ładne, ładne te wasze wyniki. Ramzes - na co i gdzie?
ZDAŁEM!
Ale jestem prosty chopak i się nie pochwalę, NA PEWNO GORZEJ NIŻ oni, bywa. Life's a bitch, n then you dieeee!
Aha, ale żeby nie było za słodko to nie dostanę się na moje (CH**ATAM) wymarzone studia

Ale nie ma co płakać.
@em: składam na UJ i przymierzam się na jakąś filologię orientalną (arabistyka?) albo kulturoznawstwo - studia porównawcze cywilizacji. Ale kurde no, sam do końca nie jestem jeszcze przekonany. Ładnie to wygląda, ale co z tego? Za pięć lat nie chcę żałować podjętej decyzji. Z kolei do kierunków popularnych mnie nie ciągnie.
Marta też zdała, nie pamiętam jak, ale chyba średnia to jakieś 85%
no i przyjezdzajcie do Krakowa, będziemy chodzić na wino na wały wiślane ;]
ed: Ramzes, z takimi wynikami, to chyba prawo otwiera swe ramiona, ale ja tam nic nie wiem
Ale właśnie prawo, czy politologia, czy socjologia, czy psychologia jakoś mnie nie bardzo nęcą. Kurde, ciężki będzie ten wybór :/
Tajemnicza
30.06.2008 21:42
Gratulacje! miłego Krakowa =D
Vold - będzie doooooooobrze

Słyszałam, że WOS poszedł zdecydowanie gorzej niż ludzie myśleli.
Ano. Wg statystyk tylko 4% zdających uzyskało na rozszerzeniu ponad 71%. A średnia to była chyba 44%. Ostro było w tym roku.
pono klucz był porypany
Ramzes: z tego, co studiowałam na PSC... kierunek dość lajtowy, baaardzo ciekawy, rozwija wszechstronnie, masz duży wpływ na kształt swoich studiów - ale pracy po tym raczej nie widzę, chyba jakiś doktorat ;) niby masz tam obowiązek japońskiego lub arabskiego, ale z tego co widzę, ludzie średnio mówią w tych językach. w tym wypadku polecam raczej filologię, ale to zależey, czym się chcesz potem zajmować :)
Ramzes, nie wiesz co ze sobą zrobić, choć na PeGie nic nie robić
harolcia
01.07.2008 08:48
Ej no, gratulacje! Takie wyniki wymiatają

I Vold - nie przejmuj się, będzie dooobrze, będzie doooobrze
QUOTE(MisieK @ 01.07.2008 08:18)
Ramzes, nie wiesz co ze sobą zrobić, choć na PeGie nic nie robić

i tak co wrzesien xD
Psychopatka
01.07.2008 14:31
ale z was kujony
mi 2 lata temu polski poszedł fatalnie bo nie wpisałam sie w klucz

teraz jako studentka jestem z tego dumna
Kuszące Misiek, ale chyba nie chciałoby mi się aż do Gdańska jechać na studia

(choć jeden kuzyn tam studiował, a miał równie daleko, co ja).
ale to zależy, czym się chcesz potem zajmować

To jest bardzo dobre pytanie, bo chyba sam nie znam na nie odpowiedzi :| chyba najchętniej zająłbym się jakimiś tłumaczeniami, ewentualnie jakaś firma, która robi interesy ze Wschodem i potrzebna jest znajomość języka, ale to trudno tak stwierdzić mając niecałe 19 lat, no.
Ja właśnie nie wiem Psychopatko, czy się w pełni cieszyć, że mi dobrze policzyli wypracowanie, bo etykietka schematycznego myślenia mi nie odpowiada

choć chyba i tak napisałem przede wszystkim to, co sam myślę o tekście, a nie to, co oni chcą przeczytać

Edit: Dołożyłem jeszcze filologię hiszpańską, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Przenoszę się na prywatę. Ch**j, lubię te studia, ale UAM to zdziercy.
Bulić 4500 rocznie i dalej udupiać, to trzeba mieć chyba jakiś system: a tego dzisiaj ulejemy, a tamtego jutro.
Z 800/900 osób, zostało mi 300.
Ramzes: to filologia, zdecydowanie. po psc bedziesz kulturoznawca z podstawami jednego jezyka. na orientalistyce jest b. fajnie, mam tam kolezanke

a ja zdałam boro na 4.5 i mam wakaaacje! do PAŹDZIERNIKA
no ja socjologia, anglistyka i iberystyka, siema.
QUOTE(em @ 01.07.2008 21:33)
Ramzes: to filologia, zdecydowanie. po psc bedziesz kulturoznawca z podstawami jednego jezyka. na orientalistyce jest b. fajnie, mam tam kolezanke

a ja zdałam boro na 4.5 i mam wakaaacje! do PAŹDZIERNIKA

Jesteś kolejną osobą, która mi doradza ten kierunek

i chyba właśnie przy nim zostanę. No, oczywiście najpierw się trzeba dostać. A potem cieszyć się wakacjami i niczym się nie przejmować. Zobaczymy jak to będzie.
Też udało mi się zdać. Nie tak genialnie jak innym, ale dla mnie moje wyniki są satysfakcjonujące

Polski podst 63%
Angol rozszerz 75%
Matma rozszerz 66%
Fiza rozszerz 50%
A tak na marginesie to chciałabym bardzo podziękować miłym i uczynnym ludziom z forum, którzy stwierdzili że wybranie na ustny polski tematu o Harrym Potterze jest błędem

20/20
Pff... poetyka zdana na 5. A ja się tak bałam tego egzaminu.
Jutro wyniki z morfy&składni, oby było dobrze.
Ale wakacje już praktycznie mam.

Jednak było za różowo, czeka mnie wrzesień.
harolcia
05.07.2008 10:36
Anagdo, a jaki dokładnie temat miałaś?
BlackOmen
10.07.2008 00:08
Anagda a na co w ogóle iść planujesz?

A ja chyba od października idę na nieludzkiego lekarza jak dobrze pójdzie
QUOTE(harolcia @ 05.07.2008 11:36)
Anagdo, a jaki dokładnie temat miałaś?
rola mitów i legend w literaturze fantastycznej.
i wzięłam sobie harry'ego do literatury
Anagda a na co w ogóle iść planujesz?
gdzie mnie zechcą wziąć
BlackOmen
10.07.2008 11:58
Liczyłem na trochę precyzyjniejszą odpowiedź
QUOTE(BlackOmen @ 10.07.2008 12:58)
Liczyłem na trochę precyzyjniejszą odpowiedź

No dokładnie ci nie powiem bo składałam papiery na mnóstwo rzeczy. Tak ogólnie rzecz biorąc to informatyka i pokrewne dziedziny. A dokładnie co no to się dowiem dopiero pod koniec tygodnia
PrZeMeK Z.
11.07.2008 16:51
Jezu Chryste.
Dostałem się. Dostałem się do Krakowa.
Ludwisarz
11.07.2008 16:52
Gratuluje.
Szczerze gratuluje. I zycze szczescia tam w Krakowie.
Spelniaj swoje marzenia.
owczarnia
11.07.2008 17:18
Łał, Przemek! Gratulacje

!
Gratulacje!
(A wszyscy i tak wiedzieli, że Ci się uda

)
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 11.07.2008 16:51)
Jezu Chryste.
E tam. Do Poznania miales isc, cieciu malinowy! :P
hihi, a na offuju jakieś wrzaski, że progi wysokie... tym bardziej gratki, zią!

no to idę kserować notatki na boro i kurkową dla ciebie, lolz!
kurczę, ale fajnie
Gratulacje, Przemek.
Ja jeszcze czekam na wynik jednej rekrutacji, ale niezależnie od niej i u mnie Kraków zdobyty
ha! magiczny uj

na co sie dostales, a na co czekasz? slyszalam, ze wyniki na orientalnych maja byc o 23.59, sadysci
avalanche
11.07.2008 21:42
gratulacje

dobrze, że nie masz takich nerwów co niektórzy (np. ja), którzy czekali na przesunięcia list...
Tak, czytałem, em, o tej godzinie. Właśnie na to jeszcze czekam - na arabistykę. A dostałem się jeszcze na PSC, kulturoznawstwo międzynarodowe i niby na filologię hiszpańską też (30 miejsc, ja jestem na 37, a nic o liście rezerwowej

)
Jezu Chryste.
Gratulacje

Ale z takimi wynikami to nie wiem czym się przejmowałeś

Ja od października zostanę dumną studentką politechniki wrocławskiej ( o ile sie nie kopnęli wysyłając mi maila ze jestem na liscie

). I też się cieszę

Jest ktoś z Wrocka?
Ludwisarz
11.07.2008 22:17
Jest.
Quizer.
:P
on nie istnieje bardziej niz matoos
ramzes, a na co pójdziesz w końcu? na psc mielibysmy pewnie jakies zajecia razem
harolcia
11.07.2008 22:43
Ej, no sami geniusze na tym Forum siedzą...
Gratuluję Wszystkim, którzy się dostali (gdziekolwiek

, choć było to do przewidzenia).
I żeby mi się tak za rok udało, do Wrocławia, albo Gdańska <marzy>
Arabistyka do przodu

a na co pójdziesz w końcu?
Po rozmowie z moją polonistką z gimnazjum, Twoich wypowiedziach i przejrzeniu paru for itp. najbardziej się skłaniam do tej arabistyki. Ale przez weekend ostatecznie zadecyduję

a o psc pomyślę później jako drugim fakultecie.
Ludwisarz
12.07.2008 00:22
Ramzes - odemnie uklon w strone arabistyki.
Salam alejkum szalom!
Dzięki. Za parę miesięcy zobaczę, jakie są bezpośrednie skutki mojej decyzji

a póki co, pojawia się problem natury egzystencjalnej, bo gdzieś trzeba będzie mieszkać od października. Trzeba wyruszyć na łowy ;]
chyba sie prawie dostałem, och.
Gratuluję wszystkim dostanym się

Jestem mało aktywna, to się przynajmniej pochwalę i zwalę Was z nóg. Tak w ramach "co u mnie"
Dwa egzaminy z rysunku: 5.0
w związku z czym...
Dostałam się z miejsca: pierwszego (eksekwo z koleżanką z grupy)
na...Architekturę i Urbanistykę na Politechnice Krakowskiej.
Witamy na polibudzie

A jakie były tematy w tym roku?
vold - gdzie i na co w końcu?
Hypacja - nie powiem, a nie mowilam, bo chyba nie mowilam, ale powiem, ze nie jestem zaskoczona :P.
Siedzisko na dziedzińcu i siedzisko na ulicy.
Drugiego dnia śmiałam się przez 4h, ale też mi było niektórych żal.... no laska narysowała dorożkę zaprzęgniętą w dwa konie no... I matkę z dzieckiem za rękę. Co za debil ich uczył...?
PrZeMeK Z.
16.07.2008 18:25
QUOTE(Hypacja @ 15.07.2008 23:44)
Gratuluję wszystkim dostanym się

Jestem mało aktywna, to się przynajmniej pochwalę i zwalę Was z nóg. Tak w ramach "co u mnie"
Dwa egzaminy z rysunku: 5.0
w związku z czym...
Dostałam się z miejsca: pierwszego (eksekwo z koleżanką z grupy)
na...Architekturę i Urbanistykę na Politechnice Krakowskiej.
Gratulacje! Cieszę się, że się dostałaś

Wynik naprawdę godny podziwu.
chyba socjologia, ale ja nie rozumiem JAK ONI KWALIFIKUJA tych ludzi, bo przeszlo dalej 260 OSOB, czyli co, TYLE ILE ZLOZY, tyle sie dostanie (bylem 122, mieli przyjmowac 120, czyli znowu, JAKBY 2 pod kreska)?
na anglistyce 15 pod krecha, och, ale to prawie jakbym sie dostal (to znaczy podobno mam duze szanse).
a to filmoznawstwo to ja nie wiem w tym roku, TROCHE PRZEGIELI chujki, 30 punktow mi zabraklo, slaby polski, ech.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę