Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Piłka Nożna
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45
feliztriste
vold - Toni nie jest w złej formie. został królem strzelców Bundesligii, strzelił 10 goli, czyli najwięcej w pucharze uefa i zapewnił Włochom awans do Euro (5 goli). po prostu położył ten konkretny mecz. w drugiej połowie jakby całkiem stracił wiarę, że jest w stanie pomóc Italii w wygraniu lub przynajmniej zremisowanie tego spotkania. no ale - co zawsze powtarzam - mecz meczowi nierówny.
Pirlo jest niesamowity i ma udział przy każdym niemal golu. jeśli ktoś ma poprowadzić Italię do zwycięstw to właśnie on.

Katon - po prostu Włosi są w o wiele gorszej sytuacji. i nie ukrywajmy, grupę mają też znacznie trudniejszą (słusznie okrzykniętą grupą śmierci zresztą). Polsce bardzo kibicuję i podejrzewam, że mało kto ma taką wiarę w tę reprezentację jak ja. ale Polska jest w ogóle poza jakimikolwiek rankingami sympatii.
Holandii nie lubię, ale niestety muszę jej życzyć szczęścia w pozostałych meczach ze względu na sytuację Włochów (pierwszy i zapewne ostatni raz. no chyba, że grałaby z Niemcami).
Francji nie lubiłam nigdy, a odkąd w 99% jest czarna, nie lubię jeszcze bardziej. uprzedzając - nie, to nie rasizm. to przekonanie, że drużyna europejska nie powinna mieć ledwie 4 białych zawodników. ale największą alergię mam na Domenecha. za jego głupotę i chamstwo.

konkluzja jest taka, że kibicuję Polsce, Włochom, Portugalii (najpiękniejszy futbol w Europie) i Hiszpanii.
południowcom zawsze będę kibicować.
Hiszpania to młoda drużyna, muszą jeszcze trochę dorosnąć, ale niedługo zaczną odnosić sukcesy, bo mają ogromny potencjał i serce do tego sportu. mam nadzieję, że wygrają dzisiaj z Rosją.
Italia traci ostatnio tempo gry i gubi się, ale jest poprostu za dobra, by w decydującym momencie dać dupy.
tak, jak Portugalia - to już jest klasa. po prostu.
Katon
Ja zawsze lubiłem południowe drużyny, ale mi przeszło. Hiszpanię musi Bóg pokarać za Zapatero, ale za Ruskimi i tak nie umiem być.
vold
QUOTE(Child @ 10.06.2008 10:17)

Ja bym chciał, żeby zamiast tych dziadów, młoda kadra Francji wyszła z grupy, ale patrząc jak wczoraj grali z Rumunami, tylko ręce mi opadały. Zero pomysłu na grę, ale JA WIEM, że to wina trenera. Co zrobić.
Bym sie nie zgodził. Po odejściu Mourinho Chelsea chwile dołowała. Ale to nie Grant zaciągnął Londynczykow do finału LM i wicemistrzostwa Anglii. Sami piłkarze to zrobili - grali jakby nadal na ławce siedział Mourinho.
A Francuzi? Akcja podaj do Anelki sie nie sprawdziła.
*

Przeczytaj co napisałeś i przemyśl to. Drużyna NARODOWA, a KLUBOWA to dwie, zupełnie odmienne bajki. Przecież, jak Francja jako reprezentacja ma dobrze grać, bez zgrania i taktyki. Zawodnicy Chelsea się znali, za kadencji Granta zmieniło się bodaj trzech zawodników (wrócił Carvalho czy tam Fereira, zaczął grać Cole, no i Anelka grał). Poza tym Grant przeprowadzał całkiem niezłe zmiany i mimo że nie jest klasowym trenerem to i tak nie był najgorszy. Domenach jest kiepski po prostu, nie potrafi sobie poradzić z taką fuchą.
feliztriste
Katon, a co Zapatero ma do reprezentacji? :) może i jest idiotą i ignorantem, ale mnie się to za bardzo nie przekłada na futbol. po prostu Hiszpanie żyją piłką i jak wszyscy połudnuowcy mają dobre drużyny. podejrzewam, że mieliby je nawet gdybym ich nie lubiła. (generalnie nic mi się nie przekłada na futbol i z powrotem - za wyjątkiem Italii, ale to zupełnie inna bajka)
przyznałeś, że Holendrzy dobrze grają w piłkę - ale jeśli tak jest to co powiedzieć o Hiszpanii? moim zdaniem hiszpański zespół o klasę przewyższa pomarańczowych. podejrzewam, że wiele drużyn nigdy nie osiągnie takiego poziomu jak Espania. powtórzę za Wojciechem Kowalczykiem - czuję, że Hiszpanie w tym roku pięknie się przełamią.
zaś co się tyczy Holandii jeszcze - nie wiem, czy oglądaliście jakieś mecze Holendrów przez euro. ja wiedziałam około 4 czy 5. i to co momentami robiła obrona wolało o pomstę do nieba. oczywiście wczorajszego zwycięstwa nikt im nie odbierze, ale znając Holendrów prędzej możemy się spodziewać pięknej katastrofy niż końcowego sukcesu.

no ale każdy ma swoje osobiste sympatie i podejrzewam, że nikt tu nikogo nie przekona.
Katon
Nie no, ja jednak zawsze mam te sympatie podszyte pozapiłkarskimi przekonaniami lekko. Tylko w wypadku Holandii jest inaczej, bo nie mam jakichś pokładów sympatii dla tego narodu w sobie. No ale fajnie grają w piłkę. A co do Hiszpanii tak obiektywnie, to myślę, że nie. Co 2 lata słyszę, że się wreszcie przełamią i coraz bardziej w to wątpie. Mają świetnych zawodników, ale zawsze brakuje im jakiegoś 'stania się drużyną'. Jeśli im się uda mogą zostać nawet mistrzami, ale tak jak pisałem - wątpie.
Child
@vold: [nie bedziemy robic piramdki] K, masz racje. Ale jezeli mowimy o Francji, to moznaby liczyc na jakis przeblysk jednego, dwoch zawodnikow, ktorzy jedna akcja daliby zwyciestwo. Ale lepiej podac do Anelki xD
vold
ej ale ANELKA W TEJ KADRZE to jest TAKAAAaaa pomyłka, nawet nie chce mi sie wymieniac kogo innego moglby zabrac w jego miejsce, ech.
Katon
Do Anielki, Antka i naszej szkapy!
feliztriste
Hiszpania grała dzisiaj mhhrrrrr *_*
jeden z trzech najfajniejszy bramkarzy świata wpuścił co prawda jednego gola, ale za to hat trick Davida Villi, gra Torresa, Senny i Puyola rekompensuje końcówkę. Villa na króla strzelców user posted image

QUOTE(owczarnia @ 09.06.2008 20:45)
Przystojniak z tego Lukasa, chyba sobie następny meczyk oglądnę cheess.gif.
*

a widziałaś Ricardo Pereirę, Bruno Alvesa, Miguela Veloso, Casillasa, Davida Villę, Zambrottę albo Cannavaro? user posted image
przy okazji - ładny avatar.
Ramzes
Nie lubię drużyn południowych. Nie cierpię wręcz Portugalii i Hiszpanii. Ale Hiszpanom oddaję sprawiedliwość, że zagrali dzisiaj naprawdę ładnie i efektownie. W sumie, jeśli tak będą grać cały turniej, to mogą dojść do finału. Byleby go nie wygrali tongue.gif Francuzów lubię jako tako, ale odkąd odszedł Zidane, widać, że brakuje im kogoś z charyzmą, czy choćby pomysłem na grę, który by pociągnął drużynę. Ribery chyba się do tego nie nadaje, bo jednak na skrzydle gra, a o innych graczach mam... hm... dość niskie mniemanie. No i jak zauważono wcześniej - wczoraj ich gra wyglądała - "podaj do Anelki".

Bardzo lubię Holendrów. I trwa to chyba od MŚ we Francji, choć słabo je pamiętam. Wiem, że w 2000r. już w pełni świadomie im kibicowałem. Mam nadzieję, że teraz będą grać tak jak we wczorajszym meczu i może w końcu coś osiągną.

I co do dzisiejszego meczu. Mam nadzieję, że Grecy nie wyjdą z tej grupy, bo to, co pokazali dzisiaj było naprawdę... dziwne. Szwedzi - ciekawe czy w końcu zdziałają coś więcej na dużym turnieju. Mają potencjał, myślę, że nawet na półfinał. No i mają Ibrahimovica wink2.gif Szczerze mówiąc, chyba nawet im kibicuję po cichu, a już na pewno chcę, żeby wyszli z tej grupy razem z Rosją (choć Hiszpania w takiej formie nie da sobie wydrzeć pierwszego miejsca). Zobaczymy jak będzie, ale niech wygra przede wszystkim ładny futbol. Taka przeciwwaga do tego, co było cztery lata temu.
GrimmY
pierwszy raz od kiedy interesuję się nieco bardziej piłką nożną hiszpanie zagrali jak zespół, na który zawsze liczyłem. może inaczej - dotychczas zawsze na nich się stawiało, bo warunki, bo nazwiska, bo tamtosramto, ale zazwyczaj chłopaki nie potrafili wyjść z grupy (nikt tak pięknie nie przegrywa jak hiszpania). ale dzisiaj rosjan po prostu zmietli. pure ownage ftw l33t haxorz! dobra dobra, podniecam się nad wyraz, bo miałem przed oczami sytuację jak rosjanie strzelają na 3:2 i do końca cisną jak cytrynkę, ale i tak jestem pod wrażeniem.

na drugim meczu było raczej jednostronnie, acz nie będę obiektywny, bo oglądałem jednym okiem. jednakże z meczu wyniosłem takiż oto wniosek, że zlatan ibrahimovic pokazał wreszcie, że potrafi pięknie grać również w reprezentacji.

(aha i wracając jeszcze do meczu włochy - holandia, to z racji, że vold w większości napisał już o tym, co miałem do przekazania, to dodam tylko od siebie, że życzę włochom wszystkiego najgorszego keke [in b4 suchar]).
Katon
Akurat wtedy strasznie za nimi byłem, az mi się łezka w oku zakręciła, hehe. Ta płacząca młoda Niemka rządzi.
Miętówka
Austria, czerwono-BIAŁO-CZERWONI!
Ale patriotka ze mnie, nie ma co
em
ej no co to było, ja pierdziu.
nutrias
k..., niby za co ten karny?
Ramzes
Niech sobie w d..ę wsadzi ten gwizdek mad.gif
MisieK
k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k... k...
BlackOmen
urok piłki nożnej

ja pier... no to fajnie było chociaż zagrać w euro

mam nadzieje że nikt nie będzie skandować aby zmienić Benka
em
racja, racja, zasypiałam nad angielskim, a tak to mi skutecznie ciśnienie podnieśli.
Potti
ostatnie minuty mijały mi na odliczaniu ile jeszcze do końca i co prawda mi udało się wytrzymać przed telewizorem, ale im nie bardzo poszło. jak zwykle i średnio mi się wydawało, że cokolwiek osiągniemy- więc w pewnym sensie mniej mi przykro niż w przypadku Włochów.
feliztriste
sędzia skurrrrr.
Kit_fan
JEB** SĘDZIEGO!!!!!!!!! Grrrr.....
vold
oj, spinacie dupki.
sedzia mogl nie gwizdac, lewandowski mogl nie trzymac typa. POLACY POWINNI BYLI w drugiej strzelic, Austriacy w pierwszej.
szkoda.
Child
QUOTE(feliztriste @ 12.06.2008 15:52)

nie. z powodu ktory na youtube nieco przesadnie zostal pokazany w filmiku italian training.

sedzia niby anglik, a zachowal sie, jakby mecz ligi hiszpanskiej gwizdal.
GrimmY
:/
Eva
Po waszych reakcjach oraz opisach na gadu w stylu 'Wypier*** z boiska szmaciarze :/' czy 'Witki mi opadly. Fuck!' wnosze, ze przegralismy znowu :P
Miętówka
Remis 1:1, ale my straciliśmy więcej bramek, niż Austria, więc jesteśmy niżej.
Chorwacji nie pokonamy za Chiny Ludowe.

Wiecie, wikipedię może edytować każdy. Chociaż prawdopodobnie za chwilę ten artykuł będzie zmieniony na taki bez tego "pięknego" akapitu.
Ale zawsze można poszperać w Historii Edycji.
nutrias
padłem biggrin.gif
feliztriste
QUOTE(Child @ 13.06.2008 00:50)
nie. z powodu ktory na youtube nieco przesadnie zostal pokazany w filmiku italian training.
*

przecież to głupota. Włosi wcale tak nie grają ani tak się nie zachowują. nie wiem, gdzie Ty to widzisz. no ale tak to już jest, że większość ludzi kieruje się stereotypami, jeśli chodzi o włoską piłkę. nie wiem, o czym ma świadczyć jakimśtam filmik na youtube. o każdej drużynie można taki zrobić i wrzucić do internetu (na przykład brutalności Anglików. tylko teraz co jest gorsze - aktorzenie na boisku czy niesportowe zachowanie i brutalne faule? brutalnym zagraniem można komuś przekreślić karierę).

co do wczorajszego meczu to sędziowanie w tym turnieju w ogóle pozostawia trochę do życzenia. momentami przypomina to podwórkową zabawę, a nie euro.

Eva - mam wrażenie, że Cię to cieszy user posted image
Ahmed
przecież to głupota. Włosi wcale tak nie grają ani tak się nie zachowują. nie wiem, gdzie Ty to widzisz. no ale tak to już jest, że większość ludzi kieruje się stereotypami, jeśli chodzi o włoską piłkę.

amen.
Katon
E no bez przesady, to są mistrzowie operowego aktorstwa na boisku. Ale nie bulwersuje mnie to - każdy ma jakieś wady. My na przykłąd jestesmy narodem, które nie umie grać w piłkę nożną, a z niewiadomych przyczyn akurat tym sportem postanowił się ekscytować.
Eva
QUOTE(feliztriste @ 13.06.2008 10:31)
Eva - mam wrażenie, że Cię to cieszy user posted image
*

A to jakis zarzut? Bo wrecz przeciwnie, okrutnie mnie to wrecz nie obchodzi ;>
em
UEFA vs. Webb's case
Child
http://youtube.com/watch?v=l1kx8aOaSbA&feature=related

dziękuję.

Rumunia! ;D

:f
Potti
może brzydki jest taki brak patriotyzmu, ale mogę uwierzyć nawet w porażkę Polaków z trzecim składem Wysp Owczych czy innej Andory. jasne, że kiedy bramkarz przeciwnej drużyny strzela nam bramkę czy sędzia nas totalnie oszukuje to przypadek, ale jednak niewiele jest argumentów, żeby potwierdzić, że jesteśmy jakkolwiek ponad i zasługujemy na więcej.
ale per carità, kiedy Włosi "nie są tacy" jak z Holandią, mają milion okazji, błyskawicznie odpowiadają na głupio straconą bramkę, a w dodatku Buffon broni karnego (a jaki chwilę potem był <3), nie ogarniam. po pierwsze, że nie wygrywają, a po drugie, że są w takiej sytuacji. co prawda dobrze pamiętam jak nienawidziłam Inzaghiego, ale wtedy też nie tak mocno kibicowałam Włochom. a z Pippo by tak przecież nie było, nie zmarnowałby...

niech Hiszpanii się chociaż uda!
nutrias
O k..., co za mecz!
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie Holandia jest bezwzględnym faworytem tego turnieju. To, co pokazali z Włochami, teraz z Francuzami jest po prostu piękne! Ostatnia bramka w doliczonym czasie to to, co chce się oglądać z piłce.
I karny powinien być dla Francuzów, była ręka. To nie ważne. Mam nadzieję, że z Grupy C razem z Holandią wyjdzie Francja.
Child
chciałbym ich zobaczyc w meczu z portugalia. a jak hiszpanie utrzymaja tempo z pierwszego meczu, to nie pozalowalbym im pojedynku z holendrami.
Ramzes
O nie, po MŚ w 2006r. obawiałbym się mimo wszystko rezultatu (Holandia-Portugalia oczywiście). Ale naprawdę piękny mecz był dzisiaj i w pełni zgadzam się z Nutriasem. I może w końcu, drużyna, której kibicuję coś zdobędzie.
feliztriste
wszyscy ekscytują się teraz grą pomarańczowych, ale nie wiem, czy nie jest to zbyt pochopne. jeszcze żadna drużyna rozpoczynająca turniej z takiego gazu nie sięgnęła po puchar. może się wyeksploatują w fazie grupowej i dalej opadną z sił? ależ to będzie czarna rozpacz, jeśli polegną gdzieś w półfinale.

Child - tamten karny to odwet za niesłuszną i niesprawiedliwą czerwoną kartkę z kosmosu, którą w tym meczu dostał Materazzi. ot co.

Rumunia-Włochy cry.gif
czyli sędziowie znowu dają dupy. spalonego NIE BYŁO. gol Toniego powinien zostać uznany :/ (mam pytanie, na co te wszystkie nowoczesne sprzęty, dzięki którym można tak dokładnie odczytać czy był spalony czy go nie było, skoro nie można nic zmienić nawet w przypadku ewidentnego błędu sędziego? przecież to absurd...)
pokazali jednak klasę. wyrównali minutę po stracie bramki. no i Buffon. komentarza nie trzeba. (a ten karny - jak dla mnie - też był wątpliwy).

kurde, brzydki wynik, grali świetnie (Grosso <3 Cassano, Chiellini, Buffon! oni rozegrali genialny mecz), byłam pewna, że wygrają. chyba jednak potrzebna jest zmiana trenera.
dla mnie euro bez Italii to 99% radości i emocji w plecy. no ale mimo wszystko wierzę w awans Włochów. ja tam zawsze w nich wierzę.

QUOTE(Potti @ 13.06.2008 20:24)
niech Hiszpanii się chociaż uda!
*

i Portugalii! chociaż oni akurat awans z grupy na pierwszym miejscu mają już zapewiony. jeśli Włosi mi odpadną, to już tylko z portugalczykami i poniekąd z hiszpanami zostanę zżyta sad.gif
Child
Child - tamten karny to odwet za niesłuszną i niesprawiedliwą czerwoną kartkę z kosmosu, którą w tym meczu dostał Materazzi. ot co.
lmao.

Czyli, ze Webb sie kapnal ze Jasiu R. strzelil ze spalonego i postanowił to wynagrodzić Austryjakom?

lmao.

wszyscy ekscytują się teraz grą pomarańczowych, ale nie wiem, czy nie jest to zbyt pochopne. jeszcze żadna drużyna rozpoczynająca turniej z takiego gazu nie sięgnęła po puchar. może się wyeksploatują w fazie grupowej i dalej opadną z sił? ależ to będzie czarna rozpacz, jeśli polegną gdzieś w półfinale.
cytujac: Przed turniejem w Holandii wieszano na nim [van Basten] psy za zabicie radosnego i ofensywnego stylu reprezentacji. Tymczasem okazuje się, że stylu nie tylko nie zabił, ale udoskonalił dodając do niego niezwykle sprawną obronę. Do tego świetnie żongluje zawodnikami - w meczu z Francją dwie bramki strzelili rezerwowi. Z przygaszonej wydawałoby się Holandii zrobił na powrót jedną z największych potęg Europy.
Van Basten dał Holendrom nieco włoskiego podejscia, przy zachowaniu tradycyjnego, ofensywnego 4-3-3. Pomaranczowi [oraz Rumuni, co pokazali jak na ironie w meczu z Wlochami] wcale nie oraja calego boiska przez 90 minut. Owszem, pograja pozycyjnie - i to na miare najlepszej, holenderskiej Barcelony - piłka od nogi do nogi, jakby przeciwnik nie istniał, a Zidane, Kaka, Ronaldo i Pirlo dostali holenderskie paszporty na jeden mecz.
Do tego genialni skrzydłowi, ktorych van Basten ma az za duzo[!], zeby wszyscy jednoczesnie grali w polu. Van The Man w formie, za ktora kibice ManU go pokochali. Akcja, kiedy majac na plecach obronce, zdazyl najpierw sprawdzic ustawienie bramkarza i kryjacego go zawodnika, zobaczyc gdzie ma partnerow, zastawic sie i przyjac pilke, a to wszystko w dwie-trzy sekundy - geniusz.
Wlochow musi szlag trafiac, kiedy patrza na to, jak holendrzy udoskonalili ich styl gry - niby nastawieni na kontry, niby najpierw broniacy, a jednak zdecydowanie inni - grajacy odwaznie do przodu, bez zbednego murowania bramki, bez ustawienia 4-5-1, w ktorym z tego 5 jakies 3 moznaby przesunac do obrony.
Gdyby 'od zawsze' tak Wlosi grali, to moglbym przymknac oko na te ich delikatne nozki ;p

O nie, po MŚ w 2006r. obawiałbym się mimo wszystko rezultatu (Holandia-Portugalia oczywiście).
Takiego kung-fu juz by nie było. Obie druzyny zdecydowanie od tamtego starcia dojrzały. Stawiałbym, ze jezeli spotkaja sie na tym Euro i utrzymaja forme, mozemy zobaczyc mecz lepszy, niz wczorajsze starcie Holendrow z Francuzami.
Katon
Ja uważam, że niejaranie się grą Holandii może być TYLKO I WYŁĄCZNIE wynikiem najróżniejszych uprzedzeń i pretensji o kopanie dupy drużynom, jakie się lubi. Ale no ja nie mam pytań. Holandia i Rumunia ftw, Włochy i Francja do domu, niech żyje Irlandia, która odrzuciła Lizbonę, jakkolwiek do Portugalii nic nie mam, Polska golaaaaa!
Potti
właśnie ja bym się pewnie jarała, gdyby nie trafiali do takich grup, że np. raz ich awans odbywa się kosztem Wybrzeża Kości Słoniowej, a teraz być może Włoch. i nie lubię teraźniejszego Van Bastena (zresztą tak jak dzisiejszych: Rijkaarda, Gullita i Koemana).
ale wcale nie uważam, że jaranie się ich grą na tych ME jest nieuzasadnione, za to nie sądzę, żeby wygrali- zbyt proste i zbyt sprawiedliwe by to było wink2.gif

edit: Hiszpania :* (lepsi niż Holandia nie są na razie, ale wszystko przed nimi oby)
MisieK
to co wyprawia holandia, to się w pale nie mieści ;d oni i hiszpanie to moi faworyci. może w końcu będą grali jak nigdy i jak nigdy wygrają?
GrimmY
pora odpocząć nieco od aktualnych wydarzeń na euro.

cholera no czesi jadą do domu.

Avadakedaver
dooobreeeeeeee
BlackOmen
Polacy mówią Euro "pa pa" user posted image
Katon
Ani nie jestem już rozgoryczony, ani nic, więc napisze dwie rzeczy.

1) Zasłużenie.
2) Byliśmy NAJGORSZĄ reprezentacją tego turnieju. Właściwie słowo kompromitacja nie jest za duże.

Szkoda.
Ramzes
2) Byliśmy NAJGORSZĄ reprezentacją tego turnieju. Właściwie słowo kompromitacja nie jest za duże.

Niestety sad.gif nawet Austria i Szwajcaria okazały się o niebo lepsze od nas. Niby gospodarze, ale co z tego? Szkoda, że potrafiliśmy zaprezentować się dobrze jedynie w ciągu jakichś trzydziestu minutach w meczu z Niemcami, a potem była pochyła równia w dół. Dzisiejszy mecz w sumie oglądałem bez większych emocji. Ot, dwie obojętne mi drużyny. Szkoda. Teraz pozostaje mi jedynie kibicować Holandii.

Mam nadzieję, że jutrzejszy mecz Włochy-Francja mnie nie zawiedzie, choć po tym, co pokazali w dwóch kolejkach też nie nastawiam się na zbyt wiele.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.