Z całego tego 'nowego' łupania Disturbed lepsze ;p
Avadakedaver
28.11.2007 21:53
nie wiem czy to zarcik, ale normalnie jakby ktoś Ci do kompa się włamał.
jak nie ty.
avalanche
29.11.2007 20:44
odebrałam prawko

po tygodniu oczekiwania, jestem w głębokim szoku administracyjnym.
PrZeMeK Z.
29.11.2007 21:25
Zdasz za drugim razem, jak pół mojej klasy

Na czym poległeś?
A ja 30 mam egzamin.
Golden - wokalista to Jared Leto. Aktor. ;- )
nie róbcie łuku [do tyłu] na gazie*, chyba że od przedszkola wołają na was Senna [;
*prawy pedał, nie % ;p
A jak teraz jest z tym łukiem? Że podobno się jeździ z zasłoniętymi lusterkami czy jakoś tak? I że trzeba się obracać i patrzec przez tylnią szybę?
mogą cofnąć za jazdę na samych lusterkach. trzeba posciemniac, ze sie niby ogląda za siebie
Mnie uczył fajnie mój instruktor.
Jak widziałam pierwszy słupek, to ileś tam stopni kierownicą. Kiedy w lusterku zobaczyłam następny, to znowóż ileś tam stopni. Tzn. pamiętam układ jak to szło z kierownicy. No, i potem tylko hop siup i do tyłu cały czas. ^^
Avadakedaver
29.11.2007 22:37
QUOTE(Child @ 29.11.2007 21:23)
mogą cofnąć za jazdę na samych lusterkach. trzeba posciemniac, ze sie niby ogląda za siebie
O__________________________________________o
Polska.
QUOTE(kObra. @ 29.11.2007 21:28)
Mnie uczył fajnie mój instruktor.
Jak widziałam pierwszy słupek, to ileś tam stopni kierownicą. Kiedy w lusterku zobaczyłam następny, to znowóż ileś tam stopni. Tzn. pamiętam układ jak to szło z kierownicy. No, i potem tylko hop siup i do tyłu cały czas. ^^
teoretycznie: na pierwszym slupku 360 stopni w prawo, trzymac, az tyl nie wyjedzie na prosta, odkrecic 180, trzymac az przod wjedzie na prosta, odkrecic do konca, wyrownac ;p
Ludwisarz
29.11.2007 23:34
No i to jest moim zdaniem debilne.
Kurs prawa jazdy ma nauczyc jezdzic.
Egzamin na prawo jazdy ma wyegzekwowac pewne umiejetnosci.
W zyciu nie bedzie slupkow pierwszych i drugich, a i luk nie bedzie wyprofilowany, zeby sobie iles tam stopni porobic.
A potem sie dziwnic ze krzycza "KTO CI DAL PRAWO JAZDY!?"
Lepiej sie troche dluzej pomeczyc, lepiej poswiecic wiecej czasu na plac (i zrobic ten luk 20 razy, do skutku) niz potem plakac nad rozbitym autem.
avalanche
29.11.2007 23:42
ja nie robiłam jazdy na łuku według tych wskazówek mimo że mój instruktor mnie tego uczył i na początku tego zupełnie nie czaiłam (tak wiem, to ułomstwo).
stwierdziłam, że to nie ma sensu bo tak jak mówi Timmy w życiu tak nie będzie, a trzeba sobie jakoś radzić. po prostu patrzyłam jak mój samochód jedzie i tak korygowałam żeby w nic nie walnąć.
i właśnie takie sztuczki mnie stresowały na kursie trochę. jeszcze pamiętam te wszystkie czary-mary przy parkowaniach co i kiedy w jakie lusterko, jakby kurczę było tak że jak w złej kolejności spojrzę to mi auto wybuchnie.
Child będę trzymać kciuki za następny raz

(pomyśl, że ja głupia musiałam trzy razy teorię zdawać...eh) i za kObrę też
Ludwisarz
29.11.2007 23:52
A propo do tylu na gazie..
Moj kolega serdeczny chwalil sie, ze zarowno do przodu jak i do tylu jechal na gazie.
Hmm. Chcialbym to zobaczyc.
Ja juz mam do odebrania, a le w domu to bede po swietach chyba dopiero.
pierdolenie, polskie prawo samochodowe, jest tak popieprzone i zniechęcające. teraz jest trudno zdać, w przyszłym roku będzie jeszcze trudniej.
Ludwisarz
29.11.2007 23:57
jak ja zdalem to znaczy ze jeszcze nie jest tak zle.
a robilem zaocznie, co miesiac po 4 godzinki jezdzilem
Jestem pewna że nie zdam za pierwszym podejściem. Obleję na górce.
Fuck, pomyliło mi się. Mam 20 grudnia.
I to jeszcze o 18. o_O
Powiem mu, że za 4 dni gwiazdka i żeby był człowiek. xD
Ludwisarz
30.11.2007 00:14
Trzymasz reczny u gory. Ze wcisnietym przyciskiem.
Wcisniete sprzeglo.
Wciskasz gaz az dojdzie strzaleczka do 2 tysiecy obrotow.
Puszczasz powoli sprzeglo oraz reczny.
Nie zapomnij opuscic recznego do konca (ja nie opuscilem ale zorientowalem sie zanim egzaminator wsiadl)
Ja tam nie umiem ruszać z ręcznego pod górkę do tej pory. Nigdy się tego nie nauczyłam i nigdy się nie nauczę i mam to gdzieś w ogóle.
Powiem mu, że za 4 dni gwiazdka i żeby był człowiek. xD
Oczami duszy widzę, jak to działa...
avalanche
30.11.2007 00:23
najlepiej jak egzaminator będzie Mikołajem xD
Spokojnie ; ))
Mój urok osobisty zadziała. ;p
QUOTE(TimmY @ 29.11.2007 23:14)
Trzymasz reczny u gory. Ze wcisnietym przyciskiem.
Wcisniete sprzeglo.
Wciskasz gaz az dojdzie strzaleczka do 2 tysiecy obrotow.
Puszczasz powoli sprzeglo oraz reczny.
Nie zapomnij opuscic recznego do konca (ja nie opuscilem ale zorientowalem sie zanim egzaminator wsiadl)
Si.
Wersja na 'przypalamy sprzęgło' [na pewno nie tak zdrowa dla samochodu, jak powyzsza, ale robi lepsze wrazenie ;p]
Niedociągnięty ręczny [łatwiej puścić, a i tak powinien utrzymać samochód]
Puszczac sprzeglo, az wozek zacznie sie wyrywac do przodu [mniej wiecej na połowie juz czuc ze rusza], jednoczesnie dac gazu i puscic reczny [szybko, nie ma nic gorszego niz jazda na recznym xD]
QUOTE(avalanche @ 29.11.2007 22:42)
Child będę trzymać kciuki za następny raz

(pomyśl, że ja głupia musiałam trzy razy teorię zdawać...eh) i za kObrę też

Pierdziele, przy drugim podejsciu bede jezdzil jak te wszystkie dziewczynki, ktore w miescie boją się trójkę wrzucić xD
Ja tam lubię na trójce jeździć. xD
Instruktor dawał mi dwie komendy: "Ania, zwolnij!" (Jak dochodziło ponad 60) lub "Ania, no dodaj że tego gazu!" (Jak się toczytałam po mieście. ;p)
Avalanche, dzięki. xD
Oho, to ja też w temacie. Znaczy dopiero jestem w połowie jazd, ale i tak żaden instruktor nie chce ze mną jeździć... dłużej. Znaczy, nie chodzi o to, że źle jeżdżę tylko, że ciągle gadam, brechtam jadąc jakieś 70 po mieście. Jakoś tak mi noga sama pedał gazu dociska. No a dla instruktora może być trochę stresujące, kiedy ktoś, kto 5 raz za kółkiem siedzi testuje możliwości niebieskiej pandy w taki sposób.
Ludwisarz
30.11.2007 16:48
Wrzucajcie 4.
Jak Boga kocham.
Uczono mnie, ze 4 powinienem wrzucic w okolicach 50, lub tez np zjezdzajac z gorki predkoscia 42-47.
Pan egzaminator na koniec nie omieszkal wspomniec, ze wlasciwie to za manipulacje biegami powinien mi wstawic N, ale jak juz postawil P to niech bedzie.
A naprawde maglowalem biegami ile sie da, calkiem sprawnie, 4 wrzucalem jak mnie uczono. Pan Egzaminator powiedzial jednak, ze za malo tej 4 i dusze samochod. Toc obroty nie byly wystarczajace na 4!
Ale wrzucajcie. I machajcie duzo biegami, oni to lubia.
Avadakedaver
04.12.2007 01:43
my się tu więcej nauczymy niż na mieście xD
i tak 80% zdających prawko ma w dupie wszelkie przepisy jak juz dostanie blache
Avadakedaver
04.12.2007 02:21
ach, ta dzisiejsza młodziesch...
Jestem zbulwersowana!
Mój stylista odeszedł z salonu gdzie się ścinałam ;(
I teraz jakaś picza mi znowóż schrzani włosy.
Co za shit.
Ludwisarz
04.12.2007 18:20
Za 1 h i 40 minut mam 1 w zyciu egzami zerowy. Czuje sie przygotowany na 40%.
ja tam o 'zerowkach' slyszalem, ze nie da sie tego oblac. ale co ja tam wiem ;C
egzamin przed terminem (przynajmniej u nas). mam zamiar zdawać zerówkę w maju z gramatyki opisowej i w połowie stycznia z historii Polski ;).
Timmy - trzymam kciuki :).
Kto pamięta akcję 'straszymy włoskich piłkarzy'? Bo teraz przyszla pora na straszenie Niemców ;C
1. wejdz na
http://www.kicker.de/2. Zjedz na dol, az znajdziesz ankiete
3. Wybierz 4
4. Glosuj
Co w tym strasznego? Pytanie brzmi - ktore miejsce w grupie zajmą Niemcy ;CCC
już leci po gadu-gadu to cholerstwo.
fafluchte!!!!!1eins
em - czyli tzw. przedtermin? ;p
U nas to tylko hardcore'owcy się rzucają na przedterminy.
Prosty przykład - prawo rzymskie - 5 osób - przedtermin - nikt nie zdał. xD
Ludwisarz
05.12.2007 01:36
No i chyba splamie swoj honor i bede jednym z niewielu co nie zdadza.
Bo zrobilem blad na samym poczatku i mimo, ze dalej wszystko mam pieknie wedlug tego jak Pani Bozia przykazala - to dostane za wazne zadanie 0 pkt.
Panie błogosław konto premium na rapidzie, forum darkwarez i łącze 10Mb/s [;
Chce ktoś ferrero rocher?
Znalazłam w bucie.
PrZeMeK Z.
07.12.2007 00:43
Wkurzający jest fakt, że po ogoleniu się o 06.40 rano jestem znów zarośnięty o 16.15.
Ludwisarz
07.12.2007 03:48
Kolokwium jutro.
I znowu nic nie umiem.
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 07.12.2007 01:43)
Wkurzający jest fakt, że po ogoleniu się o 06.40 rano jestem znów zarośnięty o 16.15.
Może jesteś wilkołakiem...
Dziwnie się przegląda forum z komórki
A Tobie też sie rozpiepszają tabelki i nic nie widać? Kiedyś jak wchodziłam na forum, to wszystko gralo mniej więcej. Teraz z komórki nie da rady, chyba, że w wersji lo-fi i się zastanawiam, czy ja mam coś w telefonie jebnięte, czy to wina forum...
Widze wszystko [tzn avatary, podpisy, szmery bajery] ale jakby w tabelce ktora ma jedną kolumnę i masę wierszy. Aha - jak i na piecu, tak i na komorce uzywam Opery xD
To jest jakaś wersja opery na komórkę? Ja mam wbudowaną przeglądarkę i jej wlaśnie używam, ale jest raczej średnio użyteczna.
edit: Ściągnęłam, zainstalowałam, faktycznie fajna. Dzięki.
To jest jakaś wersja opery na komórkę?
Miałem już wgraną. Razem z gadu i Yahoo Go
PrZeMeK Z.
10.12.2007 20:09
O, Katon i ferajna dostali subforum
fajnie, bo póki przeziębienie się mnie trzyma, to i czas :}
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę