Papierek po gumie do żucia.
Hazel możesz zadać zagadkę.
Jakiej rasy smokiem był Norbert?
owczarnia
11.07.2006 10:35
Norweski Kolczasty.
owczarnia
11.07.2006 11:11
Ile Hermiona płaciła za "Proroka Codziennego", którego zamawiała sobie do Hogwartu?
Chyba jednego knuta. Nie jestem pewien.
owczarnia
11.07.2006 13:07
Nope.
Pszczola
11.07.2006 13:51
err....Owczarnio, na który Ty tom patrzysz?
[quote] Hermione placed a Knut in the leather pouch on the owl's leg[/qoute]
s. 203 wydania brytyjskiego Zakonu Feniksa w rozdziale "Professor Umbridge".
owczarnia
11.07.2006 15:04
Patrzę na ten, co trzeba

. W razie wątpliwości, to
copy of the Daily Prophet (PS5) (DP)
.....5 Knuts ($0.08) (summer before Harry's first year)
.....7 Knuts ($0.11) (1998 - 1999)

.
Z
HP Lexiconu.
Pszczola
11.07.2006 18:49
Skąd oni to wzięli? Nie pamiętam, zeby w Kamieniu była o tym mowa.
Cóz, może letnia promocja? ;)
Zadajesz jeszcze jedno, czy Nevil?
owczarnia
12.07.2006 10:23
Masz jeszcze to, niech Cię już całkiem dobiję, chciałam to wkleić wczoraj ale nie mogłam znaleźć

:
Typically, the Prophet is delivered each morning by owl post (PS5, GF28, OP12, HBP11). A subscription can be paid for in advance or the recipient can pay for the newspaper when it arrives by putting the coins in a small pouch on the leg of the post owl who delivers it. The cost per issue was five Knuts the summer before Harry's first year (PS5) but appears to have risen to seven Knuts later on (DP).A odnośnie Kamienia, to czy Harry nie musiał zapłacić sowie właśnie za "Proroka" gdy Hagrid jeszcze spał? W chatce na skale?... Nie jestem pewna, ale chyba to było to.
Swoją drogą ciekawe, o co chodziło z tym knutem, którego Hermiona włożyła sowie do woreczka. Może to nie za "Proroka", tylko za "Quibblera" było?... Albo jeszcze w ogóle za coś innego?... Muszę to sprawdzić w domu.
I daję jeszcze jedno, a co

:
Jak miał na imię króliczek Lavender Brown, oraz o jakiej porze roku i z jakiego powodu zdechł

?
dominisia888
12.07.2006 14:31
Albinek, zginął jesienią, zamordowany przez lisa.
owczarnia
12.07.2006 14:48
Yyyy *sprawdza gorączkowo*, no tak, Binky to przecież w oryginale, racja. Albinek, wierzę na słowo

. Reszta się zgadza jak najbardziej. Pytasz kochana

.
Pszczola
12.07.2006 14:58
Swoją drogą ciekawe, o co chodziło z tym knutem, którego Hermiona włożyła sowie do woreczka. Może to nie za "Proroka", tylko za "Quibblera" było?... Albo jeszcze w ogóle za coś innego?... Muszę to sprawdzić w domu.
Było za Proroka, przypadkiem czytałam odpowiedni fragmant, kiedy pojawiło się pytanie, więc się zdziwiłam.
A czy to nie było tak, że Harry'ego dziobała sowa póki nie dał jej jakiś drobniaków? Taka to przecież reszty nie wyda.
...czym ja się przejmuję!?
Dominisia, pytaj, pytaj ;P
dominisia888
12.07.2006 16:48
Nie mam czasu żeby wymyślić coś lepszego, więc wypiszcie mi proszę jakie sumy otrzymali Harry, Ron i Hermiona.
A teraz zmykam do pracy
Harry dostał:
Wybitny z Obronę przed czarną magią;
Powyżej oczekiwań z: Opiekę nad magicznymi stworzeniami, Zaklęcia, Zielarstwo, Eliksiry i Transmutację;
Zadowalający z Astronomii;
Nędzny z Wróżbiarstwa;
Okropny z Histori magii.
Hermiona dostała z wszystkich przedmiotów Wybitny, oprócz Obrony przed czarną magią z której dostała Powyżej oczekiwań.
Ron zaliczył siedem sumów oblał tylko wróżbiarstwo i historię magii, nie dostał żadnego wybitnego.
Pszczola
13.07.2006 18:33
Myślę, że Dominisia nie będzie miała żadnych obiekcji: zadaj pytanie, "czas to Galeon" ;)
Co dostał gurg od Hagridai?
Pszczola
13.07.2006 22:01
Zdąrzył dać tylko dwa prezenty Karkusowi: Niegasnący Płomień (Gubrathian fire) i niezniszczalny hełm wykonany przez gobliny, oraz Golgomathowi skórę smoka.
Ile bombek z podobizną Harry'ego zawiesił Dobby aka Zgredek w Pokoju życzeń?
Zgredek zawiesił setki złotych bombek z podobizną Harry'ego i napisem WESOłYCH śWIąT.
Pszczola
14.07.2006 12:57
Cóż, w oryginale jest, że to było sto bombek, ale wierzymy panu Polkowskiemu. Zadawaj. A napis brzmiał "HAVE A VERY HARRY CHRISTMAS!". No, w zasadzie "Wesołych Świąt".
Miałem polską wersję.
Zagadka: Jakie są wymagania do pracy kontaktów z mugolami?
Pszczola
14.07.2006 19:13
SUM ze studiów mugolskich, entuzjazm, cierpliwość i poczucie humoru.
Bardzo dobrze, możesz zadawać zagadkę.
Ojeju... Jakie wy macie umysły.... te wszystkie imiona i w ogóle... Czuje sie jak w szkole ;] A tak serio wy jak odp. patrzycie d skiązek czy w głowie wam to siedzi?
ps. sory ze nie na temat
Pszczola
16.07.2006 02:21
Pół na pół.
Ile razy zwymiotował Harry po przebudzeniu ze snu, w którym był wężem zagryzającym tatę Rona?
Dwa razy, chyba że coś przeoczyłem.
Jeśli nic nie przeoczyłem to czym cech..ą się mieszkańcy poszczególnych domów?
Mroczny Wiatr
18.07.2006 12:18

Slytherin - "czysta" krew , spryt
Ravenclaw - bystrych ceni
Gryfindor - dzielnych chce
Huffelpuff - resztę uczy
zgadza się?
Derwisz i Banges? Przy jakiej okazji pojawiają sie w książce te dwa nazwiska?
To właściciele jednego ze sklepów w Hogsmeade.
pysia ;)
18.07.2006 20:33
QUOTE(hazel @ 18.07.2006 18:11)
Zadaj pytanie ;d
Hola, hola. Od takich komend jest teraz Mroczny Wiatr, kotuś.
Avadakedaver
18.07.2006 22:30
ale gópio. posta pysi nie mogę usunąć
Mroczny Wiatr
18.07.2006 23:12
QUOTE(hazel @ 18.07.2006 17:11)
jak najbardziej odpowiedź prawidłowa
pytanie twoje
QUOTE(Avadakedaver @ 18.07.2006 22:30)
ale gópio. posta pysi nie mogę usunąć

restrukturyzacja panie. nie znamy dnia, ni godziny, gdy moda stracimy XD
No to pytam:
kto i w której części wypowiedział słowa:
"Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg."
owczarnia
19.07.2006 11:03
Trafiłeś, z tą róznicą że to zdaje się powiedział pan Weasley, a nie jego żona

.
Mroczny Wiatr
19.07.2006 11:20
QUOTE(owczarnia @ 19.07.2006 11:03)
Trafiłeś, z tą róznicą że to zdaje się powiedział pan Weasley, a nie jego żona

.
zgadza się
owczarnia
19.07.2006 11:42
Niech Estiej daje zgadkę, w końcu zgadł prawie wszystko

.
Pszczola
20.07.2006 21:36
Przychodzą mi do głowy tylko dwie daty: 1749 i 1875, ale nie jestem pewna czy to lata Zlotów, czy tylko ustaw, które niekoniecznie podczas nich były formułowane.
Pszczola
21.07.2006 02:32
Thnx.
Około której godziny którego dnia udało się Harry'emu opanować czar przywoływania/przyciągania (po ang. Summoning Charm).
około godziny 2 w nocy dzień przed Pierwszym Zadaniem Turnieju Trójmagicznego
Skoro Ronald nie zadał pytania, myślę ze nikt nie będzie przeciwko że ja je zadam

Ile według profesora Slughorna wart był jeden włos jednorożca?Nikt nie zadał, bo Pszczoła nie potwierdziła odpowiedzi Ronalda. I jeśli jest ona prawidłowa, to Ronald zadaje pytanie.Przepraszam nie powinno sie pojawić moje pytanie

, chodzi o to że odpowiedź jest prawidłowa, o czym wiedziałem(sprawdziłem w książce)...MÓJ BŁĄD
Pszczola
21.07.2006 14:42
Ronald masz rację. Zadawaj pytanie.
Ludzie, jakby nie było odpowiedzi potwierdzającej jakieś 2 tygodnie, to jasne, zadawajcie pytania. Ale ja tu jeszcze jestem ;)
Jak brzmi zaklęcie, które spowodowało, że podczas pojedynku Malfoy vs. Potter w Klubie Pojedynków, pojawił się wąż. Chodzi o zaklęcie pojawiające sie w KSIĄŻCE, nei w filmie.
To była jak mi się wydaje : Sarpensortia?
wydaje mi sie że sErpensortia,
pozdrawiam
oboje odpowiedzieliście ŹLE
Tak jest napisane w książce (HP i KT, strona 205):
-Raz... Dwa... Trzy... start! - krzyknął.
Malfoy szybko uniósł różdzkę i ryknął:
-Serpensortia!
Z końca różdzki wystrzelił najpierw błysk, a potem, ku przerażeniu Harry'ego, długi, czarny wąż....
więc w książce pojawiło się Serpensortia, nie wiem jak było w filmie oglądałem dość dawno,
pozdrawiam
Oj, przepraszam was bardzo. Mój błąd. Oczywiście, że to była Serpensortia. Pomyliłem się. Wybaczcie.

Zadajesz pytanei Dracon.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę