Po piewrsze, co od razu rzuca się w oczy, to kolor sukni. W książce strój Hermiony jest niebieski i, cyt., "zwiewny". Natomiast w filmie wcisnęli ją w okropnie różową sukienkę (takie jest moje zdanie; nienawidzę różowego

).
Nie wiem czy to też jest tak istotne, ale zaryzykuję: mianowicie styl fryzury. "Obie Hermiony" miały koka, ale w książce jest on "gładki, wytworny z tyłu głowy", a filmie taki rozwiany (nie twierdzę, że jest brzydki, nie).
Może nie jest to pełna odpowiedź, ale dalej nic mi nie przychodzi do głowy.
Coś przeoczyłam?
Bardzo dobrze. Pytanie Twoje
W jakim pomieszczeniu Rita Skeeter przeprowadzała "wywiad" z Harrym w czasie sprawdzania różdżek przed pierwszym zadaniem?
"Było to pomieszczenie na miotły.Harry wytrzeszczał na nią oczy"
Ze str.320
Czyli inaczej siedziała w pomieszczeniu na miotły!!
Chyba......................
dobra odpowiedz. pytanie jest twoje
jakie Harry dostał oceny z SUMÓW??(napiszcie np.W)
No i to koniec pytania!!
Hermiona1900
22.11.2006 23:06
Wyniki Harry'ego z SUMÓW .:
Astronomia - Z
Ekliksiry - P
Historia Magii - O
Obrona przed czarą magią - W
Opieka nad magicznymi stworzeniami - P
Trasmutacja - P
Wróżbiarstwo - N
Zaklęcia - P
Zielarstwo - P
Dobra odpowiedż !!pytanie twoje!!
Hermiona1900
26.11.2006 01:07
Co jest największą ambicją pana Wesley'a??
Żeby złapać Malfoya na gorącym uczynku(???) xD Lol. A tak na serio to chyba nie wiem
Mugole?
Hm, szczerze powiedziawszy, to nie wiem:)
PrZeMeK Z.
27.11.2006 18:06
Dowiedzieć się, dlaczego samoloty nie spadają. Dobrze?
Hermiona1900
27.11.2006 19:06
PrZeMeK.Z - masz rację, zagadka jest twoja...
PrZeMeK Z.
27.11.2006 19:11
Okej. No to trochę szperania. Proszę podać trzy adresy stron internetowych o tematyce potterowskiej, w których nazwie NIE występuje nic związanego z HP. Żadnych www.hogwart.pl czy www.lunablogasek.org.pl, jasne?
I NIE podawać tego forum!
Malamanda
28.11.2006 08:36
Mam nadzieję, że stronki mogą być też angielskie:
Departament TajemnicWizard NewsMuggleNetI jeszcze taki fajny blog:
Mugolnet
i jeszcze Veritaserum
dziurawy kocioł
Prorok.civ
PrZeMeK Z.
28.11.2006 17:17
Chyba nie zrozumieliście pytania. Miało być BEZ słów potterowskich w adresie. Mój błąd, napisałem "nazwie", ale myślałem, że załapiecie. No to powtarzam: adresy stron potterowskich BEZ "wizard", "departament" czy cokolwiek innego typowo ze swiata HP w adresie.
Zatem dobrze jest tylko strona podana przez ainę i Prorok podany przez Aylet. Tyle, że miały być trzy.
Malamanda
28.11.2006 18:46
Ja też. Takich stron prawie wogóle nie ma, a jeśli jakieś są, to mi się na pewno nie uda ich znaleźć.
Moje propozycje:
mirriel.glt.pl
jkrowling.com (może być?)
znalazłam jeszcze taką stronę:
thesnitch.co.uk
PrZeMeK Z.
29.11.2006 00:55
A pewnie.
Widzicie? Jak się chce, to można!
Choć kusi mnie, by znaleźć w słowniku to "dreuzels". Ale uwierzę na słowo.
Zagadka twoja.
ale, przepraszam, czyja jest zagadka?
wydaje mi się, że ja podałam wcześniej te trzy strony
jednak, jeżeli są złe, to przynajmniej powiedz które:)
PrZeMeK Z.
29.11.2006 17:09
Ojej, przepraszam. Nie zauważyłem twojego posta. Ponieważ żadna z was nie podała trzech poprawnych adresów (Dziurawy Kocioł i Znicz też są ze świata HP), zgodziłem się na dwa. Aina, zagadka twoja.
Przepraszam za nieporozumienie.
W porządku:)
Pytanie:
Podaj wszystkie imiona Dumbledore'a.
A musi być po kolei? o ile mi wiadomo to albus brian wulfryk a dalej to nie wiem
Pollyanna
29.11.2006 19:45
ja tego wszystkiego nie rozumiem.
dlaczego tak a nie inaczej!
Hermiona1900
29.11.2006 21:00
Ale czego nie rozumiesz? Tematu,postów czy tej gry??
Fanka HP z Elbląga
29.11.2006 22:19
Albus Persival Wulfrik Brian Dumbledore
skoro niezaliczone, to sprzątam. i czytajcie prosze pierwszą stronę tematu...
PrZeMeK Z.
29.11.2006 22:39
W kwestii formalnej: Fanko, zgodnie z zasadami tego tematu przed zadaniem zagadki musisz zaczekać, aż autor pytania, potwierdzi, że odpowiedziałaś poprawnie.
Zatem twoja zagadka pozostaje nieaktualna, dopóki odpowiedzi nie potwierdzi Aina.
Pollyanno - no właśnie? Czego nie rozumiesz? Zapytaj, spróbujemy pomóc!
Kiedyś popełniłam ten sam błąd co Fanka.
Trzecie imię napisłaś błędnie, więc nie mogę tego zaliczyć.
HPL podaje:
Albus Percival Wulfric Brian DumbledoreWięc wyszła z dwóch wersji jakaś ciekawa mieszanka, Fanko
Albus Persiwal Wulfryk Brian Dumbledore
Str. 158 ZF
dawajcie następną zagadke
QUOTE(Drigi @ 05.12.2006 20:22)
dawajcie następną zagadke

ale kto ją ma dawać?
PrZeMeK Z.
05.12.2006 22:01
Oj ludzie, ludzie. Na razie czekamy, aż Aina potwierdzi, że odpowiedź na poprzednie pytanie była poprawna. Jeśli to potwierdzi, zagadkę zadaje ten, kto odpowiedział poprawnie (zapewne będzie to Wickie).
Emoticonko, wiem, że trochę wchodzę ci w kompetencje, ale z drugiej strony, masz mniej roboty.
tak myśle przemek, że nie ważne ile razy się to powtórzy, Ci ludzie i tak nei załapią zasad tej zabawy
QUOTE(Ronald @ 06.12.2006 00:20)
tak myśle przemek, że nie ważne ile razy się to powtórzy, Ci ludzie i tak nei załapią zasad tej zabawy

niech ta Aina sie pośpieszy!!na nic ni mom czasu ale wchodza na forum a w zagadkach nic.............
Dobra, dobra, spokojnie mi tu.
Przepraszam za całe zamieszanie, ale szczerze zapomniałam o tym dziale
Wickie, zagadka jest twoja.
I jeszcze raz bardzo przepraszam...
napiszcie jaki plan lekcji miała hermiona w 3 klasie.( dokładnie mugol. wróż. num.)no i jeszcze strone!
co?? nikt tu nie mieszka??
niestety, nikt nie mieszka w tym topiku. cierpliwości. tudzież rozjaśnij pytanie, bo ja np. nie bardzo je czaję.
to bardzo prostę, przynajmnije ja tak z tego wnioskuję ^^ dokładny plan lekcji jaki hermiona miała na trzecim toku i stronę w książce na której były one wszystkie wypisane (albo większość)
dokładnie :mugolznactwo, Wróżbiarsatwo , numerlogia. bo to wszystko miała na jednej godzinie i podajcie tę godzine i na stronie gdzie to było napisane!!
OK. Obecnie obowiązuje pytanie wickie: podać plan lekcji Hermiony w trzeciej klasie, dokładnie na której godzinie miała jednocześnie te trzy przedmioty i stronę w książce, na której znaleźliście odpowiedź.
Jednakowóż jeśli odpowiedź nie padnie w ciągu 48 godzin, pytanie będzie wolne (tzn. ktokolwiek zadaje nowe).
W związku z tym że minęło już regulaminowe 48 h i że to pytanie okazało się trudne to prosimy o odpowiedź i może inne pytanie żeby temat nie zastygał
Ale egzaminatorów tez ? i tych z poza szkoły czyli byłych np lupin ?
PrZeMeK Z.
19.12.2006 22:41
Pisze się "nauczycieli", nie "nauczycielów".
McGonagall, Flitwick, Trelawney, Firenzo, Umbridge, Sinistra (astronomia), Vector (numerologia), Snape, Hagrid, Sprout, Binns, Hooch (quidditch).
smagliczka
19.12.2006 22:50
I jeszcze Grubbly-Plank (opieka nad magicznymi stworzeniami)

- chwilowo pełniła funkcję nauczyciela
... Ale ja bym Przemkowi uznała.
ja tez bym uznał Wiec Przemku następne pytanie
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę