Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Zagadki...
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59
Ahmed
Jak komuś nie chce się szukać, to tutaj znajdziecie wszystkie, ale po angielsku. Niech ktoś je poda po polsku ;] Powodzenia!

!666!user posted image
Avadakedaver
no to nie jest poprawna odpowiedź, Hubercie69. tfu, Hubertcie9. On się na nich nie zdenerwował, ale tylko trochę obraził.
Hubert 9
To przepraszam, a moje pytanie anuluje.
Avadakedaver
podpowiedź: pod koniec książki to było.
Evita
a takie ładne pytanie miałam obmyślone... bu!!!...

ech. Pod koniec książki... Hagrid zdenerwowany... Co znaczy koniec książki? Przed czy po śmierci Dumbeldore'a?

Pustka w głowie...

Chyba że chodzi o to, jak na Harry'ego się "zdenerwował" gdy Harry próbuje mu wyjaśnić że Dumbledore nie żyje?
Avadakedaver
Estiej ma rację, skoro wróciłaś z pytaniem, to teraz Twoja kolej. Ale odpowiedź i tak błędna wink2.gif
Lord V
Avadakedaver - mimo ze pytanie nie aktualne to Hagrid zdenerwowal sie na Snape za zabicie Dumbeldora tongue.gif smile.gif
Avadakedaver
chodziło mi o tego dużego blondyna, który podpalił chatę Hagrida w której to akurat siedział Kieł.
YTakie podchwytliwe pytanie to było.
Evita
ohmy.gif, dziękuję, że czekacie! wink2.gif
Zagadka:
Podaj przynajmniej jedno określenie, gdzie mieszka Luna (nie w Hogwarcie) i podaj fragment, z którego się tego dowiadujemy.
HUNCWOTKA
Niedaleko wzgórza Stoatshed. Potwierdza to wypowiedź Amosa Diggory'ego:
"- Nie, Lovegoodowie polecieli już tydzień temu, a Fawcettowie nie dostali biletów.To to chyba wszyscy ,co?"

O to chodzi?
em
Osobiście uważam, że Huncwotka ma rację i do niej należy prawo następnego pytania.
Hermiona1900
To może w koncu ja zadam te pytanie...

Z jakiej książki Neville wiedział o skrzelozielu i skąd ją miał??
em
Moja droga, nie wcinaj się dziewczynie.

Neville wiedział o skrzelozielu z książki "Śródziemnomorskie magiczne rośliny wodne i ich właściwości", a miał ją od Moody'ego.

Pytanie dalej należy do Huncwotki (:
pleon
Wcinam sie bo nikt nic nie muwi, A pytanie brzmi:
Kto zastąpił Malfoya na meczu w szóstej części?
em
Jasne, to Waszym zdaniem ile czasu potrzeba na zadanie pytania? Nawet przy założeniu, że Hermiona zadała pytanie normalnie, bo z powodu milczenia Huncwotki, to ja odpowiedziałam na jej pytanie i swoje oddałam Huncwotce. Nie umiecie się bawić?

Noch einmal:
Malfoya zastąpił Harper.

Goddamit, teraz poczekajcie na Huncwotkę.
pleon
Na dann warten wir, eben..

--------------------
Once in the morning tender and warming
Wind of hope will wake you up
Follow my motion over the ocean
I am flying to my star
HUNCWOTKA
Jakim zaklęciem Malfoy chciał ugodzić Harry'ego zanim ten urzył Sectumsempry?
Avadakedaver
Crucio.

pytanie oddaje Emoticonce.
em
Ile wynosiła cena naszyjnika z opali?
Ahmed
Popraw mnie jeśli się mylę, ale cena wynosiła równiutko: 1500 galeonów.

pytanko proste:
Poproszę pełną listę znanych animagów + zwierzęta w jakie się zamieniali.
Hermiona1900
James Potter - jeleń
Minerwa McGonagall - kot
Peter Petegrew - szczur
Syriusz Black - pies
Rita Skater - żuk
Remus lupin nie jest animagiem, tylko wilkołakiem.

Pytanie.: Kogo w IV części szantażowali Fred i Georg Wesley'owie, dlaczego i co z tego wynikło...???? smile.gif
Avadakedaver
szantażowali Bagmana, bo wisiał im kasę za zakład, a oddał pieniędzmi które nie były prawdziwe. Wynikło z tego to, że Bagman uciekł.

Pytanie oddaję... Katonowi
Nevil
Czy mogę zadac pytanie gdyż Katan ani nikt inny tego nie zrobił ?
Jeżeli tak to pytanie brzmi: Podaj wszystkie hasła do pokojów wymienione w HP.
A jeżeli nie to moje pytanie wycofam.
Ahmed
Ale to już było ;] post nr 461 w tym temacie.
Ahmed
A to pech...ehh...
Zaklęcie, które "ożywia" osobę trafioną zaklęciem oszałamiającym?
em
enervate/ennervate (pisownia jest dyskusyjna).

edit: Ahmed, HPL podaje też wersję z "enervate" smile.gif
Ilu animagów pojawia się w książkach? Podaj ich imiona i nazwiska oraz formy, w jakie się przemieniali. Ilu nie znamy z nazwiska?
Avadakedaver
wiemy:
1.Peter Petegrew zamieniał się w szczura.
2.Syriusz Black w psa.
3.Minerwa McGonagall w kota.
4.James Potter w jelenia
5.Rita Skeeter w robaczka.

nie wiemy:
Zarejestrowanych animagów było siedmiu, w tym McGonagall, z cego wynika, że nie wiemy kim było pozostałe sześć osób.

Jadę z pamięci, więc możliwe, że źle.
em
Avada, correct smile.gif gratuluję pamięci, pytaj.
Avadakedaver
Pytanie oddaję.
georgegeorge
Wymień wszystkie znane ofiary bazyliszka.
Avadakedaver
Marta, Hermiona, Nick, pani Norris, Justyn, colin, Penelopa. to wszyscy?
georgegeorge
Wzorowa odpowiedź.
Zadajesz pytanie.
Pszczola
Ponieważ pytanie się nie pojawia, pozwolicie, że ja zadam?

Czym mama Rona posmarowała tosta, który potem trafił do buzi pana Diggory'ego?
Avadakedaver
dry.gif pozwolimy, pozwolimy.
Zeti
Hm dżemem? nie pamiętam dobrze ale to chyba cos takiego. ( nie mam przy sobia Czary Ognia)

Pszczola
Nie, strzelać dalej.

Avadakedaver: ;*
pleon
No mi sią wydaje, że niczym ją tam smarneła (niewidzialny dżem biggrin.gif ).

--------------------
Portugalia-Anglia
3-1
juhuuuuu...
HUNCWOTKA
To mi wygląda na podchwytliwe pytanie, bo pani Weasley dała Diggory'emu suchą grzankę :
Pszczola
Szkurcze, źle zadałam pytanie (bo miało być wredniejsze, a nie wyszło). Tak, wygląda na to, że niczym nie posmarowała tosta. Pleon, zadawaj pytanie.
pleon
Co kazał profesor Flitwick napisać Seamusowi, kiedy on zamiast wyczarować fonntannę czystej wody, wyczrował wąski strumień wody który ugodził profesora prosto w twarz? (Book 6)
aniaa500
QUOTE(pleon @ 06.07.2006 18:16)
Co kazał profesor Flitwick napisać Seamusowi, kiedy on zamiast wyczarować fonntannę czystej wody, wyczrował wąski strumień wody który ugodził profesora prosto w twarz? (Book 6)
*

Kazał Seamusowi powiedzieć - jestem czarodziejem, a nie machającym kijkiem pawianem smile.gif

Ile imion i jakie ma Dumbledore? (mam nadzieję, że się nie powtarzam,bo nie czytałam całego tematu smile.gif )

Nevil
Dumbledore o ile się nie mylę ma cztery imiona: Albus Persiwal Wulfryk Brian
Moje pytanie to: Jakie myśli prof. Snape'a zobaczył Harry?
Avadakedaver
jak się nad nim znęcają & jak siedzi w kącie.
Pszczola
Wspomnienia. Mężczyza wrzeszczący na kobietę (pewnie matka i ojciec), a mały Snape się kuli, Snape próbujący dosiąść miotły i zaimponować dziewczynie, Snape z nudów zestrzelujący muchy za pomocą różdżki. To podczas lekcji Oklumencji. A w Myśloodsiewni zobaczył wspomnienie Snape'a po egzaminach O.W.Ls (nie znam naszego odpowiednika), kiedy to Syriusz i James ośmieszyli go na oczach tłumu i niejakiej Lily Evans. Za co dostało jej się "Szlamą".
Nevil
Pszczola bardzo dobrze masz prawo do zadania zagadki.
ver
Pszczoła - O.W.Ls (Ordinary Wizarding Level)to po prostu S.U.My czyli Standardowe Umiejętności Czarodziejskie aha i szybko zadawaj to pytanie biggrin.gif
Pszczola
Ależ proszę uprzejmie:

Ile lat temu (czas V części) Mundungus dostał zakaz wstępu do "Świńskiego Łba"?
Nevil
Mundungus dostał zakaz wstępu do "Świńskiego Łba" 20 lat temu.
Pszczola
Nareszcie!
Możesz zadać pytanie.
Nevil
Co podarowała mama Nevila, Nevilowi podczas jego odwiedzin?
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.