avalanche
25.06.2006 23:06
Matko.
Co za emocje
jeszcze chyba policji na murawie zabrakło
Kira-> popatrz na Ljungberga albo Marqueza- przy nich Beckham wymięka XD
a co do meczu- cyrk. już nawet mnie nie obchodzi za bardzo kto wygrał, oba zespoły z tej pary byłyby raczej przegrane. nie mam satysfakcji z wygranej Portugalii i poraz kolejny poparło się moje przekonanie, że Figo na szacunek nie zasługuje.
ale kolejny rekord na MŚ pobity ;)
tak ten mecz to była porażka. chociaż szczerze powiedziawszy wiekszą klasą wykazali się Holendrzy. Niestety nie wygrali. Drużyny Portugalii po prostu nie cierpie!!! Zgadzam się Potti ten mecz jeszcze bardziej utwierdził mnie w tym że Figo to szmaciaż. Ale jedno jest pewne. jest niezłym aktorem skoro tak zagrał zwijającego sie z bólu po uderzeniu łokciem że ten nienormalny sędzia dał Holendrowi czerwoną kartkę. ten mecz to tragedia!! Zero pieknej gry i czytych zagrań. po prostu dotałam białej gorączki gdy sędzia nie podyktował rzutu karnego dla Holendrów gdy był na nich odrazający i naprawde mocny faul w polu karnym. to wszystko nie było piłką nozną tylko jakims cyrkiem. Naprawdę boje się tylko o rozróby miedzy kibicami na meczu portugalia-Anglia. Tak jeszcze miałam naprawdę przysłowiową beke jak sędzia zgubił czerwony kartonik i deco dopiero za 3 żółtą dostał czerwoną...
Nie oglądałem. Nie wypowiem się. W radiu puszczali reakcje holenderskich komentatorów podczas najbardziej emocjonujących fragmentów meczu. Masakra. Ci goście z reklamy Carlsberga to nic w porównaniu do tego ;] Na koniec chyba się popłakali.
ale kolejny rekord na MŚ pobity

oj niechlubny to rekord. Nie radził sobie z sytuacją, to wyrzucił 4 graczy. Nieźle.
nie zdziwiłabym się, gdyby pokazał ich jeszcze więcej, Ahmed, bo na dobrą sprawę Holendrzy po pierwszej połowie powinni grać w 10, a Portugalczycy w 8 ;] w ogóle wcale nie wiem czy Holendrzy zachowali się tak dużo lepiej, bo może i czuli się sfrustrowani tymi głupimi decyzjami sędziego, ale klasowi piłkarze się tak nie zachowują. Boulahrouza to powinno się zabić za ten faul na C. Ronaldo, nie żebym za nim przepadała, ale widząc jak płacze już naprawdę miałam ochotę holendrów powybijać. pozatym nie oddali piłki Portugalczykom, te wszystkie przepychanki przy leżącym Van der Vaarcie to też ich zasługa. generalnie oba zespoły dały dupy, widać kampania Joga Bonito przynosi odwrotne skutki ;]
a sędziego bym tak bardzo nie obwiniała. można słuchać Szpakowskiego i Mielcarskiego, którzy mówią, że popsuł widowisko, ale co mógł psuć skoro żadnego widowiska nie było. oni nawet na stanowisku komentatora sobie nie radzą, ciągle popełniając takie gafy, że zwijam się na fotelu ze śmiechu, a co miał ten biedny Iwanow zrobić, skoro na taki obrót spraw nie był kompletnie przygotowany.
nikt sobie nie wyobrażał takiego meczu Portugalia- Holandia, w którym przecież gwiazdy europejskich klubów, które na codzień nie zachowują się jakby uciekły z zoo, miały dać popis swoich umiejętności i co tu dużo mówić, tak jak w spotkaniach między najlepszymi drużynami w choćby Lidze Mistrzów- szanować się. no i ten biedny rusek też napewno się nie spodziewał, więc kompletnie pogubił się w tym co się działo na boisku. i trudno się dziwić. jeden sfauluje, drudzy się popychać z przeciwnej strony zaczynają, nie istnieje dla nich coś takiego jak zasady fair play (choćby te najbardziej oczywiste, jak oddanie piłki), mało sobie nawzajem nóg nie połamią, itd. tego się nawet zobaczyć nie da wszystkiego, a jakoś reszta sędziów bardzo mu nie pomogła w podjęciu odpowiednich decyzji. za bardzo bym go za to wszystko nie obwiniała.
ivanov? bardziej nieudolnego sedziego nie znalezliby w naszej okregowce.
do tego slepy ciul nie widzial kilku wejsc, po ktorych do czerwonej kartki powinna dojsc dyskfalifikacja na minimum 4 spotkania. za faule na C. Ronaldo i Robbenie powinni wylatywac bez slowa tlumaczenia. plus czerwona dla Sneidera za odepchniecie [chyba] Petita.
van Bommel do teatru. Heintinge zostawic samego na przedmiesciach Lizbony. w nocy.
jeszcze cos - na miejscu Deco bym przyj*bal temu pozal-sie-boze-sedziemu. Pierwszy raz za akcje, gdzie wychodzil na sytuacje 1v1, a ten buc gwizdal przerwanie akcji [Ferreira lezal juz dluzszy czas, a ten imbecyl dopiero zareagowal, jak Deco minal obroncow!] a drugi raz po irracjonalnej czerwonej kartce. [Holendrzy kopali pilke po gwizdku kiedy sie dalo, ale naszemu bohaterowi to nie przeszkadzalo. Byl zajety srubowaniem rekordu]
podejzewam, ze gdyby 'sedzia' robil takie numery w naszej lidze, to zostalby wyniesiony z boiska. jeszcze w pierwszej polowie. w stanie nie nadajacym sie do uzytku. przez - powiedzmy - kibicow.
jak patrze, co tacy 'panowie' wyrabiaja to dochodze do wniosku, ze sedziowe powinni byc brani wylacznie z czolowych 8 lig swiata. mam nawet wrazenie, ze mniej znani Anglicy czy Szkoci by sobie poradzili.
zadnych niedouczonych bucow z Tajlandii, Singapuru czy Etiopii, gdzie maja cztery druzyny grajace na jednym boisku. jedna pilka, na ktora zrzucali sie wszyscy dzialacze i rodziny pilkarzy.
Ivanova bym wywalil w trybie natychmiastowym z Mundialu i zabral uprawnienia sedziego miedzynarodowego. Niech sedziuje sobie mecze na Syberii - miedzy eskimosami a fokami.
btw - ciekawe, jakimi epitetami okreslali go w Musicu? az zaluje, ze mnie tam nie bylo ;>
coprawda geniusz Hiddinka wielki jest, ale zupełnie nieproporcjonalny do potencjału jego zawodników. nie wiem czy wystarczy to na Włochów, chociaż chciałabym.
a co do finału Anglia-Niemcy-> nie sądzę ;> Brazylia w nim będzie i go wygra!
Wynik wynik, jaki jest wynik! W domu mnie nie ma i umieram z ciekawości. Ja jestem za Australią tak bardzo bardzo... Niech mi ktoś napisze jaki wynik!
O rany, nie chcę się napalać...
i australia, jak dla mnie gra lepiej;]
Ja tu na livescorze wynik śledzę ;] Innej mozliwości nie mam. Dobrze, że starzy zamontowali neta w obu sklepach. Chwała im za to. Jestem na bieżąco.
Italia! Avanti!
A idź. Afery, korupcja, symulacje fauli, arogancja i wynalezienie catenaccio. Kocham Włochy, ale nienawidzę włoskiej piłki.
Materazzi wlasnie wylecial z boiska.
Włosi kaput. czerwona kartka dla Materaca;p
Ahmed.
itvp albo inny polsat.com;p
a gdzie tam. nie ma to jak z czuba na gazecie.pl
ps. od biedy to nawet
gugle transmitują.
Dzięki za dobre rady. Przy klientach nie wypada ;] Wystarczy samo śledzenie wyniku na livescorze, innych wypasów mi nie potrzeba. Zaraz się rozpłaczę. Materazzi bohaterem z Czechami, a teraz anty-bohater. Liczę na cud.
edit: LOL ;] cud się spełnił.
nnnnniiiiiiieeeee
nieeee.....k.... k.... k.... k.... k..... NIEEE!
;(
5 pierdoloinych sekund.
sędzia kalosz.
Niespodziewałem się, że będę miał świeczki w oczach przez piłkę. A tu mam.
Jak zwykle. Cała nadzieja w Ukrainie. Czy tam Szwajcarii - nevermind. Mają mój oddany doping w kieszeni. Tylko w meczu Niemcy - Włochy będę kibicował symulantom...
Ale jeszcze bardziej szkoda Australii. Kocham takei Mundiale bez niespodzianego. Brazilejros, Makaroniarze i Szwacy znowu się będą ze sobą kisić.
Katon- ja tam dalej płaczę za Wybrzeżem Kości Słoniowej...
a Australia szkoda, że nie wygrała, może gdyby grali na zwycięstwo, a nie aby tylko dociągnąć do dogrywki, to byłoby lepiej. no ale niestety kilka końcowych sekund i wielki powrót nie tylko Tottiego, ale i Włoch do gry.
Włosi teraz mają albo Ukrainję albo Szwajcarię (co oni tu w ogóle robią? wracać do zegarków i czekolady!). Mogę odetchnąć z ulgą. Squadra Azzura pratkycznie w półfinale. Murarze grają swoje i nieźle im to wychodzi. Niemało się strachu najadłem przez Materaca. W kazdym innym pojedynku kibicowałbym Australii, bo naprawdę świetnie grali. Żadna drużyna na tym mundialu, mnie aż tak mile nie zaskoczyła. Szkoda tylko, że trafili w 1/8 na Italię, drużynę o wiele bardziej doświadczoną. Jutro liczę na Hiszpanów i zobaczymy na co stać Ghanę. Dwa zacięte pojedynki. Kurczka, a ja pracę kończę jutro o 18 ;] Znowu livescore?
czy ja wiem czy Brazylia- Ghana będzie tak zacięty :] dwóch podstawowych piłkarzy zespołu z Afryki, z czego największym osłabieniem jest oczywiście brak Essiena... nie wiem jak Ghana poradzi sobie bez tak ważnego piłkarza, bez którego w meczu z Włochami zostali by zmiecieni, w meczu z Czechami też ważną rolę odgrywał, nie wiem jak z USA, ale chyba nie trzeba nikomu mówić jak ważny jest dla tej drużyny piłkarz Chelsea. Appiah zapowiada wielką walkę i oby tak było, mam tylko nadzieję, że Ghana zagra ostro, ale bardziej w tą dobrą stronę niż tak jak wczoraj poszło Portugalii ;/
i mimo wszystko jakoś nie chce mi się wierzyć, że Ghana sprawi Brazylii problemy. może gwiazdy Canarinhos nie wszystkie są w doskonałej formie, ale to chyba będzie za wielki przeciwnik dla Appiaha i spółki.
p.s. powodzenia Szwajcaria!
ech. to się robi straszne.
kibicowałam ekwadorowi przedtem, oj jak ja im kibicowałam... ale sobie odpuścili :/
kibicowałam australii dzisiaj, oj jak ja im kibicowałam... ostatnich kilka j**** sekund, ugh.
jutro kibicuję ghanie, ach jak ja im kibicuję... już się możesz Potti ze zwycięstwa canarinhos cieszyć :/
czerwien z kapelusza, karny z teatru. fuksiarze.
Jedyna z faworyzowanych drużyn jaka wzbudza moją sympatię to Argentyna. Brazylii życzę jak najgorzej. Miał być popis i czyste piękno. Jest skuteczna nuda. A jak tak, to ja dziękuję i życzę jak najgorzej.
Dziś jestem za Ukrainą. Ale jak wygra Szwajcaria to oczywiście będę jej kibicował z całej duszy. I wcale mi się nie wydaje, żeby Włosi mieli taki pewny półfinał. Są darmeni. Wygrali - zgoda. Ale pokazali już na tym Mundialu, że średniawa z nich drużyna. Posypią się. Daj Boże już w następnym meczu. W półfinale to już na bank.
Gra własnie Szwecja i Ukraina... na razie 0:0. gra na razie jest nudna i wzbudza we mnie mało emocjii ale to dopiero 14 minut może potem cos pokarzą ciekawszego...
Em-Ja kibicuje ghanie
U mnie gra Szwajcaria z Ukrainą ;] Myślałem że Szwedzi z Niemcami polegli. Co to? Mecz drugiej szansy? ;>
Narazie dwie poprzeczki.
jak można nie lubić Brazylii

oni w fazie grupowej coprawda nie grali dla czystej radości z tego, ale nie wiem kto grał. prawda jest taka, że się jeszcze w ogóle nie rozkręcili i dopiero mecz z Japonią podziałał na nich jak prysznic, a raczej stracona bramka ;P z Ghaną na dobre się rozegrają, a potem pokonają Włochów i wszystko będzie dobrze...
choć rzeczywiście nie wiem czy obecna reprezentacja tak bardzo zasługuje na sympatię, z ociężałymi Ronaldo i Adriano, emerytowanymi Cafu i R. Carlosem, ale jednak, nigdy nie przestanę im kibicować najbardziej ze wszystkich =).
No to gramy dogrywke. Nagle w drugiej połowie gra stała się emocjonująca. Shevchenko miał pare ładnych akcjii ale w wiekszosci piłka należy do drużyny Vogela. Naliczyłam 1 zółta kartkę. własnie zmiana i wchodzi rebrow. To on z shewchenką doprobadził grupe z Kijowa na wyżyny w 2000r. zobaczymy jak gra się potoczy
dla ukrainy karne strzelili Milevski, Rebrow i Gusjef (sorry nie wiem jak suę jego nazwisko pisze). Tak wspaniali debiutanci wygrali!!!
Wspaniali to oni nie byli.
Sheva nie strzelił. Dobrze mu tak ;p
dominisia888
27.06.2006 00:08
To co wykonali w karnych Szwjcarzy to się w głowie nie mieści. Nie wiem tylko czy to kwestia słabej psychiki czy braku umiejetności, techniki. Chociaż bardzej przychylam się do tego pierwszego.
A jutro dwa ciekawe mecze

Francja - Hiszpania i Brazylia -Ghana
Za Francuzami jestem głównie na złość mojemu tacie, który oczywiście liczy na Hiszpanie, no i dlatego, ze uczę się tego nieszczęsnego jezyka (swoją drogą chyba będę oglądać mecz bez głosu bo dostaje białej gorączki jak słyszę poslkiech komentatorów przekręcających nazwiska) i gra tam jednen z moich ulubieńszych piłkarzy

A drugi mecz, liczę na dużo emocji, ładne bramki, wiele składnych akcji no i nie ukrywajmy, ale chyba jednak wolę by Brazylia wygrała
A ja mysle że oprócz tego co wymieniłaś zaważyl również bardzo dobry bramkarz. A jeżeli chodzi o mecz Francja-Hiszpania kibicuje tym drugim. Brrr nie lubie Francuzów jako druzyny. tak samo jeżeli chodzi o brazylie. Ghana musi wygrać!
Lordzio Voldzio
27.06.2006 08:49
[B] szkdoa że się do 1/8 finału nie doszliśmy
Nie mielismy szans... nasza druzyna to szmaciarze...
Jak was proszę, nie zaczynajcie tej bezsensownej dyskusji "jacy-to-Polacy-nie-są-beznadziejni-i-w-ogóle-do-dupy" :/
Mecz był tak nudny, że poszłam spać jeszcze przed końcem drugiej połowy, o karnych przeczytałam dopiero dzisiaj rano w necie.
A dziś, jak to wcześniej mówiłam, całym sercem jestem za Ghaną. Brazylijczycy mogliby coś w końcu przegrać ;p.
Avadakedaver
27.06.2006 10:10
czy mówiłem już o polskiej myśli szkoleniowej?
nie, ale mowilo o niej przed toba wielu. cholernie wielu :P
I niestety byli to najczęściej ludzie, którzy ledwie kończyli szkołę zasadniczą. Pan Paweł J. ma kłopoty z formułowaniem poprawnych zdań w języku polskim. O jego problemach z dykcją szkoda gadać.
Paweł J. skonczył techniku z tego co słyszałem. Oczywiście na tej zasadzie, ze jego brat po wyższej robił na niego lekcje a on biegał po boisku i już wtedy zastanawiał się jak tu przegrać z Ekwadorem, przecie to sztuka;p
gadanie o Janasie nic nie pomoże, zresztą nie tylko on jest do wymiany, ale prawie wszystko w polskiej piłce ;D
wczorajszy mecz i dla mnie był nudny, chociaż na karne wróciłam przed tv. spotkanie drużyn, z których tak naprawdę żadna nie zasługuje na awans do 1/4 i mają szczęście, że trafiły do takich a nie innych grup. no i też się cieszę, że Sheva nie strzelił, ale szkoda, że to nie zadecydowało o odpadnięciu Ukrainy

a dziś wieelki dzień

na Brazylię postawiłabym niemal każde pieniądze w meczu z Ghaną, a w myśl tego, że Mundial powoli robi się czerwony- myślę, że drużyna z Afryki w 11 tego meczu nie skończy.
za to w drugim meczu oczywiście za Hiszpanią jestem, choć gdyby mieli dziś gorszy dzień, Brazylia w 1/4 będzie miała z Francuzami łatwiejszą przeprawę. no, ale nie sądzę, aby dobra passa tych pierwszych i nieudolność tych drugich miały nagle ustąpić, za to trzymam kciuki za Torresa, coby Klose conajmniej dogonił :}
w myśl tego, że Mundial powoli robi się czerwony- myślę, że drużyna z Afryki w 11 tego meczu nie skończy.
statystycznie, to Brazylijczycy i Argentynczycy nalapali najwiecej czerwonych kartek na MS

Jak Ukraincy i Szwajcarzy strelali karne, ja szlifowalem forme na mundial w 2010 XD [znaczy sie gralem. nawet niezle mi poszlo, jak na nominalnego bramkarza/obronce. ale nie bede sie chwalil, bo wyjdzie na to, zem lepszy od Grzesia

]
Dlaczego nie lubicie Brazylii?
Może nie gra powalająco, ale za to wygrywa słusznie. Nikt mi chyba nie powie, że Włochy wygrały zasłużenie? Fuksiarze!
Mimo całej mojej sympatii dla Ghany dzisiaj wygra Brazylia. Hiszpania z resztą też.
Francja jest obecnie za słaba.
Cap
Capitor-> nie no ja to tak nienawidzę Brazylii, że krew mnie zalewa jak wychodzą na boisko. Quizer podobnie ;P
Child-> trudno, żeby Brazylijczycy nie nałapali najwięcej kartek, skoro na Mundialu byli najwięcej razy ;)
a te 'chamy i brutale' Angole maja tylko dwie ;P
mi również Kiro szkoda australii. To oni powinni przejśc dalej. co do meczu dla mnie byl emocjonujący... Może dlatego że inaczej patrzyłam na ukraine... jak nma debiutantów w mistrzostwach i grali naprawdę dobrze.
Em-->
Jak was proszę, nie zaczynajcie tej bezsensownej dyskusji "jacy-to-Polacy-nie-są-beznadziejni-i-w-ogóle-do-dupy" :/
Ale to nie prawda?? Prawda... W 80% los i powodzenie druzyny zależy od trenera a nasz jest... jak prosiłaś nie skomentuje...
ghana;(
tak pięknie grają przy słabej grze brazyli a i tak lipa;/
tak tragedia... jest już 2:0 dla Brazylii mimo ze był spalony... A tak pieknie im szło... Jezcze się łudze e nadrobia straty i doprowadzą do dogrywki bądź karnych...
Kara, po prostu najzwyczajniej w świecie uważam, że te dyskusje są bez sensu i dowodzą, że mamy w Polsce 37 999 999 osób, które, gdyby tylko mogły, poprowadziłyby naszą reprezentację do glorii i chwały (ale mamy pecha i trafił nam się ten obywatel nr 38 000 000, który tego nie potrafi). Takie nadawanie jest bez sensu, do niczego nie prowadzi i tylko pogłębia ogólnonarodową frustrację.
Zresztą, czy reprezentacja Polski pod wodzą Pawła Janasa, która z 50 meczy przegrała 14, zasłużyła sobie na miano "szmaciarzy"? Ja bym to nazwała zniesławieniem.