za firewallem jest juz tylko czarna dziura
<a historia fizyki jest bardziej krieg niz blitzkrieg. acz zdecydowanie mniej blitz>
dementorek
28.01.2008 00:11
Rzeczywistosc? To stamtad pochodza goscie przynoszacy pizze?
Zawsze zastanawialo mnie to, skad oni sie biora. Wiec moze jednak.. moze babcia miala racje..?
PrZeMeK Z.
30.01.2008 10:32
O dwunastej wybywam z domu i w związku z tym wstałem o dziewiątej tylko po to, by sprawdzić Find 815 i forum.
Jestem chorym człowiekiem
Ludwisarz
30.01.2008 10:35
Normalka. Ja zamiast 815 odnalazlem.. no wlasnie.. Ty tez to odnalazles Przemku?
obudziłam się o 9.13, o 9.24 zadzwonił tata spytać, czy już się obudziłam, a ja pisałam wtedy pierwszego posta na forum.
jestem chorym człowiekiem?
PrZeMeK Z.
30.01.2008 10:37
Dziś odnalazłem tylko kupę maili i wiadomość głosową :]
Ale wczorajsza gra była mocna.
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 30.01.2008 11:32)
O dwunastej wybywam z domu i w związku z tym wstałem o dziewiątej tylko po to, by sprawdzić Find 815 i forum.
Jestem chorym człowiekiem

zakładam, że nie grałeś w ogame?
póki czynności związane z netem nie zajmuja Ci... może inaczej, jeśli nie układasz jakiegos planu dnia "pod" komputra to nie jest źle o/
PrZeMeK Z.
30.01.2008 18:31
Hm. Trochę to brzmi jak "póki nie pijesz więcej niż raz dziennie, nie jesteś alkoholikiem"

Ale dzięki.
Tak trochę a propos - jak najpóźniej w wakacje nie wymienię karty graficznej, to czegoś dostanę. Nie dość, że monitor się wyłącza (lub na przemian włącza i wyłącza) przy rozmaitych prozaicznych czynnościach, to jeszcze nie chce mi chodzić prawie żadna gra.
Cisza na forum. Wracam do termodynamiki. Entropia brzmi seksownie i zachecająco o tej porze
Podobnie jak pare innych słów na E ;>
kurcze, o co może Childowi chodzić, ja nie mam pojęcia...a wy?
dementorek
31.01.2008 00:57
Etyka?
energia? elokwencja? establiszment? ewakuacja? er.. elekcja? kurde, mozliwosci jest duzo...
Ludwisarz
31.01.2008 01:10
Endodontyczne leczenie zgorzeli dwukanałowo?
To obok 'zatrucia zęba' moja ulubiona usługa srogo refundowana przez Narodowy Fundusz Zdrowia.
kombinujcie

a wlasnie - oto co sie dzieje, kiedy 'fizycy' [yhyhyhy xD] zaczynają snuć domysły, coteż moze byc na egzaminie. taki cytat zbiorowy:
CODE
1. Obliczanie wartości średniej i dyspersji operatorów położenia i pędu dla zadanej funkcji
falowej.
2. Stany związane w prostych potencjałach (studnia, delta Diraca)
3. Rozwiązanie zagadnienia początkowego dla swobodnego równania Schrödingera
(ewolucja paczki falowej)
4. Rozpraszanie na prostych potencjałach (bariera, próg, delta Diraca)
do 3. pytania jeszcze wyprowadzenie wzoru na rownanie schrodingera dla par elektronowych w nadprzewodniku.
oszacuj wielkosc pola magnetycznego koniecznego dla rownoleglego ustawienia spinów atomów helu, rozwazajac atom jako oscylator harmoniczny
Dziwne, ja miałem cynk, ze będzie analiza wieloparametrowego układu chaotycznego – poszukiwanie parametrów modelu dynamicznego
z ostatniej chwili: jeszcze ma byc krotkie pytanie dotyczace pomiaru czasu życia transfotoików metodą dwuczęstotliwościowej modulacji amplitudy fali wzbudzającej w zol-żelowych czujnikach światłowodowych
No i słyszałem, że będzie również liczenie macierzy 14X14 metodą degradacji Gaussa
nie wspominajac o tensorach bezwladnosci i ruchach precesyjnych bąków w 5 plaszczyznach. no i jeszcze (ale to juz banał, nawet nie czytajcie bo i tak kazdy to umie :D)
Udowodnij istnienie (lub nieistnienie) i gładkość rozwiązania równań Naviera-Stokesa w 3 wymiarach (przy rozsądnych warunkach początkowych i brzegowych).
Jak już jesteśmy przy wielowymiarowości [czy jak to sie tam pisze;p], to nie zapominajmy, ze na 4.0 dobrze byłoby opanować jedną z M-teorii, teorie Horavy-Wittena.
Zapewne wiecie ococho, ale pozwole sobie przypomnieć - 11 wymiarów wymaga tylko grawitacja (teoria ta wywodzi się z modelu supergrawitacji), natomiast tzw. oddziaływania cechowania (silne, słabe i elektromagnetyczne) zachodzą w hiperprzestrzeni 10-wymiarowej. W jej świetle wszechświat ma kształt dwóch dziesięciowymiarowych membran, które łączy odcinek z osobliwymi końcami o nazwie orbifold. Można to interpretować jako dwa 10-wymiarowe wszechświaty oddziaływujące między sobą za pomocą grawitacji, z których jeden to nasz wszechświat, a drugi składa się z ciemnej materii.
pewnie nikt tego nie zrozumie - podobnie jak ja xD - ale i tak jest wesoło
PrZeMeK Z.
31.01.2008 01:34
Właśnie się dowiedziałem, że jest Tłusty Czwartek.
Coś czuję, że mimo jutrzejszego wyjazdu na basen, nie schudnę ani grama
o. w tlusty czwarek nawet studenci jedzą...
PrZeMeK Z.
31.01.2008 01:44
Dwie ciekawostki z cyklu "Jak dobrze żyć na prowincji":
1. Podczas jednej z "filmowych nocy" w najbliższym kinie wyświetlane są jeden po drugim filmy "Piła" i "Piła IV" (brawa dla widzów, którzy się nie pogubią)
2. W tymże kinie nie ma planów wyświetlania wyczekiwanego przeze mnie filmu Cloverfield co najmniej do 02.03
Ludwisarz
31.01.2008 01:51
Spoko, u mnie na wiosce jest film co 3 miesiace w Gminnym Osrodku Kultury
a ja chciałam zawsze pójść do myślenickiej Muzy, a Mateusz tylko do multipleksów mnie zaprasza.
a w Muzie taki klimat, ze można Lapino wypić, a potem na patelnie pójść się całować.
bylam na patelni!
ale sie tam nie całowałam.
a ja się całowałam i Lapino piłam i to były piękne czasy ;]
a teraz tylko popkorn, cola i kawka w ekskluzywnej kawiarence.
gdzie ta sucha kiełbasa z ogniska???
nie to co w pieknym siedemdziesiątym szóstym, kiedy to jeszcze byliśmy młodzi... ;c
wypraszam sobie, w 76 to moja matka piła Lapino ;]
Ej. Tez mamy kino Muza w Poznaniu ;> A Katon sie wstydz, popkornem Ewunie tuczysz. Ja lubie male kina. Lubie Piasta w Gnieznie, mimo ze dolby zalozyli tam moze ze 3 lata temu i Child by sie tam absolutnie nie zmiescil ze swoimi udami dlugosci centymetrow 80 i musialby siedziec na brzegu albo przewiesic nogi przez nastepny fotel. I lubie Muze w Poznaniu, i Malte, i Rialto w mojej okolicy i do Amarantu kiedys musze isc :p
o. w tlusty czwarek nawet studenci jedzą...
To ja chyba jestem jakas offowa.
Pfffffff.
Poczułem się reprezentantem chujowych czasów.
I tak w ogóle to średnio lubię niewygodne i małe kina. Ja nie jestem człowiekiem zafascynowanym magią kina w ogóle jako taką. Uważam, że film to sztuka, która się starzeje i jedyne dobre filmy sprzed 50 lat to westerny i musicale, ale całe stare ambitne kino to są jakieś ramoty nie do zniesienia. Tak też będzie ze współczesnym kinem eksperymentalnym. A w starych kinach nie da się wywalić nóg na siedzenia przed i to je ostatecznie pogrąża.
Lubie Piasta w Gnieznie, mimo ze dolby zalozyli tam moze ze 3 lata temu i Child by sie tam absolutnie nie zmiescil ze swoimi udami dlugosci centymetrow 80 i musialby siedziec na brzegu albo przewiesic nogi przez nastepny fotel.
Tak to ja mam w dowolnym kinie :F
dementorek
31.01.2008 15:40
+
Muzie taki klimat, ze można Lapino wypić
pić wino można nawet w multipleksach ;] conie?
hehehhehehe jak chu ze mozna xd zwlaszcza na harym poterze
A Ty sie Katon nie znasz, siadappa!
PrZeMeK Z.
31.01.2008 19:09
Śniła mi się ostatnio szkoła. Byłby to fakt mało przyjemny, gdyby nie to, że po przebudzeniu zacząłem się śmiać. Wyglądało to tak: wchodzę do klasy spóźniony i między mną a kolegą wywiązuje się taki oto dialog:
J: Co robicie?
K: Nic.
J: Wiem, że wy nic nie robicie, ale pytałem o to, jaki był temat!
Rozwalił mnie realizm tej sceny. Dokładnie coś takiego bym powiedział, gdyby wynikła taka rozmowa XD
dementorek
31.01.2008 19:11
co to jest lapino?
Ludwisarz
31.01.2008 19:19
PrZeMeK Z.
31.01.2008 19:24
Admin nie pyta o nic Google, to Google pyta o wszystko admina.
Zakohana w książkach
31.01.2008 21:55
Dzięki uprzejmości rodzicieli, mamy konkretniej, jestem jeszcze bardziej ślepa niż normalnie
I mi się tak obraz rozmazuje...
I jak mi już te oczy zakropili, to byli łaskawi wspomnieć, że mogę mieć halucynacje
A teraz tatuś w pracy a mamusia mi Insygnia zabrała i czyta...
Miłe...
Może zobaczę patronusa?
Znam lepsze substsancje, zeby widziec to co niewidzialne :}
Zakohana w książkach
31.01.2008 22:06
Super, Child, tylko że ja NIE CHCĘ widzieć rzeczy niewidzialnych. Taki szczegół...
Arrghh... bedę chodzić przez tydzień z rozszerzonymi źrenicami
tez tak miałam, jak byłam trochę mniejsza.
w sensie, że oczy.
dementorek
31.01.2008 23:45
Constantine.
Forum(v)=0
Forum(a)=0
zastój innymi słowy
mam iplusa, mam iplusa!
i nawet w szczyrym polu na wschodzie działa
tylko czasu nie mam całego forum czytać
harolcia
03.02.2008 11:34
QUOTE(Child @ 31.01.2008 20:58)
Znam lepsze substsancje, zeby widziec to co niewidzialne :}
Dlatego idę na farmację
Na lekarskim o dostęp do morfiny łatwiej ;c
Btw - jezeli polibuda dalej bedzie mnie tak wkurrr... to sie na rat-med przenosze ;f
harolcia
03.02.2008 12:00
czemu od razu morfina? na początek trochę benzydaminy wystarczy
hyh. z racji ze w planach na wieczor mam szesc zubrow do upolowania, forum moze sie troszeczke zmienic ;p
QUOTE(Child @ 03.02.2008 21:23)
hyh. z racji ze w planach na wieczor mam szesc zubrow do upolowania, forum moze sie troszeczke zmienic ;p
spoko loko luz i spontan, na razie obdzieram ze skory dopiero drugiego

na razie spiewam sobie pod winampa kawalki Tool. jak znajde empetrojke to sie nagram xD
i udowodnie Ewie ze nie tylko piszcze xP
baterie kaputt ._.
O godzinie 9:03 jestem jedynym człowiekiem na MF.
nigdy wiecej 2,8l na czterech z czego ja wypijam 1l. moja głowa :C
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę