Był to chyba wujek Bilius.
Skąd wzieła się wierzba bijąca??
Cornelia
13.02.2006 17:28
zasadzono ją, by ukryć Lupina podczas pełni księżyca.
jak nazywała się kobieta i jej skrzatka, do której przyszedł młody voldemort po medalion jego matki?
Kobiet to Chefsiba a skrzatka to Bujdka.
Kto śledził Dumbledore'a na polcenie ministerstwa?
KTo zaczarował Percy'emu odzanke prefekta?
Cornelia
13.02.2006 18:19
Fred i George?
co (kogo) zabiła bellatriks, myśląc, że to auror?
Avadakedaver
13.02.2006 18:22
Lisa
jaki to był mecz i jak się skończył - finał mistrzostw świata w w quidditchu?
Rookwood
13.02.2006 18:23
Lisa.
Jak nazywala sie uliczka na ktorej mieszkal snape gdy odwiedzila go matka malfoya?
Avada - mecz Bułgaria-Irlandia, Krum złapał znicza, ale wygrała Irlandia
Rookwood - Spinner's End
pytanie:
Jak miał na nazwisko chłopak, któremu manto sprawił Dudley i dlaczego wzbudziło ono w fanach tyle zainteresowania?
Był to Marek Evans. i podobno stawiałsie Dudleyowi chyba o to chodzi

Jaką miotłę dostał RON?
Zmiatacza
Gdzie wedlug Luny Loovegod zyja nargle?
O ile dobrze pamietam nargle zyja w jemiole

Dlaczego patronus Harry'ego to jelen?
Ponieważ ojciec Harry'ego zamieniał się w jelenia.
Co zrodziło sie we żołądku Harry'ego gdy zobaczył jak Ginny całuje sie z Deanem i jak to sobei tłumaczył?
Był to potwór któy wyrastał w jego klastce piersiowej. przyznam rozbawiało mnie to...
Czy chodzI o to co mowil do siebie ze ona jest siostra rona
ale zerwała ....
to nie zmineia faktu....
Jesli nie prosze o sprostowanie

Dlaczego nauczyciel OBPCM jest tylko rok ???
Poniewaz, jak powszechnie przyjeto, na tym stanowisku ciazy klatwa od kiedy odmowiono je Czarnemu Panu.
Jak dziala zaklecie Rictusempra?
(Dla ulatwienia dodam ze mozna to znalezc w II tomie)
Wg mnie działa ono normlanie. po prostu obezwłądnia , rzuca jakby przeciwikiem. Tak przynjamniej było zaprezentwoane w ksiazce i w filmie

Co odpoweidziała Ginny Romildzie Vane na temat klaty Harry'ego
Wg mnie działa ono normlanie. po prostu obezwłądnia , rzuca jakby przeciwikiem. Tak przynjamniej było zaprezentwoane w ksiazce i w filmie
Nie do konca poprawna odpowiedz...
Rictusempra-zniewalajaca laskotka
(film ma z kasiazka tyle wspolnego co Rysy w gorach i rysy na drzwiach)
ODP: Pwiedziala ze Harry ma na klacie wytatulowanego Rogogona Wegierskiego.
Co to jest beozar?
Nie do konca poprawna odpowiedz...
Rictusempra-zniewalajaca laskotka
to raczej to nie jest do końca poprawne. Mam ksiązkę przed nosem, gdy Harry grzmotnął Rictusemprą w Malfoya ten (cytuję) "Zgiął się wpół i zrobił się siny na twarzy", więc jest to raczej coś w stylu zaklęcia rozbrajającego.
Bezoar to kamień tworzący się w brzuchu kozy, może być antidotum na wiele trucizn.
Pytanie: wymień imiona Dumbla
to raczej to nie jest do końca poprawne. Mam ksiązkę przed nosem, gdy Harry grzmotnął Rictusemprą w Malfoya ten (cytuję) "Zgiął się wpół i zrobił się siny na twarzy", więc jest to raczej coś w stylu zaklęcia rozbrajającego
Litosci plz, dalej sie poczytac nie chcialo?
"Zgiął się wpół i zrobił się siny na twarzy(...)Harry ugodzil go zniewalajaca laskotka i Malfoy nie mogl sie wyprostowac ze smiechu"
Imiona Dumbledore'a to:Albus, Persiwal, Wulfryk, Brian
Jaka jest roznica miedzy mordownikiem a tojadem zoltym?

(poprzeczka idzie w gore)
Cornelia
13.02.2006 22:30
żadna, to jedno i to samo.
jak lubiła być nazywana molly weasley przez męża? :>
Dygotka
Konsekwetnie, jako fan Severusa zadam kolejne pytanie z dziedziny eliksirow
Co mi wyjdzie jesli dodam sproszkowany korzen asfodelusa do nalewki z piolunu?
Cornelia
13.02.2006 22:37
wywar żywej śmierci :>
jak nazywała się firma pana Dursleya i czym się zajmowała?
Grunings, świdry ;]
oddaje pytanie
Cornelia
13.02.2006 22:56
przejmuję :>
jaka miała być pierwotna nazwa WSZY? (hasło miało znaleźć się później jako nagłowek manifestu ;'P)
Avadakedaver
13.02.2006 23:09
Fron Wyzwolenia Skrzatów Domowych - ja mam jeszcze to wydanie
Jak Graup powiedziałby "Hermiona?!?! Gdzie Hagrid?!"
Litosci plz, dalej sie poczytac nie chcialo?
"Zgiął się wpół i zrobił się siny na twarzy(...)Harry ugodzil go zniewalajaca laskotka i Malfoy nie mogl sie wyprostowac ze smiechu"
Dobra, dobra, sorki. Przeczytałam dalej, ale mam chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem, bo wydawało mi sie, że Rictusempra i Zniewalająca Laskotka to dwa inne zaklęcia
Odpowiadam: HERMA! GDZIE HAGGER?
Pytanie: jak brzmi zaklęcie, ktróre oplata przeciwnika linami?
Cornelia
13.02.2006 23:39
"Herma, gdzie Hagger?"
kto był pierwszym nezaleznym, czyli największą szychą międzynarodowej konfederacji czarodziejów? (dla ułatwienia - pojawił sie na sumach)
a co do wszy, chodziło mi o "Już Dość Odrażającego Wykorzystywania Naszych Małych Czarodziejskich Braci - Walcz o Zmianę Statusu Prawnego Skrzatów Domowych" :>
/edit : kurcze, spóźniłam się... wiem, że tego zaklęcia użył Lupin przeciwko glizdogonowi, ale użył go niewerbalnie i nie ma jego nazwy... szukam dalej./
/edit2 : znalazłam :> to 'incarcerus'. więc ponawiam pytanie (;/
QUOTE(Savvage @ 13.02.2006 22:11)
Był to potwór któy wyrastał w jego klastce piersiowej. przyznam rozbawiało mnie to...
Czy chodzI o to co mowil do siebie ze ona jest siostra rona
ale zerwała ....
to nie zmineia faktu....
Jesli nie prosze o sprostowanie

Dlaczego nauczyciel OBPCM jest tylko rok ???
Dokładnie o to chodzi.
Burdel się tu zrobił straszny :/ Postuluję, by zadający pytanie potwierdzał poprawność odpowiedzi ZANIM padnie kolejne, bo inaczej zginiemy.
Przykład:
QUOTE(Savvage)
QUOTE(emoticonka)
pytanie:
Jak miał na nazwisko chłopak, któremu manto sprawił Dudley i dlaczego wzbudziło ono w fanach tyle zainteresowania?
Był to Marek Evans. i podobno stawiałsie Dudleyowi chyba o to chodzi :P
A figę. Mark Evans, się zgadza. A w fanach wzbudziło ono tyle zainteresowania, ponieważ tak samo miała na nazwisko Lily, matka Harry'ego. Nie dlatego, że się stawiał Dudleyowi, bo się nie stawiał, tylko dostał wpiernicz i już.
@Cornelia: czyżby Gryzelda Marchbanks? Szukam i szukam, nie mogę znaleźć nikogo innego kto by pasował :/
Avadakedaver
14.02.2006 14:19
emoticonka, lepiej odrazu po odpowiedzi zadawac pytanie, nawet gdyby odpowiedz byla zla, zeby zawszye byla jakas zagadka, ze jak ktos wchodzi, to zeby widzial nierozwiazana zagadkę, i mogl sie z nia pomeczyc

, chyba ze ktos pytanie oddaje
wg mnie powinnismy zrobic tak:
jesli ktos nie jest pewny, czy dobrze odpowiedzial, to niech nic nie pisze
jesli ktos jest pewny, ze ma dobrze, a ma zle to nie trzeba odpowiadac na jego pytanie
kto za, kto przeciw, kto sie wstrzymał?
Niby dobry pomyusł ale teraz to niech ktos zada pytanie a ze sie tak zamoptalo to najlepiej niech ten kto załozył ten temat wymysli je i gramy dalej bez juz zadnych przeszkod
Pozwolę sobie zadać pytanie:
Jaki jest ulubiony przedmiot Hermiony?
Ps. Odpowiedź "wszystkie" się nie liczy...
owczarnia
14.02.2006 17:12
Numerologia

.
Numerologia.
pytanie: wymienić po kolei skalę ocen egzaminów (bonus: jak ktoś wie, to i po angielsku!)
Wybitny
Powyzej oczekiwan
Zadowlajacy
Nedzny
Okropny
Troll
Ile musi sie "kisic" veritaserum?
owczarnia
14.02.2006 17:21
Odnoszę wrażenie, że byłam pierwsza

, ale mogę wymienić

:
polskie:
poztywne
W - wybitny
P - Powyżej oczekiwań
Z -Zadowalający
negatywne
N - Nędzny
O - Okropny
T - Troll
angielskie:
pozytywne
O - Outstanding
E - Exceeds Expectations
A - Acceptable
negatywne
P - Poor
D - Dreadful
T - Troll
Chciałam w słupkach obok siebie, ale nie wyszło

.
Correct, owczarnia, correct, Avery

ale ja pierwsza zadałam pytanie ;p.
odpowiedź Avery: Pełen cykl księżyca.
pytanie: jakich trzech eliksirów używał Voldemort? (inf. z różnych tomów - KF i CO)
//edit 2.: owca, widzisz, zaproponowałam jakis system porządkujący, ale zostałam olana :/. gra toczy się tak, jak się toczyła (czyli robi się bałagan), no ale ludzi nie da się zreformować.
owczarnia
14.02.2006 17:25
Hm. Bardzo mi się podoba, jak się tutaj traktuje uczestników *przekąs*. Zero uwagi kto odpowiada i kto jest pierwszy. Idę sobie *obraża się*.
Nie wazne juz kto sie obraza. Ja wtrazilem zgode na plan emoticonki ale teraz wroccie juz do zagadek
Cornelia
14.02.2006 20:34
QUOTE(emoticonka @ 14.02.2006 14:10)
@Cornelia: czyżby Gryzelda Marchbanks? Szukam i szukam, nie mogę znaleźć nikogo innego kto by pasował :/
nie. HPiZF str.796
"...pierwszym Niezależnym, czyli Największą Szychą Międzynarodowej Konfederacji Czarodziejów był Pierre Bonaccord..." Harry pisał na ten temat suma z historii magii (;
Burdel się tu zrobił straszny :/ Postuluję, by zadający pytanie potwierdzał poprawność odpowiedzi ZANIM padnie kolejne, bo inaczej zginiemy.
A ja sugeruję by przynieść to na Bzziumma bo ten temat to tzw. Klasyczny Nabijacz Postów!!! A jak dorzucimy do tego jeszcze potwierdzanie odpowiedzi, to wówczas podwoicie jeszcze swoje
zbiory. Ale róbta co chceta ;P
1. Na Bzziuuumma -> bardzo dobry pomysł, popieram.
2. Cornelia -> ok, faktycznie

niedopatrzenie, nie doczytałam aż tak daleko, bo jakoś dziwnie mi się ubzdurało, że chodzi o członka komisji

3. Schemat zróbmy taki: pytanie, odpowiedź(dzi), potwierdzenie, pytanie etc. Jak będzie na Bziuumie, to nię będzie nabijania, a będzie porządek

4. Savvage -> pytanie już padło przecież:
QUOTE(emoticonka)
pytanie: jakich trzech eliksirów używał Voldemort? (inf. z różnych tomów - KF i CO)
wiesz Savvage, to ty tutaj najwięcej nabijasz. Ja też czasami mam ochotę napisać sobie jedno zdanie bo mnie ktoś rozwala, ale skoro nic to nie wnosi do tematu (zupełnie nic) to bez sensu. Ten mój post taki właśnie jest xD A żeby nie był to tak sobie powiem: na pewno był to eliksir życia i ten taki do odrodzenia się. Ale trzeciego nie wiem.
jakich trzech eliksirów używał Voldemort? (inf. z różnych tomów - KF i CO)
z kamienia filozoficznego: -krew jednorożca (lub z krwią jednorożca?..)
z czary ognia: -jadu Nagini (czy coś takiego...)
a trzeci..? jaki trzeci?
no chyba że masz na myśli "krew swojego sługi" (w CO)
owczarnia
15.02.2006 15:43
No jak to jaki, ludzie, litości.
Oczywiście chodzi o eliksir, którego Voldemort użył, by odzyskać ciało, a który składał się z kości jego ojca, krwi jego wroga i ciała jego sługi (CO).
Dwa pozostałe to krew jednorożca (KF) i krew jednorożca plus jad nagini (CO).
To jak odpowiedzieliscie to dajcie jakies pytanie...
owczarnia, correct. zadajesz pytanie :-)
owczarnia
15.02.2006 16:10
Jak ma na imię babcia Nevilla?
Mam nadzieję, że jeszcze nie było

.
Excalibur
15.02.2006 16:20
Babcia Nevilla ma na imię Augusta
jak nazywa się(proszę o podanie imienia i nazwiska;) )siostra Narcyzy Malfoy i Bellatriks Lestrange?
Luna Lovegood
15.02.2006 16:30
Andromeda Black/ Tonks
Ile lat ma Hermiona w VI tomie? (wiem banalne, ale nic ni mogłam wymyśleć:P)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę