Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Zagadki...
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59
aina
Po piewrsze, co od razu rzuca się w oczy, to kolor sukni. W książce strój Hermiony jest niebieski i, cyt., "zwiewny". Natomiast w filmie wcisnęli ją w okropnie różową sukienkę (takie jest moje zdanie; nienawidzę różowego dry.gif ).
Nie wiem czy to też jest tak istotne, ale zaryzykuję: mianowicie styl fryzury. "Obie Hermiony" miały koka, ale w książce jest on "gładki, wytworny z tyłu głowy", a filmie taki rozwiany (nie twierdzę, że jest brzydki, nie).
Może nie jest to pełna odpowiedź, ale dalej nic mi nie przychodzi do głowy.

Coś przeoczyłam?
Ronald
Bardzo dobrze. Pytanie Twoje smile.gif
aina
W jakim pomieszczeniu Rita Skeeter przeprowadzała "wywiad" z Harrym w czasie sprawdzania różdżek przed pierwszym zadaniem?
wickie
"Było to pomieszczenie na miotły.Harry wytrzeszczał na nią oczy"
Ze str.320

Czyli inaczej siedziała w pomieszczeniu na miotły!!
Chyba...................... huh.gif
aina
dobra odpowiedz. pytanie jest twoje
wickie
jakie Harry dostał oceny z SUMÓW??(napiszcie np.W)

No i to koniec pytania!! biggrin.gif
Hermiona1900
Wyniki Harry'ego z SUMÓW .:
Astronomia - Z
Ekliksiry - P
Historia Magii - O
Obrona przed czarą magią - W
Opieka nad magicznymi stworzeniami - P
Trasmutacja - P
Wróżbiarstwo - N
Zaklęcia - P
Zielarstwo - P

wickie
Dobra odpowiedż !!pytanie twoje!! smile.gif biggrin.gif
Hermiona1900
Co jest największą ambicją pana Wesley'a??
Aylet
Żeby złapać Malfoya na gorącym uczynku(???) xD Lol. A tak na serio to chyba nie wiem
aina
Mugole? tongue.gif

Hm, szczerze powiedziawszy, to nie wiem:)
PrZeMeK Z.
Dowiedzieć się, dlaczego samoloty nie spadają. Dobrze?
Hermiona1900
PrZeMeK.Z - masz rację, zagadka jest twoja... smile.gif
PrZeMeK Z.
Okej. No to trochę szperania. Proszę podać trzy adresy stron internetowych o tematyce potterowskiej, w których nazwie NIE występuje nic związanego z HP. Żadnych www.hogwart.pl czy www.lunablogasek.org.pl, jasne?

I NIE podawać tego forum! smile.gif
Malamanda
Mam nadzieję, że stronki mogą być też angielskie:
Departament Tajemnic
Wizard News
MuggleNet
I jeszcze taki fajny blog:
Mugolnet
Aylet
i jeszcze Veritaserum
dziurawy kocioł
Prorok.civ
aina
i jeszcze mirriel.glt.pl
PrZeMeK Z.
Chyba nie zrozumieliście pytania. Miało być BEZ słów potterowskich w adresie. Mój błąd, napisałem "nazwie", ale myślałem, że załapiecie. No to powtarzam: adresy stron potterowskich BEZ "wizard", "departament" czy cokolwiek innego typowo ze swiata HP w adresie.

Zatem dobrze jest tylko strona podana przez ainę i Prorok podany przez Aylet. Tyle, że miały być trzy.
Aylet
No to ja nie wiem ):
Malamanda
Ja też. Takich stron prawie wogóle nie ma, a jeśli jakieś są, to mi się na pewno nie uda ich znaleźć.
aina
Moje propozycje:
mirriel.glt.pl
jkrowling.com (może być?)
znalazłam jeszcze taką stronę:
thesnitch.co.uk
PrZeMeK Z.
A pewnie.
Widzicie? Jak się chce, to można!

Choć kusi mnie, by znaleźć w słowniku to "dreuzels". Ale uwierzę na słowo.

Zagadka twoja.
aina
ale, przepraszam, czyja jest zagadka?

wydaje mi się, że ja podałam wcześniej te trzy strony huh.gif
jednak, jeżeli są złe, to przynajmniej powiedz które:)
PrZeMeK Z.
Ojej, przepraszam. Nie zauważyłem twojego posta. Ponieważ żadna z was nie podała trzech poprawnych adresów (Dziurawy Kocioł i Znicz też są ze świata HP), zgodziłem się na dwa. Aina, zagadka twoja.
Przepraszam za nieporozumienie.
aina
W porządku:)

Pytanie:
Podaj wszystkie imiona Dumbledore'a.
Aylet
A musi być po kolei? o ile mi wiadomo to albus brian wulfryk a dalej to nie wiem
Pollyanna
ja tego wszystkiego nie rozumiem.
dlaczego tak a nie inaczej! ohmy.gif
Hermiona1900
Ale czego nie rozumiesz? Tematu,postów czy tej gry??
Fanka HP z Elbląga
Albus Persival Wulfrik Brian Dumbledore smile.gif

skoro niezaliczone, to sprzątam. i czytajcie prosze pierwszą stronę tematu...
PrZeMeK Z.
W kwestii formalnej: Fanko, zgodnie z zasadami tego tematu przed zadaniem zagadki musisz zaczekać, aż autor pytania, potwierdzi, że odpowiedziałaś poprawnie.
Zatem twoja zagadka pozostaje nieaktualna, dopóki odpowiedzi nie potwierdzi Aina.

Pollyanno - no właśnie? Czego nie rozumiesz? Zapytaj, spróbujemy pomóc!
aina
Kiedyś popełniłam ten sam błąd co Fanka.

Trzecie imię napisłaś błędnie, więc nie mogę tego zaliczyć.
em
HPL podaje: Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore
Więc wyszła z dwóch wersji jakaś ciekawa mieszanka, Fanko wink2.gif
wickie
Albus Persiwal Wulfryk Brian Dumbledore
Str. 158 ZF tongue.gif
Drigi
dawajcie następną zagadke biggrin.gif
wickie
QUOTE(Drigi @ 05.12.2006 20:22)
dawajcie następną zagadke biggrin.gif
*

ale kto ją ma dawać? huh.gif
PrZeMeK Z.
Oj ludzie, ludzie. Na razie czekamy, aż Aina potwierdzi, że odpowiedź na poprzednie pytanie była poprawna. Jeśli to potwierdzi, zagadkę zadaje ten, kto odpowiedział poprawnie (zapewne będzie to Wickie).

Emoticonko, wiem, że trochę wchodzę ci w kompetencje, ale z drugiej strony, masz mniej roboty. wink2.gif
Ronald
tak myśle przemek, że nie ważne ile razy się to powtórzy, Ci ludzie i tak nei załapią zasad tej zabawy dry.gif
wickie
QUOTE(Ronald @ 06.12.2006 00:20)
tak myśle przemek, że nie ważne ile razy się to powtórzy, Ci ludzie i tak nei załapią zasad tej zabawy dry.gif
*

niech ta Aina sie pośpieszy!!na nic ni mom czasu ale wchodza na forum a w zagadkach nic............. blink.gif huh.gif
aina
Dobra, dobra, spokojnie mi tu.
Przepraszam za całe zamieszanie, ale szczerze zapomniałam o tym dziale blush.gif

Wickie, zagadka jest twoja.

I jeszcze raz bardzo przepraszam...
wickie
napiszcie jaki plan lekcji miała hermiona w 3 klasie.( dokładnie mugol. wróż. num.)no i jeszcze strone!
wickie
co?? nikt tu nie mieszka??

niestety, nikt nie mieszka w tym topiku. cierpliwości. tudzież rozjaśnij pytanie, bo ja np. nie bardzo je czaję.
Aylet
to bardzo prostę, przynajmnije ja tak z tego wnioskuję ^^ dokładny plan lekcji jaki hermiona miała na trzecim toku i stronę w książce na której były one wszystkie wypisane (albo większość)
wickie
dokładnie :mugolznactwo, Wróżbiarsatwo , numerlogia. bo to wszystko miała na jednej godzinie i podajcie tę godzine i na stronie gdzie to było napisane!!

OK. Obecnie obowiązuje pytanie wickie: podać plan lekcji Hermiony w trzeciej klasie, dokładnie na której godzinie miała jednocześnie te trzy przedmioty i stronę w książce, na której znaleźliście odpowiedź.
Jednakowóż jeśli odpowiedź nie padnie w ciągu 48 godzin, pytanie będzie wolne (tzn. ktokolwiek zadaje nowe).
Savvage
W związku z tym że minęło już regulaminowe 48 h i że to pytanie okazało się trudne to prosimy o odpowiedź i może inne pytanie żeby temat nie zastygał smile.gif
wickie
ok!!to wszystko było o 9 rano .Na str.107.Wymień wszystkich nauczycielów Hogwartu w 5 klasie. smile.gif smile.gif smile.gif
Savvage
Ale egzaminatorów tez ? i tych z poza szkoły czyli byłych np lupin ?
PrZeMeK Z.
Pisze się "nauczycieli", nie "nauczycielów".

McGonagall, Flitwick, Trelawney, Firenzo, Umbridge, Sinistra (astronomia), Vector (numerologia), Snape, Hagrid, Sprout, Binns, Hooch (quidditch).
smagliczka
I jeszcze Grubbly-Plank (opieka nad magicznymi stworzeniami) wink2.gif - chwilowo pełniła funkcję nauczyciela

... Ale ja bym Przemkowi uznała.
Savvage
ja tez bym uznał Wiec Przemku następne pytanie
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.