Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Nabijanie Postów
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show > Bzziuuummm!!!
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79
Zeti
No nie wiem, chyba poproszę o pomoc publiczność...
Madziuś
Ja chcę telefon do przyjaciela biggrin.gif
Meszaroska
na początku było jeszcze pytanie: Jak można przetłumaczyć na polski nazwę eliksiru Felix Filicis? Odpowiedział Eliksir Szczęścia i mu nie uznali. Chodziło o Szczęście Szczęśliwe.
I jeszcze było jakieś pytanie, nie pamiętam, ale coś równie prostego jak te, które zacytowała Zakohana ;o)
Zeti
Wyślijmy kogoś z magicznego na taki konkurs. 100%, że go rozwali.
QbaNowy
jak takie pytania są w Eureko, to my chyba jesteśmy na poziomie magisterki... dementi.gif
Zeti
W sumie fajnie. Tytuł pracy magisterskiej: "Wykorzystanie Najsilniejszych eliksirów w II wojnie z Voldemortem"
Tylko trzeba znaleźć promotora.
Eva
A Child CIĄGLE gada. sleep.gif"

to jakies pomowienie! ;c
Tajemnicza
Widziałam tylko ostatnie pytanie =P ale i tak mnie rozbroiło =P
PrZeMeK Z.
O dziewiętnastej mam studniówkę.
Oby było fajnie smile.gif
Eva
Pewnie nie bedzie, ale i tak mozesz sie dobrze bawic. Tylko na luzie i z dystansem do tego ;>
PrZeMeK Z.
Pewnie, że z dystansem. Co prawda tańczę poloneza w pierwszej parze, ale co mi tam :]
Swoją drogą czemu mówisz, że pewnie nie będzie?
Lilith
moja siostra tez ma dzis o 19
tanczysz z dyrektorką? biggrin.gif
Ludwisarz
Stetryczala Eva zlorzeczy.

Bedzie swietnie, zaufaj mi smile.gif
Napij sie, ale kapke. Nie za duzo. Tak na humor i sily do tanca.
Koniecznie wez do tanca matematyczke/dyrektorke/katechetke czy costam smile.gif
PrZeMeK Z.
Nie, z partnerką.

Miałem też tańczyć z nią walca, ale mi powiedziała, że nie umiem, więc nie tańczymy :|
Faktycznie nie umiem.

Timmy - lepiej nie. Mamy dyrektora, katechetka nie idzie, a nauczycielki same stare. Pomijając fakt, że bym się nie odważył :]
Zakohana w książkach
Czy tylko ja mam ochotę zamordować sąsiadów?

Niezwykle irytujące bestie...
PIĄTY remont od początku grudnia. Zwariować można. Nie dość, że walą mlotkami i wiercą w godzinach 10:30 - 21:20, to jeszcze cały korytarz zastwili swoimi starymi meblami mad.gif
Jak im nie potrzebne, to od razu wywieźć, albo wynieść do zsypu, a nie, przejście ludziom utrudniać.
Tym bardziej, że po remoncie sprzed pół roku do wczoraj stały jakieś deski. Oparte obok drzwi do mojego mieszkania. mad.gif
Dopiero, jak się tata zapytał, czy im te deski jeszcze potrzebne i czy naprawdę MUSZĄ tam stać, to je gostek zabrał.
Lilith
to nie mieliscie tancow przygotowujacych?
u nas sie takowe odbyly i chlopcy szybko nauczyli sie podstawowych kroków.
PrZeMeK Z.
Zakochana - współczuję sad.gif

Lilith - mieliśmy jedną lekcję kroku podstawowego w walcu i szło mi w miarę. Więcej nie było, tylko od razu na próbach: "Tańczcie, już wam pokazywałam, jak!".
Problem w tym, że w ogóle nie słyszę rytmu w tym walcu. Ciągle wychodzi mi za szybko, bo nie mogę złapać rytmu. Naprawdę go w ogóle nie słyszę. sad.gif
Ludwisarz
A ktorego walca?
PrZeMeK Z.
Nie wiem, jaki to był. Ale w refrenie miał "Ke sera, sera" :]
Neonai
whatever will beeee, will beee
em
bo wiedeński jest trochę za szybki, jak się jeszcze angielskiego nie umie. tak przynajmniej u nas na zajęciach z tańca towarzyskiego wychodziło: nie zatańczysz ww, jak nie umiesz wa.
a poza tym to czemu studniowka jest raz w zyciu sad.gif ja bym zeszoroczna chetnie powtorzyla. tylko z innym partnerem.

aha, i jeszcze jedno: polonez jest groovy ^^
Zeti
Rany, nie umiem dobrze tańczyć. Jakoś ta o, ale nie żeby dobrze. Jedyne co mi nawet spoko wychodzi, to belgijka, ale długo nie wytrzymuję.
em
tańczyliśmy belgijskiego na sylwestrze ostatnio: nie próbujcie tłumaczyć bandzie pijanych licealistów, w którą stronę skakać. doesn't work.
Zakohana w książkach
Taniec belgijski straszliwie męczy...
A przy przechodzeniu to się nieźle pogubiłam kiedyś...
Tak nawiasem, mógłby ktoś podać tytuł jakiejś piosenki, do której się to tańczy? Bo zapomniałam...
em
klik

tekst:
Laïs - ”’t Smidje”

Wie wil horen een historie
Al van ene jonge smid
Die verbrand had zijn memorie
Daaglijks bij het vuur verhit

Was ik nog, nog met mijnen hamer
Was ik nog met geweld op mijn aambeld

’k Geef den bras van al dat smeden
Ik ga naar de Franse zwier
’k Wil mij tot den trouw begeven
Nooit een schoner vrouw gezien

’t Is de schoonste van de vrouwen
Maar nooit was er zo’n serpent
Nooit kan zij haar bakkes houden
Nooit is zij eens wel content

Nooit mag ik een pintje drinken
Nooit mag ik eens vrolijk zijn
Nooit kan ik iemand beschinken
Met een glaasje bier of wijn

’k Geef den bras van al dat trouwen
Werd ik maar eens weduwnaar
’k Zou mij in een hoeksken houden
En mij stellen uit gevaar

Zeti
O, to się tak pisze?
W sumie brzmi fajnie.

Co do tańca, to czasami juz wykończeni robimy tylko kilka minut belgijki, bo nie wszyscy dają radę, malowniczo się wywalając.
hazel
Własnie w przypadku bandy pijanych licealistów/studentów tańce grupowe wychodzą najlepiej. Nie ma to jak się uczyć kroków na żyjącym organizmie, ale przynajmniej wszyscy wykazują chęć nauki :>
Zakohana w książkach
Dziękuję, em kiss.gif
Ale śpiewać tego wolę nie próbować. Nie dość że wyję niemiłosiernie, to nawet nie wiem, czy dałabym radę te słowa wymówić tongue.gif
QbaNowy
heh, ja nigdy nie tańczyłem/ nie widziałem jak ktoś tańczy ten taniec... w sumie to pierwszy raz w życiu o takim słyszę....
em
qba, tutaj masz filmiki, muzyczke i opis smile.gif
QbaNowy
A dziękuje, na pewno obejrzę... biggrin.gif

[EDIT] więc ja bym za długo sobie nie potańczył... po 20s. bym kroki pomylił tongue.gif
PrZeMeK Z.
Było całkiem fajnie. Polonez wyszedł dobrze, zabawa też całkiem niezła. Co prawda i ja, i moja partnerka bawiliśmy się najlepiej z dala od siebie, ale to szczegół.
Za dwa dni jadę na studniówkę koleżanki. Ja już nie chcę :]
em
@qba
e tam, jakbyś raz złapał, to już by poszło smile.gif

@przemek
Co prawda i ja, i moja partnerka bawiliśmy się najlepiej z dala od siebie, ale to szczegół.
lol, miałam podobnie cheess.gif
Lilith
o jaaa, to ja nawet nie wiedziałam, ze kiedys tanczylam taniec belgijski :]
:o
Child
zapamietac - kopanie lezacego na ulicy sloika, w celu rozladowania nadmiaru negatywnych emocji, bez upewnienia sie, ze jest pusty to zly pomysl. teraz mam cale spodnie uwalone ><
LilienSnape
o. ja też to kiedyś tańczyłam. dobrze wiedzieć, żę to taniec belgijski. no. az tak truudno nie jestXD
Zakohana w książkach
A mnie sie podoba moja nowa sygnaturka biggrin.gif
GrimmY
Mówią, że to nie jest Spartaaaaaaaa!
Child
Kurfa, znowu prąd wywaliło na całej dzielnicy. Zafajdane wichury ><
QbaNowy
no właśnie u mnie też... jakoś pół miasta nie ma prądu (włącznie z okolicznymi wioskami) a ja mam. Czuję się wyróżniony biggrin.gif
Zakohana w książkach
U mnie prąd jest i był, ale prawie zawalu dostałam, jak mi jakiś czas temu lampka zaczęła migotać (akurat czytałam scenę z bardzo ważnym wydarzeniem w HPiIŚ biggrin.gif )

P.S:
Nie wiem gdzie napisać, ale czuję że muszę:

Dnia 27 stycznia 2008 roku o godzienie 3:30 Zakohana w książkach zakończyła swoją trwającą niemal siedem lat przygodę z Harrym Potterem. Ale koniec czegoś wspaniałego jest zazwyczaj początkiem jeszcze wspanialszej przygody...
dementorek
pol roku opoznienia, ale gratulacje wink2.gif
Child
Widzę, że administracja z wolna staje się bliższa ludowi postującemu miast i wsi ;p
PrZeMeK Z.
Jak się król raz na rok nie ukaże ludowi w oknie, to zaczną szemrać, że może zmarł :]
Eva
Nie zmarl. Expi ;p
PrZeMeK Z.
"- Jaśnie miłościwa pani, przybyli goście z sąsiedniego królestwa. Chcą widzieć króla.
- Król nasz miłościwy expi, odeślij gości" XD
Child
Nie expi w WoWie.

Profan :C
Eva
To gdzie, na Arce? A moze..
...
... za firewallem? O_O
Child
Czyzby mial RL life? :OOO
Eva
Slyszalam kiedys legendy ze za firewallem istnieje zycie.. ale kto by tam wierzyl w takie bzdury :d
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.