Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: [filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy
Magiczne Forum > Kultura > Kultura
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65
GrimmY
jakby to ujac...wczoraj odpalilem film pt. "ready,teddy, death". film trwa niecale 40 minut i opowiada o...no wlasnie, o czym? przez caly film grupa ludzi masakruje pluszowe miski. nie bylo by w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to, w jaki sposob oni to robia. zupelnie jakby ktos pisal ksiazke pt'101 sposobow na zniszczenie miska'. a motywy naprawde niezle - od zrobienia slynnych 'ceglanych butow', podlaczenie pod prad, mikrofalowka...a w tle przygyrwa muzycza rodem z pierwszej czesci simsow, klasyka (gl. 'hail of the mountain king' w wersji klasycznej i metalowej)film mnie urzekl. polecam.
Meave
QUOTE(Elvaralinde @ 23.04.2005 23:58)
Jak mozna Sida przedstawic w 'bajkowym' swietle? XD To sie gryzie estetycznie.
*

Rzeczywiście przymiotnik "bajkowy" nie za bardzo w tym przypadku pasuje (zdecydowanie dzień spędzony z podręcznikiem od biologii nie służy mi w doborze odpowiednich określeń) biggrin.gif
Twórcy filmu opowiedzieli tę historię w dość eufemistyczny sposób.
Potti
QUOTE(MeGi_16 @ 23.04.2005 17:26)
a ja nie widziałam
*

no i co nas to obchodzi? nie nabijaj.

btw, vigga-> ja tam rzadko obdarzam ciepłymi uczuciami kontynuacje... a ta napewno na takowe nie zasługiwała. może i kubańskie rytmy są fajne, ale a) Luna ze swoją partnerką nie potrafili zachowywać się tak, jakby ''seks między nimi wirował'', sztucznie to wyszło; b) nie mieli takich umiejętności tanecznych; c) fabuła była nieprzemyślana trochę i wszystko się jakoś nielogicznie toczyło; d) tyłek Luny jest za kiepski, nie zastąpi Patricka ;>
zresztą co ja się będę produkować. popularność jedynki przeszła oczekiwania wszystkich, w dodatku w okresie dominacji rocka, a dwójka przeszła prawie bez echa. ale można ew. uznać, że miło się oglądało.

podobnie jak ''Pacyfikatora'', na którym wczoraj byłam. nie mogę go w żaden sposób dokładnie opisać, bo od takich filmów się po prostu nie powinno wymagać żadnych wartości. powiem tylko, że gdybym miała małe dzieci, tobym z nimi poszła na to do kina :-]
pITe
polecam Pacyfikator'a świetna komedia z Vin Dieslem, The Ring 2 jest dobrym horrorem ale z brakiem klimatu jednyki.. film dla amatorów kina po prostu.. Tłumaczki narazie nie oglądne bo w sieci za cholere nie ma napisów ;/; Roboty bajka jak na swoj typ oryginalna - opowięść o robocie co chce zostać wynalazcą ;] Be Cool fajna komedia kryminalna z Travoltą (nie nawidze aktora); Planuje się za oglądniecie filmu Sin City (Uwaga w polsce premiera gdzieś w czercu LOL) z Brucem Willisem i Jessica Albą wink.gif . Team America błach na tym filmi? (badz teatrzyku kukiełkowego) mozna sie skończyć ;] zwłasza jak kukiełki "to robią" ... biggrin.gif ; Hostage dobry sensacyjny film z Brucem Willisem.. narazie tyle.. pozdrawiam ;]

btw.
zapraszam do mojej Filmoteki wink.gif
www.filmy.prezes.com biggrin.gif
voldius
o Boże, ale sie gowien naogladales...

a Pacyfikator swietny? zzera konwncje ktore juz byly i przed pojsciem do kina mozna wiedziec co sie wydarzy. a jezeli to ma byc film 'zapoznawsczy', to lepiej obejrzec cos bardziej ambitnego.

nie nawidzisz? coz to znaczy? poza tym jezeli juz nienawidzisz, to nie przypadkiem za mocne slowa?

Team America jest starych, skurczysynskich prowokatorowk, - T.P. i M.S. kto chce wiedziec o co chodzi, ten bedzie wiedzial. South Park...

Sin City jest bazowane na podstawie swietnego komiksu, mam zamiar isc na premiere.
pITe
QUOTE(voldius @ 24.04.2005 23:35)
o Boże, ale sie gowien naogladales...

a Pacyfikator swietny? zzera konwncje ktore juz byly i przed pojsciem do kina mozna wiedziec co sie wydarzy. a jezeli to ma byc film 'zapoznawsczy', to lepiej obejrzec cos bardziej ambitnego.

nie nawidzisz? coz to znaczy? poza tym jezeli juz nienawidzisz, to nie przypadkiem za mocne slowa?

Team America jest starych, skurczysynskich prowokatorowk, - T.P. i M.S. kto chce wiedziec o co chodzi, ten bedzie wiedzial. South Park...

Sin City jest bazowane na podstawie swietnego komiksu, mam zamiar isc na premiere.
*

bueahahahah to widze, że ciebie nic nie zadowoli i nie masz poczucia humoru - no bo skoro ci się nie podobałPacyfikator to jesteś jakimś zamkniętym w sobie osobnikiem odizolowanym od innych ludzi.. LOL :/ ten film przeciez nie moze sie nie podobać.. mam pomysł oglądzin sobie "Upiora w Operze" moze ci sie spodoba.. piękne śpiewy itd.....
voldius
o Boże.

jak po jednym poscie mozesz stwierdzic ze jestem odizolowanym czlowiekiem? mowie tylko ze ten film jest gowno wart. to juz lepiej obejrzec Gliniarza w przedszkolu, w ktorym chodzi dokladnie o to samo, a jest przynajmniej pierwszy i smieszniejszy. a vin diesel, chociaz jakos go lubie, mial dobra role /bardzo krotka, moze dlatego/ w 'Ryanie', no moze pitch black nie bylo takie zle.

a takie podejscie, zeby zaliczyc jak najwiecej filmow, jest conajmniej bezsensowne. chociaz sam obejrzalem wiele bezwartosciowych wywtorow.
pITe
a co powiesz nt. filmu "Święci z Bostonu" ? zaje**** film! stary ale ma klimat i wciaga .. ma byc czesc II ale.. watpie, zeby cos dobrego z tego wyszlo (z restza jak prawie kazda kontynuacja filmu)
voldius
Swieci? tak, zajawkowy ale nic poza tym. no moze jeszcze gra Dafoe.
pITe
QUOTE(voldius @ 24.04.2005 23:46)
o Boże.

jak po jednym poscie mozesz stwierdzic ze jestem odizolowanym czlowiekiem? mowie tylko ze ten film jest gowno wart. to juz lepiej obejrzec Gliniarza w przedszkolu, w ktorym chodzi dokladnie o to samo, a jest przynajmniej pierwszy i smieszniejszy. a vin diesel, chociaz jakos go lubie, mial dobra role /bardzo krotka, moze dlatego/ w 'Ryanie', no moze pitch black nie bylo takie zle.

a takie podejscie, zeby zaliczyc jak najwiecej filmow, jest conajmniej bezsensowne. chociaz sam obejrzalem wiele bezwartosciowych wywtorow.
*

i co bede tego gliniarza w przedszkolu oglądał miliony razy bo w pacyfikatorze chodzi prawie o to samo :/ lol (btw. ogladalem 2x gliniarza)
co do tego podejscia z zaliczaniem to ja ciebie teraz nie rozumiem ;/ mam film wiec ogladam no nie?
pITe
QUOTE(voldius @ 24.04.2005 23:48)
Swieci? tak, zajawkowy ale nic poza tym. no moze jeszcze gra Dafoe.
*

wiec podaj mi tytuł wg. ciebie, ktore sa bardzo dobre? (sensacyjne mi chodzi) bo juz nei wiem czy ty wogole wiadziłeś jakiś BArdzo dobry film ;/
voldius
mowimy o kinie rozrywkowym?

jezeli tak to Swieci moga byc bardzo dobrzy.

hm chociaz moze Przekret, Porachunku, Rezerwowe Psy, Kill Bill, Pulp Fiction.
wystarczy?
pITe
QUOTE(voldius @ 24.04.2005 23:55)

wystarczy?
*

Przekret lepszy od Świętych? eee LOL no a w Kill Bill vol.1 to w 70% filmu widziałem krew, krew i krew.. duzo lepszy jest Pitch Black bądź jego kontynuacja..
voldius
QUOTE(pITe @ 25.04.2005 00:00)
QUOTE(voldius @ 24.04.2005 23:55)

wystarczy?
*

Przekret lepszy od Świętych? eee LOL no a w Kill Bill vol.1 to w 70% filmu widziałem krew, krew i krew.. duzo lepszy jest Pitch Black bądź jego kontynuacja..
*

to chyba ani Przekretu ani Kill Billa nie skumales. troche podstaw kina, troche wyczucia, a pogadamy.

Kill Bill to przede wszystkim zabawa konwencja. ale chyba nie porozmawiamy na poziomie.

bez odbioru, przynajmniej dzisiejszego.
pITe
zauwaz, tez ze wszystkie te "b.dobre" film maja w sobie kilak historii, które to lacza sie w calosc (pf,snitch etc.) czyzby zloty srodek na sukces?
voldius
nie. po prostu, oprocz tego sa swietnie zrobione.

bardzo dobry film sensacyjny? terminator / cholera mozna za taki uznac? /.

ale w kill billu nie o to chodzi.
Janiska
wczoraj 'dzień świra'. mocne bardzo, polskie realia i frustracje pana miauczyńskiego

tak, godne polecenia.
Milva
Mnie się "Dzień Świra" bardzo ale to bardzo nie podobał. No nic różne są gusta. Dla mnie te cudzysłowowe "polskie" realia były lekko przesadzone. W końcu nie każdy z nas ma takie problemy z psychiką jak główny bohater. Poza tym nie podoba mi się środek przekazu prawd moralnych przez tą produkcję. Można to było zrobić w inny sposób... smile.gif
Pawelord2
nie widzisz ze film byl przerysowany? ;]

/>I to bardzo i w dobrych momentach. Dla mnie bomba, cala ta życiowa złość

się kumuluje i człowieka dusi od środka, prubuje znaleźć spokój i nie może -

coś jak układanie się do snu i ciagle coś jest nie tak - a to cos nas

swedzi, a to w noge uwiera.
Film ten to jeden z tych nielicznych

dobrych polskich filmow :]
Tego filmu nie nalezy brac zbyt doslownie -

troche dystansu, troche popatrzec na siebvie i ludzi dookola - cos w tym

jest... ta scena kiedy wszyscy zmieniaja miejsca w autobusie, albo teksty

przy odbieraniu wynagordzenia, mamusia (szczegolnie majaki na plaży)

/>Dobre, zaiste dobre, k.... ja pierdole... ;]

edit - bue,

badword mi skasowalo ;p
"...P..."
BlackOmen
Cale kino Koterskiego opiera sie na tym

przerysowaniu pewnych rzeczy. Ostatnie filmy Koterskiego byly nawet normalne

trzeba powiedziec a 'Ajlawju' mialo nawet takjakby happy end.

Porownujac to z poprzednimi filmami Koterskiego to naprawde szczyt normalki

border='0' style='vertical-align:middle' alt='turned.gif'

/>. Jednakze boje sie ze kiedys podziele los glownego bohatera

filmu 'Dzien Swira'
GrimmY
puscilem ten film mamusi, tez nauczycielka, tyle ze fizyki (dziwnym nie jest ze nie ogladala), po obejrzeniu stwierdzila "no tak, film niezly, nawet sie posmialam, tyle ze nie powinno w nim byc nic w tym smiesznego, to raczej tragedia, bo to sama prawda".
bardzo dobry film sensacyjny? terminator / cholera mozna za taki uznac? /.

mozna.
BlackOmen
Kupilem se wczoraj Przekroj okazalo sie ze dodaja do niego DVDka. Zapytalem sie pani w kiosku jaki to film i ile kosztuje gazetka. Za w zasadzie 12zl mam dobry tygodnik i naprawde w pyte dokument 'Super Size Me'. Mialem wczoraj obejzec tylko kawalek a obejzalem caly. Bardzo fajnie zrobiony i co najwazniejsze wciagajacy. Wszyscy wiemy ze Mc Donaldy nie sa zdrowe ale takiego przykladu 'z zycia wzietego' to nie bylo. Polecam wszystkim aby sobie obejrzeli. Kupujac 'Przekroj' macie w pytke film i porzadny dobry do poczytania tygodnik. swoja droga napis na opakowaniu ">>Przekroj<< prezentuje najlepsze swiatowe dokumenty" nastraja b optymistycznie. Moze znajdzie si wiecej jakis fajnych dokumentow =)
GrimmY
QUOTE(Syriusz_Black @ 01.05.2005 09:50)
Ja widziałem wczoraj Hannibala.. nie umywa się do "milczenia owiec"...
Ale w sumie obejrzeć się dało...
Podobało mi się jak koleś zjadał własny mózg :]
*

podobne odczucia, aczkolwiek zapadl mi w pamieci koniec filmu, ktoren to wprawil mnie w wisielczy humor (przypominam:scena w samolocie z dzieciakiem:>)
Cat
A weźcie panowie! Jak w ogóle można mówić o filmie, w którym Clarice nie gra Jodie Foster XP
Zmiana aktorów, rezysera i w ogóle kontynuacja były w przypadku tego filmu niczym innym jak profanacją.

Tak, jestem fanatycznie zakochana w "Milczeniu owiec".
GrimmY
ale muzyke mieli dobra mimo wszystko. o!
przypominam , ze dzis o 15:30 (lub cos kolo tego) na tvp2 leci obowiazkowa pozycja - 'mis' barei. ^_____^
Pawelord2
Ale misia to już wszyscy chyba widzieli ;] łubudubu...

W kazdym razie - dzisiaj sobie odswierzylem Eurotripa - co to? młodziezowa komedia w amerykańskim stylu. Człowiek imieniem Scotty zostaje rzucony przez dziewczynę, a następnie w napadzie złości obrzuca błotem swego znajomego internetowego, o którym myśli że jest młodym niemcem. Okazuje się iz jest to sexowna młoda niemka... by swój błąd naprawić wyrusza do europy...
Powiadam wam - jest to, jak na amerykańską komedie - film udany i ciekawy. Pokazuje w krzywym zwierciadle co sobie takie amrykańce o europie i jej krajach myslą ("Sweet mother of God, we are in the east europ")
Pozatym bywają autentycznie zabawne momenty - włoch o odmiennej orientacji wymiata. Jako że jest o nastolatkach to mamy troche seksu, nagie kobiety (do pasa zazwyczaj ;]) punkowa muzyke i sporo imprez z alkoholem. Jeszcze raz to powiem - widziałem już sporo tego typu komedi...ale ta jest naprawde fajna, cytaty mozna sobie gdzies spisac i rzucac nimi w gronie osob ktore wiedza skad sie wziely ;] muzyka tez niezgorsza - w kazdym razie wpada w ucho ("Scotty doesn't know, "99 red baloons")
"...P..."
Pawelord2
yeah
lecim za ciosem - dzisiaj zobaczyłem wreszcie HP i wiezień azkabanu.

Dobry aczkolwiek - za szybko się film dzieje. Zaznaczam że film widziałem na tym co ludzie nazywają "spałem" - ale nie do końca ;] spał dotyczy trawy a ja byłem pod wpływem duzej ilosci piwa.

I co zauważyłem? ano jeszzce raz - za szybko...ale nie ma szans zeby tak obszerna książkę jakoś lepiej opowiedziec. Tak musiało być. Niestety sporo filmu przez to umyka, nie ma szans na to zeby sie z postaciami oswoić - i dlatego przy scenie niby ścięcia hardodzioba bliżej mi do smiechu było.
Film efektowny ale bez przesady - animacje niekiedy na poziomie Baginskiego i "Katedry" były - co nie znaczy ze złe, ale do katedry starczył jeden człowiek a nie sztab filmowców ;]
Muzyka - nie zwracałem wagi - czyli znośna ale bez przesady ;]
Czyli? da sie zobaczyc ale nie oczekujcie czegoś wypasionego...
Aha - ilekros Hermiona rzucała Harrym o sciane (raz czy dwa ;p) od razu małem w głowie nie powiem jaka kontynuacje sceny ;] szkoda ze na taka nie wpadł reżyser ale w sumie byłaby sprawa o pedofilie ;]
no nvm
na 10 daje 7+
"...P..."
Kira
Hitler - narodziny zła [1, 2 - ost.]
8 maja, niedziela, 22.55, TVP1
Eden_ka
Byłam dwa dni temu na "Królestwie Niebieskim". Film dobry, chociaż nie powalił mnie na kolana - tak jak się zresztą spodziewałam. Nie wyróżnia się zbytnio spośród filmow batalistycznych (moge je tak nazwać? tongue.gif) , ktore podawano nam ostanimi czasy. Cały czas miałam wrażenie, że Orlando Bloom jest drętwy po krańce możliwości, nie wiem, może to tylko moje zdanie. Tak czy siak nadrabiali za niego grą inni - np. Liam Neeson i Eva Green. Technicznie film oczywiscie dobry - stroje, muzyka, zdjęcia - ale co z tego jeśli treść nijaka. Pomysł na film był dobry, ale na tym chyba się kończy. No i uważam, że inne zakończenie powinno być smile.gif .
Oglądał ktoś już "Krolesteo" ?
Moonchild
Ja sie wybieram na Królestwo Niebieskie i jakoś wybrać się nie mogę smile.gif Lubię tego typu filmy, ale mam wrażenie, że to będzie kolejny przereklamowany kicz...

Za to wczoraj oglądałam straaaaaszny film. Mianowicie Martwe ptaki. Naprawde nie wiem co ten tytuł ma wspólnego z całym filmem. Może ktoś oglądał i mnie uświadomi? No w każdym razie, radze omijać ten film szerokim łukiem, bo był beznadziejny, a sceny które miały straszyć przyprawiały mnie o wybuchy niekontrolowanego śmiechu...
Magya
Teraz w sobotę był polski film "Anioł w Krakowie". Fantastyczny, ciepły film, który ukaja skołatane nerwy. Fantastyczna rola Jerzego Treli wink.gif i Krzysztofa Globisza (przede wszystkim!) Ten film ma jakieś przesłanie. Dzisiaj przeczytałam, że nakręcili kontynuację tego filmu, a premiera będzie 13 maja. Jak będzie u mnie w mieście to na pewno pójdę smile.gif
Kira
Hitler - narodziny zła [1, 2 - ost.]
8 maja, niedziela, 22.55, TVP 1

wybaczcie wprowadzenie w błąd, ale film zaczynał się o pełnej 23.00. no ale czym jest 5 minut do wieczności...

więc czy ktoś oglądał?
bo bardzo chciałam poznać opinie...

oglądałam ten film już po raz drugi i moje wrażenia pozostają niezmienione. wartość historyczna, bardzo obrazowy i przemawiający sposób ukazania drogi Hitlera do władzy, to chyba jedyny plus... jako film, kategoria artystyczna, to nic ciekawego. w każdym razie dla mnie...

- w filmie nie podobał mi się aktor grający wyżej wspomnianego. był zbyt chudy, za drobny, Hitler miał bardziej pociągłą twarz. w ogóle nie przemówił do mnie ten wizerunek fuhrera. gryzł mi się na tyle z tym Hitlerem, którego znamy z fotografii, archiwalnych materialów filmowych itp., że nie potrafiłam skoncentrować się na samej grze aktorskiej Roberta Carlyle'a.
- Ewa Braun wyglądała i grała głupawo. przepraszam, ale nie wiem, jak to inaczej ująć.
- Geli to brunetka :] ehh.
- w ogóle cały film był zrobiony w stylu iście amerykańskim, czyli BEZ charakteru * Upadek to przy nim arcydzieło - miał świetną obsadę aktorską, klimat, dramaturgię, surowość, chłód. Niemiec potrafi. i nie chodzi mi teraz o prawdę historyczną, bronienie Hitlera, ale o nastrój, który udało im się wyczarować w tym filmie.

+ plusy... mogłabym dać jeszcze jeden, bo podobał mi się względnie ciekawie zrealizowany początek...

* choć to też niekoniecznie jakaś zasada, bo ... Lista Schidnler'a. prawdziwy, poruszający, naprawdę wspaniały film. a przeta amerykańskiej produksji.
BlackOmen
Wczoraj ogladalem tylko kawalek tego filmu. Mnie sie nawet podobal film byl b fajnie zrobiony. Aktor tez byl dobry (Bagbee z Trainspottinga ale mi sie grin pojawil jak zobaczylem ze gra glowna role) nadawal sie do tej roli. Niestety okolo 12 z hakiem poszedlem spac bo dzisiaj rano musialem wstac.
Meave
QUOTE(Magya @ 09.05.2005 17:00)
Fantastyczna rola Franciszka Pieczki i Krzysztofa Globisza (przede wszystkim!)

Franciszek Pieczka? Raczej Jerzy Trela. wink.gif
Magya
Właśnie sprawdziłam i fakt, pomyliłam się blush.gif
Ale film fantastyczny jest wink.gif
Milina
Wczoraj w tv leciał "Telemaniak" z Jimem Carreyem, który jak zwykle dał popis. Film dziwny. Na swój sposób wyjątkowy. Warto zobaczyć nawet tylko dlatego, by przekonać się, co telewizja robi z człowiekiem.
Magya
A oglądałaś "Truman show"? Także

fantastyczna rola Carreya. Film też dziwny, ale da się go jakoś zrozumieć

style='vertical-align:middle' alt='wink.gif' />
Milina
Uważam "Truman show" za jedną z

najlepszych, jeżeli nie najlepszą rolę Carreya. Fabuła po prostu wspaniała.

Jego gra również. Film niesamowity...
Pawelord2
Wybiegam w przyszłość - w poniedziałek

polshit puści wreszcie dobry film :]
O 20:45 o ile bedziecie w domu

zapuście sobie FightClub czyli Podziemny Krag po polsku. Świetny film,

świetny Norton, Pitt i wogole... tylko szkoda że dubbing bedzie zrobiony tak

jakby przed telewizorem zasiadly dzieci... ale nic to, film polecam bo

zacny
"...P..."
Conrad
Ja w poniedziałek oglądałem na Polsacie

super komedie "Telemaniak", Jim Carrey wymiata
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/smile.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='smile.gif' />
żaba
Nie chce mi się znowu pisać to wkleje moją wypowiedzieć z innego forum wink.gif :

O! MÓJ! BOŻE!... jaki piekny film widziałam!

Nazywa się "Pamiętnik"... piękny... musicie to obejrzeć...

Zdjęcia z filmu:

user posted image

user posted image

user posted image

Recenzja filmu "Pamiętnik"

Dawno takiego filmu nie było! Widzowie ostatnio bardziej przyzwyczaili się do strzelanin na ekranie niż do oglądania typowych historii miłosnych. Czy będą w stanie się odzwyczaić? Bajkowy scenariusz (na podstawie książki Nicholasa Sparksa) za bardzo im tego nie ułatwia. Akcja filmu toczy się w latach 40. w USA, gdzie Noah, biedny chłopak pracujący przy obróbce drewna poznaje Allie, córkę bogatych rodziców, która przyjechała do jego miasteczka na wakacje. Pomimo różnic jakie ich dzielą, zakochują się w sobie do szaleństwa, lecz ich sielankę przerwywają rodzice Allie, którzy po wakacjach, chowając listy od Noaha, sprawiają iż kontakt się urywa. Lecz po siedmiu latach Noah i Allie spotykają się znowu...

Film jest niesamowity. Opis nie jest jakiś super zachwycający... jesli ktoś lubi filmy romantyczne to niech to natychmiast obejrzy. Płakałam przez pół filmu(ale ja jestem bardzo wrażliwa, więc to normalne tongue.gif ).

Ten film z pewnością zalicza się do moich najukochańszych i najlepszych.
GrimmY
QUOTE(Pawelord2 @ 11.05.2005 17:57)
Wybiegam w przyszłość - w poniedziałek polshit puści wreszcie dobry film :]
O 20:45 o ile bedziecie w domu zapuście sobie FightClub czyli Podziemny Krag po polsku. Świetny film, świetny Norton, Pitt i wogole... tylko szkoda że dubbing bedzie zrobiony tak jakby przed telewizorem zasiadly dzieci... ale nic to, film polecam bo zacny
"...P..."
*

film finchera znam na pamiec ale i tak obejrze :> no i muzyka dust brothers.

edit:
ostatnio w kinie na "13tej dzielnicy". film fabularnie jest jednym wielkim belkotem, ale sami autorzy sie zapierali ,ze przeciez nie o to w nim chodzi. no wlasnie. skracajac opis filmu, to jedna wielka reklama dla 'le parkour' (czy jakos tak) tudziez znanego jako 'street climbing' - znaczy sie o tym, jak wysportowani panowie pokonuja przeszkody w miescie. fakt , pierwsze bylo 'yamakasi', ale tutaj wiecej sie dzieje, a niektore sceny tutaj to juz przegiecie (chocby poczatkowy hop przez okienko o szerokosci chyba 30 cm O_O). w tle dogrywa jakis francuski bicik, slowem prosta (co nie znaczy,ze prostacka) rozrywka, ale do kina lepiej nie isc. szkoda tych kilkunastu zl.
Moonchild
Też ogladałam 13 dzielnice no i cóż... na kolana to mnie ona nie powaliła. Fabuła nieco liniowa i przewidywalna, ale jeśli ktoś ma ochotę na lekki film w którym duzo się dzieje, to może mu się spodobać. Sceny walk oraz ucieczek trzeba przyznać są niezwykle widowiskowe smile.gif
GrimmY
dzis mialem okazje nadrobic zaleglosci. szkoda tylko ,ze nie przeczytalem wczesniej jakiejs recenzji, czasu na download sobie bym oszczedzil (przewaznie jak cos sciagam to ogladam do konca, bez wzgledu na to jak tragiczny film by nie byl). king arthur.zeby bylo jeszcze smieszniej, sciagnalem wersje rezyserska, ktora byla jeszcze dłuzsza. naiwny, amerykanski do bolu, ze stereotypowymi scenami, przewidywalny. totalna zamiana rol niektorych postaci z legendy (merilin jest jakims szamanem-analfabeta z buszu, a ginewra puszczalska panienka, ktara po poznaniu artura i zamienieniu z nim paru slow idzie cwiczyc z nim pozycje, bo jak stwierdza "nie wiadomo czy dozyjemy jutra!" - tak wiec mozna sie troche pokochac, bo szkoda by było tracic noc :/.)nie ma co porównywać do innych filmach traktujących o krolu arturze. kuwa no, boli to, ze nawet mistrz hans zimmer ze swoja muzyka nie ratuje tej produkcji /o\.
Pawelord2
America!
Fuck, Yeah!

Czyli co za film zassałem? ;]
Otóż film twórców South Park - America Team World Police.
Tak jak w wypadku SP mamy tutaj cos nietypowego - o ile pierwszy był animowany o tyle tutaj są marionetki :] nawet sznurki widac :] tworzy to dosyc nietypowy klimat, zupełnie nie przeszkadzajacy w oglądaniu.
O czym?
Ano o ... kurde, każdy wie doskonale jak zachowuje się rząd USA - widzą terrorystów wszędzie, zabijają ich i mówia o pokoju :] to własnie jest zadanie World Police - za wszelką cenę zapewnić pokój na ziemi. Mamy tutaj sporo (dzika masę) smaczków w stylu odpowiednio wymawianego "weapons of mass destruction" (Buszyzm ;]) sporo nabijania się z aktorów i filmów (ot chocby z Pearl Harbour czy rozbrajajacy i upośledzony Matt Damon) parodiuje oklepane schematy
Oczywiście - trzeba by było ogladnąć mase filmów by wszystkie smaczki wyłapać - powodzenia :]
Coś niesamowitego, polecam ale od razu mowie że to sie nie wszystkim spodoba
Everyone has AIDS :]]
"...P..."
vigga
przed chwilą na tvn-ie "Patriota". kurcze, bardzo zacny film. poryczałam sie chyba ze cztery razy. Mel Gibson był świetny. reszta zreszta też. film może dla niektórych troszkę zamerykanizowany, ale mi to raczej nie przeszkadzało...
voldius
co Team America to nalezaloby takze znac wszystkie 'glupie' newsy z Ameryki, bo panowie Stone i Parker wychwycaja je i umieszczaja w swoich 'tworach'.

widzialem 13. Dzielnice. typowo Bessonowo. niestety... bo on obnizyl potwornie swoj poziom. fabula dosyc slaba, zupelnie niewykorzystana i przesadna. no bajka, jakby nie bylo. zajebiste popisy akrobatyczne, na szostke z wuefu ;p slyszalem przed obejrzaniem, ze w ogole bez efektow specjalnych. niestety spora pomylka, bo pamietam nawet teraz ze 3 czy 4 sceny z fx. ale trudno sie mowi. myslalem ze bedzie lepiej.
5.../10

z innego tematu:
obejrzalem poraz drugi Virgin Suicides - 'Przeklenstwa niewinnosci'. film dzialajacy, pokazujacy, swietnie zagrany, chociaz z wieloma niedociagnieciami.
historia siostr Lisbon jest wciagajaca, przerazajaca i na pewno dajaca do myslenia. ignoranctwo, nie poraz pierwszy pisze ze to najstraszniejy wrog czlowieka. jak najbardziej.
a Josh Harnett w tamtej roli naprawde wymiatal /nawet lubie lojtka, tak jak Afflecka, Pitta czy Damona/. zreszta Kirsten Dunst tez, tylko wlasnie pani Coppola zbyt skupila sie na postaci Lux i bylo to troche zastanawiajace, chociaz nie uwazam zeby wlasnie Lux byla najladniejsza z siostr.

9/10
pITe
xXx.State.of.the.Union
OMG darujcie sobie film - pieprzona komercha i tyle :/ co teksty i wogole mad.gif
KaRoLiNa
Ogólnie ja bardzo żadko oglądam jakiekolwiek filmy, ale ostatnio zobaczyłam "Patriote" - opowieść troche historyczno-patriotyczna trktującą o wojnie o niepodległość stanów zjednoczonych, z wplecionymi, gdzie się tylko, da wątkami miłosnymi. Film (przynajmniej dla mnie) dość gładki i przyjemny, sceny z pól bitwy nie robiły na mnie jakiegoś specjalnego wrażenia. Za to wyczaiłam jedną i to sporą gafę, mianowicie flaga na filmie wygląda prawie tak jak ta współczesna tylko ma o wiele mniej gwiazdek (bodajże 13), a takowa została wprowadzona w tym samym roku, w którym Anglia uznała niepodległość swojej byłej koloni (1783). Z okresu 1776-1783 powinna wyglądać tak - w rogu jakby miniaturka brytyjskiej flagi a na reszcie biało-czerwone poziome paski. Strasznie mi to nie pasowało, bo jak już się robi film historyczny to powinno się unikać takich błędów. Dodatkowy plus to jako-taka treść merytoryczna, człowiek który nie ma zielonego pojęcia o historii USA może się z tego filmidła coś niecoś o tym dowiedzieć. Ogólnie nie jest źle da się obejrzeć. Ocena 4/6.
GrimmY
Touching The Void - pol-dokument, poł-fabularny. film opowiada historie o dwoch alpinistach zamierzajacych zdobyc najwyzszy szczyt w peru. dojscie do niego nie sprawia smialkom wiekszych trudnosci, ale zajscie z niego - owszem. w produkcji mamy na przemian sceny z wypowiedziami alpinistow, ktorzy tam naprawde byli, z wyrezyserowanymi akcjami odwzorowujacymi ich sytuacje w gorach.
film zrobił na mnie niemale wrazenie. przesiaknięty dawka pesymizmu i beznadziejnosci, ale takze pokazujacy granice ludzkiej wytrzymalosci i niesamowite zbiegi okolicznosci, ktore ratuja glównych bohaterow od smierci. mamy do czynienia z sytuacjami, w ktorych zostajewystawiona na probe ich przyjazn i zaufanie, a chec przezycia. poza tym, swietne zdjecia, piekne krajobrazy gor.

po jego obejrzeniu naszła mnie taka mala refleksja, ilu takich smiałkow podobnych do nich musialo nie wrocic z gor tylko dlatego, ze nie mieli tyle szczescia, co bohaterowie tej przygody. zdecydowanie nie jest to film na lekki (goracy) wieczorek. daje po glowie, imo nie dla przecietnego widza...poza tym, nie wiem jak to okreslic - jakies zimno z niego emanuje.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.