Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Nabijanie Postów
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show > Bzziuuummm!!!
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79
Eva
Kasy nie mialam :p
abstrakcja
Nuuuudzi mi się jak cholera,no!
Powkurzałabym kogoś...
Jacyś chętni?
kObra.
Mogę Ci wiązankę pogrzebową ułożyć.
em
nowa opera momentami wygląda zabawnie
na przykład te kropki wyboru opcji lol (jak piszę tego posta to są po lewej kropki wyboru trybów)
fajna fajna
kObra.
A o so chozi?
em
http://operapl.net/

o, ale podpowiedzi w pasku adresu zerżnęli z ff :>
kObra.
Aaa...Mmmm...Oooo.. <udaje, że wie o co chodzi>

No, psy wyprowadzone, to można iść spać.
matoos
Ubiquity. Po prostu miodzio.

Poczytajcie tutorial, zobaczcie co robi, jest jakiś filmik z pokazem. Potem nie powstrzymacie się od zainstalowania.

Firefox lives forever.
Child
Failfox
matoos
Twój stary.
Child
Trzykrotne, samoistne, bezpowodowe resetowanie ustawien/ulubionych/addonów = Failfox

chyba Twój
matoos
Nie wiem jak to zrobiłeś, w życiu mi się nie zdarzyło a używam od zawsze wersji beta firefoxa laugh.gif

Nie serio, ostatni raz na stabilnej wersji byłem chyba na 2.1 tongue.gif
hazel
Trzykrotne, samoistne, bezpowodowe resetowanie ustawien/ulubionych/addonów = Failfox
Też tak miałam. Po aktualizacji.
PrZeMeK Z.
A ja w domu wreszcie jestem, haha!
matoos
QUOTE(hazel @ 29.08.2008 17:29)
Też tak miałam. Po aktualizacji.
*

Czyli stwierdzenie że informatycy to po prostu goście których komputery lubią okazuje się być całkowicie prawdziwe tongue.gif
Avadakedaver
A JUTRO AVADA MA ROZPOCZĘCIE ROKU!!!!!!!
Neonai
szyt, dziwnie sie czuję szykując się do pracy zamiast na rozpoczęcie roku :/ wiecie, to wszystko z "nienawidze szkoły a potem chce tam wrócić".
Eva
Ja sie czuje doskonale i ani mi sie sni tesknic.
em
huh jak patrzę na to, co udało mi się w kwestii pracy rocznej napisać, a potem zdaję sobie sprawę, że muszę napisać jeszcze drugie tyle na jutro do 9 rano, to tak, tęsknię za liceum jak cholera.
GrimmY
http://www.google.com/chrome

doh, używał ktoś?
matoos
Kiepsko współpracuje z naszym proxy w robocie, co straszliwie spowalnia strony, ale w domu miodzio i używam głównie tego od wczoraj tongue.gif

Jak wypuszczą Ubiquity na to to przestanę używać FF.

Acz przydałoby się kilka usprawnień, żeby nowa karta otwierała się ZA już otwartymi a nie przed na ten przykład no i kilka bardziej zaawansowanych opcji, bo to nad czym dają ci kontrolę to jest śmiech na sali...

No i muszą zrobić płynne przewijanie jak w FF bo ja już nie mogę patrzeć jak strona mi się tak rwie :/
em
jedna rzecz mnie irytuje w chrome. używam taczpada i mam scrolla po prawej - chrome pozwala mi przewijać scrollem tylko w dół o_O
i nie wiem, jak ci się te karty otwierają matoos, ale mi już za otwartymi.
matoos
Jak mam otwarte na przykład 4 taby i z drugiego taba otworzę linka w nowym tabie to otworzy mi to jako 3 tab a pozostałe 2 przesunie do tyłu. O to mi chodzi.

A ze scrollem to popularny błąd. I blame the beta.
em
lol śmiesznie. jak otwieram nowego linka z pierwszej karty, nowy tab otwiera się jako ostatni, ale już jak otwieram z drugiej, to faktycznie, jest jak piszesz. taka mieszanka ff i opery, ale robi się bałagan w kartach.

fajnie animowane to otwieranie i zamykanie kart, btw.
matoos
No bo jak klikasz na linka jak masz tylko jeden tab otwarty, to też się otwiera za twoim, tyle że tam nie ma żadnych innych tabów, więc jest defaultowo ostatni. Zachowanie jest consistent, tyle że jest jeden przypadek specjalny, jak z liczbami pierwszymi tongue.gif
em
nie, jak mam cztery taby otwarte i klikam na linka z pierwszego, nowy tab otwiera się jako ostatni, nie jako drugi :P
for heaven's sake, I'm not that dumb.
matoos
Nie no rzeczywiście, teraz dopiero zwróciłem uwagę że z pierwszego taba otwiera się zawsze na końcu. It seems I'm the dumb one around here.

I polski słownik w Chrome stanowczo potrzebuje sporo pracy. Słowa takie jak otwiera czy zwróciłem nie są aż tak rzadkie wink2.gif
Child
O mamo, jaka bieda z tym chromem. A to:

11.1 Użytkownik zachowuje prawa autorskie i wszystkie inne już przez niego
posiadane prawa do Treści zgłaszanej, publikowanej lub wyświetlanej w Usługach
lub za ich pośrednictwem.

Zgłaszając, publikując lub wyświetlając treść, Użytkownik udziela Google
stałej, nieodwołalnej, ważnej na całym świecie, nieodpłatnej i niewyłącznej
licencji na reprodukcję, adaptację, modyfikację, tłumaczenia, publikację,
publiczne odtwarzanie, publiczne wyświetlanie i rozpowszechnianie wszelkiej
Treści zgłaszanej, publikowanej lub wyświetlanej w Usługach lub za ich
pośrednictwem. Licencja ta ma na celu wyłącznie umożliwienie Google
wyświetlania, rozpowszechniania oraz promowania Usług i może zostać cofnięta w
niektórych Usługach w sposób dozwolony na mocy Dodatkowych warunków
dotyczących tych Usług.

11.2 Użytkownik akceptuje, że licencja ta obejmuje prawa Google do
udostępniania Treści innym firmom, organizacjom lub osobom fizycznym, mającym
z Google umowy dotyczące świadczenia usług dystrybucyjnych oraz do używania
Treści w związku ze świadczeniem takich usług.

11.3 Użytkownik rozumie, że Google podczas przeprowadzania niezbędnych
czynności technicznych w celu świadczenia Usług naszym użytkownikom może (a)
przesyłać lub rozpowszechniać Treść należącą do Użytkownika w różnych sieciach
publicznych i na różnych nośnikach; oraz (b) dokonywać zmian Treści należącej
do Użytkownika niezbędnych w celu dostosowania Treści do wymogów technicznych
odpowiednich sieci, urządzeń, usług lub nośników. Użytkownik akceptuje fakt,
że niniejsza licencja uprawnia Google do podejmowania takich działań.

11.4 Użytkownik potwierdza i gwarantuje firmie Google, że dysponuje wszelkimi
prawami, pełnomocnictwami i kompetencjami niezbędnymi do udzielenia powyższej
licencji.

to juz jawne jajca ;o
matoos
Google używa takich samych licencji na większości swoich produktów, żeby ułatwić życie swoim użytkownikom. Czasami okazuje się że EULA od usług internetowych nie jest odpowiednia do przeglądarek wink2.gif

http://arstechnica.com/news.ars/post/20080...-change-it.html

Licencja będzie zmieniona i zaaplikowana też do użytkowników którzy już zaakceptowali poprzednią.

PrZeMeK Z.
Mnie tam wystarcza Opera 9.27, bo i tak nie korzystam z żadnych bajerów.
em
no kiedy właśnie chrome polega na tym, że jest adresowane do ludzi, którzy nie korzystają z bajerów - dlatego jest tak proste (niektórzy piszą "prostackie", ale to chyba przegięcie) w obsłudze. ono żadnych bajerów nie ma poza tym, że ładnie wygląda smile.gif
BlackOmen
Dopóki mojego kompa szlag nie trafi i nie stracę wszystkich ustawień z ff to nie będzie mi się chciało przesiadać ;-)
PrZeMeK Z.
No ja właśnie mam mniej więcej podobne zdanie.
Child
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 04.09.2008 22:50)
Mnie tam wystarcza Opera 9.27, bo i tak nie korzystam z żadnych bajerów.
*

instaluj 9.52, dodali cos na wzor adblocka
GrimmY
beta-sreta, ale u mnie otwiera strony szybciej niż opera czy ff. parę rzeczy irytuje, ale ogólnie wrażenia mam niezłe, czekam z ciekawością na jakiś oficjel.
matoos
Se poczekasz, gmail już od chyba 5 latek działa, a nadal nie wyszedł z bety wink2.gif
GrimmY
(szybkie spojrzenie na zakładki...)
ahaha, rzeczywiście :D
PrZeMeK Z.
Znalazłem w domu słownik wyrazów obcych z 1907 roku. Fascynujące dzieło. Dla przykładu przytoczę kilka haseł:

Alpinista - członek jednego z licznych "stowarzyszeń alpejskich" mających na celu zbadanie Alp
Alkoholizm - stan chorobliwy z nadużycia trunków
Pederasta - człowiek dotknięty obłędem pederastji.
Pedotryb - nauczyciel w szkołach starożytnej Grecji
harolcia
Chyba założę własną firmę opierającą się na zrywaniu starych tapet. Miszczem bede, aco! dementi.gif

Podejrzewam, że niedługo będę jeszcze potrafiła kłaść gładzie i panele...
em
byle nie lepiej od męża, bo będzie miał kompleksy
ale serio, to przydaje się w domu człowiek od takich rzeczy, it's practical
harolcia
so I'm very practical...

A tak serio, serio, to mam remont w pokoju i za żadne skarby świata nie da się zedrzeć tapety, które była klejona jakieś 18 lat temu... dry.gif
abstrakcja
Ja moją zdarłam, bo malować chciałam i na zdarciu się skończyło . ;D
Child
Bo 18 lat temu tapet się nie kleiło. A przynajmniej nie tym, na co nazwa by wskazywała ;c

Dostałem książeczkę honorowego dawcy krwi. Po pięciu miesiącach od oddania ;o
No i w koncu znam swoją grupę - B rh+
harolcia
whatever co to było, ważne, że trzyma jak skurczybyk sad.gif
No właśnie ja też chcę malować! I nawet już mam farbę !! Tylko ta cholerna tapeta...

Jeszcze tylko kilka dni i będę mogła oddać pierwszy raz krew XD
em
a po zdarciu tapet nie trzeba będzie własnie jakiejs gladzi czy kiego pierona najpierw klasc? bo my wlasnie chcemy tez pokoj pomalowac i mama sie upiera, zeby pomalowac tylko tapete, bo jak zedrzemy to bedzie kupa roboty. kleilismy cztery lata temu, wiec zdzieranie nie bedzie az takie straszne ;p
harolcia
no właśnie trzeba gładź kłaść, ale już od tego, to mam niby 'fachowców'...
Ale czy pomalowanie tapety da podobny efekt, to tego taka pewna bym nie była blink.gif
em
są specjalne farby do malowania po tapetach, najpierw się jakimś podkładem to pociąga, a potem normalnie tą farbą. kolor porównywalny, tylko faktura inna.
em
Boże, co za jałowa, leniwa niedziela...
Neonai
no, aż zaczęłam robić porządki w szufladach i w kompie. i znalazłam mnóstwo starych zdjęć i innych rzeczy, o których już zapomniałam ;d
GrimmY
uwielbiam nicnierobienie
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.