Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Szkoła
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92
em
czemu coraz mniejsze?

ej wiecie co chodźmy z tym gadaniem do szkoły. tamten temat umarł, a tu może ktoś chciałby czasem posty ponabijać c(:

eta: przeniosłam. also, fajnie sie zlozyly posty: post Evy przypadkiem byl tutaj ostatni w lipcu czarodziej.gif
harolcia
Mniejsze, bo już i jedna komisja była, druga komisja była, a ja ciągle miejsca nie mam. Niby przemiła pani w sekretariacie powiedziała, że w poniedziałek będzie wywieszona 3 lista więc jakaś tam nadzieja jest. Zastanawia mnie tylko, na jakiej zasadzie są tam rzeczywiście dobierane osoby...
em
to kto tam u was te akademiki przyznaje?

bo trzeba przyznać, że nasza uczelnia rozwiązała to w sposób dający pole do nadużyć: akademikami zajmują się na poszczególnych wydziałach Komisje Ekonomiczne Samorządu, złożone z samych studentów.
harolcia
U nas jest ponoć 'Komisja' (chyba ktoś z zarządu DSu) i przydziela wg dochodu i odległości miejsca zamieszkania od Akademii. Krążą jednak plotki, że to niby na zasadzie 'kto pierwszy ten lepszy'. Taka Tajemnica Poliszynela.
Tajemnicza
Nie dostałam się na farmację, pisałam odwołanie i kurde opłacało się czekać. Udaaaaało się właśnie dzisiaj, chociaż jedno tongue.gif
Bo z prawkiem jazdy tak niestety nie było dry.gif Nie lubię pieszych.
A z tymi akademikami to nigdy nic nie wiadomo. Niby trzeba mieszkać dość daleko. Dobrze jest wziąć się za to szybko, ale to i tak nie jest gwarancją, że go dostaniesz. Strasznie kręcą.
PrZeMeK Z.
Ja dostałem, dzięki Bogu. Dojeżdżanie 600 kilometrów na uczelnię mogłoby być cokolwiek kłopotliwe.
harolcia
Widać, mieszkam za blisko Wrocławia (ok 500km), mam za duże dochody (samotna matka z dzieckiem-mną), albo za późno złożyłam podanie (3dzień składania papierów na Akademię)... Mam nadzieję, że jakimś cudem jednak przydzielą mi to miejsce.
Tajemnicza-gdzie na farmację? Btw - gratuluję kochana kiss.gif biggrin.gif
em
omg dostać się na studia dopiero teraz - współczuję nerwówki

harolcia: a masz jakies perspektywy mieszkania w ogole? ja na pierwszym roku musialam szukac lokum w przedostatnim tygodniu wrzesnia, nie idzcie za moim przykladem!
harolcia
Nie no, perspektywa jest, chociaż trochę mało komfortowa - dojazdy to zuo! A akademik mimo wszystko blisko centrum i uczelni... Poczekamy, zobaczymy.
Tajemnicza
Medyczny w Poznaniu ^^
Stres niesamowity ><' czekanie to najgorszy wróg studenta. ale opłacało się. Zobaczymy jak długo tam zostaję wink2.gif)
Jeżeli naprawdę się nie uda (tfu! odpukać w puste i niemalowane), to na początku byle gdzieś się załapać. Potem można szukać czegoś lepszego i bardziej komfortowego, tym bardziej, że już na miejscu. Ale powinnaś go dostać =/
managarm
Na 'dobre' mieszkanie w Poznaniu juz za pozno. Teraz juz same ochlapy zostaly.
em
mylisz dziewczyny, harolcia szuka we wro
kObra.
A w niedzielę poprawka z łaciny. cry.gif
em
czymiem kciuki!
kObra.
Dzięki. kiss.gif
Od razu człowiekowi lepiej.
em
spokoluz, moja współlokatorka od tygodnia zakuwała do drugiego terminu i zdała wczoraj, także wiem, co to znaczy :)
kObra.
No, ja mam taką kochaną i miłą panią, co nam mówi, że może jedynie zadać spis treści do nauki, bo jesteśmy ludźmi o tak malutkiach rozumach, że na więcej nas nie stać. ;d
Tak więc wesoło się szykuje owa niedziela.
Avadakedaver
no jak tlyko spis treści, to lepiej dla was tongue.gif
kObra.
No, wiesz co! Mnie stać na trochę więcej. ;p
kObra.
Yes, yes, yes! I sobie zdałam. Jestem po prostu zajebista.
Avadakedaver
gratulacje smile.gif
kObra.
Dziękuję. cheess.gif
harolcia
Gratuluję zdania łaciny!

Muhahaha, mam miejsce w akademiku XD Nie jestem bezdomna biggrin.gif
PrZeMeK Z.
Harolciu, pjona!
harolcia
<pjona>!
Będę dzielić pokój z dwoma nieznanymi dziewczynami. A według tego, co nam na szkoleniu bhp i ppoż powiedzieli, rektor powinien zapewnić każdemu mieszkańcowi akademika 5m2 powierzchni w pokoju... Ciekawe, jak to wygląda w rzeczywistości biggrin.gif
em
całe 5m2, toż to rozpusta!
PrZeMeK Z.
Tyle to myśmy na trzech mieli.
harolcia
Ja tu mówię tylko o przepisach, jak jest w rzeczywistości to dowiem się 26 października wink2.gif
em
co tak późno, rok akademicki się miesiąc wcześniej zaczyna w naszym świecie
harolcia
tfu, 26 września okfoz. Mea culpa, czy jak to tam się mówi wink2.gif
em
już myślałam, że medycy mają dłuższe wakacje... chciałoby się ;)
harolcia
Niestety, życie jest brutalne, wakacje kończą się, jakby na to nie spojrzeć :/
em
ciii, ja jeszcze nie skończyłam sesji. ale jestem w mniej więcej 60% ostatniego questa w tej kampanii :>
harolcia
ciekawe, czy mnie to za rok czeka, znaczy kampania wrześniowa wink2.gif
Em, wierzę, że Ci się uda zakończyć to jak najszybciej biggrin.gif
em
może jeszcze tej nocy! czarodziej.gif
harolcia
Nie myślałam, że aż tak szybko... No ale skoro tak, to tym bardziej wspieram Cię duchowo <wysyła dobrą energię> wink2.gif
PrZeMeK Z.
Cudownie.
Stalem w kolejce do sekretariatu z wnioskiem o stypendium. Okazalo sie, ze nie moga mi go zatwierdzic, bo jest mala pomylka, wiec ruszylem do kafejki, by ow wniosek poprawic. Bylo to o 10.00. A tu wnioski w usosie nieaktywne do 11.00 :|
Eva
No chyba sa sposoby, zeby to jakos obejsc, nie wierze, ze nie. Tzn. u nas wszystko jest mozliwe, ale wy mozecie byc nieco bardziej zorganizowani.
PrZeMeK Z.
Tak, jest sposob. Poczekac do 11 i poprawic wniosek. Wlasnie to robie.
Wydzial Polonistyki UJ to koszmar, kiedy trzeba cokolwiek zalatwic.
em
usos jest bezwzgledny, nie da sie nic obejsc, zamknieta rejestracja jest zamknieta i amen, koniec, kaplica.
PrZeMeK Z.
Grr, oczywiscie nie mozna poprawic raz zapisanego wniosku, wbrew temu, co mowi pani w sekretariacie.
Cos czuje, ze nie zobacze tego stypendium.
hazel
W takim ?wietle burdel na polibudzie nabiera nowego, lepszego znaczenia. Za?atwi? mo?na wszystko i z ka?dym, sukces zale?y wy??cznie od uporu interesanta.
em
nie trac ducha Przemku! w sumie to dopiero pierwszy rok stypendiow przez usos, wiec moze da sie jeszcze wlaczyc w to wszystko czynnik ludzki i pani Jola (? nigdy nie pamietam, kto jest od kompy) sie zlituje :F
Eva
Wy to w ogole w tym Krakowie jestescie tacy postepowi, my mamy usosa, i moodla mamy tez, a jakos sie nieszczegolnie z tego korzysta. Natomiast pojde na kolanach na pielgrzymke do Czestochowy w intencji elektronicznych indeksow.
em
ooo jesli elektroniczne indeksy mieliby obslugiwac ci sami ludzie, ktorzy zajmuja sie u nas usosem, to na kolanach pojde na pielgrzymke w intencji aby nikt nigdy na ten genialny pomysl w krk nie wpadl
hazel
U nas si? to wszystko ?adnie nazywa "wirtualny dziekanat" i przez 99% czasu nie dzia?a.
Avadakedaver
nasz uamowy naprawili jakis tydzien temu, wczesniej nie by?o opcji zeby sie logowac. serio, nawet nie wiedzialem jak moje usosowe konto wyglada.
Eva
Zaczynam nienawidzic mojej uczelni, aarrrrgh.
Neonai
jak dopiero na 3 roku, to nie jest tak źle;d

Avadakedaver
hihihi
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.