Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Szkoła
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92
Ramzes
To nawet nie chodziło o podanie jego nazwiska. Wspomniałem o nim w eseju, czy jak to się tam na wosie zwie odnośnie obywatelskiego nieposłuszeństwa: że był M. L. King, który walczył o prawa Afroamerykanów itd., a czterdzieści lat po nim Obama ma szansę zostać prezydentem. To była jedna jedyna wzmianka.
Teodora
wiecie co jest najgorsze? sama nie wiem już co umiem a co nie
niby jestem obstukana z każdej strony i cały rok rzetelnie pracowałam, a tydzień przed chemią kiszka
chyba się do tego nie nadaje
em
myślę, że polski był trudny. pisałabym Lola pewnie, ale bałabym się wyników potem.
innych arkuszy mi się czytać nie chce, ale trzymam kciuki dalej wink2.gif.
Ramzes
Pewnie zainteresuje tych, którzy zdawali rozszerzony wos.

EDIT:
CKE w tym roku gratulujemy fantazji ;]
vold
mihiihihiih, JAKBY ZALICZALI KAZDA ODPOWIEDZ TERAZ NO
tak powinni zrobic
em
w zeszłym roku mieliśmy punkt gratis, bo zrobili literówkę (SDLP zamiast SDPL), więc może się wam poszczęści... napiszcie oficjalne pismo do CKE :D
PrZeMeK Z.
Geografia rozszerzona była średnia. Ani za trudna, ani za łatwa. Przejechałem się niestety na miejscach wydobycia siarki i rud miedzi w Polsce (i przy okazji na jednostkach tektonicznych Polski), miałem trochę problemów z zadaniami typu "podaj dwie cechy przyrodnicze". Zadania z mapy były śmiesznie łatwe. Ogólnie cieszę się, że już po i jestem raczej zadowolony. I tak mi ta geografia do niczego nie jest potrzebna.
Ramzes
Jak wrażenia po historii? ;]
Jak dla mnie pisanie o Węgrzech to lekka przesada. Mam nadzieję, że mi zaliczą esej, bo o Węgrach były jedynie wzmianki u mnie. Znów liczę na wyrozumiałego egzaminatora (który to już raz w tym miesiącu? tongue.gif). I ponownie gratuluję fantazji cke ;>
Na szczęście test był prosty i tym, mam nadzieję, nadrobię.
Eva
Haha, nie licz na egzaminatora. Ja sie przeliczylam.
vold
80% z angielskiego rozszerzonego. No nie jestem zadowolony, bo tematy miałem łatwe, ale cośtam spieprzyłem, nie wiem czy na jedno pytanie dobrze odpowiedziałem, poza tym kurnablaszka to moje słownictwo leży.
PrZeMeK Z.
To jakiś oficjalny wynik czy co?
em
ustny, I take it.
Ramzes
QUOTE(Eva @ 13.05.2008 19:09)
Haha, nie licz na egzaminatora. Ja sie przeliczylam.
*

Nie liczę na cuda tylko, żeby mi pracy nie przekreślił tongue.gif ale prawda jest taka, że się nie bardzo nastawiam na sympatycznego i uśmiechniętego pana egzaminatora :-/ a... przynajmniej wiem, że zdam. Nawet jak mi przekreśli tę cholerną pracę biggrin.gif
em
shit shit shit
wiedziałam, że ta gramatyka mi się śni nie bez powodu, nooo
wywiesili listy dzisiaj i nie dość, że jestem 18 u kurkowej (do kurki nędzy), to jeszcze we wtorek, co oznacza, że przy egzaminie z historii książki w środę nie będę miała ani chwili oddechu. grrr.
PrZeMeK Z.
Em - współczuję :|

Boję się trochę ustnych. Angol jak angol, ale polskiego się boję. Tym bardziej, że ostatnio jestem w nienajlepszym nastroju, co może jeszcze pogorszyć - i tak już słabą - umiejętność prezentowania czegokolwiek przed "publicznością".
Potrzyma ktoś kciuki w poniedziałek?
em
o której? :>

aaa wpadam w panike przedsesyjna. a jeszcze mam kilka zaliczen po drodze aaa.
PrZeMeK Z.
14.57. Kiepska godzina.
Dobra, dosyć marnowania czasu. Idę się uczyć prezentacji.
em
biggrin.gif
tak co do minuty wam podaja?

Tak.
PrZeMeK Z.
Czy na ustnym polskim pytania są zadawane od razu po zakończeniu prezentacji, czy może jest kilka chwil na zebranie myśli i uspokojenie się?
em
podejrzewam, że to zależy od komisji. zwykle na większości ustnych egzaminów jeśli potrzebujesz czasu, żeby się zastanowić, uporządkować myśli, wystarczy powiedzieć komisji, że prosisz o chwilę i powinni dać ci tę możliwość bez problemu smile.gif.
PrZeMeK Z.
Aha, dzięki smile.gif
Kurde, za długa ta prezentacja. Nie wyrobię się w kwadrans. Teraz dramatyczna decyzja - co wyciąć? :]
Eva
Tez cielam na pol dnia przed. Tylko ze pisalam na dzien przed wiec zachowalam jakas tam spojnosc czarodziej.gif
Miętówka
Eva, jakiś brak zorganizowania?

Przemku, ja mogę kciuki trzymac za ciebie. Mam wtedy plasykę, więc mogę nic nie robić, bo mam zaświadczenie od psychiatry, że panicznie boję się pędzli.

Brat mojej przyjaciółki nauczył się prezentacji tydzień temu (też ma w poniedziałek) i już nic nie robił a teraz się okazało, że nic nie wie i uczy się na nowo biggrin.gif.
PrZeMeK Z.
Dzięki, Miętówko smile.gif
Ty serio mówisz o tych pędzlach? blink.gif
Miętówka
Tylko sie nie śmiać. To mi naprawdę utrudnia życie! Nie chodzę nawet do sklepów papierniczych.

Raz koleżanka położyła mi pędzel na nosie, to straciłam przytomność ze strachu. blush.gif
PrZeMeK Z.
Proponuję wizytę u psychologa. Serio. Na pewno ułatwiłabyś sobie życie.

(przecież ma zaświadczenie od psychiatry)
Eva
Nie brak zorganizowania, bardziej lifestyle.
Ramzes
Hm... a ja mam prezentację jutro i zważywszy na fakt, że bez kartki jeszcze mi idzie nie bardzo, zaczynam się denerwować. Przynajmniej mniej więcej wiem, co mam powiedzieć, bo dzisiaj w nocy do 3 nad tym siedziałem dry.gif

Co do długości, Przemku, to 2000 słów to już jest granica "You cannot pass", ale lepiej mieć koło 1800 jak patrzę na swoje tempo mówienia smile.gif tak poza tym, 15 minut to jednak dość mało jest.
em
a nie możesz mieć kartki z planem prezentacji przy sobie? u nas można było mieć plan i bibliografię, i odpis cytatów.
Ramzes
Konspekt mogę mieć, oczywiście, tylko niezbyt płynnie mi idzie mówienie bez całej prezentacji biggrin.gif dlatego napisałem, że mniej więcej wiem, co powiedzieć, bo patrząc na ramowy plan jakoś sobie poradzę, ale wolałbym, żeby to właśnie nie było "jakoś"
ale... ledwo co zaszło słońce, dam radę smile.gif
PrZeMeK Z.
O, słów nie liczyłem. Problem w tym, że mam strasznie dużo informacji do zaprezentowania.

Em - wiem, że Miętówka ma zaświadczenie, ale może da się to jednak jakoś wyleczyć? Są psycholodzy i psycholodzy.

Ramzesie - powodzenia, rzecz jasna!
Tajemnicza
Mam w okół siebie za dużo maturzystów i udziela mi się was stres, nie wiedzieć czemu. Oczywiście będziemy trzymać kciuki smile.gif
Hito
Przemku, co prawda, to zależy, na jaką komisję trafisz, ale warto powiedzieć, co się spodoba. U mnie same panie w komisji siedziały, przy odpowiedzi na pytania dodałem co trzeba (aha - ja dostałem pytaniami po głowie od razu po skończeniu deklamowania prezentacji, ale nie pytałem o przerwę, za bardzo mózg mi się wyłączył) i panie powiedziały, że jestem ,,dobrym kandydatem na mężą".
Warto się przypodobać wink2.gif
PrZeMeK Z.
O pytania się nie martwię, wiem, co mam mówić :]

Kurczę, tnę i tnę, ale zszedłem tylko do 2500 słów. Dałbym radę to powiedzieć w kwadrans, ale musiałbym mówić szybko i nie miałbym ani chwili na zastanowienie.
Niedobrze.
Ramzes
QUOTE(Przemek Z.)
Ramzesie - powodzenia, rzecz jasna!

Wczoraj już nie miałem okazji, dlatego robię to dzisiaj - dziękuję. A dziękuję, bo już nie zapeszę - 20/20 czarodziej.gif

Kurczę, tnę i tnę, ale zszedłem tylko do 2500 słów. Dałbym radę to powiedzieć w kwadrans, ale musiałbym mówić szybko i nie miałbym ani chwili na zastanowienie.

Dobrze Ci radzę - skracaj dalej. Kumpel mówi dość szybko, miał około 2000 słów i ledwo się zmieścił w czasie. Ja miałem jakieś 1600-1700 i też niewiele czasu mi zostało z tych piętnastu minut. Stres jednak robi swoje. Ale na pewno sobie poradzisz smile.gif

A... no i wiele zależy od komisji jednak. Jak trafisz na dobrą, to masz gwarantowane 16-17 punktów (o ile oczywiście powiesz składnie to, co masz do powiedzenia i odpowiesz na pytania) smile.gif
PrZeMeK Z.
Chyba masz rację. Tym bardziej, że zdaję o piętnastej, więc komisja będzie już zmęczona i nie będzie zbytnio słuchać tego, co mówię. Skracam dalej smile.gif
Neonai
a ja mam juz terminy egzaminów, za 2 tygodnie 2 kolokwia, suuuper.
Eva
Hehe, ja mialam wczoraj kolo z General english - wszystkie slowka od poczatku 1 semestru :P
PrZeMeK Z.
Współczuję, dziewczyny :| Cóż, los studenta. I mnie wkrótce czeka.

Sukces! Tylko 1918 słów smile.gif
Ludwisarz
dostalem rozpiske sesji
statystyka jest niemile wczesnie.

jesli nie zdam w 1 terminie wszystkiego to albo nie pojde na sigurow albo nie pojade do siostry :/
em
moja rozpiska sesji... ech.
poszłyśmy dzisiaj do sekretariatu polonistyki dowiedzieć się, czy jest jakaś opcja przenieść się do sieradzkiej-mruk na egzamin z opisowej. i się dowiedziałyśmy, że nie, bo profesor Kurek osobiście złożyła dyspozycję, że życzy sobie przepytać wszystkich mishowców.

idziemy na zerówkę, od dzisiaj ostro zakuwam gramatykę. żeby tak 4.5 wpadło, będę szczęśliwa czarodziej.gif
nutrias
QUOTE(TimmY @ 15.05.2008 19:28)
jesli nie zdam w 1 terminie wszystkiego to albo nie pojde na sigurow
*

musisz zdać to zią!
anagda
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 15.05.2008 20:49)
Współczuję, dziewczyny :| Cóż, los studenta. I mnie wkrótce czeka.

