojrzałem na koniec strony smile.gif biggrin.gif
Zeti
Kto siedział po lewej i prawej stronie Albus Dumbledore'a 31 października 1994 roku?
Aylet
Profesor McGonaggal po prawej i snape po lewej?
Zeti
Nie, to nie to o CO mi chodziło.
matips
Karkarow i Maxime

/edite/ maxime po lewej
Zeti
Tak, Pytanie w twoje ręce.
matips
Wymyśliłem:
Skąd pochodzi ten cytat?
QUOTE(skąd to jest)
(...)Miał na sobie długi, czarny płaszcz, a na czubku głowy bielała łysina. Po chwili zniknął (...)
-Gdzie jest Nagini? - zapytał zimny głos.
-Ja... ja nie wiem panie - odpowiedział lękliwie pierwszy głos. Chyba wybrał się (...)

Pogrunym (...) pominąłem końcówkę zdania bo byłoby o wiele bardziej oczywiste. To są to raptem trzy słowa.
Ps. Coraz ciężej i dłużej wymyślam zagadki cry.gif

/edit/ błąd w bb-code
Aylet
Z Czary Ognia, rozmowa Glizdogona z Voldemortem, kiedy Fran Bryce podsłuchiwał pod drzwiami.
matips
TAK

ps. Czy zagadki zostały powiązane z punktami domów
Aylet
Tego nie wiem. Trzeba by było uzgodnić to ze wszystkimi prefektami.

Pytanie:Do czego służą pióra memortka.
Ramzes
Do przyrządzenia veritaserum i eliksirów wspomagających pamięć.
Aylet
Dobrze
Ramzes
Z czego zasłynął Urquhart Rackharrow i kiedy żył (w którym wieku)?
matips
URQUHART RACKHARROW 1612 – 1697 WYNALAZCA ZAKLĘCIA WYPRUWAJĄCEGO WNĘTRZNOŚCI
Aylet
Urquhart Rackharrow (1612 – 1697) – wynalazca zaklęcia wypruwającego wnętrzności

edit: o sorry cheess.gif
harolcia
Urquhart Rackharrow (1612 – 1697; znaczy XVIIw.) – wynalazca zaklęcia wypruwającego wnętrzności

Edit.
osz kurde... sorry Winetu!
Ramzes
Jeszcze ktoś? biggrin.gif

Matips- Twoja kolej.
matips
Kiedy odbył się bal bożonarodzeniowy (data) udowodnij swoją tezę.
Aylet
rok 1994, 24 grudnia.
obliczam według daty śmierci Prawie bezgłowego nicka.
matips
tak
Aylet
Kto jest autorem książki "Quidditch przez wieki" ?
Ramzes
A nie 25 grudnia?? Anglicy nie uznają Wigilii.

EDIT:
Kennilworthy Whisp (piszę z pamięci, mam nadzieję, że dobrze wink2.gif)
matips
Kennilworthy'ego Whispa
/edit/ tak, Ramzes ma racje. Po zastanowieniu Anglicy nie uznają wigilii. Ale i tak Ramzes pyta czarodziej.gif
Aylet
jes. Twoje pytanie.

Pierwsza odpowiedź była matipsa
Ramzes
Harolcia odpowiedziała na moje pytanie, które skasowałem, kiedy ujrzałem, że pytanie jest matipsa. A brzmiało- kim jest gurg?
matips
To odpowiedź na pytanie Ramzesa ([chyba] usunął). Ja uważam, że nie potrzebnie, bo jak słusznie zauważył źle potwierdziłem odpowiedź na pytanie o bal.
harolcia
To obowiązuje to pytanie, czy nie? Bo się trochę zagubiłam. W razie potrzby usunęłam tamten posta, a na wszelki wypadek:

przywódca olbrzymów?
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.