A ja uwielbiam wszelkiego rodzaju prawo.
Prawo rzymskie, międzynarodowe...Mmmm...Cud, miód i malina.
Kurczę. W sobotę mam iśc do szkoły za poniedziałek 30. źle jest, a ma być jeszcze gorzej, bo w piątek (przyszły) czeka mnie próbny test
LilienSnape
18.04.2007 19:58
ze co? testy probne . juz?
a na szkole w sobote nie narzekam. dwie lekcje nic strasznego XD
Pierwsza i druga klasa u nas zawsze pisze. Dyrektor je gdzieś zamawia na śląsku. Nie liczą się do ocen, ale mamy już "wiedzieć jak to wygląda"
Ludwisarz
18.04.2007 20:14
Hmm.
Mature mam lada chwila ;]
TimmY nie tylko Ty.
Pociesz się dłuższymi wakacjami ;]
Byleby nie bylu dluzsze niz 5 miesiecy o_o
Powiedzcie, jak myślicie, skoro już jestem zwolniona z humanistycznej części testu gimnazjalnego, to będę musiała pisać próbne? Od kogo to będzie zależało?
3 lata materialu z fizy. 3 okienka na przewertowanie ksiazek. ocena - 3 ;D
Dawac mi tu maturę! :}
jeśli o mnie chodzi, to zostało 18. do angola. luuuzik
Do WOS'u rozszerzonego 20 dni.
Muszę się streszczać z czytaniem.
O ja nie mogę.Zebranie SU było. Tak nam dyrektor dosunął, że miotły/krzesła/kwiatki wyrzucamy przez okna z 3piętra, i o przyspieszeniu z jakim one lecą, i co by się stało, jakby trafiły w dziecko...
...przynajmniej fizyka przepadła
Do historii sztuki 20 dni left, do historii 29. Ustny polski 33. I wakacje xP
Pawelord2
19.04.2007 19:08
Do sesji pozostało - nikt nie wie ile ;/ w programie łacina ( zgroza...) i anatomia (trwoga...) a ja sie opierdzielam. Bo nawet jak zaczne sie intensywnie uczyc juz dzis to do czerwca na pewno zapomnę ;p zresztą po drodze medykalia, juwenalia, kozienalia felinada - te okresy tez zaowocują spustoszeniem i istocie szarej, wiec na razie bezstresowo. Tylko robi sie jakos tak nieprzyjemnie gdy patrzę na regał z książkami.
"...P..."
a to jak liczymy do wakacji to ja mam jeszcze 22 ^^
Wymiatam ze średnią
LilienSnape
20.04.2007 16:02
no w koncu sie wyspie aaa !
poza tym jestem troche zszokowana ostanimi wydarzeniami w moim gimnazjum.
no wczoraj bilo sie jakis dwoch chlopakow z pierwszej gimnazjum. jeden popchnął drugiego na wieszak od kurtki, ktory wbil mu sie w przod glowy. jak to uslyszlaam to az mi sie slabo zrobilo, no. z reszta caly czas mam dreszcze. poza tym nie moge sobie wyobrazic z jaka sila ten pierwszy musial walic glowa tego drugiego chlopaka. no przeciez wieszaki od kurtek nie maja ostrych zakonczen. i przez taka durna bojke jeden chlopak najprawdopodobniej skonczy jako "roslina". ranyyy biedny chlopak. kurde. no a drugi coz siedzi w zakladzie. niewiarygodne jest to co dzieje sie teraz w szkolach.
avalanche
20.04.2007 16:05
różne rzeczy potrafią się wbić w ciało. chłopak w gimnazjum biegał po korytarzu aż w końcu drzwi jednej z sal się otworzyły i nadział się na klamke.
do obozu pracy. o chlebie i wodzie. i w dupie mam jego 'psychike mlodego czlowieka'
[srednia w trzeciej klasie/na swiadectwie mat. 4.0/4.25]
Ludwisarz
20.04.2007 16:08
[3: 4.9 / mat: 5.0]
who's the man?
poza tym jestem troce zszokowana ostanimi wydarzeniami w moim gimnazjum.
no wczoraj bilo sie jakis dwoch chlopakow z pierwszej gimnazjum. jeden popchnął drugiego na wieszak od kurtki, ktory wbil mu sie w przod glowy. jak to uslyszlaam to az mi sie slabo zrobilo,
Koszmar...U mnie w gimie też zdarzały się taki numery. Mój kolega dla żartów podstawił drugiemu nogę i załatwił mu tym samy rok nauki indywidualnej w domu. Jak pomyśle sobie, że we wrześniu mam do zrobienia 90 godzin praktyk w gimnazjum to aż mnie skręca ;/
5.5
jakie kujony! ja mam 4,64 i siem cieszem.
Avadakedaver
20.04.2007 21:47
psssssssssssssss
toście chyba 3,2 nie widzieli w życiu.
a ja mam 4.1 i mam wos f dojpie. jeszcze czego zebym sie moze fizyki czy matmy na 5 uczyla LOOOOL. mam co z czasem robic xD
Emoticonko gratuluję.
Evo, są ludzie, którzy mają różne ambicje i potrzeby.
QUOTE(Eva @ 21.04.2007 00:04)
a ja mam 4.1 i mam wos f dojpie. jeszcze czego zebym sie moze fizyki czy matmy na 5 uczyla LOOOOL. mam co z czasem robic xD
<rzucam lewym okiem we wlasne oceny> fiza i matma - 3. Calkiem niezle jak na kogos kto zdaje te przedmioty na maturze XD
Polski 5, historia 5, angielski 5, kultura 5, w suplemencie urocza ilosc dzialalnosci pozaszkolnej i dosc zadowalajacy wynik punktowy z egzaminow z kultury jezyka. I prawdopodobienstwo, ze bede na niektorych kierunkach w poznaniu na UAMie traktowana jak olimpijczyk. Mam ambicje, a potrzeby sa bardzo bliskie spelnienia.
Dwie 4 na świadectwie.
Jednakże uważam że oceny na świadectwach są niekiedy nieadekwatne do wiedzy danej osoby.
No ale.
Evo być może spotkamy się na UAM'ie [;
Zależy na co startujesz?
Na prawo bede skladac, ale to nie jest moj priorytet <fakt ten dziwi wiekszosc ludzi :p> - najbardziej chcialabym sie dostac na filmoznawstwo, telewizje i kulture medialna na filologii polskiej.
Prawo, też chciałam iść.
Jednak potem nie dostać się na aplikację...
Ja składam na SM na dzienne i filologię chorwacką i filologię serbską na zaoczne, albo jakaś inna filologia.
Zobaczymy jak wyjdzie.
A jak nie to na prywatne sio dwa kierunki.
Polski 5, historia 5, angielski 5, kultura 5
Kajne kultura habe iś. Reszta identycznie tylko ten polski 4. Ide na jakąs filologie xD
Polski 5, historia 6, angielski 6, kultura 5 - bo nie założyłam dostatecznie dużego dekoltu dla pana profesora.
ależ ja się wcale nie uczę

a już na pewno nie fizyki czy biolcy, których nie mam od roku. parę szóstek mi wskoczyło jak wróciłam z wawy jako finalistka, ot co.
eta: polski 6, ang 6, hist 5, wok 6, skoro trzymamy się tych przedmiotów.
U mnie niestety prywatne odpadaja z racji zbyt duzych kosztow ogolnych :P Ty mieszkasz w poznaniu wiec masz spokoj z szukaniem ladnego, i w miare taniego mieszkania. Max 1000kosztow calkowitych/miesiac. U mnie jeszcze wchodzi w gre sinologia, ale tam jest sie strasznie trudno dostac, w dodatku przedmioty ktore zdaje nie pokrywaja sie z wymaganiami za bardzo. Po co na sinologii historia sztuki? :P
Hrhrhr u mnie pol klasy stwierdzilo nagle, ze idzie na filologie polska xD
Na olimpiadach bylas?
Mieszkam z rodzicami ;]
Mam ten plus że mieszkam w samym centrum Poznania, i na wszystkie wydziały mam żabi skok, więc mogę wybierać ;]
Ta, a WOS rozszerzony na filologii serbskiej i chorwackiej

?
Pasuje jak jasna cholera.
Przysposobienie wojskowe - 6
Łacina? Super!
"Ubi tu...Ibi ego"

A jakie macie tematy na prezentację?
Ja mam bardzo optymistyczny....Samobójstwa w literaturze
quicquid latine dictum sit, altum videtur :p
Tez sie cieszylam w pierwszej klasie zanim do szoly poszlam. Potem mi przeszlo. Po tygodniu jakims :P
edit: ja juz tam gdzies pisalam wczesniej - fascynacja zyciem i przemijaniem w teatrze i malarstwie Tadeusza Kantora. Musze zaczac pisac -_-
Dobra przebiłaś mnie : P
Dziwne że są jeszcze szkoły gdzie jest już praktycznie język zanikający.
U mnie chyba 12 LO ma łacinę z tego co pamiętam.
U mnie tylko moj profil ma lacine, a w ogole w miescie ucza jeszcze tego w jednej szkole. Jest dobrobyt - 3 nauczycieli laciny na Gniezno.
A co do Kantora.. kiedyz zale sie znajomemu, ze zadnej ksiazki o Kantorze nie moge znalezc do pracy na polski.
'Poszukaj w bibliotece ekonomicznej w Poznaniu!'
Ja muszę dokończyć naukę.
Na olimpiadach bylas?
si. na finale z polskiego z teatrologicznej (pozdrawiamy fanów Kantora, najpopularniejszego twórcy na ustnym

), ale oblali mnie na ustnym. co nie zmienia faktu, że matury z pol pisać nie muszę, mam 6 z polaka i duże chody u dyry :>
a idzie ktoś do krk na studia w ogóle?
ja chcialam. ale sie rozmyslilam. bo dla mnie priorytetem jest warszawa w tej chwili, z wielu względów. no a jeśli dostanę się na ujot to do wawy też. bo na ujocie jest więcej chętnych na 1 miejsce. tak wiec rozmyslilam sie i nie skladam, nie bede 80 zl bulic ot tak zeby sie sprawdzic=p
4.9 -> tak mi przykro, że nie piec zero

zreszta to swiadectwo to moge sobie w ramce powiesic,
zero olimpiad, tak mi przykro,
a dalej? byle Gdańsk z wieluu powodów ;]
temat: poszukiwanie szczęścia, zakochany cholera jasna temat.
Nie martw się ja też w żadnej olimpiadzie daleko nie zaszłam ;]
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę