Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Szkoła
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92
MisieK
pisalem gdzies moze ? jeden dzien w tygodniu na pojebudzie! ;dddd
Child
gief!
MisieK
mahamaha. nie ma to jak pomailować z tymi pizdkami i samemu ustalić sobie plan biggrin.gif
em
QUOTE(kate711 @ 01.10.2008 17:41)
ciekawie się to zapowiada. Za mną pierwsze wykłady z tekstologii
oksymoron! :P (no chyba, że z grześkowiakiem)

Po pierwszym dniu mogę już stwierdzić, że gramatyka historyczna, będzie najgorszym przedmiotem w tym roku...

no i ja się właśnie dowiedziałam, że nie mogę robić mniejszej historycznej, muszę iść na dużą i strasznie ciężką i w ogóle świat jest niesprawiedliwy, bo to są 3h historycznej pod rząd i pokrywają się z tybetańskim :<
Lilith
ej serio pytam, czy ktos ma okienka w czw miedzy 12, a 16? i jest w Krakowie rzecz jasna ;] bo sie chetnie spotkam, poki jest miło i słonecznie biggrin.gif
a od listopada juz na 100% zapraszam na Topolową smile.gif
Child
Mam wykłady, wiec mam okienka. W Gdansku ;P
PrZeMeK Z.
QUOTE(Lilith @ 02.10.2008 19:35)
ej serio pytam, czy ktos ma okienka w czw miedzy 12, a 16? i jest w Krakowie rzecz jasna ;] bo sie chetnie spotkam, poki jest miło i słonecznie biggrin.gif
a od listopada juz na 100% zapraszam na Topolową smile.gif
*

Ja mam okienko smile.gif

Wydział Polonistyki jest dziiiiwny. Mamy dwa zajęcia o tej samej godzinie w piątek.
em
get over it, dude! honestly, to jeszcze nie największy absurd, z jakim się tu spotkasz, poczekaj, aż się będziesz rozliczał :P

ja myslami jestem na wakacjach, zapomnialam prawie wczoraj o zajeciach :o

eta: Ewa, ja też mam okienko od 13 do 15, jestem po pracowni wtedy, a przed wykładem z oświecenia - kawa (preferably obiad :P)?
managarm
Przem: Moze masz po prostu co 2tyg?

Ja juz tesknie za wakacjami.
em
niestety, to nie jest takie proste ;)
Ramzes
Hm... w ciągu dwóch dni, na których miałem mieć sześć zajęć, był jeden wykład. Szkoda tylko, że taki stan nie może trwać wiecznie ;p
Wiesz, Przemku, jeśli nie zdążę się zarejestrować na łacinę, która mi pasuje, to też będzie mi kolidować z innymi wykładami. W ogóle to jest jakiś straszny burdel z arabistyką w tym roku (a może i całą orientalistyką) - limit miejsc miał wynosić 35, tymczasem w usosie jest zarejestrowanych 49 uczniów o_O a z 30% zajęć mamy w sali, która mieści 18 osób, więc nie wiem jak to ma wyglądać, trochę się tego obawiam szczerze mówiąc. Nie wiem, dlaczego wszystkie kierunki orientalne mają po około 20 studentów na pierwszym roku, a tylko u nas tak rozszerzyli kierunek. Jakieś to dziwne.

Aha, ja też mam okienko w czwartek. I to ponadpięciogodzinne dry.gif
kate711
QUOTE(em @ 02.10.2008 13:18)
oksymoron! tongue.gif (no chyba, że z grześkowiakiem)

Moje wykłady z tekstologii prowadzi kobieta od staropolskiej, jedna z najmilszych wykładowców, z którymi do tej pory miałam. tongue.gif

QUOTE(PrZeMeK Z. @ 04.10.2008 12:28)
Wydział Polonistyki jest dziiiiwny. Mamy dwa zajęcia o tej samej godzinie w piątek.

A napiszesz coś więcej...? Jak Ci się podobają zajęcia na polonistyce? A może już masz dosyć? wink2.gif

W poniedziałek mam rektorskie, ale tylko do 15... A o tej godzinie zaczynam Młodą Polskę. Pojadę, więc tylko na jakieś pół godziny ćwiczeń, bo na pewno da tylko listę lektur i będzie koniec... dementi.gif
PrZeMeK Z.
Nie lubię gramatyki. O.

Ogólnie jest fajnie, zajęcia w większości ciekawe - zobaczymy, co będzie dalej. Akademik nędzny, ale da się przeżyć - łazienka i kuchnia na każde dwa pokoje, same pokoje trzyosobowe. Kolegów z pokoju nie znam za bardzo, ale chyba są w porządku.
Teraz się szykuję do wielkiego testu z zaradności - czy uda mi się zrobić pranie, nie niszcząc ani ubrań, ani pralki smile.gif

I na szczęście już nam poprawili te podwójne zajęcia.
kate711
Za gramatyką to chyba nikt nie przepada. tongue.gif
U mnie też zajęcia na razie zapowiadają się ciekawie, ale wiem z doświadczenia, że nie zawsze są takie do końca. O akademikach się nie wypowiadam, bo w żadnym nie mieszkałam.

Poszłam na tą Młodą polskę i oczywiście pan dr nie przyszedł. Jakby nie mogli zrobić rektorskich na cały dzień... dementi.gif
Lilith
to jak oddam projekt z zeszłego semestru biggrin.gif który kończę właśnie w to okienko czwartkowe, to bede z wami chodzic na obiadki, kawusie i wszędzie biggrin.gif
Ramzes
Przemku, czy Ty dzisiaj siedziałeś może na Plantach i czytałeś Pratchetta? Bo jeśli tak, to siedziałem naprzeciwko i też czytałem, tyle że Hłaskę cheess.gif jeśli to byłeś Ty, to się niestety za późno zorientowałem, coby podejść i się przedstawić, bo się na zajęcia spieszyłem smile.gif

E:
Aha, zapomniałem zapytać o to, co najważniejsze. Czy jeśli wykładowcy mówią, że ćwiczenia są ważne i trzeba na nie chodzić, to naprawdę tak myślą? Innymi słowy, czy patrzą krzywo na sporadyczne nieobecności?
Avadakedaver
lol

a ja właśnie sprawdzam plan lekcji, czy aby na pewno muszę wstać jutro o szóstej czterdzieści >_>
kate711
QUOTE(Ramzes @ 06.10.2008 22:08)
E:
Aha, zapomniałem zapytać o to, co najważniejsze. Czy jeśli wykładowcy mówią, że ćwiczenia są ważne i trzeba na nie chodzić, to naprawdę tak myślą? Innymi słowy, czy patrzą krzywo na sporadyczne nieobecności?

U mnie czy są czy nie są ważne, na większość musisz chodzić. Zazwyczaj jest jedna lub dwie nieobecności, które można wykorzystać. Jak się przekroczy limit trzeba iść na dyżur zaliczać ćwiczenia, na których się nie było.

QUOTE(Avadakedaver @ 06.10.2008 22:54)
lol
a ja właśnie sprawdzam plan lekcji, czy aby na pewno muszę wstać jutro o szóstej czterdzieści >_>

Wolałabym wstać o 6.40 i przyjść wcześniej do domu, niż iść na 13.30 i skończyć wieczorem...
Eva
QUOTE(Ramzes @ 06.10.2008 22:08)
E:
*

Wyklady ewentualnie moga byc nieobowiazkowe (chyba ze zaliczenie na obecnosc czy inne takie) ale na cwiczenia to koniecznie, pruski dryl. Nie wiem jak u was ale u nas 2 nieusprawiedliwione to maximum, a ze wlasciwie lekarskich papierow nie chca ogladac, 'bo to troche zenujace', to wlasciwie 2 i koniec.
em
krakusy, wrzućmy swoje plany na forum i wykombinujmy, kiedy mamy wspolne okienka na kawusie i obiadki, hm? ja mam na ten przykład teraz cztery godziny, akurat bateria mojego lapa trzyma cztery godziny, wiec siedze w bibliotece.

Ramzes: na orientalistyce, jak i na kazdej innej filologi UJ, wazne cwiczenia to WAZNE cwiczenia. jedna nieobecnosc bedziesz nadrabial tydzien, bo lecicie z materialem jak popieprzeni.
ETA: Przemek mówi, że tak, to był on :D

i ja lubiłam opisową! nie wiem (i nie sądzę), czy powiem to samo jutro po historycznej rano, ale opisową lubiłam i lubię. chociaż wykłady prof. Kurek do najbardziej porywających nie należą, nie ukrywam, a ćwiczenia Sagan-Bielawy... nie, może faktycznie nie powinnam mówić za wiele o tych zajęciach :P. ale i tak je lubię.
Ramzes
To niedobrze, że aż tak rygorystycznie do tego podchodzą :/ raz na jakieś pięć-sześć tygodni muszę jechać do domu na szczepionkę i nie urządza mnie potem odrabianie tego, kiedy nieobecność była niezależna ode mnie. No nic, trzeba będzie trochę pokombinować i pogadać z wykładowcami.

Tych, którzy wymyślili zajęcia o 7.45 powinno się karać chińskimi torturami evil.gif (choć 7.45 i tak lepsza od basenu o 6.30 O_o)
PrZeMeK Z.
Usos to dziwny system. Na liście przedmiotów do wyboru na stronie wydziału poszukiwany przeze mnie przedmiot jest, a w usosie go brak i nie mogę się zarejestrować.
Uderzać do sekretariatu?

Ramzesie - na drugi raz podejdź wcześniej, bo to ja byłem smile.gif (jak już pisała Em).
Katon
Usos jest pojebany. Nie mam w nim sensu i logiki. Ja mam właściwie permanentne okienko, macie mój numer to piszcie =)
Ramzes
Jak powiedział mój wykładowca historii świata arabskiego - "Usos nadaje się do wielu rzeczy, ale niekoniecznie do użytku."

Podszedłbym Przemku, ale, tak jak pisałem, późno się zorientowałem i musiałem iść na zajęcia, a nie będę przecież podchodził i "Cześć, jestem Ramzes, a teraz idę na wykład. To cześć" wink2.gif
Lilith
a Przemek przeszedl dzis po mnie do pracy i poszlismy na wały biggrin.gif
i potem em przyszla po wykladzie i gadalismy o Harrym jak przystalo na magicznych wink2.gif

i uwaga, jezeli ktos z Krakowa chce sie z nami wybrac do zoo w ta sobote, to niech pisze.
Neonai
ja nie jestem z Krakowa ale też chce :C
Eva
Tez tak sobie wlasnie pomyslalam.
Lilith
co za problem, wpadajcie na weekend biggrin.gif
a od listopada nawet bede zapraszac do siebie biggrin.gif
Neonai
weekend? spoko, ale jakiś inny, bo ten juz zaplanowany wink2.gif
hermionak
biggrin.gif zaś szkoła i nauka od 7 00 do 16 00 tongue.gif
fajne godzinkitylko niechce się wstawać
bo bym się trochę pospała a tu nic ^^
em
USOS, USOS uber alles!
Hypacja
ej studia sux.
albo jakiś kosmos na mechanice czy budownictwie, albo plastyka w przedszkolu na projektowaniu... do tego lodowisko wybuchło i będę miała jakiś inny tradżik wf.
em
ej studia rox!
albo jemy obiady w audimaksie na wykladach, albo słuchamy historii UJ we wszelkich odmianach na wszystkich zajęciach, albo rysujemy ryby-miecze i ludziki z melonów na pracowni!
polonistyka w najpełniejszym z wydań :)
Teodora
studia coraz bardziej rox
nawet fizyka okazała się znośna
tylko ta anatomia... powala
a na wykładach z chemii bardzo przyjemnie się śpi tongue.gif
Neonai
ja mam zajebiste studia. dzisiaj dowiedziałam się, co to jest syndrom obcej ręki. jedna ręka chce coś robić a druga jej na to nie pozwala, tak w skrócie. był nawet przypadek kobiety która obudziła się w nocy bo jej lewa ręką ją dusiła.
poza tym miałam rano 2 wykłady ale z połówki drugiego się urwałam i poszłyśmy z kumpelami na piwo do indeksu, po czym po 2 godzinach wróciłam jeszcze na jeden wykład cheess.gif
asiatal
a ja ostatnio mam wieeelkiego doła związanego ze szkołą.
MisieK
to wiele wyjaśnia.

oza tym miałam rano 2 wykłady ale z połówki drugiego się urwałam i poszłyśmy z kumpelami na piwo

biggrin.gif:D:D
em
ha! zarejestrowałam się na wszystko, na wszystkie przedmioty jeszcze były miejsca, no USOSie, ach, USOSie...
ale nie mogę jutro iść do zoo :(
Ludwisarz
QUOTE(Neonai @ 09.10.2008 19:20)
ja mam zajebiste studia. dzisiaj dowiedziałam się, co to jest syndrom obcej ręki. jedna ręka chce coś robić a druga jej na to nie pozwala, tak w skrócie. był nawet przypadek kobiety która obudziła się w nocy bo jej lewa ręką ją dusiła.
poza tym miałam rano 2 wykłady ale z połówki drugiego się urwałam i poszłyśmy z kumpelami na piwo do indeksu, po czym po 2 godzinach wróciłam jeszcze na jeden wykład :^
*

Film Evil Dead sie klania :)
Neonai
nie oglądałam wink2.gif
Hypacja
Ej nieeeeeeeeeeeeeeeee........ To jest jakaś tragedia. Szybka "powtóreczka" z funkcji w tym logarytmicznych i ...ee... cyklometrycznych i kolos za dwa tygodnie. cry.gif
Histeryzuję? Może i racja, ale rzucam studia.
MisieK
Nie histeryzuj XD szybka powtórka to domena pierwszego semestru na matmie. Wszyscy mają!
Lilith
matematyke i tak sie w sesji zalicza. w sensie te wszystkie kolosy, na ktore nikt nie chodzi ;]
no ale na pierwszym roku sporo jest tez przejetych;)
Child
QUOTE(Hypacja @ 10.10.2008 16:35)
Ej nieeeeeeeeeeeeeeeee........ To jest jakaś tragedia. Szybka "powtóreczka" z funkcji w tym logarytmicznych i ...ee... cyklometrycznych i kolos za dwa tygodnie.  cry.gif
Histeryzuję? Może i racja, ale rzucam studia.
*

poczekaj do całeczek, macierzy, rozniczek... wink2.gif
Ludwisarz
poczekaj do ekonometrii / statystyki
Avadakedaver
ej kaman tymon, statystyka była prosta >_>
MisieK
jak się ma ją na poziomie mniej niż zero to jest prosta wink2.gif
Eva
QUOTE(Avadakedaver @ 11.10.2008 07:39)
ej kaman tymon, statystyka była prosta >_>
*

Nie chodzi o licealna state tongue.gif
Hypacja
Przeszło mi. Na tyle, że decyduje się nie rzucać. Sprzątanie działa oczyszczająco.
em
każdy ma swój powód do rzucania
u mnie małym motorkiem był konspekt Bora na staropolskę i materializacja podręczników do tejże w malowniczym kopcu, a raczej kurhanie koło łóżka
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.