Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Szkoła
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92
Ronald
Mam pytanie. Czy ktoś z forumowiczów jest w stanei polecic mi dosyć dobre liceum (najlepiej z pierwszej 20 rankingu) z ciekawą kalsą humanistyczną o dobrym poziomie nauczania. Interesuje mnei dziennikarstwo i z tym pragne związac swoją przyszłość. Muszę w tym roku wybrac liceum, gdyż w styczniu i lutym sa juz spotkania informacyjne. A i najważneijsze, to liceum musi być w WARSZAWIE. Prosze o pomoc smile.gif
Ahmed
to jest wzorzec od którego dozwolone są oczywiscie pewne odstępstwa :}

będziem intensywnie negocjować.
Child
Dobra. Jaką płeć masz wpisaną w dowodzie?
Rysiek_Kowal
QUOTE(Child @ 20.12.2006 18:43)
Dobra. Jaką płeć masz wpisaną w dowodzie?
*

ej tego nie ma w wymaganiach tongue.gif
Child
że tak sam się zacytuję: "poszukiwana chętna..."

to jakby zawęża krąg ;)
Ahmed
że tak sam się zacytuję: "poszukiwana chętna..."

to jakby zawęża krąg wink2.gif

Patrzcie! Jaki wybredny...
Foch xP
Neonai
Przecie to Ahmedyna no.
avalanche
QUOTE(Ronald @ 20.12.2006 18:35)
Mam pytanie. Czy ktoś z forumowiczów jest w stanei polecic mi dosyć dobre liceum (najlepiej z pierwszej 20 rankingu) z ciekawą kalsą humanistyczną o dobrym poziomie nauczania. Interesuje mnei dziennikarstwo i z tym pragne związac swoją przyszłość. Muszę w tym roku wybrac liceum, gdyż w styczniu i lutym sa juz spotkania informacyjne. A i najważneijsze, to liceum musi być w WARSZAWIE. Prosze o pomoc smile.gif
*

człowieniu. po co ci te z górnej półki. wybierz porządne, a niekoniecznie 'elitarne'. chyba, że lubisz adrenalinkę i masz ciągoty ogólne do nauki. bo jak pójdziesz do najlepszych to licz się z wariantem, że przycisną Cię ze wszystkiego mocno, a nie tylko z tego co chcesz.

a na dziennikarstwie sama jestem, ale nie chodziłam w liceum do klasy o profilu humanistycznym (w Wawie).

jak chcesz się potrudzić trochę przez trzy lata to żaden problem. bierz poniatowskiego, batorego, kopernika, reytana, władysława IV, staszica, czackiego, kochanowskiego i jeszcze inne takie 'kuźnie' ;d rozeznaj się lepiej na spotkaniach ilu rzeźników uczy w danej szkole, bo 'nauczyciel' to czasami złe słowo ;dddd

a serio. na studia się dostaniesz, nawet nie chodząc do tych z pierwszej 20-tki.
Child
Przecie to Ahmedyna no.

Ah! Medyna. Cóż to za wspaniałe miasto... =p
Ronald
QUOTE(avalanche @ 20.12.2006 23:01)
QUOTE(Ronald @ 20.12.2006 18:35)
*

człowieniu. po co ci te z górnej półki. wybierz porządne, a niekoniecznie 'elitarne'. chyba, że lubisz adrenalinkę i masz ciągoty ogólne do nauki. bo jak pójdziesz do najlepszych to licz się z wariantem, że przycisną Cię ze wszystkiego mocno, a nie tylko z tego co chcesz.

a na dziennikarstwie sama jestem, ale nie chodziłam w liceum do klasy o profilu humanistycznym (w Wawie).

jak chcesz się potrudzić trochę przez trzy lata to żaden problem. bierz poniatowskiego, batorego, kopernika, reytana, władysława IV, staszica, czackiego, kochanowskiego i jeszcze inne takie 'kuźnie' ;d rozeznaj się lepiej na spotkaniach ilu rzeźników uczy w danej szkole, bo 'nauczyciel' to czasami złe słowo ;dddd

a serio. na studia się dostaniesz, nawet nie chodząc do tych z pierwszej 20-tki.
*

Aż tak wysoko to ja nie mierzę smile.gif Jak narazie to myślałem nad Hoffmanową i Żeromskim. ( w tym roku chyba 9 i 12 w rankingu). Do tego pierwszego chodziła moja siostra i mówiła, że ta szkoła jedzie na opinni sprzed lat.

A do którego chodziłaś?

EDIT: I jeszcze Lelewela znalazłem
Potti
w Żeromskim, z tego co słyszałam, rzeźników całkiem sporo wink2.gif mają tam fajne profile, ale kogo nie pytam to mówi, że ta szkoła kiedyś go wykończy. a dziś właśnie rozmawiałam z koleżanką z Hoffmanowej, która jest tak zadowolona, że nie wyobraża sobie siebie w innej szkole. ale spotykałam się też z mniej radosnymi opiniami.
ja najpierw też rozglądałam się za klasą dziennikarską, ale warsztaty podobno bezkonkurencyjne w Milewiczu [patronat tvp, więc czego się spodziewać], a reszta od tego odstaje poziomem znacznie. i tak, biorąc pod uwagę, że nic ciekawego już nie znalazłam, chyba postaram się zaszczycić swoją obecnością Dąbrowskiego =)) po pierwsze, szukałam włoskiego lub hiszpańskiego [fajnie, bo uczę się rosyjskiego, ale nie mam zamiaru tego kontynuować] i spodobały mi się dwie klasy. planowałam też na początku pewną wyjątkowo ambitną klasę w Koperniku, ale zrezygnowałam.
Ronald
Mnie się bardzo w Żeromskim właśnie ta klasa humanistyczno-dziennikarska podoba, a najbardziej dodatkwoe przedmioty jak warsztaty dziennikarskie i filozofia mediów. Fajne tam też jest to, że każdego języka ma się 6 godzin tygodniowo, wię jest szansa, że się drugiego języka nauczę od podstaw i dotrę do jakiegoś sensownego poziomu. Słyszałem też, że w Lelewelu są też fajne klasy dziennikarskie o dosyć dobrym poziomie. Na temat humana w Hoffmanowej musze pogadać z koleżanka siostry. O ile dobrze pamiętam, to nie narzekała smile.gif Ja bym wolał uczyć się francuskiego, wiecie, język miłości i te sprawy biggrin.gif W ostatecznosći włoskiego lub hiszpańskiego, broń Boże niemieckiego.
Potti> To może los sprawi, ze trafimy do tej samej klasy biggrin.gif
Aredhel
Dobra, teraz ja powiem coś o moim LO. Lubię je… i nawet mnie to dziwi, szkoła jest fajna, przyjazna uczniom, ma długie tradycje. Rozbrykani uczniowie wychodzący z gimnazjum przychodząc do naszego liceum „grzecznieją” i się ukulturalniają jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki biggrin.gif Pełna kultura, miłe towarzystwo, no może z pewnymi wyjątkami, ale jest spoko smile.gif No i wyniki w nauce u uczniów naszego „Kopernika” też bardzo dobre.

Chodzę obecnie do klasy 2 o profilu mat-info. Klasa świetna, lepiej trafić nie mogłam, prawie jak jedna wielka rodzina - zero konfliktów, bardzo się ze sobą zżyliśmy biggrin.gif No i jesteśmy najlepszą klasą w szkole smile.gif (ludzie w klimacie – HP, WP, fantasy i książkowe gry RPG smile.gif )
I co weekend ktoś organizuje klasową imprezę biggrin.gif

Nauczyciele… chymm… jak nauczyciele.. jedni milsi inni mniej, każdy ma swój sposób na wpajanie nam wiedzy do głów, no tak już być pewnie musi, ale ja nie narzekam. Grunt że większość ma poczucie humoru, każdy z nich jest w jakiś sposób charakterystyczny i na pewno ich będę bardzo długo wspominać biggrin.gif Zapamiętam też na pewno teksty które często padają w naszym kierunku od naszych profesorów - powtarzają się prawie na każdej lekcji… mój ulubiony to „Wy w siebie nie inwestujecie” ( komentarz do małej liczby uczniów chętnych na kółko matematyczne) biggrin.gif

Jeśli chcecie sobie poczytać o mojej klasie to zapraszam na naszą oficjalną stronę mojego autorstwa smile.gif http://www.2a-rulezz.yoyo.pl/
MisieK
Obliczyć całkę podwójną z pierwiastek(4R^2 - x^2 - y^2)dxdy w obszarze D: x^2 + y^2 </= 2Rx.

hazel, lilith, rysiek, ahmed, ktokolwiek jakieś pomysly? mam to jutro na egzaminie bankowo, gotowca chce zrobić ale mózg mi wysiada.
Rysiek_Kowal
ja polecam zarejestrowac sie na forum matematyka.org
perfekcyjnie rozwiazuja nam zadania na cwiczenia, wiec z tym tez nie powinni miec problemow :]
avalanche
koniec. fuj ble uh. mam ferie wreszcie. i żadna uczelnia nie zdoła mi zmącić spokoju.

PrZeMeK Z.
A mi się właśnie skończyły. Fuj ble uh.
Eva
Nie dozyje matury. Umre, padne, polegne.

Misiu, zapytam Wojtka, moze bedzie umial.
Będę dźwięczny
no nietety :
user posted image
PFFF. I jeszcze lechy pije XD
LilienSnape
omg . ja tam nie dożyje nawet wakacji . o maturze to moge chyba tylko marzyć xD
Satania
czyli BYLE DO WEEKENDU tongue.gif
Eva
No ej, jak bym miala jezdzic tylko na zajecia do poznania i chodzic na polski do szkoly, nawet 15 godzin w tygodniu, to bym sie chyba poplakala ze szczescia. Ale nie moge -_-

haha do weekendu. zalezy kto. ja weekend spedzam na zajeciach :P
Lilith
a mnie zwolnili z dwóch egzaminów. zazdroście biggrin.gif
Satania
jak ktoś męczy się w weekendy to jeszcze bardziej współczuje .

moja mamusia jeździ w weekendy na wykłady, i wiem co przeżywa tongue.gif
to juz wole te poniedziałkowe wstawanie o 6 biggrin.gif tongue.gif
Eva
6 to dla mnie srodek nocy. Kto to w ogole wymyslil zeby wstawac o tej godzinie sleep.gif
Satania
w sumie to z moim wstawaniem to jest tak, że w końcu po wielokrotnym przestawianu na drzemkę, wstaje jakieś poł godziny wcześniej.

na szczęście mogę sobie narazie pozwolić, żeby tak sobie przestawiać budzik, bo szkołe mam na miejscu .

gorzej będzie za rok, jak będzie trzeba wstawać wcześniej na autobus biggrin.gif

oj już się boję ...
LilienSnape
w życiu nie wstałabym o 6 dry.gif bez przesady . ile razy mówiłam sobie, że wstane o 6 żeby się np. pouczyć . ale nie . możliwośc przespania jeszcze godziny wygrała ; D
Satania
przypuszczam że jak już bedę zmuszona do wczesnego wstawania, przez konieczność zdąrzenia na autobus docenie tę nie przespaną godzinkę tongue.gif
Sihaja
A przede mną jeszcze tylko 5 dni wariackiego zaiwaniania, potem niedziela, w poniedziałek może się uda jakoś wymigać. A potem a piać od nowa...

Ach!
Mam pytanie: jak się rozchorować (na roztrój zołądka najlepiej - efektowne) na kilka godzin, powiedzmy na trzy? Ma ktoś sposoby? Bo ja bardzo, bardzo muszę się z pewnej rzeczy zwolnić, a dam radę tylko przez silną chorobę jakąś. Bo mdleć nie będę, jeszcze tego nie opracowałam, zreesztą nie wiem czy to by mnie zwolniło :]
Eva
Cos tam slyszalam o jedzeniu surowego ziemniaka ale nie jest to potwierdzone :P
avalanche
zjedz coś spleśniałego i zalej Colą XD
Sihaja
Ale to ma mnie trzymać trzy godziny, nie trzy dni. Bo tak to mi się nie opłaca XD
patix
A nie wystarczy jak zachowasz się jak bulimiczka?
Do łazienki, palce w gardło, a potem niech się dzieje wola nieba...
Ewentualnie wypij szklankę oleju - nigdy nie próbowałam, ale ponoć działa...

Tylko to zależy, komu chcesz kit wcisnąć smile.gif.
Sihaja
Ja muszę spektakularnie zrobić się zielona i wybiec. A potem najlepiej być blada jak sciana i słaniać się na nogach.
avalanche
to weź coś na przeczyszczenie. najedz się czegoś ciężkostrawnego to posiedzisz sobie w kiblu a przyjemnie też nie bedzie ;d
MisieK
pol szklanki oleju dopelnic szczyptą soli, 50ml wodki i gałką musztatolową i rzyganie na kilkadziesiat minut gotowe. ale to takie ze przypominasz sobie co jadlas tydzien temu;P

a jak juz zwrocisz to masz z glowy:P
Sihaja
O! O! To jest coś... Będę musiała zachować przepis. Byleby mnie nikt ze szklanką nie przydybał ;P
MisieK
dodam ze na niektórych nie dziala. ja mialem 2 godzinne przeboje za to kumpel tylko zwrocil to co polknal 2 minuty wczesniej:P
avalanche
mnie po przeczytaniu składu już zemdliło ;d

Sih aż takie poświęcenie? co za desperacja xD
Eva
Przyznac sie, kto umie po niemiecku? xD Zadanie domowe pilnie potrzebne ;p
avalanche
ja umiem średnio. czyli robie byki XD
Eva
Spoko maroko dalam sobie rade. Ciezko bylo ale nie poleglam :p
LilienSnape
łe . olej . faktycznie na samą myśl się robi niedobrze ^^

będzie trza spróbować xD
Child
znajdzie się fra... dobra dusza która by to rozwiązała? :}}}

http://www.mif.pg.gda.pl/wygrajindeks/zad/..._Matematyka.pdf
hazel
A na kiedy potrzebujesz?

Pierwsze rządzi laugh.gif
Child
do 15 lutego. ale podejrzewam ze sam sie tez za to wezme [;
MisieK
XD
zeby nie to ze wisze goebbelsowi 10 prac z grafiki to na dziś byś miał. Koszałek-Opałek roxor XD coś mi sie widzi, że zadania układał dr.inż gnatek adam XD
Child
za dobre checi dzieki, ale juz nieaktualne ;)
MisieK
nie. wydrukował, zjadł i zwrócił światu. teraz dryfują sobie swobodnie po wodach wisły.
Neonai
Misiu, nie nabijaj się z matczynej troskliwości Albinki.
LilienSnape
albinko jak się sprężysz to może znajdziesz jeszcze coś w wiśle x D
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.