Sukces! Tylko 1918 słów smile.gif
*

Liczysz słowa? blink.gif

Ja tak mniej więcej 15 minut gadałam (dokładnie nie wiem bo na zegarek nie patrzyłam, ale w domu zawsze troche wiecej wychodziło).

Maturzyści, rejestrujecie się już w tych internetowych systemach rekrutacji na studia?
PrZeMeK Z.
Liczę słowa, bo tak poradził Ramzes. A poza tym kiedy czytałem to na głos, wychodziło początkowo 20 minut, więc cięcia były konieczne. Teraz pewnie już wyrobię się w kwadrans (jutro sprawdzę).
Ramzes
Liczysz słowa?  blink.gif

Jeśli korzysta z Worda, to nie musi tongue.gif

Poza tym to się naprawdę przydaje, jeśli się ma ich za dużo smile.gif

Z rejestracją poczekam już na moment po wszystkich maturach, bo mi jeszcze oral exam został wink2.gif chcę być wtedy naprawdę wolny biggrin.gif
em
rejestracja, rejestracja. ma sens dopiero, jak sie ma swiadectwo maturalne w rece wink2.gif jesli nie skladacie na niestacjonarne, kolejnosc zgloszen nie ma najmniejszego znaczenia smile.gif
anagda
QUOTE(em @ 16.05.2008 00:42)
rejestracja, rejestracja. ma sens dopiero, jak sie ma swiadectwo maturalne w rece wink2.gif jesli nie skladacie na niestacjonarne, kolejnosc zgloszen nie ma najmniejszego znaczenia smile.gif
*

Tylko, że świadectwa dostajemy pod koniec czerwca, a rejestracje gdzieniegdzie kończą się przed wynikami matur :]

Ja w ogóle nie czaje ludzi co piszą te prezentacje. Uczycie się tego potem na pamięć? Piszecie tak po prostu od początku do końca co macie mówić?

Ja prócz konspektu miałam te wszystkie pkt nieco rozwinięte, ale nie napisane tak jak to tam mówić dokładnie...
em
rejestracje gdzieniegdzie kończą się przed wynikami matur

ohmy.gif link or it didn't happen
ja się nie spotkałam z takim absurdem na żadnej uczelni, jaką sprawdzałam. na ujocie nawet nie można się rejestrować, jeśli nie masz świadectwa w ręku wink2.gif
PrZeMeK Z.
QUOTE(anagda @ 16.05.2008 11:03)
Ja w ogóle nie czaje ludzi co piszą te prezentacje. Uczycie się tego potem na pamięć? Piszecie tak po prostu od początku do końca co macie mówić?

Ja prócz konspektu miałam te wszystkie pkt nieco rozwinięte, ale nie napisane tak jak to tam mówić dokładnie...
*

Ja napisałem sobie całość, ale oczywiście nie powiem tego słowo w słowo tak, jak jest napisane. Ale mam pamięć wzrokową, więc jeśli widzę napisane to, co mam powiedzieć, to szybko się tego nauczę. Z konspektu zamierzam korzystać, gdybym czegoś zapomniał.
Poza tym sądzę, że wielu przeciętnych uczniów woli wykuć prezentację na pamięć co do słówka i potem ją po prostu wyrecytować. W taki sposób można zdać i kupioną :]
anagda
QUOTE(em @ 16.05.2008 12:08)
rejestracje gdzieniegdzie kończą się przed wynikami matur

ohmy.gif link or it didn't happen
ja się nie spotkałam z takim absurdem na żadnej uczelni, jaką sprawdzałam. na ujocie nawet nie można się rejestrować, jeśli nie masz świadectwa w ręku wink2.gif
*

Trochę przesadziłam. Ale nie do końca:

Politechnika Wrocławska: rejestracja do 4 lipca. Wyniki matur ostatnie dni czerwca.

Ja bym się trochę obawiała zostawiać takie coś na ostatnią chwilę wink2.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.