Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: [filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy
Magiczne Forum > Kultura > Kultura
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65
voldius
oczywiście jak oczywiście, mi bardziej podobała się amerykańska wersja.
dominisia888
masz racje uogolnilam to... powinnam mowic za siebie... przepraszam i sie poprawiam tongue.gif ... a wiec mi bardziej podobala sie wersja japonska
Dorcas Ann Potter
A mi amerykańska. Bo przynajmniej nie musiałam oglądać z napisami czarodziej.gif
Myśka
czy był już ktoś na nieustraszonych braciach grimm?
Dorcas Ann Potter
Nie byłam, ale chyba pójdę. Warto? smile.gif
Myśka
toć kurna pytam
Dorcas Ann Potter
Na razie wybieram się na "Lęk", a na "Nieustraszonych..." może za tydzień ^^
Eva
A ja w moim magicznym sciagaczu zaladowane mam:
House of the flying daggers
L'horloger de Saint-Paul

I moze nieustraszonych tez wladuje, jak jakas pozytywna opinie przeczytam.
voldius
nie idź na Lęk!
góóówno. się męczyłem bardziej, niż bałem.
Dorcas Ann Potter
No kurna, no tongue.gif
Jadę do Krakowa i się będę tam nudzić.
A tak to bym do kina poszła smile.gif
Nie chcę oglądać po raz enty Wawelu itp. ;]
voldius
no to pojdz sobie na cos innego, na czym nie bylas, bo Lęk jest naprawdę słabiutki.
Dorcas Ann Potter
Właśnie ostatnio odniosłam wrażenie, że w kinach nie ma niczego ciekawego. wink2.gif
Ahmed
czekam na "King Konga"..."Opowieści z Narnii" i "Ice Age 2" ale to jeszcze troche poczekam...
Dorcas Ann Potter
A ja narazie na HP czekam, chociaż pewnie (jak zawsze) słabiutki będzie.
Katon
Będzie świetny. Mówię wam.
Dorcas Ann Potter
Nie będzie. Jak i każda część. Może ciutkę lepszy, ale prawdziwą radość przeżyje jak będzxie DVD i nie będzie dubbing'u.
Shell
Katon jakis Ty optymista ;p

A w kinie naprawde nie ma nic ciekawego. Nie idzcie na "Egzrocyzmy Emily Rose", ciekawa historia, ale horror z tego taki jak ze mnie baletnica ;p.

"Lek" rzeczywiscie nudny jak cholera, nic sie nie dzieje, a jak juz to i tak wszyscy wiedza co sie stanie.

A jeszcze wiekszy badziew to film "Przekleta". Niby superprodukcja, niby aktorzy fajni ale dluzy sie niemilosiernie. Nie ma w tym filmie nic, absolutnie NIC nowego.

Przestaje chodzic do kina, bo sie zalamuje ogladajac te filmy =='

Za to polece wam "Miedzy slowami", niedawno obejrzalam, a wrazenia niesamowite. Piekny byl *-*.
Dorcas Ann Potter
Tak, "Egzorcyzmy.." to może i ciekawa historia, ale to raczej dramat niż horror. Co do "Między słowami" to może się skuszę smile.gif
Myśka
bożesz ty mój zawsze w kinach jest coś dobrego tylko trzeba na dobre kino trafić.
ja, na nieszczęście swoje, posiadam darmowe karnety do multikina, nie żadnej kameralki, i wtedy dopiero się można wkurzać, wierzcie mi.
Katon
Jestem optymistą. Bo Newell to świetny reżyser i mam do niego pewne zaufania. Czytałem też recenzje napisane przez ludzi, na których recenzach rzadko się zawodze.Nie wiem czy wypuszczą do polskich kin tylko wersje z dubbingiem.... Mam nadzieję, że się zlitują i zrobią chociaż kilka kopii na miasto w wersji dla ludzi. Macie jakieś informacje na ten temat?

Ahmed
gdzie HPiCO bez dubbingu

ja niestety nie dostanę w Lublinie wersji "dla ludzi"...
dominisia888
w Gdyni w Silver Screen Potter bedzie w dwoch wersjach. Seanse poranne to film z dubbingiem, natomast wieczorkiem (na ktory sie wybieram) wersja z napisami biggrin.gif

a co do ciekawych filmow polecam "Czterdziestoletniego prawiczka" fajna komedia tongue.gif
Myśka
w cinema city też dwie wersje obowiązują
przeszedł mnie dreszczyk przy trailerze i jestem prawdziwą entuzjastką tego filmu!

a bracia grimm nawet okej, chociaż może lepiej jak byto była tylko wielkobrytańska produkcja, bo czasem zalatuje kiczem. dwa razy zlękłam się fruwającego kruka ;F można zobaczyć dużo basniowych postaci, istny misz masz, aczkolwiek dość przyjemny. jak się komuś nudzi to niech obejrzy.
Potti
''Czterdziestoletni prawiczek'' jest moim zdaniem głupi.
dominisia888
to jest Twoje zdanie, moje jest inne i tyle. Jakby wszystkim podobalo sie to samo to swiat bylby nudny.
Myśka
słyszysz, potti? sama jesteś głupia! i prymitywna jesteś też!
lepiej byś sobie takie złote myśli jak ta powyżej wieszała nad łożkiem, może by coś weszło do tego twojego pustego łba >:|
Dorcas Ann Potter
ja niestety nie dostanę w Lublinie wersji "dla ludzi"...

Moja sytuacja jest dokładnie sama. Lublin - duża wieś z brakiem dobrego kina ( bo czy "Kosmos", gdzie grają 2 filmy na miesiąc można nazwać dobrym kinem? Ech, o "Wyzwoleniu", czy "Bajce" nie wspomnę....)

Gdzie się wybierasz do kina na HP, wersję nie dla ludzi ^^?
Cat
A co, chcesz go wyrwać? XD
Budują u nas multikino, więc nie pierdzieć. Kosmos jest obecnie najlepszym kinem w Lublinie, chociaż ma cholernie niewygodne siedzenia jak na kogoś mojego wzrostu XP
Katon
No to mi ulżyło. Jeżeli w krakowskim Arsie (gdzie zwykłem chadzać ze względu na lokalizacje, chociaż siedzenia i układ rzędów pozostawiają sporo do życzenia...) będzie wersja dla ludzi to mogę spać spokojnie. Jakkolwiek polski dubbing stoi na całkiem wysokim (i cały czas rosnącym) poziomie to wolę jednakowoż widzieć i słyszeć tego samego człowieka...
Katon
Nie lubię tak post po poście, ale odczułem potrzebe wyrażenia zdziwienia, że w tak zacnym mieście jak Lublin największe kino nosi megaobciachową nazwę Kosmos (aaaaa, kto to wymyślił!!!!) a kina pomniejsze nazwy tak reliktyczne jak Wyzwolenie (szkoda, że nie Manifest PKWN - byłby miły regionalizm). Zróbcie coś z tym mieszkańcy Lublina!!!
Ahmed
Budują nam centra handlowe, niby coś się dzieje w tym mieście ale na multikina nie mamy,aczkolwiek jest pocieszająca wiadomość że budują cetrum "Lublin Plaza" w którym będzie na pewno multikino, budowa ruszyła w lipcu. W związku z czym multikina się nie doczekam bo po maturce i tak do W-wy się wybieram (jesli się uda). Co do HPiCO to i tak pójdę zapewne na wersję dubbingową do "Kosmosu", chociaż niezbyt mi to odpowiada dry.gif Ewentualnie ograniczę się do piractwa komputerowego (shame on me).

A co do poprawiającego się dubbingu to prawda. Ostatnia ściągnąłem HPiWA z dubbingiem młodszemu bratu i gdy oglądał to zerknąłem raz czy dwa na ekran i muszę przyznać że dubbing polski był naprawdę dobry. Ale to chyba już jakieś przyzwyczajenie że wolę filmy oglądać w oryginale.
Cat
Mhahahaha, Katon, należy również wspomnieć o kinie "Grażyna" XD
Ahmed
dwie tragedie:

"American Pie: Band Camp" - szkoda czasu, nihil novi, bez starej gwardii aktorskiej to już nie jest to American Pie...
"Bracia Grimm" - kilka osób mi polecało, obejrzałem i zawiodłem się srodze, nic co mogłoby mnie mile zaskoczyć czy nawet rozbawić, 2 godzinki stracone, pomysł na film był dobry ale fabuła okropna.
Dorcas Ann Potter
Na HP byłam, ale się zawiodłam smile.gifŁa, Cat a ile masz wzrostu?
NeMhAiN
hm...harry...no nie był taki zły tylko zmieniony jak cholera i skrócony komercyjnie ;( ale, nie należy narzekać ,był gorszy od trójki?

i byłam wczoraj na filmie Wierny Ogrodnik....taki....telewizyjny i dość mocny podobno, ale ja mam już znieczulicę i nie działam poprawnie :/ktoś w ogóle widział??:)aha no i najważniejsze podobał mi się Ralph Fiennes<tak to się pisze?> grał też, tylko miał bardziej twarzową rolę niż w harrym, no i oczywiście znalazł się w niej świetnie
Cat
Dorcas- 175 cm :P
Myśka
byłam na małym czarodzieju, wkopałam się w dabing, bo to akcja spontaniczna była, ale jak już o dabingu mowa, to nie był taki najgorszy. lepiej byłoby oczywiście słyszeć słodkie niebiańskie głosiki bohaterów. czas minął mi szalenie szybko, bo ciągle gadałam i jadłam, nie wiem czy inni mają podobne odczucia co do czasu. poza tym tupię nogą, bo romanz harego z cho został stłumiony! a nikt nie chce przecież oglądać potera świętej dziewicy.
momenty z balu były moimi ulubionymi momentami, pomijając jeden, priorytetowy - ten, w którym hary pokazuje cycki B)
poza tym cedrik fajny taki hot, chociaż czasami wyglądał zbyt uniwersalnie z tą swoją idealną twarzą.
GrimmY
Hooligans - o tym, ze bardzo fajnie jest byc kibicem i rozbijac sobie butelki na glowie czy plytki. byloby lepiej gdyby olali watek kheeeeeeeem "psychologiczny" i skupili sie
na zrobieniu z froda prawadziwego hóóligana, bo ogladalo sie calkiem bezstresowo. -2/10.

bylo, ale wyparowalo, wiec sie powtorze, bo film zacny:
donnie darko - im mniej o tym filmie dowiecie sie przed obejrzeniem tym lepiej:> to co go wyroznia to dziwna basniowa atmosfera, ktora po prostu poraza i sprawia, ze na kazda kolejna scene czeka sie z szeroko otwartymi oczami. jak dla mnie ma cos w sobie z fight clubu, 25 godziny, miedzy slowami.
Dorcas Ann Potter
Cat, różnica między mną a Tobą wynosi zaledwie 1 cm. No, naprawdę niewygodne siedzenia ;P
Ahmed
"Kingdom of Heaven" - spodziewałem się epickiego rozmachu, wspaniałych bitwenych sekwencji no i przede wszystkim bałem się Blooma. Co otrzymałem? Kolejną holiłódzką produkcję o wysokim budżecie. Amerykanie myśleli że potrafią nakręcić fiim o krzyżowcach, rycerski epos osadzony realiach średniowiecznej Jerozolimy. Otóż nie potrafią. Poza wspaniałą ścieżką dźwiękową, film nie obfitował w żadne rewelacje. Niby patos, walka o wiarę, walka o zbawienie, miejsce styku kultury europejskiej i orientalnej. Do końca nie wiem co Scott nam chciał tym filmem przekazać. Słabo zarysowana postać głównego bohatera, moralizatorskie dialogi o równości i pokoju między katolikami a muzułmanami. Całośc wypada mizernie.

A "Opowieści z Narnii" w Lublinie oczywiście tylko z dubbingiem dry.gif Jak ktoś się wybiera i chce iść na wersję "dla ludzi" (bezdubbingową) to tutaj link: wersje z napisami

btw, ktoś był już na "King Kongu"??? bo nie wiem czy jest sens wydawać pieniążki na bilet do kina wink2.gif
Myśka
ble, fe, giń przepadnij. schowaj pieniądze głęboko do kieszeni, zanim ci wyskoczą po bilet. poszłam na to z klasą i ciągle tupano mi w krzesło, rzucaliśmy się popkornem i koka kolą, ale nie to było najgorze - film okazał się nuuudny, bez polotu, zupełnie nieinteresujący. ani na chwilę nie czułam więzi pomiędzy mną a bohaterami, ich straszliwe przygody nie robiły na mnie żadnego wrażenia. klapa, może lepiej trzeba było iść na prawiczka?
Ahmed
więc pieniądze może jednak nie przepadną skoro Jackson dał plamę swoją najnowszą produkcją....pcozekam jeszcze na większą ilość subiektywnych opinii dementi.gif
Potti
wczoraj na polsacie leciała Filadelfia, którą uwielbiam, ale która zawsze rozwala mi humor. i mogę o niej dużo napisać słuchając ''Streets of Philadelphia'', tak jak teraz.
za każdym razem, widząc Andrew Becketta myślę, że mi by się nie chciało walczyć o coś, czym i tak nie będę miała czasu się nacieszyć, nie dążyłabym za wszelką cenę do sprawiedliwości, a swoje ostatnie dni wolała spędzić z ukochaną osobą (niż doprowadzić do tego, że ona sama będzie prosić o mój czas). ale podziwiam to, że ktoś tak kocha swoją pracę, tak kocha prawo, że oddaje mu się dosłownie ''do końca''. podziwiam Miguela za opanowanie do ostatniej chwili, za bycie i wspieranie. był niesamowity.
podziwiam też Joe za to, że przemógł swoją niechęć do homoseksualistów i tak się zaangażował w sprawę.

I couldn't tell what I felt
I was unrecognizable to myself
Eva
Wielbie ten film.
December
W 100% procentach zgadzam się z poprzedniczkami!!
Uwielbiam Filadelfie pod każdym względem.
Mnie zawsze najbardziej wzrusza moment kiedy Beckett pokazuje mięśniaki na kaltce piersiowej w sądzie... Mam dreszcze na całym ciele i ściska mi się gardło.
A wiecie, że do tej sceny "wykorzystano" klatkę piersiową osoby, która naprawdę chorowała na AIDS...
GrimmY
a ja byłem na king-kongu na premierze, mam na myśli tej premierze o 0:01. film chyba każdy zna, więc myślę, że nie ma większego sensu streszczać fabuły jako takiej. i właściwie film mi się podobał, wytrwałem całe trzy godziny plus kilkanaście minut papki reklamowej (przypominam, że na filmie byłem w nocy. w sumie owe reklamy miały jednak swoją pozytywną stronę - ujrzałem zwiastun 'v for vendetta' wachowskiego i wachowskiej, miodzio). przypomina nieco 'władcę'- podobnie prowadzona kamera, ujęca. trochę rozczarowałem się muzyką, którą skomponował mel wesson. no nie podobała mi się i tyle. a jedyne do czego mogę się w tym momencie przyczepić, to chyba (i to na siłę)... skala nieprawdopodobieństwa w tym filmie ;d wiem, to nie miał być dramat psychologiczny, ale od momentu porwania białogłowej przez golluma, tfu!, goryla robi się po prostu zbyt 'z przytupem' ;d dinozaury były niezłe (widział ktoś trailer? w filmie nie ma walki z jednym t-rexem...są trzy t-rexy :D), owady też, ale wygrały dla mnie neitoperze-giganty. ale film po prostu dobrze się ogląda, większość znajomych z którymi byłem wyszła zadowolona, a ja jestem przekonany, że parę oscarów zdobędzie.
Syriusz_Black
Wczoraj zacząłem oglądać "Aferę naszyjnikową" ale zasnąłem po połowie...
Dorcas Ann Potter
King Kong nie podobał mi się w takim stopniu, jak oczekiwałam.
Mroczny Wiatr
QUOTE(Dorcas Ann Potter @ 23.12.2005 10:47)
King Kong nie podobał mi się w takim stopniu, jak oczekiwałam.
*

a co konkretnie ci sie nie podobało? do kina raczej na niego sie nie wybiore ale mam plany by zakupić go sobie za jakis czas na dvd.
ostatnio obejrzałem Batmana i może być, tzn. nie zawiodłem sie a jako że za dużo sobie po nim nie obiecywalem to mi sie podobał tongue.gif
Dorcas Ann Potter
Mimo sprawnej reżyserii, doskonałych efektów specjalnych i spektakularnych scen akcji "King Kong" miejscami zwyczajnie mi się dłużył. Jackson w kilku miejscach delikatnie przesadził rozbudowując niepotrzebnie niektóre sceny bądź wprowadzając sekwencje, które co prawda ładnie wyglądały, ale nie miały większego znaczenia dla fabuły. Najlepszym przykładem jest poprzedzająca finał scena w parku. Sama w sobie bardzo ładna i zabawna, ale jednocześnie nie informująca nas o niczym nowym. Sekwencja ta bowiem po raz kolejny pokazuje unikalną więź jaka wytworzyła się pomiędzy małpą i Ann, więź, której jesteśmy świadomi już od dłuższego czasu.

To chyba najbardziej. Ale to przeciętny film i nie radzę wydawac na DVD smile.gif

I kto to mówi? Ja to każdy badziew mam na DVD ;P
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.