Luna Fletcher
28.07.2005 18:59
liga włoska jest porywająca - te dramatyczne mecze kończące się gradem bramek [np. 1:1 czy 2:0 ;]], niezliczone akcje pod bramką [najczęściej obrońca podaje do bramkarza, a on nazad do obrońcy]. ale najbardziej zdumiałem, kiedy pod koniec sezonu zaczęły padać wyniki po 5:3! to musiał być efekt wystawienia zaledwie sześciu obrońców [a nie dziesięciu jak dotychczas] i drugiego napastnika :}
Bardzo zabawne, choć trochę w tym racji

No moze prócz dziesięciu obrońców bo gra się tam zazwyczaj piątką. Ale dobrą piątką, dlatego wyniki są jakie są. Zawsze lubiłam zespół Starej Damy, nie do końca wiem dlaczego. Buffon jest najlepszy
Wracając do lig to zdecydowanie od Włoskiej wolę Angielską.
Mimo finezji gry w Hiszpańskiej wszystko mnie tam wkurza. Bardzo nie lubie Realu i Barcelony.
Co do Niemieckiej to tylko jeden zespół podoba mi sie jako tako. Jestem wybredna.
Jesli chodzi o reprezentację Niemiec a dokładniej bramkarza to ja postawiłabym na pewno na Weidenfelera.
Misiek maj słit dir, widzisz no! ;D
znaczy kochałem i byłem oddany jednemu klubowi - Glorrry Glorry M United!
tylko nei podoba mi sie to co się tam dzieje. znaczy ten madafakin amerykaniec i to ze ser Alex sie tam kufa za dlugo utrzymuje. powinni pacan wywalic juz ze dwa-trzy sezony temu i dac jakiegos trenera z wizja. dalej mam oczywiscie sentyment do reamu pana Roy'a "Legbreaker" Keana czy do Paula "Polish-hand" Scholesa i oczywiscie Ryana "Speedy" Giggsa ;]
3/4 tego składu kocham no!
ale pieprzy się ładnie.
Liverpool też baardzo lubię. no kurde, Jamie, Riise /jak ma na imie? ;p/ w ogóle ich lubię no kurde, cały skład.
nie lubie Chelsea - lubię tam zawodników, nie jako drużynę.
poza tym z serie A ostatnio lubie Milan i zawsze lubie Juve. z Interu kilku zawodnikow /Adriano np/.
Primiera Division to oczywiscie FC Barcelona! ;D lubie tez Real Sociedad /tak sie pisze, zawsze mi sie myli?/.
to tak. lubie z Bayernu kilku zawodnikow. ale to kilku tylko.
z tych mniej obcykanych klubow uwielbiam tez Villareal i MIDDLESBROUGH... sweitna druzyna, Jimi Floyd, Viduka, Zenden, Boateng, Mendieta...
jakby M'Boro odmłodzić te sześć siedem lat... by się działo ;d
ser Alex sie tam kufa za dlugo utrzymuje. powinni pacan wywalic juz ze dwa-trzy sezony temu i dac jakiegos trenera z wizja.
trzyma się i nie puści - Glazer sam go nie wywali, dopóki ManU będzie przynosiło zyski [za same prawa do transmisji leci taka kasa, że cała polska liga musiałaby na to kilka lat ciułać ;]] a koszulki z nowymi gwiazd/k/ami będą sie sprzedawały. Ferguson od kilku lat jedzie ten sam schemat, opiera się na kilku zawodnikach i jest znosnie. Szkoda tylko, że nowym graczom przestaje dawać szanse po kilku meczach - Forlan się nie sprawdził [swoja drogą - grał żałośnie mało] to odszedł do Villareal i tam został królem strzelców Primiera Div. Kleberson i Djemba-Djemba mieli być kreowani na następców Keana, a wyszło jak wyszło - Kleberson grywa nawet często, ale Djemba wyleciał do rezerw i sie marnuje.
I nie mają dobrego bramkarza - nie ujmując van der Saarowi, ale on zagra dwa sezony i kończy grę.
Riise ma John Arne czy jakos tak.
w ManU... Ronaldo wymiata XD Crystiano my sweet dear XD A jaki piekny płacz ... eh! Ogólnie liga angielska byle nie ManU i Arsenal, ode 6 sezonów bryluje Newcastle i Liverpool ;-) o dziwo dudek-dance największą furorę robi we włoszech

Backham odszedł do RM i ManU się ściociało ;-) I tak nie przepadałem za tym typem... w Euro pokazał co potrafi. "Strąć piłkę jak beckham" "Beckham strącił gołębie" xD
Everton ma dobrze poskładaną drużynę. Może brak tam indywidualności ale kurna team jest dobrze poukładany.
Szirer(czy jak to się kurna pisze;p) wymiata. Tyle lat i ciągle w czołówce napastników
ale no kufa, jakby nie bylo to maja przyszlosc pilki - Ronneya./ ten koles jest wymiataczem...
no i poza tym. hgm
vandersrar, jest do hcuja bramkarzem.
a Riise ma John Arne, jakby nie bylo.
hahaha, na stronie oficjalnej liverpoolu, bylo zdjecie jak zdobyli puchar, to stoi z tylu Morientes i kufa dlubie sobie w nosie pacan. i takie zdjecie najwieksze, na pierwszej stornie ;D
a co miał Morientes robić ;-) przecie i tak nie mógł grać

E..tam. Nigdy nie pałałem wielką miłościa do ManU. Choć nie powiem, wtedy kiedy to zdobyli LM z Bayernem to pokazali klase xD Morderca o twarzy dziecka RLZ

Ro9oney fakt jest dobry ale w ManU się zmarnuje... mogłby iść do Liver;)
sam się marnuj ;> L'pool ma Pottera i niech się cieszą - jeden z nazwiskiem ;p
Giggs, Nevillowie, Scholes, Beckham, Fletcher, Butt, Richardson - to są wychowankowie ManU. Rooney ma dwie dychy na karku i van Nistlerooya od którego może się wiele nauczyć. Za rok Chelsea pewnie zaproponuje za niego kwotę większą niz za Schevchenkę [ponad 87 milionów euro - Romek pierze kasę ;]].
głupoty pieprzysz dziecaku xD
w którym miejscu? ;}
a zapomniałem o Gerrardzie, Carragherze i Cisse, który ostatnio ciągną zespół. Mam wrażenie, że bez nich L'pool by miał problemy z przebiciem się do LM ;>
a Wisła trafi na kogoś z trójki ManU/Inter/Villarreal i skończy się na PUEFA z Sigmą Ołomuniec :}}}
dupa wisła trafi na Artmedię! Artmedia PANY! XD
wszędzie dzieciaku wszędzie xD
wszedzie? może powiesz, że Giggs i Scholes to przeciętniaki, a Gary Nevill plącze się w obronie? a wiesz jak Bekcham zaczynał w ManU? Pracował w klubowym sklepiku ;p
Richardson uważany jest za następcę Giggsa, a Fletcher od dwóch lat dostaje szanse gry w pierwszym składzie [zachaczył też o LM].
Rooney? A pokaż, za jakiego innego osiemnastolatka płaci się około 40 milionów? [Robinho odpada - Real ma skopaną politykę transferową. już testują ustawienie 1-1-4-5]
A van Nistelrooy to już całkiem dupa jest i własne nogi się przewraca, nie? ;p
nareszcie gadasz jak człowiek
ManU SUX!!!!XD
Champions League przy zielonym stoliku ;]
Ja od kiedy tylko sięgam pamięcią to zawsze bylem fanem AC Milanu (jeszcze jak Roberto Baggio tam grał). Obecnie jest to zespół z najmocniejszą obroną świata: takie perełki jak Nesta i Stam. Poza tym nie mozna zapomnieć o Shevchence, najlepszym piłkarzu minionego roku. W pomocy niezastąpiony Pirlo, GAttuso, rewlacyjny Kaka. W Premiership wiernie kibicowalem Arsenalowi ale ostatnio jakoś spadło moje zainteresowanie tym zespołem. CHociaż dalej uważam że Henry jest naprawdę świetnym napastnikiem.
Milan to jedyna drużyna w Serie A która jakotako gra;p moglibytylko kupić czeskiego Niedzwiedzia;p
Luna Fletcher
29.07.2005 11:35
Mnie osobiście bardziej podoba się gra Juventusu. Co do Niedźwiedzia to jest świetnym awodnikiem ale jest zbyt stary by sprowadzać go do jakiegoś innego klubu. Poza tym Stara Dama go nie odda w szczególności Milanowi.
losowanie LM - Wisła niestety nie trafi na Inter, ani ManU ;[
na razie najciekawiej wygląda Shakhtar v. Inter i Everton v. Villarreal.
Wisła z Panathinaikosem.
Wisła - Panathinaikos
Będzie cholernie cięzko i wątpię żeby dali radę skoro 2 lata temu nie dali rady Anderlechtowi a wtedy mieli dużo lepszy skład.
W pucharze UEFA Legia i Wisła Płock jadą do Zurychu, a Groclin gra z jakąś słowacką drużyną (mam nadzieję że są słabsi od Artmedii

). Cięzko cokolwiek powiedziec o tych przeciwnikach. Mamy jakies szanse....
Luna Fletcher
29.07.2005 18:07
Panathinaikos gra bardzo różnie. Ogółem nie lubię ich i uważam za jedną z najnudniejszych pod względem gry na boisku drużyn.Ja nie byłabym taka pewna, że Wiślakom się nie uda choć szanse są niewątpliwie małe. W ogóle czym się przejmujecie ? Nawet jeśli pokonają Greków to ich kariera w LM na pewno nie będzie zbyt długa.

To zbyt wiele ja na nasze ligowe horyzonty...
Berta Griphook
29.07.2005 19:31
Moją ulubioną liga jest Premiership, a dryżyną Manchester United ;-) Jestem fanatyczną fanką. Inne kluby to : FC Barcelona i FC LiverpoolCo do ligi włoskiej jakoś specjalnie mnie do niej nie ciągnie , ale musz przyznać, że czasem warto popatrzeć na mecze pod koniec rozgrywek. Co do samego juve to uważam że to wartosciowy zespół a Niedźwiedź jest jego fundamentalnym zawodnikiem. Tak samo jak Child reprezentację Anglii obstawiam jako jednego z faworytów Mistrzostw, jesli chodzi o samych gospodarzy, to mimo ich wysokiego poziomu, poprostu ich nie lubię.

A jeśli chodzi o LM i o Polaków to raczej długo się nie nacieszymy transmisjami meczy LM z udziałem Wisły

Pozdrawiam
Luna Fletcher
29.07.2005 19:35
Choć lubię kilku zawodników The Reds to zespołu po prostu nie znoszę. Nie wiem czy znajdzie się klub, którego dażę większą antypatią. Czemu tak jest ? Sama nie wiem i dlatego jest to taki śmieszny przypadek. Podczas finału Ligi Mistrzów tak mocno trzymałm kciuki za Milan, którego również nie lubię, że palce mi spuchły. Na szczęście jeden z najbardziej przeze mnie uwielbianych piłkarzy Hernan bardzo dobrze sie zaprezentował mimo porażki swojego teamu.
Co do Barcelony to ja już się wypowiadałam. Wkurzają mnie katalończycy.
Berta Griphook
29.07.2005 19:42
Ja namtomiast nie znosze Milanu ... . Nie znosze wszystkich zawodników bez wyjątku . Wracając do sprawy Mistrzostw oprócz Anglii kibicować będę Brazylii,Szwecji i Holandii - jakoś te reprezentacje bardzo lubię ;-) A jacy są wasi faworyci ? Pozdrawiam
Luna Fletcher
29.07.2005 19:50
Ja w przeciwieństwie do ciebie jedynie nie lubię Milanu

A Hernan jest cud, miód i orzeszki. Taki zawodnik.
Co do MŚ 2006 to jak najlepiej niech będzie dla Czechów, Argentyńczyków i Portugalczyków. Niemcom, Hiszpanom i Francuzom życzę szybkiego odpadnięcia. No to by było na tyle ... No i Polaczki niech powalczą dłużej niż się przewiduje
Berta Griphook
29.07.2005 19:56
Polaczki, przecież oni mają zdobyć mundial !!! Jak co 4 lata zresztą ;] Ciekawe kto by śpiewał nasz hymn nardowy, co sądzicie o dueciku Górniak & Peja ???Ale wracając do Mistrzostw , PZPN chciałby w przyszłości ubiegac się o mozliwośc przeprowadzenia Mistrzost Europy u nas .. ale sie uśmiałam jak się dowiedziałam ... Ciekawe gdzie rozgrywano by mecze ??? Na boiskach szkolnych ??? Pozdrawiam
Mundial 2006
Dla mnie marzeniem byłby finał Włochy-Argentyna chociaż ostatnie mistrzostwa pokazały, że wiele zespołów może sprawić wielkie niespodzianki (jak Turcja,Korea, Senegal).
Francuzi tak jak w 2002 niech najlepiej nie wejdą nawet do 1/8 i tego samego życzę gospodarzom
Co do Polaczków to najpierw zobaczymy czy awansują.....
Berta Griphook
29.07.2005 20:02
Zgadzam się , napewno wiele niespodzianek sprawią nam te mistrzostwa, ale napewno nie reprezentacja Polski. Ahemd , twoja wypowiedź : "Francuzi tak jak w 2002 niech najlepiej nie wejdą nawet do 1/8 i tego samego życzę gospodarzom" jakby słyszała siebie ;-) Ale co do finału mam inne typy ;-) Pozdrawiam
Luna Fletcher
29.07.2005 20:03
Nie można wątpić w Polaków

Jak to tak ? Nieładnie.
Co do Włochów, nie postawiłabym na nich pieniędzy.
Co do sprawy z przeprowadzaniem ME w Polsce to pomysł jest po prostu głupi. My nawet nie mamy przyzwoitego stadionu narodowego. Ten nasz kochany Śląski do którego nie mam daleko to już ruina ... A mamy coś lepszego ? A tak w ogóle to ciekawe skąd chcieli by wziąć kasę. Chyba nie z budżetu. To nie na kieszeń i możliwości Polskie. Panowie z PZPN mogliby z siebie większych idiotów niż są nie robić. To moje zdanie.
Berta Griphook
29.07.2005 20:09
Polska najwyżej mogłaby zorganizować mistrzostwa szachistów. Listkiewicz i ta jego zbieranina idiotów pokazała juz co potrafi. Wszyscy wiedzą, że Polska nie może zorganizować mistrzost , tak samo jak inne kraje, tylko po co się zbłaźniać na wszelakich kontrolach ??? Tego juz nie rozumiem .... Pozdrawiam
Panathinaikos gra bardzo różnie. Ogółem nie lubię ich i uważam za jedną z najnudniejszych pod względem gry na boisku drużyn.
ale za to co się dzieje na trybunach! a kiedy przyjeżdża Olimpiakos specjalnie wzywają dodatkowe oddziały policji ;] Btw - ostatnio sprzedali najlepszego napastnika do Olimpiakosu. Nie chciałbym być w jego skórze, kiedy będzie musiał grać z Pana.
Wisła szanse ma różne - bo Pana potrafi przegrać 5:0 z ManU, ale u siebie niemal nie wygrali z Arsenalem.
Dla mnie marzeniem byłby finał Włochy-Argentyna chociaż ostatnie mistrzostwa pokazały, że wiele zespołów może sprawić wielkie niespodzianki (jak Turcja,Korea, Senegal).
KOREA?! Ewidentnie bez pomocy sędziów nie przeszliby 1/8 finałów na Mundialu. Teraz moze jest inaczej, ale na Mundialu sędziowali pod nich.
KOREA?! Ewidentnie bez pomocy sędziów nie przeszliby 1/8 finałów na Mundialu. Teraz moze jest inaczej, ale na Mundialu sędziowali pod nich.
No tu muszę się zgodzić, bo Włosi i Hiszpanie odpadli mimo że byli drużynami lepszymi niż Korea ( w 1/4 sędzia nie uznał Hispzanom dwóch prawidłowo strzelonych bramek).
Z innej beczki, Celticowi zabrakło jednej bramki, wygrali 4:0 z Artmedią. Niech eurpejskie potęgi drżą bo nadchodzi Artmedia
a ja jak będę miał 18 lat , będę głosował na ludzi Kaczyńskiego.
Ich pomysł demokratyzacji PZPNu mi się baardzo , posiadaczowi karnetu , podoba. ;>
niekumatych odsyłam do wczorajszego lub ( raczej ) przedwzorajsego wydania Faktów lub ( raczej ) Wiadomości.
Ahmed - bzdury , to Celtic dał dupy.
Child - wierz mi - wątpię. gdyby to był przypadek jak z Figo , to ma przestrane. A jak klub go sprzedał to cóż..
A mecze Olimp - Pao to klasyk. Mam nadzieję , że będzie w To My Kibice+ ;-)
Berta - wiesz , ja też oceniam ME 2012 w Polandzie na 0,00% , lecz ostotnie trochę kminiłem na ten temat z ludźmi ze Śląska ( nie , nie WKS Ś. Wrocław ;-) tylko ino ludzie z Bytomia ). W/g nich jest duża szansa , a argumentują to tak m.in. , że:
- w Portugalii asfalt wysychał dosłownie dzień przed imprezą
- finał ma być w Kijowie
- UEFA czy/i/lub UE powinny nam dać dotację na m.in. rozbudowę stadionów ( tak , tak , to działa! )
itd.
No cóż , jak dla mnie to mają trochę racji , lecz procenty dla Polski zaczną rosnąć , gdy tylko odejdzie Listkiewicz i świta. To już będzie 60% szansy ;-) a według mnie Polsce dodaje trochę punktów status 'beniaminka' , bo Polska takich imprez u siebie na oczy nie widziała , więc chociażby aby sprawdzić jak sobie poradzą :-)
A jak już mają (PL) nie dopuścić , to chcę aby tak w 2011. Bo już będzie w Gdańsku stadion na ME 2012 i Lechia będzie mogła tam ważniejsze mecze gerać , sesese ;>
i proszę mi tu nie negować , bo jestem szczęśliwy i w dobrym hmorze , bo wrócłem z Dominikańskiego Jarmarku i jutro jadę koło 22 na pierwszy mój wyjazd z DRUGOLIGOWĄ Lechią do Podbeskidziia Bielsko Biała ( 600km ) , no ;P
Ahmed - bzdury , to Celtic dał dupy.
Właśnie to stwierdziłem. Celtic dał porządnie dupy w pierwszym meczu wyjazdowym.
Wisła-Panathinaikos 3:1
Mecz nie był porywający, w pierwszej połowie prawie zasnąłem przed tv. Gratuluję Wisełce zwycięstwa. Nie cieszmy się jednak zbyt wcześnie. Panathinaikos jest mocny u siebie. Wygrają 2:0 i popłyniemy

Życzę jak najlepiej Wiśle, jednak w rozgrywkach LM to oni zbyt wiele nie nawojują.
Luna Fletcher
10.08.2005 12:07
Nie golądałam meczu gdyż w tym samym czasie transmitowny był turniej Masters z Montrealu. 3:1 to dobry wynik choć lepiej byłoby wygrać 2:0. Teraz trzeba Panacie strzelić jednego gola na wyjeździe, żeby być pewnym awansu. No i starać się nie stracić zbyt wiele. Dla mnie to i tak jest gra o pietruszkę bo i tak w grupie nasze szanse są równe 0 ...

W ogóle to mnie los Wisły niezbyt interesuje.
No tak, ja jednym okiem zerkałam na mecz, a poza tym to robiłam coś innego

Fajnie że wygrali, ale jeszcze nie ma się co cieszyć, bo w Grecji moze być bardzo różnie. Pocieszające jest to, że Brożek próbuje zastąpić Zurawskiego, dobrze się zapowiada. Zawsze coś
Mecz był średni, ale cieszę się z postawy brożka i Frankowskiego ( jak był Żurawski to było gorzej

) Ładna bramka Franka i jego dwie asysty. Wiślacy pokazali się z dobrej strony.
Oby nie sprawdziły się przypuszczenia Ahmeda. Wisła tak łatwo się nie da

A co było jak grali z Lazio Rzym?
Mecz był średni, ale cieszę się z postawy Brożka i Frankowskiego ( jak był Żurawski to było gorzej)
yhyhyhy - jak to Frodo powiedział, kiedy natknęli się na orki - lol ;}
ManU daje radę - kładzie adwersarzy 3:0, a Ferdinand podpisał nowy kontrakt ;D
Szkoda tylko, że rewelacje o Ballacku to tylko ploty.
bo boisko było za twarde ;}
QUOTE(Child of Bodom @ 10.08.2005 12:46)
bo boisko było za twarde ;}
tja, i za mocno przystrzyżone :]
no ladnie wygrali, zwlasza ze przegrywali 0:1, ale Brozek to wymiata jedynie w ceemie 01/02 ;P
i chyba tylko tam ;}
/off
pamiętam, że w cm3 reprezentacja Polski U-21 rozwalała każdy skład ;p
Luna Fletcher
10.08.2005 18:48
off kontynuacja
Ja grałam tylko w CM 4

Co do Brożka to jak na polską ligę i obronę Panaty to jest przyzwoity, ale tak czy siak świetlanej przyszłości mu nie wróżę.
http://sport.onet.pl/1146369,wiadomosci.htmla takiego buce. zajmijcie się Berlusconim, który pilnuje swojego Milanu. wywalcie z Serie A wszystkie zadłużone drużyny. załatwcie ustawianie meczy w Niemczech.

listkiewicza zabić;p bedzie spokój;]
powiem krótko , i przy okazji pochuliganię.
PZPN ,
PZPN ,
Je.ać je.ać PZPN!

zrobili se , ciulre , poligon dośwadczalny o nazwie II liga - 'tego zdregradujemy , tym odejmiemy punkty , lecz i tak to nie będzie funkcjonować bonie są prawomocne'..
podsumujmy: Piast ma -10 , Ruch -6 a Widzew z -9 był liderem w tabeli z racji tego , że minusowe pkt. nie zostały zatwierdzone , z kolei GKS Katowice spadł z I przez Drugą do Czwarte ( lecz co jak co 'awansując' z Bklasy ) , a zamiast niego weszła Szczaksa , która 'wielce pokrzywdzona' nie miała dostać lic. na rę w III lidze i zostać zdegradowana do 4 ostatatecznie spadłqa z II ligi..do II ligi O_O.

a we Włoszech też mają niezły burdel , ostatnio degradują.
a Lechia ostatnio 2:1 z Widzewem i 1:1 z Zagłębiem S.
kur.wa! kur.wa! kur.wa! kur.wa! kur.wa!
BlackOmen
23.08.2005 23:21
Wisla przegrala

starali sie ale im nie wyszlo
i LM wzięła 4( : )1 zł i poszła na dziwki.
jeżeli się przegrywa w takim stylu , to nie zasługuje się nawet na ćwierćfinał Intertoto. sorry bolek , to się sprawdza.
i na dodatek pewne forum właśnie teraz posło w pipu.
tak czy siak nie przepadam za wisla, ale dali cielska moim zdaniem.
a petrzalka awansowała po karnych z partizanem....;///////////////
QUOTE(MisieK @ 24.08.2005 00:44)
a petrzalka awansowała po karnych z partizanem....;///////////////
ja p... , jeszcze to..
dość tego , ide spać , zanim coś zniszczę.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę