Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Piłka Nożna
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45
Potti
phi, mecze o pietruszkę mnie nie podniecają ;]

ale fajnie byłoby, gdyby podwójna korona powędrowała do ManU- zboczenie "byle na złość Romkowi" mam. tak więc 3mam kciuki.

aha, brawo Rijkaard, za mecz odpoczynku dla Marqueza. lepiej późno niż wcale, choć nie będę miała na czyje zbliżenie czekać wink2.gif
Potti
rozmawianie ze sobą w tym temacie to moje hobby wink2.gif ale okazja warta zachodu- pierwsze zwycięstwo w La Liga na wyjeździe od 4 miesięcy!

Recreativo Huelva- FC Barcelona 0-4! Eto'o x2, Zambrotta, Messi!
Rijkaard wrócił do systemu 4-3-3, a na dodatek wystawił skład najbardziej ofensywny z możliwych. żadnego typowego DM'a, lubiący pobawić się z przodu boczni obrońcy. ale nie było tak jak to czasem w przeszłości, czyli festiwalu nieskuteczności- ciągłych ataków, obronionych lub zakończonych na słupku czy poprzeczce. gra była spokojna i w przeciwieństwie do przeciwników umieliśmy wykorzystać słabości obrony Recreativo (a u nas Valdes bronił aż miło!).
najładniejszy moment meczu to końcówka pierwszej połowy wg. mnie. przez chwilę nie wiedziałam co się dzieje wink2.gif Zambrotta strzelił bramkę /so good to see you again!/ i nie miałam nawet czasu na cieszenie się z niej, bo zaraz po powtórkach zaczęłam komuś relacjonować jak to się stało, a tu patrzę, kolejna świetna akcja i Eto'o marnuje sytuację. potem myślałam, że zrobił drugi raz to samo, ale zdziwiłam się trochę, skąd ta radość. a tu jednak piłka wpadła do siatki =) ładna asysta Sylvinho. 0-3.
druga połowa raczej nudna. sporadyczne ataki, z których nic nie wynikało /u Recreativo kończyły się zawsze na VV, nie do przejścia dziś/. ale w końcu Messi dostał piłkę i wiedział co z nią zrobić, prezentów się nie marnuje wink2.gif

cieszę się głównie, że Eto'o i Messi w formie, bo jest to wreszcie alternatywa dla Ronaldinho, który nie potrafi się odnaleźć. dziś straciłam rachubę licząc jego straty. i wreszcie mogę powiedzieć- gratulacje dla Rijkaarda! dobre zmiany i wreszcie klapki z oczu, nie bał się posadzić na ławce Gaucho.

o Recreativo nie chce mi się pisać, bo nic nie pokazali raczej wink2.gif pochwalić mogę może tylko Uche, który naprawdę się starał, ale znów- Valdesowi rady nie dał. jak tam, panie Pol?

Visca El Barca wink2.gif

Potti
chyba specyfika ligi włoskiej gdzieś zaginęła wraz ze straconymi punktami czołowych klubów i spadkiem Juve. okazjonalnie jeszcze Derby Mediolanu potrafią wywołać jakieś emocje, ale oglądałam przed chwilą Fiorentina-Roma i w porównaniu do tego, jakie sezon temu były ich pojedynki- żal dupę ściska jak się teraz patrzy. a miałam obejrzeć mecz, bo mnie wszystko denerwowało... żeby jeszcze nie pogorszyć tego stanu przełączyłam więc na ligę holenderską, na PSV- Ajax i poza tym, że przywitała mnie irytująca mina Van Bastena na trybunach- o to mi chodziło! młode, zaangażowane zespoły, które grają ofensywną piłkę i dopiero mają coś do udowodnienia, doświadczenie do zebrania /o! właśnie jest 1-5!/... w dodatku trenerzy, którzy nie są żadnymi tam Mourinho pchającymi się na świecznik, ale potrafią świetnie pokierować zespołem, co udowadniali już w Benfice /Koeman/ i Barcelonie /Ten Cate- drugi trener aż do tego sezonu/.
mimo, że widowisko było dość jednostronne, jak widać po wyniku 1-5 /przed chwilą się skończyło/, świetnie się oglądało, bo widać było starania, złość piłkarzy PSV, radość Ajaxu i radość Ten Cate /I miss you!/. strasznie tego brakuje wśród doświadczonych klubów często- ambicji na pierwszym miejscu. no i sentymentalność moja się odezwała, jak zobaczyłam Davidsa i Kluiverta :}

a teraz wrócę do Serie A i znów się zdenerwuję. ale brawo Ajax! a PSV życzę powodzenia w LM, choć pewnie niewiele pomoże i oznacza, że mam rozdwojenie jaźni- bo chciałabym mimo wszystko półfinał Liverpool- Chelsea wink2.gif

edit: siedzę dziś cały dzień i oglądam mecze, bo wszyscy dookoła smęcą. poszłam do kolegi i zanudził mnie jeszcze bardziej niż SerieA, więc doszłam do wniosku, że Premiership gorsza być nie może i wróciłam.
dobry to był wybór- prawie się wzruszyłam na Everton- Arsenal wink2.gif i naprawdę byłam bardzo za Kanonierami, bo ich lubię jako jedynych z Anglii właściwie. i podoba mi się jak grają, na ich akcje ofensywne aż chce się patrzeć zwykle. tyle, że co im po pięknych zagraniach Fabregasa /La Masia się jak zwykle spisała tongue.gif/, Freddy'ego czy nawet Baptisty, skoro ilekroć ich oglądam trafiają po nich w poprzeczkę/ słupek/ bramkarza/ Panu Bogu w okno. coby jednak nie mówić, Everton też sporo okazji zmarnował i ogólnie do ostatnich minut czekałam na gola Arsenalu, póki Johnson nie strzelił. bo to jak się cieszyli było niesamowite. i jego łzy w oczach, kiedy arbiter ostatni raz zagwizdał... warto było się poirytować, że gola nie ma, by to zobaczyć. dawno mi piłka nożna takiej frajdy jak przez ostatni tydzień /od soboty zeszłej =P/ nie sprawiała, szczególnie poza meczami, w których Barca gra.
Kira
nikt nie ogląda eliminacji Euro 2008?

wczoraj Polacy wygrali z Azerami 5 do 0! nieźle. i tym sposobem zostaliśmy liderami swojej grupy user posted image chociaż mecz sam w sobie był dosyć nudny. od 5 minuty wiedziałam jak się skończy user posted image
Portugalia w ładnym stylu 4 do 0 z Belgią.
Hiszpania 2 do 1 z Danią (Villa - złote dziecko Espanii user posted image . )
Niemcy 2 do 1 z Czechami. Czesi tego kontaktowego gola zdobyli cokolwiek farciarsko user posted image ale tak to jest jak się ignoruje przeciwnika.
Anglia bezbramkowo remisuje z Izraelem! ._. Anglicy się zacięli, heh.
Holandia 0 do 0 u siebie z Rumunią. po stronie rumuńskiej nie grał Chievu user posted image a po holenderskiej nie został powołany Kuyt.
to tak z ciekawszych spotkań.

w środę Italia ze Szkocją. jeśli Włosi nie rozjadą ich równo to nie nazywam się Zuzia user posted image Portugalia nie powinna mieć problemów z Serbią. ciekawe, czy Anglicy w końcu się przebudzą w meczu z Andorą. oby nie. Hiszpanii z Islandią pójdzie, mam nadzieję, gładko. no i Polandia - Armenia, stadion w Kielcach, formalność :]

a dziś towarzystki Meksyk - Paragwaj : )
Child
Czytajcie 'Z czuba'. To taki moj apel.

A teraz ciekawy filmik - czyli ze nie tylko u nas mamy dziwnych sedziow ;) http://www.youtube.com/watch?v=umRjCudNvI4
Potti
czytamy, czytamy wink2.gif

strasznie głupio, że nie umiem się emocjonować polską piłką.
Kira
Ja tylko reprezentacją.

Włosi 2 do 0 ze Szkocją user posted image 2x Toni.
Materazzi krzyczał 'fack off Miller!', poznałam po ruchu warg :>
Di Natale zmarnował 2 stuprocentowe sytuacje.
Grosso nie grał. kurna bez Fabio nawet hymn im wychodzi mniej przekonująco.
A Cannavaro znowu zapuścił włosy i ślicznie wygląda :]

nie wiem, co ci włosi mają w sobie, ale to jest jakaś magia. tak wygląda M A G I A.
Potti
naprawdę to wielka szkoda, że selekcjonerem rep. Hiszpanii jest ten pajac Aragones. nie wiem zresztą czy to jego wina, bo jedyne z czym mi się będzie do końca życia kojarzył to incydent z Henry, ale stać ich na pewno na więcej. solidna drużyna z wieloma piłkarzami, którzy są więcej niż solidni i nigdy im nie wychodzi. a to sędzia ich oszuka, a to Zidane będzie chciał się pożegnać ładnie... wink2.gif

a co do Włochów, pokaż mi jak wygląda Cannavaro, nie widziałam! ;]
Kira
Gra pięknie jak nigdy, przegrywa jak zawsze user posted image

Też nie lubię tego pana, łee.
Hiszpania strasznie się męczyła z Islandią. Dziwny, niefajny mecz. Paskudna kontuzja Morientesa, niezaliczona bramka Silvy, pogoda, tyle zmarnowanych sytuacji bramkowych, na nieszczęście świetna postawa bramkarza Islandii. I tylko skromne 1 do 0 przy całkowicie zdominowanej przez Hiszpanów drugiej połowie. Eh. Ale wygrali. fuerza Espania user posted image
Portugalia 1 do 1 z Serbią.
Zarówno Hiszpanie jak i Portugalczycy grają z takim... polotem, pewną lekkością, mają przede wszystkim niesamowite serce do futbolu i czasem aż szkoda patrzeć jak nie zawsze im wychodzi.

Fabio wygląda teraz mniej więcej tak ;p
Potti
nice. szkoda tylko, że zwykle muszę go oglądać w koszulce Blancos i wtedy już nie jest tak fajnie ;]

dziś wreszcie mecz Barcelony. teraz mi się przypomniało, co było nie tak przez ostatnie 2 tygodnie.

co do Hiszpanii i Portugalii. racja, ale to jeszcze nie to cudo co rep. Brazylii (tylko taka trochę młodsza) =)
Kira
...i chociaż Juve trochę przebrzmiał i w ogóle, to na pewno milej byłoby widywać Cannavaro w barwach starej damy. a real... w moim odczuciu on tam w ogóle nie pasuje. to prawie tak jakby Totti przeniósł się do premiership. (swoją drogą - brrr, co za koszmarne porównanie w ogóle. )

tak, co mistrz to mistrz, jednakowoż ja bardziej lubię Portugalię i Hiszpanię :) . i bardzo się ucieszyłam, kiedy Portugalczycy tak ładnie wygrali z Brazylią w lutym. dziwi mnie natomiast, że do kadry Brazylii konsekwentie nie zostaje powoływany świetny Mancini. Brazylijczykom ostatnio cieżko przyszło zwycięstwa nad Ghaną.

i dzisiaj Roma - Milan user posted image
Potti
ale Dunga chyba trochę ożywił reprezentację i będzie coraz lepiej wink2.gif

mecz Barcelony z Deportivo niezbyt ciekawy, ale nurtuje mnie w tym momencie coś innego, bo właśnie zauważyłam. jak to się stało, że Liverpool wygrał z Arsenalem aż 4-1 i żeby tego było mało, hattricka zaliczył "wspaniały" Crouch? shit!
Potti
Ronaldinho :*!
nie ma co się nadmiernie podniecać, ale te kilka- efektownych i efektywnych- sztuczek, udział przy bramkach (świetne podania!) i kilka razy mniej strat niż zwykle to dobry początek, nawet ze słabym obecnie Depor (szczególnie kiedy reszta nawet z nimi średnio funkcjonowała) wink2.gif
Kira
Roma niestety 1:1 z Milanem. Gilardino wyrównał w '62 minucie. w ogóle myślałam, że Alberto jest kontuzjowany? i jeszcze nie zagra. duo Totti & Mancini dobrze, tylko zabrakło trochę szczęścia...
a tak poza tym - TO już za 3 dni! mam nadzieję, że nie umrę ze zdenerwowania do tego czasu.

dzisiaj mówili, że w Hiszpanii pada, bo płacze z radości ze zwycięstwa Barcelony ;d

Crouch fajny jest user posted image wszystkie głową? ;p

edit: wymiana Barcelony, ManU i Milanu O_.
Child
Milan ma już wagowo 1,5 Cristiano Ronaldo więc niech się w pokoju pańskim odpieprzy :}
Rysiek_Kowal
taa 1 kwietnia.
Potti
Rysiek, w sportowych brukowcach codziennie jest 1 kwietnia ;]
Kira
ale ja jestem głupia, zupełnie nie skojarzyłam z datą :F
tym bardziej, że newsy transferowe są często zdumiewające, niekoniecznie 1 kwietnia.

w moje urodziny Roma gra finałowy mecz z Interem o Puchar Italii, teraz już mogę być pewna, że nie zawiodą :]
Child
Ja także jestem pewien, że Crespo i Ibrahimovic nie zawiodą ;)
Kira
... jednakowoż ulegną Tottiemu i Manciniemu : >

oggi forza Milan! giń Bayern, giń! :]
Potti
e tam. oglądam PSV- Liverpool, właśnie The Reds strzelili gola. zaczynam powoli już liczyć tylko na to, że Chelsea zatrzymają w półfinale ;] zobaczyłabym wtedy minę Mourinho i od razu lepiej by ta edycja LM wyglądała.
GrimmY
manU vs. as roma.
mam tylko nadzieje, ze to bedzie mecz z kategorii 'dlaczego pilka angielska jest ciekawsza od wloskiej'.
Kira
ja natomiast mam nadzieję, że będzie to mecz z cyklu 'jak pęka nadmuchany do granic możliwości balon w postaci manu'. zresztą, nie chce mi się już powatrzać, jak bardzo wierzę w Rzymian. i że wprost proporcjonalnie nie znoszę Manchesteru. Roma złapała wiatr w żagle. gra nieprzewidywalny futbol i na pewno nie popuści z Angolami, będą bardzo zmotywowani. Man jest trochę zmęczony, trochę przepalony i naprawdę nie pokazał nic ciekawego w spotkaniach z Lille.

a jakby co, to angielscy kibice z Włoch nie wyjadą, szare wilki ich dopadną ;p
Potti
haha tylko, że ManU prowadzi w (obiektywnie, bo przecież nie przepadam) najmocniejszej obecnie lidze, a Roma nawet w beznadziejnej w tym sezonie SerieA została za Interem daleko wink2.gif
i nawet jeśli Roma dziś wygra, to do klasy ManU jej daleko, o!

właśnie zauważyłam. o matko. Valencia prowadzi.
Potti
w miarę dobra sytuacja przed rewanżem dla Manchesteru. Valencia zremisowała z Chelsea na SB, amazing. i w ogóle niby nie tak miało to wszystko być, ale w sumie fajnie =)

brawo dla Romy mimo wszystko, no bo dobrze sobie radę dała i trochę sobie po nich pojeździć musiałam, ale jest coraz lepiej. chociaż nigdy ich nie polubię, nie o to się rozchodzi.

Child
dyplomatycznie sie nie wypowiem, bo mnie cenzura zdejmie za brzydkie slowa
Kira
tu nie ma przecież cenzury :F

Roma rozegrała piękny mecz! i choć wynik wcale nie jest przecież dla nas tak korzystny jak mogłoby się wydawać, to jestem raczej zadowolona. lecz bardziej z gry niż wyniku. a to daje żywą, głęboką nadzieję, że następnym razem będzie jeszcze lepiej. naprawdę ładnie, ładnie chłopcy. azzurri belli user posted image szkoda paru niewykorzystanych sytuacji, niedokładnych piłek, podań. tym bardziej, że byli naprawdę lepsi. no ale. najważniejsze, że pokazali, że drzemie w nich prawdziwy rzymski duch walki poparty solidnymi umiejętnościami. świetna współpraca i porozumienie na boisku, dobre ofensywne akcje. i styl, cały czas do przodu, na bramkę van der sara. najbardziej trzymałam kciuki, żeby Totti ;* przypieczętował to zwycięstwo trzecim golem. (ale nóż mi się odwierał na to el capitano Szpakowskiego ;p ) i wybaczcie, ale wyspiarze ze swoimi gwiazdami, z 1 miejscem w tabeli i całą swoją legendą mogą wypchać się dżemem. są dobrzy, bardzo, ale ich po prostu nie lubię. z trudem przychodzi mi nawet obiektywne stwierdzenie tego o czym pisze Potti. i w każdym sensie przegrywają dla mnie z Romą. nie mają w sobie tej magii co Romaniści. po prostu. życzę im jak najgorzej, żeby się posypali i spadli na łeb, na szyję. jedyny angielski klub, którego naprawdę nie lubię. a co do klasy - mało który piłkarz jest dla mnie tak klasowy jak Totti. ot i. (Totti, który jest najlepszym strzelcem w Serie A, dodam). tyle mam do powiedzenie i nie chce mi się dłużej ciągnąć dyskusji o wyższości jednego klubu nad drugim. dla mnie odpowiedź jest oczywista i raczej nic tego nie zmieni.
nigdzie indziej na świecie nie ma takich piłkarzy jak De Rossi, Mancini, Totti (takich interpretujcie wedle uznania). w ogóle Roma to jest coś czego nie jestem w stanie opisać słowami. wreszcie znalazłam taki klub. ten. w stu procentach i od początku do końca.

Chelsea nadziała się na Valencię. cóż, Hiszpanie są dobrzy. w ogóle w Chelsea ostanio krach. ale rewanż zapowiada się więcej niż ciekawie.
Potti
ok, rozumiem Kira o co chodzi z Romą wink2.gif i tak zupełnie obiektywnie, wyzbywając się całej mojej niechęci, to specyficzny klub, fajny na inny sposób niż reszta królujących w Serie A i w innych ligach też. taki włoski, piłkarzom nie śpieszy się do wynoszenia się stamtąd, choćby mieli gdzie indziej lepsze perspektywy. a gra całkiem niebrzydko ostatnio, tylko że i tak zwykle będę za ich przeciwnikami, bo nie lubię ich z przyczyn, które niewiele mają z piłką wspólnego =P

a ManU lubiłam tylko wczoraj i będę lubić przy okazji rewanżu, a potem ew. półfinału i finału (zależy kto awansuje) wink2.gif
GrimmY
coż mogę powiedzieć? pewność siebie jest niedobra, uprzedzenia co do wyższości jednego klubu nad innym też nie. jak bardzo bym nie cierpiał włoskiej piłki to przyznaję, że roma wygrałą przynajmniej zasłużenie a czerwone impy (bo diabłami to ich teraz nie nazwę) po prostu dały pupy w kilku momentach. cóż, pozostaje liczyć na udany rewanż. ale na pocieszenie zadowalająca postawa valencii (za którą w sumie nie przepadam) i utarcie nosa niebieskim, tym bardziej, że rewanż w hiszpanii.
Potti
nienawidzę piłki nożnej
Potti
dziś już trochę mniej, dzięki Sevilla
co nie zmienia faktu, że przykro patrzeć na wczorajszą (i nie tylko ostatnio) Barcelonę na boisku
Potti
teraz znów kocham
nie nadążam za golami ManU.

co tam, Kira? wink2.gif
Child
Glooory Gloooory Manchester! biggrin.gif

[w tym miejscu pragne oglosic ze Robert Korzeniowski to buc]

Valencia prowadzi! biggrin.gif
Potti
Morientes daje mi kolejny powód do miłości futbolu ;]
Child
4:0. Hus da boss? Hus da masta? biggrin.gif
Potti
póki żaden klub, który lubię nie wróci do łask- co stanie się najwcześniej w następnej edycji- jestem z Tobą, Child wink2.gif

haha, every goal you score, every coś tam coś tam, I'll be watching you! nawet w reklamach się cieszą i śpiewają ;P
Potti
dobre i złe wiadomości
gol dla Chelsea
i 5-0 by Ronaldo, który co prawda pozostaje dupkiem, ale... ;]
Child
nie mam slow. poza tymi dwoma: pięc-zero ;D

Do dzisiaj u buka najwyzsze szanse na wygrana LM mial Liverpool. Ciekawe ile teraz ma ManU? biggrin.gif

Szewa na 1:1 ;(

Dupek nie dupek [ze wskazaniem na nie] ale zeby tak nasza repra miala choc polowe takiego dupka...
Potti
no dobra, ale jest kilku innych [nie]dupków, których połowę wolałabym bardziej i nie są tak irytujący ;D

6-0! co prawda zbyt dokładnie nie oglądam tego meczu, ale jeśli Roma ostatnio ładnie grała, to trzeba nową skalę wymyśleć dla dzisiejszej gry ManU. brawo Carrick!
Child
a mi zostanie ogladanie skrotow na youtube ;) wiwat polska telewizja publiczna!
vold
GLOOOORY GLOOOORY MUNITED!
Potti
gol dla Romy, trzęśmy portkami ;] ale ładne wykończenie De Rossiego, na pocieszenie jeśli takie coś jeszcze dla nich istnieje.

chyba czas zmienić mecze.

a w ogóle jak masz w miarę dobre łącze nie musisz przeklinać tvp. nawet małe opóźnienie.
Child
teraz juz kapke pozno ;)

pozostaja skroty na jutub
Potti
wiem, to tak na przyszłość ;P trzeba było wcześniej prosić, przecież wiedziałeś jak oglądam ;D
Child
<cichy glos>nie wiedzialem</cichy glos>
vold
Siedem.
Patris.
Potti
no to ups ;D zawsze możesz dogrywkę Valencii i Chelsea obejrzeć, jeśli do niej dojdzie.

a jak zmieniłam mecze to gol dla ManU
Child
Do dzisiaj druzyny mogly grac conajwyzej na swiatowym poziomie. Od dzisiaj dochodzi jeszcze ManU level ;p
Potti
w duchu szczerości i skromności- trochę tego nie ogarniam mimo wszystko ;D

Chelsea przeważa mocno.

edit: WYKRAKAŁAM, ale Essien strzelił takiego gola, że aż prawie mogę powiedzieć, że dobrze się stało ;]
Kira
Nie cierpię piłki nożnej, tak.
Tutaj, teraz, w tym momencie.
(i truimfalnego wyrazu twarzy Carricka. nie nie nie nienawidzę, jak stąd na Old Trafford i spowrotem. i nade wszystko chamskich kibiców, którzy wpadają na stronę nielubianego klubu, żeby sobie pobluzgać. żałosne.)
zamykam się w pokoju, wyłączam tv i nic mnie nie zmusi, żeby obejrzeć chociaż jeden mecz Ligii Mistrzów, uczę się do matury. Nie obchodzi mnie już jak ta cała głupia Liga Mistrzów się potoczy. Nie robi mi to, naprawdę.

gdzieżeś leciał na tę bramkę Ronaldo, chciałeś żeby cię znielubić? user posted image

Rzym płacze, a ja razem z nim user posted image
i cóż więcej.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.