harolcia
29.08.2007 17:39
26 lat
harolcia
29.08.2007 17:45
dzięki, ale ja pytanie oddaję

pomysłu nie mam
to ja przejmuję.
z kim gryfoni zagrali pierwszy mecz quidditcha, kiedy Harry był w szóstej klasie?
harolcia
29.08.2007 18:00
ze ślizgonami??
harolcia
29.08.2007 18:03
Jak myślisz, z jakim stworzeniem typowo magicznym mógłby być spokrewniony Krzywołap (oprócz kota of kors ) ? Uzasadnij swoją odpowiedź odpowiednimi argumentami, cytatami
może z kugcharem? to zwierzę magiczne o wyglądzie kota, jest inteligentny, ale czasem agresywny, ale jak mu się spodoba jakis czarodziej moze byc idealnym zwierzątkiem domowym.
harolcia
29.08.2007 18:26
tak jest, pytanie Twoje
przytocz cytat z książki, mówiący coś o żmijoptaku.
żmijoptak zabił ucznia podczas TT (czara ognia)
nie chcę mi się iść po książkę więc nie dam cytatu
no niech będzie bez cytatu, pytanie Twoje, chyba że ktoś poda mi całą odpowiedź z cytatem.
Na co oprócz brzydkiego zapachu zwrócił Harry (narrator) uwagę wchodząc po raz pierwszy w czasie MŚ do starego namiotu Perkinsa?
Na wystrój, umeblowanie, przypominało to mieszkanie pani Figg.
dobrze

your turn
Kim był Apollion Pringle?
byl woźnym, kiedy Pani Weasley była w Hogwarcie.
podaj wszystkie rasy tzw "skrzydlatych koni".
harolcia
30.08.2007 18:28
to abraksan, aetonan, granian, tesnal
harolcia
30.08.2007 22:01
ostatnia nazwa źle.
A dziwne, bo takie nazwy miałam w
Fantastycznych Zwierzętach 
Myślałam, że o to chodzi, ale nic, poszukam dalej
Chyba chodzi o to, że zamiast Testral napisałaś tesnal.
harolcia
30.08.2007 22:13
ok, tylko mi chodzi o to, że w książeczce wszystkim nam znanej mam napisane tesnal. Jak byk!
Więc niech będzie :
abraksan, aetonan, granian, testral
Mogła być mi podać stronę w Fantastycznych zwierzętach? Aż sprawdzę, co to jest ten Tresnal.
harolcia, zadawaj pytanie.
harolcia
30.08.2007 23:05
Zeti, strona 30

a pytanie brzmi:
Co, według Lockharta, zabiło panią Norris?
dzięki za stronę.
- Wszystko wskazuje, że zabiło ją jakieś silne zaklęcie... prawdopodobnie Tortura Transmutacji. Widziałem skutki tego zaklęcia wiele razy... Jaka szkoda, że mnie przy tym nie było, znam przeciwzaklęcie, które uratowałoby życie biednemu stworzeniu...
harolcia
30.08.2007 23:17
pytanko Twoje Zeti
Czym jest (a właściwie był) złoty znikacz?
harolcia
31.08.2007 11:01
Złoty znikacz to malutki, chroniony od ok. XIVw. ptak, wcześniej używany jako złoty znicz w Qudditchu.
OK. Pytaj.
harolcia
31.08.2007 11:08
Jak powstaje magiczny ogień?
Czy to już nie jest spoiler?
harolcia
31.08.2007 11:37
Szczerze mówiąc, to nie wiem, bo nie czytałam 7 tomu. Znalazłam to w innej książce. Ale jeżeli tak, to zmienię pytanie
Czy to jest to samo co wieczny?
harolcia
31.08.2007 11:39
Nie, chodzi mi po prostu o magiczny ogień. Rodzajów magicznych ogni może być wiele, np. ogień wieczny
Acha, w takim razie jako całość to chyba nie jest spoiler.
Taki ogień po prostu trzeba wyczarować z pomocą odpowiedniego zaklęcia.
harolcia
31.08.2007 12:06
Nie chodziło mi o to

Chociaż właściwie może być. Jeżeli nikt nie poda innej odpowiedzi do jutra, powiedzmy do 23.00 pytanie Twoje

może być??
Moze być
Co wy na to???
QUOTE(Ja @ 01.09.2007 12:21)
Natomiast punkty mogłyby być zdobywane w jakiś inny sposób typu aktywność, albo jakiś klub zagadek (który już notabene chyba istnieje tongue.gif)
No, temat Zagadki jest (nawet ostatnio zreformowany

) ale klubu nie ma. Ale można założyć, żaden problem. NP. Każdy, kto odpowie poprawnie na min. pięc zagadek dostaje się do klubu.
Ale coś dalej w związku z tym? Czy tyle tylko, że będziemy należeć do "Riddle Club"
Będziemy prowadzić dyskusje w temacie "klubowym", i wszystko to, co było
tu
ale nie rozumiem.
Co to da, i jaki ma sens?
harolcia
01.09.2007 23:19
QUOTE(harolcia @ 31.08.2007 13:06)
Nie chodziło mi o to

Chociaż właściwie może być. Jeżeli nikt nie poda innej odpowiedzi do jutra, powiedzmy do 23.00 pytanie Twoje

może być??
Oficjalnie Zeti, pytanie Twoje
To może powiesz na jaką dokładnie odpowiedź liczyłaś pytając o czarodziejski ogień?
harolcia
01.09.2007 23:27
Już mówię.
Chodziło mi o
"każdy ogień, do którego została dodana magiczna substancja, na przykład proszek Fiuu"Fantastyczne Zwierzęta i jak je znaleźć, str. 27

nie pomyślałam wtedy o tym, że magiczny ogień można po prostu wyczarować
ale nie rozumiem.
Co to da, i jaki ma sens?
Za zagadki będzie mozna dostawać punkty. (tzn. dom) Nie każdy będzie musiał należeć do klubu. NP. w HP tylko siedem osób z domu gra w Quidditcha, a reszta i tak dostaje punkty. A taki klub miałby na pewno dużo członków.
Pytanie: Jak MM sklasyfikowało Magiczne Zwierzęta? Podaj po jednym przykładzie do każdej kategorii.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę